Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τερμάτιζε πίσω, όπως όταν εχει αδειάσει η αποθήκη, και ενώ στην αποθήκη υπήρχε 1 ή 2 Φυσσιγγια.
Μου κανει για αδυναμο φυσιγγι....
Το γιατι, σε καποια το κανει και σε καποια οχι,αφορα στη σταθεροτητα:) των φυσιγγιων!o_O

Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα ... αλλά δεν μπορώ να μην πω δυο κουβέντες ...
Τα τουφέκια του τραπ συνεχίζουν να τα κάνουν με στενούς αυλούς (και 70αρα θαλάμη) απλώς και μόνο γιατί προορίζονται να ρίχνουν αποκλειστικά 24 γρ. Διότι και η διαμόρφωση των κλίσεων του κοντακιού δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στο κυνήγι ή σε άλλο άθλημα, με περισσότερα γραμμάρια. Και σε αυτή τη γόμωση δεν υπάρχει ουσιαστικό πλεονέκτημα του φαρδύτερου αυλού, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν.
Σε αντίθεση με τα όπλα sporting, που όλα πλέον κατασκευάζονται με αυλούς πάνω από 18,5 ...
Εξ ορισμού του διαμετρήματος 12, ο κανονικός αυλός είναι 18,5 και κάτι, οπότε η τακτική (κυρίως σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη) για αυλούς στενότερους από αυτό, γινόταν αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλίζουν επαρκή έμφραξη ακόμη και με φτηνά και κακής ποιότητας υλικά βυσμάτωσης, και επουδενί για κάποιο βλητικό πλεονέκτημα ...
Οι διάφορες "βελτιώσεις" στα κυνηγετικά όπλα - διευρυμένοι αυλοί, επιμήκυνση και λείανση κώνων, μακρύτερα τσοκ με διάφορες "πατέντες", το porting κλπ. - μπορεί να χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες ως μαρκετίστικα κόλπα ... αλλά δεν παύουν να είναι βελτιώσεις. Ίσως όχι τόσο σημαντικές και αισθητές, αλλά ... είναι βελτιώσεις !!!
Μπορεί να μην κάμουν τη "μεγάλη διαφορά" στον μέσο κυνηγό - σκοπευτή, αυτό να το δεχτώ ... αλλά όχι να λέμε ότι υστερούν κιόλας !!!
Εξάλλου, δεν κάνει το όπλο τον σκοπευτή ... όπως δεν κάνει το ράσο τον παπά ... ;)
Αρα ρε Στελιανε τι συμπερασμα βγαζουμε?που υπερτερει το ενα και που το αλλο?
Υπαρχει μετρισιμη διαφορα η οχι?γιατι εγω μιλαω στη πραξη τι εχω δει!ερωτηση κρισεως! αφου τα φυσιγγια πρεπει να ειναι πιο ποιοτικα και πιο ψαγμενα στο να κανουνε καλη εμφραξη, τι σημασια εχει ο αυλος διευρυμενος αυλος τοτε αφου παλι η καλη εμφραξη θα ειναι το ζητουμενο!παιζουμε 18,4 λοιπον και αδιαφορουμε για το αν το φυσιγγιο που ριχνουμε θα κανει εμφραξη☺

Κανοντας τον αντιλογο....
Δεν ειναι μονο θεμα εμφραξης και προφανως οι εταιριες δεν σκεφτηκαν αυτο,προχωροντας στη διευρυνση του αυλου.Ο στοχος ειναι να δωθει περισσοτερος χωρος στη γομωση.Να κοντυνει η στηλη σκαγιων.Σε μεγαλα φορτια,μεγαλωνει η οποια οφελεια.
Προσπαθεια για μικροτερο στρεσαρισμα των σκαγιων με αποτελεσμα την παραμονη του σφαιρικου των σχηματος και το ομαλοτερο ταξιδεμα τους με μεγαλυτερη ταχυτητα.Καλυτερη ανταποκριση σε μεγαλυτερο αριθμο σκαγιων και αρα φορτιων.Σε βαριες γομωσεις χοντρων σκαγιων που θα αποφερουν,θεωρητικα και ισως πραγματικα,πιο σιγουρες καταβολες σε μεγαλυτερες αποστασεις.
Ο στενοτερος αυλος θα ανταποκριθει καλυτερα με ενα κατωτερης ποιοτητας βισμα.Με πιο μικρη ικανοτητα διαχυσης και εμφραξης.Θα ειναι ομως πιο στεναχωρος με αποτελεσμα τα προαναφερθεντα.
Λυση,τα χαμηλοτερα φορτια.Εχω χρησιμοποιησει οπλα με αυλους απο 18,2 εως 18,7.Ολοι μα ολοι,σκοτωναν.
Αν αυριο αγοραζα ενα οπλο,δεν θα το επερνα με αυλο πανω απο 18,6.Ακομη καλυτερα 18,5.
Δε βλεπω το λογο,για τα κυνηγια που κανω,να προτιμησω το ακραιο....

