Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όταν είχαν πρωτοβγεί τα lambro tordo 30 τα είχα δοκιμάσει με την xlr5.Καποιες μερες έκανα κάτι απίστευτες τουφεκιές μακρινές και καποιες μερες τα πουλια δεν τα εκοβε. Τα universal τα ειχα παρει κάποτε 6 ευρώ ήταν πολύ φονικό φυσίγγι αλλά πολύ αδύναμο. Μόνο η 303 τα έριχνε. Με την xlr5 και τη benelli που είχα μου έκαναν εμπλοκές. Χαρακτηριστικά σε μια εμπλοκή δεν άνοιξε καν το κλείστρο. Δεν ξέρω αν ήταν έτσι η έφταιγε η παρτίδα. Είχα πάρει 10 κουτιά κιολας και τα έριξα με την 303.

Φαντάζομαι στον Λάμπρο τα βρήκες, έχει ότι φυσίγγι έχει πάψει να κυκλοφορεί ο άτιμος, λες και μπαίνεις σε μουσείο και ποσότητες, ειδικά σε πυρκαλ ότι θες, αλλά από τιμές... Πυρκαλ πράσινο 9€!!!Τι να λέμε...
Πως και Άρτα;
Βασ.Κων/νου 73,δεν ξέρω πως λέγεται.Είχε στοκα,super kill,κατι falcochi,πυρκαλ,rocket αλλά δεν εχω κ χώρο στη βαλίτσα για φυσίγγια,με φίλεψε κ ο κουμπάρος μου στην αρχη του τουρ (στα Φαρσαλα) μερικά παλιά που δεν τα είχα στη συλλογή..ασε! Σε μια φιλη της γυναικας μου που εχει παντρευτεί απο Αρτα ήρθαμε για βολτίτσα.Ασχετο,ο Τάτσης (diana) εχει κλείσει;

Υπαρχει διαφορά στις προσκοπευσεις.
Ειδικοτερα σε κοντινες αποστάσεις.
Αλλη προσκοπευση χρειαζεται ενα φυσιγγι βαρους 28 γραμ. με #7,5 κι αλλη ενα 32 γραμ.με #9.
Αν βαζουμε και "γενναίες" προσκοπευσεις,η διαφορα ειναι τέτοια που να δικαιολογει αστοχιες!
Το πιο ελαφρυ ,ειναι κατα κανονα πιο γρήγορο και με πιο στενη ροζετα τουφεκιας.
Αν ειμαστε οριακά πιο μπροστα από το στοχο,συνηθως θ'αστοχησουμε...
Με το ελαφρυτερο.
Σε ομοια φυσιγγια,σε οτι αφορα τα υπόλοιπα που τα απαρτιζουν και με μονη διαφορα το νουμερο σκαγιων κατα μία βαθμιδα,π.χ.#8 με #9,οι διαφορες μεταξυ των,ειναι αμελητεες.
Ειναι και θεμα συνήθειας και αποθηκευμενων εικονων οπως και τεχνικής που εφαρμόζουμε οταν τουφεκαμε.
Δεν πρεπει να παραβλεπουμε και τον ψυχολογικο παραγοντα!
Καποιοι εξ ημων(πολλοι),εχουμε μαθει να χρησιμοποιουμε συγκεκριμενο νουμερο σκαγιων κι αισθανομαστε σιγουρια μ'αυτο!:)

Υπαρχει διαφορά στις προσκοπευσεις.
Ειδικοτερα σε κοντινες αποστάσεις.
Αλλη προσκοπευση χρειαζεται ενα φυσιγγι βαρους 28 γραμ. με #7,5 κι αλλη ενα 32 γραμ.με #9.
Αν βαζουμε και "γενναίες" προσκοπευσεις,η διαφορα ειναι τέτοια που να δικαιολογει αστοχιες!
Το πιο ελαφρυ ,ειναι κατα κανονα πιο γρήγορο και με πιο στενη ροζετα τουφεκιας.
Αν ειμαστε οριακά πιο μπροστα από το στοχο,συνηθως θ'αστοχησουμε...
Με το ελαφρυτερο.
Σε ομοια φυσιγγια,σε οτι αφορα τα υπόλοιπα που τα απαρτιζουν και με μονη διαφορα το νουμερο σκαγιων κατα μία βαθμιδα,π.χ.#8 με #9,οι διαφορες μεταξυ των,ειναι αμελητεες.
Ειναι και θεμα συνήθειας και αποθηκευμενων εικονων οπως και τεχνικής που εφαρμόζουμε οταν τουφεκαμε.
Δεν πρεπει να παραβλεπουμε και τον ψυχολογικο παραγοντα!
Καποιοι εξ ημων(πολλοι),εχουμε μαθει να χρησιμοποιουμε συγκεκριμενο νουμερο σκαγιων κι αισθανομαστε σιγουρια μ'αυτο!:)
Εγω Γιαννη νομιζα οτι στις μακρινες τουφεκιες φαινεται η διαφορα στην προσκοπευση...Στα 30-35+

Ακριβώς αυτό. Δουλεύω στην τσίχλα στο καρτέρι 8αρια. Πολύ λιγότερες 9 άρια. Πέρυσι δούλεψα όλη τη χρονιά 8 άρια lambro classic. Πραγματικά άξιζαν τα λεφτά τους. Δεν υπήρχε μέρα που να μην πήγαιναν. Έχοντας λοιπόν αυτές τις εικόνες στο μυαλό μου φέτος που μίλησα με τον Γιάννη απ την Κρήτη να μου στείλει τα ίδια του ζήτησα όλα 8αρια. Μου λέει στο τηλ γιατί δεν παίρνεις και 9 άρια; Είχα τέτοιο κόλλημα με το νούμερο που με το ζόρι πήρα και 5-6 κουτιά 9 άρια. Το ίδιο κόλλημα είχα φάει πολύ παλιά- πάνε τώρα 20 χρόνια σχεδον- με τα nobel tordo. Με τα 10 άρια τότε. Όταν έβαζα 9αρια νόμιζα ήταν άλλο φυσίγγι.Ηταν ίδιο το φυσίγγι, η ψυχολογία διαφορετική!

