Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κώστα, εάν η παραγγελία σου είναι μεγάλη και το "αφεντικό" έχει... κέφια (είναι καλός), τότε μπορείς να τον πείσεις, ευγενικά, να σου γεμίσει και σε νούμερο σκαγιών που δεν συνηθίζει...!
Έχω ρίξει και καμιά 100στή από τα skeet του Μητσάκου (πάντα σε Νο 9,5 τα skeet)...! Και αυτά, είναι επαρκέστατα (500 σκάγια ανά φυσίγγιο) για την τσίχλα και τον κότσυφα σε λογικές αποστάσεις και εάν ντουφεκάμε σωστά...! Επίσης, το κλώτσημά τους... ανεπαίσθητο...! Είναι απόλαυση να ρίχνεις με τόσο ελαφριά σκοπευτικά φυσίγγια...! Είναι και κατά πολύ φθηνότερα από τα 32άρια...! Τέλος, όσο για τα ελληνικά φυσίγγια, εγώ αποκλειστικώς τέτοια χρησιμοποιώ τα τελευταία 10 χρόνια περίπου...! Έχουμε αξιολογότατους κατασκευαστές με μεγάλο μεράκι και "τονώνουμε" και την εθνική μας οικονομία...!
Νικόλα μεταφέρω εδώ την συζήτηση,έχεις απόλυτο δίκιο φιλε σε όλα ,στο θέμα στήριξης των ντόπιων βιοτεχνιών συμφωνώ αρκεί και αυτοί να κρατάνε την ποιότητα και τα υλικά τους σταθερά βέβαια υπάρχουν αρκετοί μικροί που βγάζουν φυσιγγαρες αλλά δυστυχώς διάσπαρτοι ανα την Ελλάδα και αμα είσαι επαρχία δύσκολα να βρεις φυσίγγια τούς για δοκιμή και μετά να παραγγείλεις ποσότητα, λάτρης και γω των χαμηλών γομωσεων αφού το αγαπημένο μου διαμετρημα είναι το 20αρι αλλά οι τιμές των φυσιγγιων είναι άλλη πονεμένη ιστορία.

Πολλες φορες το αφεντικο μπορει να εχει κεφια να σου κανει το χατηρι αλλα αρκετες φορες εχει κεφια να κανει μαμουνιες. Και εσυ βρισκεσαι με ενα φυσιγγι που μονο κατ'ονομα ειναι ιδιο. Ακομα και στο βωμο του κερδους να το δεις, περισσοτερο χαμενοι ειναι οταν αλλαζουν υλικα για να κερδισουν μια δεκαρα στο φυσιγγι, παρα οταν κρατανε σταθερη τη ποιοτητα τους.

Τα μικροτερα διαμετρηματα, λογω ζητησης ειναι ακομα πιο πονεμενη ιστορια.

Καλησπέρα παιδια..να ρωτήσω κατι: έχει ποτέ κανείς σας δοκιμάσει να δουλέψει τα πιο ψιλά σκάγια σε τσίχλα? έχω κανα δυο κουτιά και τώρα τελευταία τα επαιξα λίγο μπάλα. Φυσικά εγώ προσωπικά τα απορρίπτω σίγουρα..αλλα σε διάφορες συζητήσεις κάποιοι λένε οτι σε χωρες όπως στην γειτονική ιταλια τα παίζουν μπαλα (μιλάμε για νούμερο 11 και 12),,Προσωπικά σε μένα στα 25 μέτρα 7 στις 10 φορές το πουλι θα πεσει αλλα θα "αναστηθεί" και θα βρω μόνο πούπουλα...Στην αρχή έλεγα οτι ίσως μένω πίσω στην τουφεκιά αλλα το γεγονός οτι δεν συμβαίνει σχεδόν καθολου με νούμερο 9 ή 8, με κάνει να έχω απορρίψει αυτή την περίπτωση!
Μπορει οντως να εμενες πισω στην τουφεκια Στεφανε..Ειχες συνηθισει στις προσκοπευσεις των 8αριων-9αριων και στα ψηλοτερα δυσκολευτηκες..Σε μενα φαντασου συμβαινει οταν παω απο το 8αρι (που δουλευω συνηθως),στο 9αρι..Φανταζομαι και σε αλλους θα συμβαινει αυτο...

Μπορει οντως να εμενες πισω στην τουφεκια Στεφανε..Ειχες συνηθισει στις προσκοπευσεις των 8αριων-9αριων και στα ψηλοτερα δυσκολευτηκες..Σε μενα φαντασου συμβαινει οταν παω απο το 8αρι (που δουλευω συνηθως),στο 9αρι..Φανταζομαι και σε αλλους θα συμβαινει αυτο...

