Φυσίγγια για τρυγόνι

Γενικά η σε ειδικές συνθήκες; Χοντρό σκαγι δεν είναι για τσίχλες;
Χιόνι είπε.
Μια χαρά είναι.

Έχω να βάλω 8αρι καμία 10 χρόνια.Ν10 και στις μαύρες όταν έβγαζε η Cheddite τα 30αρια Ν11.
Έχεις καλά δόντια ακόμα.

Εγώ πάντα 9αρια έβαζα. Και φέτος έριξα και λιγα 10αρια
Από τότε που σταμάτησα το περπατητο στην τσίχλα έκοψα και το 8αρι για τον τυχερό λαγό.Το Ν10 σε καλύπτει απόλυτα στα 30-35 μέτρα.Αν πετάει ψηλά στραβά κουτσα ας σηκωθεί το επόμενο καρτέρι να βρει την τύχη του.Το έχω ξεπεράσει πλέον.

Από τότε που σταμάτησα το περπατητο στην τσίχλα έκοψα και το 8αρι για τον τυχερό λαγό.Το Ν10 σε καλύπτει απόλυτα στα 30-35 μέτρα.Αν πετάει ψηλά στραβά κουτσα ας σηκωθεί το επόμενο καρτέρι να βρει την τύχη του.Το έχω ξεπεράσει πλέον.
Για benelli κάνει το Ν10;

Για τρυγόνια μιλάμε εδώ φίλος!

Γιατι το 10αρι μέχρι τα 25 μετρα θα τον αφήσει να γλακα η θα τον κάνει σουρωτήρι?

Γιατι το 10αρι μέχρι τα 25 μετρα θα τον αφήσει να γλακα η θα τον κάνει σουρωτήρι?
Εξαρτάται.Στο δικό μου χωριό είναι μεγάλοι οι λαγοί και τσαμπουκαδες.Να φανταστείς στο στομάχι ενός βρήκα 4 μπουλόνια Scania.

Εξαρτάται.Στο δικό μου χωριό είναι μεγάλοι οι λαγοί και τσαμπουκαδες.Να φανταστείς στο στομάχι ενός βρήκα 4 μπουλόνια Scania.
Δεν έχει σημασία το μέγεθος όσο η γωνία που τρέχει ότι θέλει ας ειναι στα μετρα που σου ειπα είναι τελειωμένος τα χοντρά σκάγια είναι περισσότερο ψυχολογικό

Δεν έχει σημασία το μέγεθος όσο η γωνία που τρέχει ότι θέλει ας ειναι στα μετρα που σου ειπα είναι τελειωμένος τα χοντρά σκάγια είναι περισσότερο ψυχολογικό
Φιλε μην εισαι τοσο απολυτος στις αποψεις σου.Οκ πεφτει αλλα δεν ειναι τελειωμενος οπως λες.Κι εγω εχω παρει λαγο στα 20 μετρα με νο11 αλλα σχεδον ολα τα σκαγια εμειναν στο δερμα.

Επειδη τα πουλια ειναι λιγα ενα κουτι 31,5 γραμμαριακια remington σε νουμερο 6 με τσοκαρισμα *** για να μην υπαρχει αγχος αποστασης ή ποιοτητας κτλ. Και γουρουνι να βγει, θα πεσει

Γνώμη μου πάντα, για έναρξη, στα τρυγόνια ν9 μια χαρά είναι! Υψηλές θερμοκρασίες άλλωστε επικρατούν και γενικά οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (βλητικά). Αργότερα το Σεπτέμβρη αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, ν8-ν7. Τώρα, για τσίχλες εγώ ν8-ν9 δουλεύω, ανάλογα με τον καιρό. Έχω ρίξει στο παρελθόν και ν7 με πολύ καλά αποτελέσματα. Ένα καλοφτιαγμένο φυσίγγι και σωστό κοντάκι και σκόπευση, θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ και λίγο λεπτομέρειες, καθώς η διάμετρος των σκαγιων δεν ανταποκρίνεται πάντα στο αναγραφόμενο νούμερο.

Γνώμη μου πάντα, για έναρξη, στα τρυγόνια ν9 μια χαρά είναι! Υψηλές θερμοκρασίες άλλωστε επικρατούν και γενικά οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (βλητικά). Αργότερα το Σεπτέμβρη αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, ν8-ν7. Τώρα, για τσίχλες εγώ ν8-ν9 δουλεύω, ανάλογα με τον καιρό. Έχω ρίξει στο παρελθόν και ν7 με πολύ καλά αποτελέσματα. Ένα καλοφτιαγμένο φυσίγγι και σωστό κοντάκι και σκόπευση, θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ και λίγο λεπτομέρειες, καθώς η διάμετρος των σκαγιων δεν ανταποκρίνεται πάντα στο αναγραφόμενο νούμερο.
Οι παππούδες πάντως στα μέρη μου με #6 τουφεκούσαν τα τρυγόνια.
Το λέω σαν πληροφορία και για μένα λίγο χοντρούτσικο είναι.
Φυσικά φυσίγγια στο χέρι.

Οι παππούδες πάντως στα μέρη μου με #6 τουφεκούσαν τα τρυγόνια.
Το λέω σαν πληροφορία και για μένα λίγο χοντρούτσικο είναι.
Φυσικά φυσίγγια στο χέρι.
Το Νο6 ΠΑΝΤΑ το'χω 3ο φυσιγγι στα 33-34gr στο τρυγονι....τα κόβει απιστευτα μακρια με μολις 2 σκαγια...καρατσεκαρισμένο.

Το Νο6 ΠΑΝΤΑ το'χω 3ο φυσιγγι στα 33-34gr στο τρυγονι....τα κόβει απιστευτα μακρια με μολις 2 σκαγια...καρατσεκαρισμένο.
Έχω ρίξει τα πάντα από 6-10.
Το 10 το έκοψα νωρίς.
Όταν είναι μεγάλα έτοιμα να αποδημήσουν και το 6άρι μια χαρά είναι.
Συνήθως στις αρχές ρίχνω 8 ή ότι βρω εύκαιρο 🤣

Παλιά τα τουφεκούσαν συνήθως καθιστά και το καλό καρτέρι "έπιανε" πολλά δέντρα οπότε το 6 περνούσε περισσότερα φύλλα και έκοβε μακρύτερα με τα έξτρα φούλια που έριχναν τότε.

Last edited:
Back