Πολυ φιλικα θα διαφωνισω καθετα το αν μεγαλοσ αυλοσ θελη ποιοτικα φυσηγγια η ποιοτικα βυσματα.και αν ναι ποια ειναι αυτα τα πολυ ποιοτικα βυσματα η φυσηγγια να τα μαθω και εγω.η δοκιμές που εχω κανει και ειναι πολλεσ με ολλα τα βυσματα τησ αγωρασ τα καλύτερα αποτελεσματα τα πειρα με βυσματα χαμηλού κόστους..xm.τυχαίο δεν Νομίζω.

Αρα ρε Στελιανε τι συμπερασμα βγαζουμε?που υπερτερει το ενα και που το αλλο?
Υπαρχει μετρισιμη διαφορα η οχι?γιατι εγω μιλαω στη πραξη τι εχω δει!ερωτηση κρισεως! αφου τα φυσιγγια πρεπει να ειναι πιο ποιοτικα και πιο ψαγμενα στο να κανουνε καλη εμφραξη, τι σημασια εχει ο αυλος διευρυμενος αυλος τοτε αφου παλι η καλη εμφραξη θα ειναι το ζητουμενο!παιζουμε 18,4 λοιπον και αδιαφορουμε για το αν το φυσιγγιο που ριχνουμε θα κανει εμφραξη☺
Δημήτρη, απάντησε ήδη ο Γιάννης και με κάλυψε. Εξάλλου δεν ισχυρίστηκα ότι οι στενοί αυλοί είναι άχρηστοι και δεν σκοτώνουν, απλά πιστεύω ότι δεν υπερτερούν πουθενά ... Και εντάξει, ο 18,4 δεν είναι τίποτα ακραίο, μια χαρά αυλός είναι, έχω κι εγώ το Baikal και δεν έχω παράπονο, αλλά όχι πως είναι και καλύτερο από τα άλλα μου με 18,5 και 18,6 !!! ... :)
Δεν ξέρω πάντως τι (μετρήσιμη) διαφορά είδες εσύ στην πράξη υπέρ του Browning έναντι του Beretta, αλλά εγώ που σε έχω δει στο σκοπευτήριο και με τα δυο, ας μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη... ;) Αλλά για να το λες ... εσύ ξέρεις καλύτερα, μπορεί στα κυνήγια σου νάναι αλλιώς ... Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η όποια διαφορά είδες οφείλεται στον αυλό! ...;)

Κυνηγι στην ελλαδα (εκτος τα υδροβια).
Οπλο με 18.4-5 αυλο.
Και απο 28 γρ στη τσιχλα τρυγονι, εως 36 γρ φασσα, λαγο κτλ.
Πραγματικα δε χρειαζεται τιποτα.
Και απο νουμερα 8,6,5,4,3.
Και το πιο σημαντικό κοντακι πανω μας.
Πλεον ακουω για αλεξισφαιρα θηραματα και γελάω..

Δημήτρη, απάντησε ήδη ο Γιάννης και με κάλυψε. Εξάλλου δεν ισχυρίστηκα ότι οι στενοί αυλοί είναι άχρηστοι και δεν σκοτώνουν, απλά πιστεύω ότι δεν υπερτερούν πουθενά ... Και εντάξει, ο 18,4 δεν είναι τίποτα ακραίο, μια χαρά αυλός είναι, έχω κι εγώ το Baikal και δεν έχω παράπονο, αλλά όχι πως είναι και καλύτερο από τα άλλα μου με 18,5 και 18,6 !!! ... :)
Δεν ξέρω πάντως τι (μετρήσιμη) διαφορά είδες εσύ στην πράξη υπέρ του Browning έναντι του Beretta, αλλά εγώ που σε έχω δει στο σκοπευτήριο και με τα δυο, ας μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη... ;) Αλλά για να το λες ... εσύ ξέρεις καλύτερα, μπορεί στα κυνήγια σου νάναι αλλιώς ... Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η όποια διαφορά είδες οφείλεται στον αυλό! ...;)
Στελιανε καλη χρονια να εχουμε!!!ολα τα θρυλικα οπλα που εχουν περασει και εχουν αφησει εποχη,ετυχε να εχουν συμβατικους αυλους!μεχρι 18,5.
Ας αφησουμε τον χρονο και την ιστορια να πει σε καμποσα χρονια τη γνωμη της!
Αλλωστε αυτο μετραει!απλα εμεις εκφραζουμε τις αποψεις μας!