Οι διαφορές στο μέγεθος της προσκόπευσης από νούμερο σε νούμερο σκαγιών ανά φυσίγγι και τουφεκιά είναι απειροελάχιστη, αμελητέα!!!
Θέλω να πω, πως εάν ντουφεκάμε σωστά, εφαρμόζοντας την ενδεδειγμένη προσκόπευση ανά απόσταση, τότε, με την ίδια, σωστή προσκόπευση, είτε χρησιμοποιούμε 9άρια, είτε 8άρια, είτε 10άρια σκάγια, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο επιτυχές...!!!

Οι διαφορές στο μέγεθος της προσκόπευσης από νούμερο σε νούμερο σκαγιών ανά φυσίγγι και τουφεκιά είναι απειροελάχιστη, αμελητέα!!!
Θέλω να πω, πως εάν ντουφεκάμε σωστά, εφαρμόζοντας την ενδεδειγμένη προσκόπευση ανά απόσταση, τότε, με την ίδια, σωστή προσκόπευση, είτε χρησιμοποιούμε 9άρια, είτε 8άρια, είτε 10άρια σκάγια, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο επιτυχές...!!!
Νικολα,εγω σημερα με τα tordo 30 σε νο 9,ειδα τεραστια διαφορα σε σχεση με τα 28γρ νο 8 που χρησιμοποιω απο την αρχη της σεζον!!Ειχα να χρησιμοποιησω 9 απο περσι..Κατα την διαρκει του σημερινου κυνηγιου,μολις βρηκα τις προσκοπευσεις πηγα καλα με ξερες καταβολες χωρις αιματα.Μια εβγαλε πολυ αιμα γτ την πηρε στην ''μασχαλη''..Τωρα τι να πω δεν ξερω..Οτι ειδα σημερα αναφερω..

Θεωρώ πως ένα σκοπευτικό 28γρ Νο8 με ένα κυνηγετικό 30γρ Νο9 θα έχουν διαφορά στην προσκόπευση, μικρή μεν

...Tόοοοοοσο μικρή Βασίλη, που μια σωστή ντουφεκιά με την ενδεδειγμένη προσκόπευση θα την υπερκαλύψει και θα μας φέρει την επιτυχία...!!!
Το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές: ας μάθουμε να ντουφεκάμε σωστά... και οι επιτυχίες θα είναι δεδομένες, τα πουλιά θα πέφτουν...!!! Όλα τα σύγχρονα, αναγνωρισμένα και δοκιμασμένα φυσίγγια της αγοράς την κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά, αρκεί εμείς να ξέρουμε να ντουφεκάμε σωστά...!!! Ας μην το "λιβανίζουμε" τόοοοοσο πολύ το "θέμα" φυσίγγι...!

Τα winchester universal στα 7 ευρώ είναι ευκαιρία;
Ακριβούτσικο θα έλεγα, τίμιο φυσίγγι βέβαια και πολύ δύσκολο να τα βρεις πλέον. Μόνο από στοκ αν βρεις. Στην Άρτα τον Οκτώβρη βρήκα πολλά, αλλά όχι, είναι ακριβά σε αυτή την τιμή. Εξάλλου ιταλικά είναι...

Ακριβούτσικο θα έλεγα, τίμιο φυσίγγι βέβαια και πολύ δύσκολο να τα βρεις πλέον. Μόνο από στοκ αν βρεις. Στην Άρτα τον Οκτώβρη βρήκα πολλά, αλλά όχι, είναι ακριβά σε αυτή την τιμή. Εξάλλου ιταλικά είναι...
Στην Άρτα τα βρήκα κ γω..τσίμπησα ένα κουτάκι αλλά δε μπορώ να τα δοκιμάσω εδώ γιατί βρέχει όλη μέρα κ αύριο φεύγω..

Στην Άρτα τα βρήκα κ γω..τσίμπησα ένα κουτάκι αλλά δε μπορώ να τα δοκιμάσω εδώ γιατί βρέχει όλη μέρα κ αύριο φεύγω..
Φαντάζομαι στον Λάμπρο τα βρήκες, έχει ότι φυσίγγι έχει πάψει να κυκλοφορεί ο άτιμος, λες και μπαίνεις σε μουσείο και ποσότητες, ειδικά σε πυρκαλ ότι θες, αλλά από τιμές... Πυρκαλ πράσινο 9€!!!Τι να λέμε...
Πως και Άρτα;

Εγω πηρα 4 κουτια tordo 30 n8 6 ευρο ςιναι καλα δεν τα εχω ριξει ποτε
Καλα ειναι,οχι ομως με κρυο και υγρασια..Σε περπατητο μετα τις μιση 9 το πρωϊ,με τις συνθηκες που επικρατουν αυτες τις μερες ειναι μανουλα..Ειχα πεντακαθαρα σκοτωματα σημερα..Αλλου δν τα βολευομαι και δινω τα υπολοιπα..

Status
Not open for further replies.
Back