Νο 8 και ακόμα καλύτερα νο7 από έναρξη μέχρι του Σταύρου,αν μιλάμε μόνο για νο σκαγιων και για αυτά ,τα οριακά,και για τις φασσες στην βοσκή.
Τα κόβει κοντά μακρια
Τα κόβει κοντά μακρια
Οι παππούδες πάντως στα μέρη μου με #6 τουφεκούσαν τα τρυγόνια.
Το λέω σαν πληροφορία και για μένα λίγο χοντρούτσικο είναι.
Φυσικά φυσίγγια στο χέρι.
Πάνω στη ζώνη έχω 5-6 Remington express long range v6 γι αυτό το λόγο. Το δούλεμα που έχω φάει δεν λέγεται. Αλλά βλέποντας τι κάνει ένα απλό 32γρ με σκάγια ν9 στις καρακάξες της έναρξης, το θεωρώ πλέον περιττό. Πολύ καλό φυσίγγι για τρυγόνια, έχω βρει (όπως έχω ξαναπεί) το Eley alphamax 34gr v7.Το Νο6 ΠΑΝΤΑ το'χω 3ο φυσιγγι στα 33-34gr στο τρυγονι....τα κόβει απιστευτα μακρια με μολις 2 σκαγια...καρατσεκαρισμένο.
Το τρυγονι εναρξη με Νο8 ειναι επαρκες κατα την αποψη μου...στα περασματα, οπου θα τα δεις ακομη κ στα 40m+ τοτε θελεις κ το 6αρακι σου...Πάνω στη ζώνη έχω 5-6 Remington express long range v6 γι αυτό το λόγο. Το δούλεμα που έχω φάει δεν λέγεται. Αλλά βλέποντας τι κάνει ένα απλό 32γρ με σκάγια ν9 στις καρακάξες της έναρξης, το θεωρώ πλέον περιττό. Πολύ καλό φυσίγγι για τρυγόνια, έχω βρει (όπως έχω ξαναπεί) το Eley alphamax 34gr v7.
Αυτό μην το ξαναπείς δεν έχει καμμία σχέση, κρουνες, καρακαξες σαν σταματημένα πάνε, τρώνε όλοι Την τουφεκιά.Αλλά βλέποντας τι κάνει ένα απλό 32γρ με σκάγια ν9 στις καρακάξες της έναρξης,
Το τρυγονι εναρξη με Νο8 ειναι επαρκες κατα την αποψη μου...στα περασματα, οπου θα τα δεις ακομη κ στα 40m+ τοτε θελεις κ το 6αρακι σου...
Εγω απο ανεκαθεν βεβαια, παντα Νο7 εβαζα..ενιωθα πιο ασφαλης..
Υπαρχουν ομως κ καρτερια που χρειαζονται κ Νο9 η ακομη κ διασπορας εννοειται....
Εγω παντος, στον καμπο της Ηλειας, Νο6 & 7 με 1* ή 2* ασυζητητη.
Σωστές παρατηρήσεις! Εδώ ένα διάγραμμα με την απαιτούμενη κινητική ενέργεια θα ήταν χρήσιμο!! Φυσικά, σε ανοιχτό πεδίο τα χοντρά σκάγια έχουν την τιμητική τους (με τσοκακι pattern master code black duck)!Αυτό μην το ξαναπείς δεν έχει καμμία σχέση, κρουνες, καρακαξες σαν σταματημένα πάνε, τρώνε όλοι Την τουφεκιά.
Συμφωνώ απόλυτα με την χρήση του 6Το τρυγονι εναρξη με Νο8 ειναι επαρκες κατα την αποψη μου...στα περασματα, οπου θα τα δεις ακομη κ στα 40m+ τοτε θελεις κ το 6αρακι σου...
Εγω απο ανεκαθεν βεβαια, παντα Νο7 εβαζα..ενιωθα πιο ασφαλης..
Υπαρχουν ομως κ καρτερια που χρειαζονται κ Νο9 η ακομη κ διασπορας εννοειται....
Εγω παντος, στον καμπο της Ηλειας, Νο6 & 7 με 1* ή 2* ασυζητητη.
Τα ψιλά δεν γίνονται χοντρά !!!! Βαράτε κοτρόνια ρεεεεεεε αχαχαχαχααχΣωστές παρατηρήσεις! Εδώ ένα διάγραμμα με την απαιτούμενη κινητική ενέργεια θα ήταν χρήσιμο!! Φυσικά, σε ανοιχτό πεδίο τα χοντρά σκάγια έχουν την τιμητική τους (με τσοκακι pattern master code black duck)!
Πέρσι πρωινά σεμπτεβρη είχε 9 βαφμους μετά πήγαινε 17 το ίδιο και τον Οκτώβριο γενηκα είχε μεγάλη ασταθια ο καιροςΑρκετοί παλαιότεροι είχαν το No 6 σαν επιλογή για τα ψηλωμένα περασματιαρικα όλο λίπος τρυγόνια...
Βέβαια αλλα τα φυσίγγια τότες...ιδιογομωσης με σαφώς χαμηλότερες ταχύτητες από τα σημερινά...
Και πιο δροσεροι οι Σεπτεμβριδες...χαρακτηριστικά θυμάμαι τον πατέρα μου που μου έλεγε ότι για να σταθείς στο καρτέρι πρωί, πριν βγει ο ήλιος, χρειαζόσουν ελαφρύ σακάκι...Τώρα περιμένεις κίχλες τέλος Οκτώβρη με κοντομάνικο...
Άλλα χρόνια, άλλοι καιροί, αλλά κυνήγια...
Προσωπικά για το τρυγόνι δουλεύω...28-30γρ. Νο 8-9 για έναρξη και 32-33γρ. Νο 7-8 για τα περάσματα του Σεπτέμβρη τα πρωινά...σε πιασμένα στα δέντρα περασματιαρικα πουλιά το μεσημεράκι κάνει εξαιρετική δουλειά και το No 9 με ανοιχτό τσοκ ή μεσοταπο-μαλλινοταπο
Γενικότερα η ανησυχία μου δεν είναι τι φυσίγγια θα ριξω αλλά αν θα δω πουλιά...ειδικά στα περάσματα του Σεπτέμβρη...
Αυτά θα φορεθούν φέτοςΣας παρουσιάζω την κολεξιόν μου
<< τρυγόνι 2023 >> , που μπορεί να μην το δω βέβαια, αλλά λέμε...
Περιμένω διάγραμμα!!Τα ψιλά δεν γίνονται χοντρά !!!! Βαράτε κοτρόνια ρεεεεεεε αχαχαχαχααχ
Μια και στον Άγιο Πέτρο.
Που είναι ο @outlander να μας πει ποιό είναι καλό ?Σας παρουσιάζω την κολεξιόν μου
<< τρυγόνι 2023 >> , που μπορεί να μην το δω βέβαια, αλλά λέμε...
Αυτον περιμενω και εγω!!!Που είναι ο @outlander να μας πει ποιό είναι καλό ?