Μη βλεπουμε μονο το δεντρο...
Υπαρχουν πολλες παραμετροι.
Μεταλλο,κωνοι,γεωμετρια τσοκ,φυσιγγι,ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.....
Σε καποιες καννες,ανεξαρτητα απο τον αυλο,αυτα παντρευονται και παραμενουν ......ερωτευμενα!!:)
Σε καποιες αλλες,οχι και τοσο....
Δεν ειναι το Αγιο Δισκοποτηρο και η βλητικη του λειοκαννου εχει παααρα πολλα ανεξηγητα!
Μηπως να το ξεκινουσαμε απο τα κεφαλαία και το πως θα το παμε ΕΚΕΙ,οσο ψηλοτερα μπορουμε???
Λιακο,στην παραδοσιακη μαλλινουλα χωρις εμφρακτηρα ειναι αστα να πανε!!!
Θα μου πεις γιατι να βαλω τετοιο φυσιγγι....
Γιατι μου αρεσει ρε φιλε,μου αρεσει!!!.sarcastic.
Γιατι να μην εχω την επιλογη?:)
Ειμαστε σταθερα off topik!:(

Καλησπέρα και χρόνια πολλά καλή χρόνια σε όλους
Έχω μια baikal 153 φρέσκια στα χέρια μου και ψάχνω να βρω τι φυσίγγια τεριαζουν περισσότερο το όπλο για τσίχλες
Έχω ρίξει ευρομιξ δεν ξετρελάθηκα
A1 καλύτερο ήταν
Λαμπρό πορτοκαλί παλι δεν μου άρεσε
Καμία πρόταση ;;; απο κανέναν με baikal;;;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά καλή χρόνια σε όλους
Έχω μια baikal 153 φρέσκια στα χέρια μου και ψάχνω να βρω τι φυσίγγια τεριαζουν περισσότερο το όπλο για τσίχλες
Έχω ρίξει ευρομιξ δεν ξετρελάθηκα
A1 καλύτερο ήταν
Λαμπρό πορτοκαλί παλι δεν μου άρεσε
Καμία πρόταση ;;; απο κανέναν με baikal;;;
Απο φυσίγγια δοκίμασε στα 32 γρ σε νο 9 και 8. Μην πας παραπανω, δεν υπαρχει λόγος.
Τωρα οσον αφορα τα τσοκ βαλε 4αρι στο περηπατητο και άσσο στο καρτερι.

Τα fantom τα ξερει καποιοσ να νασ πει γνώμες
Πανε αρκετά χρόνια που τα έχω ρίξει Ηλία, ήταν τα τριανταδιαρια σε πορτοκαλί κάλυκα με μια τσιχλα πάνω πολύ καλό φυσιγγι καθαρά σκοτωματα αλλά κάπως ζωηρό σε καραμπινα δεν θα έχεις θέμα, βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Παρα τις δυσκολίες καλα μας βγήκε καλα μας μπήκε
Αν και σήμερα δοκίμασα σπορτινκ και ήταν καλύτερα με Φούλ τσοκ
Οι δοκιμές συνεχίζονται
Αν παρόλα αυτά εχει κανεις καμία ιδέα για το τι μπορεί να τεριαζει καλύτερα στο baikal153 μου λέει

Φυσικά και δεν ειναι όλες δικές μου μην τρελαθούμε .my man.

image url upload

Μολις γυρισα απο απογευματινο.Σημερα για καποιο λογο τα κιλλ 32 γραμμαρια δεν δουλεψαν καθολου.1,5 κουτι φυσιγγια και καταφερα Μολις 4 τσιχλες.Και αυτες μεσα σε λουτρο αιματος.
Αλλαξα και εριξα κατι 30αρια αλλα και παλι ολο πουπουλα και εφευγαν τραμαυτισμενα.
Ηταν απο τις μερες που ηθελα να σπασω το οπλο.

Μολις γυρισα απο απογευματινο.Σημερα για καποιο λογο τα κιλλ 32 γραμμαρια δεν δουλεψαν καθολου.1,5 κουτι φυσιγγια και καταφερα Μολις 4 τσιχλες.Και αυτες μεσα σε λουτρο αιματος.
Αλλαξα και εριξα κατι 30αρια αλλα και παλι ολο πουπουλα και εφευγαν τραμαυτισμενα.
Ηταν απο τις μερες που ηθελα να σπασω το οπλο.
Τι καιρο φιλιππα;ειχε υγρασια;

Status
Not open for further replies.
Back