Πολλα με....λιγα λογια!!!να μαθει το ολπο του και να το ενσωματωση πανω του ....και θα κανει κηδειες !!!
Πολλα με....λιγα λογια!!!να μαθει το ολπο του και να το ενσωματωση πανω του ....και θα κανει κηδειες !!!
Μου κανει για αδυναμο φυσιγγι....Τερμάτιζε πίσω, όπως όταν εχει αδειάσει η αποθήκη, και ενώ στην αποθήκη υπήρχε 1 ή 2 Φυσσιγγια.
Αρα ρε Στελιανε τι συμπερασμα βγαζουμε?που υπερτερει το ενα και που το αλλο?Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα ... αλλά δεν μπορώ να μην πω δυο κουβέντες ...
Τα τουφέκια του τραπ συνεχίζουν να τα κάνουν με στενούς αυλούς (και 70αρα θαλάμη) απλώς και μόνο γιατί προορίζονται να ρίχνουν αποκλειστικά 24 γρ. Διότι και η διαμόρφωση των κλίσεων του κοντακιού δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στο κυνήγι ή σε άλλο άθλημα, με περισσότερα γραμμάρια. Και σε αυτή τη γόμωση δεν υπάρχει ουσιαστικό πλεονέκτημα του φαρδύτερου αυλού, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν.
Σε αντίθεση με τα όπλα sporting, που όλα πλέον κατασκευάζονται με αυλούς πάνω από 18,5 ...
Εξ ορισμού του διαμετρήματος 12, ο κανονικός αυλός είναι 18,5 και κάτι, οπότε η τακτική (κυρίως σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη) για αυλούς στενότερους από αυτό, γινόταν αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλίζουν επαρκή έμφραξη ακόμη και με φτηνά και κακής ποιότητας υλικά βυσμάτωσης, και επουδενί για κάποιο βλητικό πλεονέκτημα ...
Οι διάφορες "βελτιώσεις" στα κυνηγετικά όπλα - διευρυμένοι αυλοί, επιμήκυνση και λείανση κώνων, μακρύτερα τσοκ με διάφορες "πατέντες", το porting κλπ. - μπορεί να χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες ως μαρκετίστικα κόλπα ... αλλά δεν παύουν να είναι βελτιώσεις. Ίσως όχι τόσο σημαντικές και αισθητές, αλλά ... είναι βελτιώσεις !!!
Μπορεί να μην κάμουν τη "μεγάλη διαφορά" στον μέσο κυνηγό - σκοπευτή, αυτό να το δεχτώ ... αλλά όχι να λέμε ότι υστερούν κιόλας !!!
Εξάλλου, δεν κάνει το όπλο τον σκοπευτή ... όπως δεν κάνει το ράσο τον παπά ...
Δημήτρη, απάντησε ήδη ο Γιάννης και με κάλυψε. Εξάλλου δεν ισχυρίστηκα ότι οι στενοί αυλοί είναι άχρηστοι και δεν σκοτώνουν, απλά πιστεύω ότι δεν υπερτερούν πουθενά ... Και εντάξει, ο 18,4 δεν είναι τίποτα ακραίο, μια χαρά αυλός είναι, έχω κι εγώ το Baikal και δεν έχω παράπονο, αλλά όχι πως είναι και καλύτερο από τα άλλα μου με 18,5 και 18,6 !!! ...Αρα ρε Στελιανε τι συμπερασμα βγαζουμε?που υπερτερει το ενα και που το αλλο?
Υπαρχει μετρισιμη διαφορα η οχι?γιατι εγω μιλαω στη πραξη τι εχω δει!ερωτηση κρισεως! αφου τα φυσιγγια πρεπει να ειναι πιο ποιοτικα και πιο ψαγμενα στο να κανουνε καλη εμφραξη, τι σημασια εχει ο αυλος διευρυμενος αυλος τοτε αφου παλι η καλη εμφραξη θα ειναι το ζητουμενο!παιζουμε 18,4 λοιπον και αδιαφορουμε για το αν το φυσιγγιο που ριχνουμε θα κανει εμφραξη☺
Στελιανε καλη χρονια να εχουμε!!!ολα τα θρυλικα οπλα που εχουν περασει και εχουν αφησει εποχη,ετυχε να εχουν συμβατικους αυλους!μεχρι 18,5.Δημήτρη, απάντησε ήδη ο Γιάννης και με κάλυψε. Εξάλλου δεν ισχυρίστηκα ότι οι στενοί αυλοί είναι άχρηστοι και δεν σκοτώνουν, απλά πιστεύω ότι δεν υπερτερούν πουθενά ... Και εντάξει, ο 18,4 δεν είναι τίποτα ακραίο, μια χαρά αυλός είναι, έχω κι εγώ το Baikal και δεν έχω παράπονο, αλλά όχι πως είναι και καλύτερο από τα άλλα μου με 18,5 και 18,6 !!! ...
Δεν ξέρω πάντως τι (μετρήσιμη) διαφορά είδες εσύ στην πράξη υπέρ του Browning έναντι του Beretta, αλλά εγώ που σε έχω δει στο σκοπευτήριο και με τα δυο, ας μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη... Αλλά για να το λες ... εσύ ξέρεις καλύτερα, μπορεί στα κυνήγια σου νάναι αλλιώς ... Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η όποια διαφορά είδες οφείλεται στον αυλό! ...
Υπαρχουν πολλες παραμετροι.
Μεταλλο,κωνοι,γεωμετρια τσοκ,φυσιγγι,ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.....
Απο φυσίγγια δοκίμασε στα 32 γρ σε νο 9 και 8. Μην πας παραπανω, δεν υπαρχει λόγος.Καλησπέρα και χρόνια πολλά καλή χρόνια σε όλους
Έχω μια baikal 153 φρέσκια στα χέρια μου και ψάχνω να βρω τι φυσίγγια τεριαζουν περισσότερο το όπλο για τσίχλες
Έχω ρίξει ευρομιξ δεν ξετρελάθηκα
A1 καλύτερο ήταν
Λαμπρό πορτοκαλί παλι δεν μου άρεσε
Καμία πρόταση ;;; απο κανέναν με baikal;;;
Πανε αρκετά χρόνια που τα έχω ρίξει Ηλία, ήταν τα τριανταδιαρια σε πορτοκαλί κάλυκα με μια τσιχλα πάνω πολύ καλό φυσιγγι καθαρά σκοτωματα αλλά κάπως ζωηρό σε καραμπινα δεν θα έχεις θέμα, βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε.Τα fantom τα ξερει καποιοσ να νασ πει γνώμες
Τι καιρο φιλιππα;ειχε υγρασια;Μολις γυρισα απο απογευματινο.Σημερα για καποιο λογο τα κιλλ 32 γραμμαρια δεν δουλεψαν καθολου.1,5 κουτι φυσιγγια και καταφερα Μολις 4 τσιχλες.Και αυτες μεσα σε λουτρο αιματος.
Αλλαξα και εριξα κατι 30αρια αλλα και παλι ολο πουπουλα και εφευγαν τραμαυτισμενα.
Ηταν απο τις μερες που ηθελα να σπασω το οπλο.