Ετσι ακριβως Σπυρο, πριν λιγες μερες εγινε κ συζητηση στο φορουμ για τα αναμικτα σκαγια... Παρεπιπτωντος τα Full double 7+6 και 4+5 δεν μου αρεσαν ποτε, αλλα τα παλιοτερα 4+6 και 6+8 ηταν απιαστα για μενα.... Τα ριχναμε με τρομερα αποτελεσματα σε οριακες αποστασεις...
Πόσο υποκειμενικό και προσωπικό είναι το θέμα της επιλογής φυσιγγίων τελικά Αρι...Αυτά τα παλια εννοούσα οτι δε μου άρεσαν, να σκεφτείς κάπου μου έχουν μείνει 7-8 φυσίγγια από το κουτί που είχα πάρει εδώ και 16-17 χρόνια και ακόμα δεν τα έχω ρίξει. Θα μου πεις...υπάρχουν περιπτώσεις, κυνηγοί που κυνηγούν με το ίδιο όπλο, την ίδια μέρα, στον ίδιο τόπο και ο ένας ''βλαστημάει'' ένα φυσίγγιο και ο άλλος ''ορκίζεται'' σ΄αυτό.
Θα συμφωνήσω!Απλά ρωτάω επειδή το παράκαναν Οι παλιοί λίγο με το νούμερο τον σκαγιων..Εδώ έριχναν και 4αρια σε πέρδικες..
Τάσο μην υποτιμάς ποτέ και μην αφήνεις ανεκμετάλευτη τη ''λαϊκη σοφία'' των παλαιότερον κυνηγών. Μπορεί εμείς μεσω του όγκου των πληροφοριών που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση (κυνηγετικός τύπος, internet) να έχουμε γίνει λίγο πιο ''επιστημονικοί'' κυνηγοί, και να υπολογίζουμε ενέργεια σκαγιών στη Χ απόσταση, συσχετισμό του αριθμό σκαγιών της κατανομής στον κύκλο των 76 εκ, σε σχέση με τον αριθμό σκαγιών που απαιτείται να έχει, για να μας δίνει το τετραπλούν τραύμα σε ένα θήραμα και άλλα τέτοια ''επιστημονικά''...οι γνώσεις και τα συμπεράσματα όμως των παλιών κυνηγών, έχουν βγεί από χιλιάδες χιλιόμετρα και ντουφεκιές στα κυνηγοτόπια που και με την πληθώρα των θηραμάτων της τότε εποχής, τους επιτρέπει να έχουν αυτό που λέμε, ενα μεγάλο ''στατιστικό δείγμα'', πάνω στο οποίο στηρίζουν τη γνώμη και τις απόψεις τους. Καλοί οι κανόνες της ''ψυχρής βλητικής'' για να έχεις έναν μπούσουλα, αλλά το αποτέλεσμα κρίνεται στον κυνηγότοπο.
Τώρα εάν θα πρέπει και εσύ να χρησιμοποιήσεις Νο 6 στα τρυγόνια, που παρεπιπτόντος το χρησιμοποιούσε και ο πατερας μου ακριβώς όπως ο πατέρας του milvus, κάνε τις δοκιμές σου και βγάλε τα συμπερασματά σου (να μας τα γράψεις βέβαια και εδώ μέσα
), όπως είδες και ο Άρις δοκίμασε ένα ''έξω απο τους κανόνες της βλητικής'' φυσίγγιο στα τρυγόνια (36γρ Νο6/8) και τον ικανοποίησε απόλυτα, ένω εάν τον ρωτήσεις για τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ενός τρυγονοφυσιγγίου...μάλλον...δε θα σου προτείνει κάτι τέτοιο. Στο συνδυασμό όπλο-φυσίγγιο-θήραμα ισχύει, κατά τη γνώμη μου, το Αριστοτέλειο ''δια του πειράματος το αποτέλεσμα''.