Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι οι καλυκες είναι απλοί μαύροι ΜΑΧΑΜ χωρίς κανένα τυπωμα πάνω

Ωραίος !!! .well done. ... Να μαντέψω ότι έχουν και μπαρούτη CSB-6 ?????????? ;) :)
Βλέπω τη MAXAM σιγά-σιγά να κυριαρχεί λόγω κόστους σε όλες τις βιοτεχνίες φυσιγγίων, και σε μπαρούτια και σε κάλυκες κλπ. ... ;) .cool.

24γρ πρώτη φορά έριξα. Δεν έχω καθόλου πρόβλημα να πέφτω σε γραμμάρια, αφού ξεκίνησα με 14γρ στο 32αρακι και 25-26-28γρ στο 20αρι. Το απόγευμα λέω για ένα γρήγορο απογευματινο με το 20αρι μου
Μπράβο Doc, ακόμα καλύτερα.

Κώστα απαντώ εδώ γιατί βγενω αρκετά οff τελευταία κ οι Αφοί Μπαρμπαρη καραδοκούν στην γωνία...sarcastic.
Ναι με τα μαύρα Αλεκτορις ν9 28γρ..Σήμερα είχε λιακάδα κ τραβαγαν, καμιά σχέση με την υγρασία του Οκτώβρη..θυμίζω ότι ένα που είχα σφάξει είχα βρει aguilla κ όχι grannular..Στα θετικά ότι η τουφεκιες ήταν μαλακωσια..πάπλωμα..χάδι στον ώμο..:)
Έριξα κ δυο διασποράς του Ρουμελιώτη 32γρ χωρίς αποτελεσμα αλλά την άκουσα για τα καλά....ούτε με 34γρ (που έχω σαν όριο στο δίκαννο)δεν το θυμαμε αυτο..πήγαν στην άκρη για την μουλαρα...sarcastic.

Κώστα απαντώ εδώ γιατί βγενω αρκετά οff τελευταία κ οι Αφοί Μπαρμπαρη καραδοκούν στην γωνία...sarcastic.
Ναι με τα μαύρα Αλεκτορις ν9 28γρ..Σήμερα είχε λιακάδα κ τραβαγαν, καμιά σχέση με την υγρασία του Οκτώβρη..θυμίζω ότι ένα που είχα σφάξει είχα βρει aguilla κ όχι grannular..Στα θετικά ότι η τουφεκιες ήταν μαλακωσια..πάπλωμα..χάδι στον ώμο..:)
Έριξα κ δυο διασποράς του Ρουμελιώτη 32γρ χωρίς αποτελεσμα αλλά την άκουσα για τα καλά....ούτε με 34γρ (που έχω σαν όριο στο δίκαννο)δεν το θυμαμε αυτο..πήγαν στην άκρη για την μουλαρα...sarcastic.
Ευχαριστώ πολύ Τάσο μού, ότι πρέπει για τα δικαννο δηλαδή τα αλλά άστα για πιο χειμωνικες συνθήκες θα είναι μάλλον στημένα έτσι.

Καλησπέρα παιδια..να ρωτήσω κατι: έχει ποτέ κανείς σας δοκιμάσει να δουλέψει τα πιο ψιλά σκάγια σε τσίχλα? έχω κανα δυο κουτιά και τώρα τελευταία τα επαιξα λίγο μπάλα. Φυσικά εγώ προσωπικά τα απορρίπτω σίγουρα..αλλα σε διάφορες συζητήσεις κάποιοι λένε οτι σε χωρες όπως στην γειτονική ιταλια τα παίζουν μπαλα (μιλάμε για νούμερο 11 και 12),,Προσωπικά σε μένα στα 25 μέτρα 7 στις 10 φορές το πουλι θα πεσει αλλα θα "αναστηθεί" και θα βρω μόνο πούπουλα...Στην αρχή έλεγα οτι ίσως μένω πίσω στην τουφεκιά αλλα το γεγονός οτι δεν συμβαίνει σχεδόν καθολου με νούμερο 9 ή 8, με κάνει να έχω απορρίψει αυτή την περίπτωση!

),,Προσωπικά σε μένα στα 25 μέτρα 7 στις 10 φορές το πουλι θα πεσει αλλα θα "αναστηθεί" και θα βρω μόνο πούπουλα...Στην αρχή έλεγα οτι ίσως μένω πίσω στην τουφεκιά αλλα το γεγονός οτι δεν συμβαίνει σχεδόν καθολου με νούμερο 9 ή 8, με κάνει να έχω απορρίψει αυτή την περίπτωση!
Σαφως σε μια τετοια αποσταση αν κεντραρουμε την τουφεκια μας η τσιχλα θα παρει περισσότερα σκαγια απο οτι με τα κλασσικα ν8,9..
Το ερώτημα ομως ειναι αν σε αυτα τα μετρα έχουν την απαιτουμενη κινητικη ενεργεια ωστε να την καταβαλουν αμεσα κ ειδικα τα κοτσυφια που οπωσδηποτε θα συναντησουμε..
Δεν υπαρχει κανενας λογος να χρησιμοποιηθουν τοσο ψιλα σκαγια κ σε κανενα μικρο θηραμα..
Το να αυξησουμε την πληθωρα των σκαγιων χανοντας σε κινητικη ενεργεια ειναι δωρον αδωρο..

Last edited:
σε χωρες όπως στην γειτονική ιταλια τα παίζουν
Τέτοια νούμερα ρίχνονται κυρίως σε σιταρίθρες και κοντινές αποστάσεις.
Μάλιστα παλία η B&P είχε ένα φυσίγγι που λεγόταν 'allodola'
Στα 30γρ και νούμερο έως 12.
Σίγουρα και στις τσίχλες θα έχει επιτυχίες... αλλά θα βαρεθείς να φτήνεις σκάγια:)

Συμφωνώ και εγώ Στέφανε.
Πολύ ψιλά τα νούμερα αυτά για κυνηγετική χρήση.
Το 10αρι όμως μαζί με ένα ανοικτό τσοκ είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για τα περπατητα.
Για μένα το απόλυτο νούμερο για τσίχλα,πέρα από τα περάσματα,είναι το 9.5 .

Ωραίος !!! .well done. ... Να μαντέψω ότι έχουν και μπαρούτη CSB-6 ?????????? ;) :)
Βλέπω τη MAXAM σιγά-σιγά να κυριαρχεί λόγω κόστους σε όλες τις βιοτεχνίες φυσιγγίων, και σε μπαρούτια και σε κάλυκες κλπ. ... ;) .cool.

Kαι σε σκαγια Στελιο. Με 3% αντιμονιο φθηνοτερα απο τα ελληνικα με 2% αντιμονια παρολα τα μεταφορικα. Μου το ειπε μεγαλος ελληνας κατασκευαστης φυσιγγιων στον Εβρο τον περασμενο μηνα

Status
Not open for further replies.
Back