Βασ.Κων/νου 73,δεν ξέρω πως λέγεται.Είχε στοκα,super kill,κατι falcochi,πυρκαλ,rocket αλλά δεν εχω κ χώρο στη βαλίτσα για φυσίγγια,με φίλεψε κ ο κουμπάρος μου στην αρχη του τουρ (στα Φαρσαλα) μερικά παλιά που δεν τα είχα στη συλλογή..ασε! Σε μια φιλη της γυναικας μου που εχει παντρευτεί απο Αρτα ήρθαμε για βολτίτσα.Ασχετο,ο Τάτσης (diana) εχει κλείσει;
Όχι βέβαια, ακόμη φτιάχνει φοβερά φυσίγγια, είναι δύσκολο να τον βρεις, πρέπει να πας προς κομπότι και να ρωτήσεις εκεί. Μαγαζί δεν είχε ποτέ, αλλά εκεί είναι η αποθήκη. Δεν πουλάει όμως σε ιδιώτες μόνο σε μαγαζιά. Στην Άρτα δύσκολα θα βρεις φυσίγγια του, αν έχεις κάποιον εκεί, να σε πάει στα αγροεφοδεια, σε αυτά που είναι στη Φιλοθέη.

Τα winchester universal στα 7 ευρώ είναι ευκαιρία;

Στην Άρτα τα βρήκα κ γω..τσίμπησα ένα κουτάκι αλλά δε μπορώ να τα δοκιμάσω εδώ γιατί βρέχει όλη μέρα κ αύριο φεύγω..
Ευκαιρία δεν θα το λεγα αλλά αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα ελληνικά έχουν πάει 7,50€ και 8 € στα 32γρ και αυτό εισαγόμενο απο Αμερική και εκεί έχει γύρω στα $5 δεν την λες και άσχημη. Το universal μαζί με το super target αποτελούν την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, διαφέρουν με την premium σειρά της στην σκληρότητα των σκαγιων και γεμισμενα με πιο οικονομική πυρίτιδα όπως και το υλικό του παφυλα που πολλοί λένε ότι προκαλεί εμπλοκές. Πρόπερσι τα χρησιμοποίησα στην τσίχλα και στα τρυγόνια, αρκετά ευχαριστημένος μπορώ να πω τα ρίχναμε με δύο benelli ούτε μια εμπλοκή ,πολύ ελαφρύ φυσιγγι μηδενική ανακρουση, καθαρά σκοτωματα τα χα πάρει σε νούμερο 7,5 αφου μονο αυτό υπήρχε διαθέσιμο, το φιλαράκι απο το νησί που τα ρίχναμε μαζί με παρακαλάει να του ξαναπάρω τόσο πολύ του άρεσαν. Πιστεύω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος αν δεν κάνω λάθος κυνηγάς με beretta outlander? θα ξεχάσεις τι θα πει ανακρουση και αν ρίξεις άλλο φυσιγγι μετά θα σου κακοφαίνεται.
Εδώ είναι ένα super target 20αρι που μου περίσσεψε από το σκοπευτήριο έχει τα ίδια υλικά και κλείσιμο.

Ευκαιρία δεν θα το λεγα αλλά αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα ελληνικά έχουν πάει 7,50€ και 8 € στα 32γρ και αυτό εισαγόμενο απο Αμερική και εκεί έχει γύρω στα $5 δεν την λες και άσχημη. Το universal μαζί με το super target αποτελούν την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, διαφέρουν με την premium σειρά της στην σκληρότητα των σκαγιων και γεμισμενα με πιο οικονομική πυρίτιδα όπως και το υλικό του παφυλα που πολλοί λένε ότι προκαλεί εμπλοκές. Πρόπερσι τα χρησιμοποίησα στην τσίχλα και στα τρυγόνια, αρκετά ευχαριστημένος μπορώ να πω τα ρίχναμε με δύο benelli ούτε μια εμπλοκή ,πολύ ελαφρύ φυσιγγι μηδενική ανακρουση, καθαρά σκοτωματα τα χα πάρει σε νούμερο 7,5 αφου μονο αυτό υπήρχε διαθέσιμο, το φιλαράκι απο το νησί που τα ρίχναμε μαζί με παρακαλάει να του ξαναπάρω τόσο πολύ του άρεσαν. Πιστεύω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος αν δεν κάνω λάθος κυνηγάς με beretta outlander? θα ξεχάσεις τι θα πει ανακρουση και αν ρίξεις άλλο φυσιγγι μετά θα σου κακοφαίνεται.
Εδώ είναι ένα super target 20αρι που μου περίσσεψε από το σκοπευτήριο έχει τα ίδια υλικά και κλείσιμο.

Με κάλυψες πλήρως Κωνσταντίνε!! Τα συγκεκριμένα τα είχα δει σε άλλα μαγαζιά γύρω στο 10αρικο,γι αυτό ρώτησα αν είναι ευκαιρία.Αλλά κ 7ευρώ δεν τα λες λίγα,όταν βρίσκω 6.20 τα saga 32gr που μου κάνουν όλα τα χατηρια..πόσο καλύτερα να είναι τα win..αν είναι.Απλά είπαμε υπάρχει το μικρόβιο της δοκιμής!! Υ.Γ. σωστά θυμάσαι για την outlander!

Status
Not open for further replies.
Back