Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα.,...Είναι όπως τα λες......κάποια στιγμή τα έφτιαξε υπερβολικά δυνατά........ Είχαμε σταματήσει με κάτι φίλους για τσιχλοκοτσυφα, απόγευμα μετά από κυνήγι μπεκατσες και κανένας μας δεν ανεχόταν το κλώτσημα...... Τότε μας απάντησε ότι κάτι είχε γίνει στη συγκεκριμένη παρτίδα...... Εγώ πάντως δεν τα ξαναπήρα.....
Και να φανταστείς από φυσίγγια προσφοράς την έχω πατήσει. Είχα πάρει 1000 φυσίγγια Euromix από μαγαζί της Χαλκίδας και ήταν φουσκωμένα. Προς τιμή του τότε ο Ναυπλιώτης μου τα άλλαξε.

Και να φανταστείς από φυσίγγια προσφοράς την έχω πατήσει. Είχα πάρει 1000 φυσίγγια Euromix από μαγαζί της Χαλκίδας και ήταν φουσκωμένα. Προς τιμή του τότε ο Ναυπλιώτης μου τα άλλαξε.
Παραστρατησες...απο τα αγαπημενα σου 28αρια!!!! Τι τα θες τα πειραματα?

Του Ρουμελιώτη τα 32 είναι κορυφή σε όλους τους καιρους για μένα και ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις και κυριολεκτικά πέρυσι πήρα μόνο 2 τραυματισμένες σε μια μέρα κυνηγιου κοντά στην λήξη του κυνηγιού και δεν γνωρίζω τον λόγο ίσως τα σκάγια πήγαν κοντά στην ουρά η στο φτερό.Παντως τα Ρουμελιώτης έχω ρίξει 40 κουτιά + περίπου πέρυσι και είναι κορυφή
Το δεύτερο που έχω ξεχωρίσει καλό φυσιγγι είναι το cheditte tordo που είχα πριν τα Ρουμελιώτης

Αν και όλο λέω να είμαι εγκρατής, στο τέλος παρασύρομαι. Ακούω τόσα χρόνια για το φοβερό και τρομερό Red του Γορίλα και πήρα 20 κουτιά από την προσφορά που έκανε την άνοιξη ο Σαλαπάτας, στα 5,5€ το κουτί. Έριξα δύο -τρία στο σκοπευτήριο και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα από την μεγάλη ανάκρουση. Πάρα πολύ δυνατά φυσίγγια για 32γρ.
Τέλος πάντων, το μετάνιωσα που τα πήρα, θα δείξει. Αφού την έχω βρει εγώ την άκρη μου με τα 28αρια, πως με παγίδευσε έτσι η ιδέα της προσφοράς; Εννοείται όμως ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους.
Είχα πάρει πέρυσι τον Νοέμβρη και έριξα μέχρι τέλος χρονιάς χωρίς να παρατηρήσω κάτι τέτοιο. Για δοκίμασε τα πάλι όταν ξεκινήσεις τα περπατητά. Είναι πράγματι πολύ καλό φυσίγγιο κατά την άποψη μου. Και αυτό που δοκίμασα πέρυσι και μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση στο περπατητό τσίχλας είναι τα quail του ίδιου κατασκευαστή. 31γρ 9.5 νούμερο σκάγια και κρατάνε δύναμη και σε μεγάλη απόσταση.

Είχα πάρει πέρυσι τον Νοέμβρη και έριξα μέχρι τέλος χρονιάς χωρίς να παρατηρήσω κάτι τέτοιο. Για δοκίμασε τα πάλι όταν ξεκινήσεις τα περπατητά. Είναι πράγματι πολύ καλό φυσίγγιο κατά την άποψη μου. Και αυτό που δοκίμασα πέρυσι και μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση στο περπατητό τσίχλας είναι τα quail του ίδιου κατασκευαστή. 31γρ 9.5 νούμερο σκάγια και κρατάνε δύναμη και σε μεγάλη απόσταση.
Καλά τα quail είναι κορυφή. Στα ορτυκια που τα χρησιμοποιώ είναι φυσίγγι και πουλί. Πολύ ωραία..

Χθες περάσαμε μια βόλτα με τον Νικολή και τον Φίλιππα από Κάλκα και πήρα 1 κουτάκι B&P NIKE 32gr 10, θα το δοκιμάσω στα μπασίματα να δω τι λέει.
Για τα μπασίματα πήρες 10άρια; Εγώ νόμιζα ότι τα ήθελες για το περπατητό...

Αν και όλο λέω να είμαι εγκρατής, στο τέλος παρασύρομαι. Ακούω τόσα χρόνια για το φοβερό και τρομερό Red του Γορίλα και πήρα 20 κουτιά από την προσφορά που έκανε την άνοιξη ο Σαλαπάτας, στα 5,5€ το κουτί. Έριξα δύο -τρία στο σκοπευτήριο και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα από την μεγάλη ανάκρουση. Πάρα πολύ δυνατά φυσίγγια για 32γρ.
Τέλος πάντων, το μετάνιωσα που τα πήρα, θα δείξει. Αφού την έχω βρει εγώ την άκρη μου με τα 28αρια, πως με παγίδευσε έτσι η ιδέα της προσφοράς; Εννοείται όμως ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους.
Είσαι είσαι ίδιογομωτης γεννημένος. Γιατί δεν αρχίζεις;

Για τα μπασίματα πήρες 10άρια; Εγώ νόμιζα ότι τα ήθελες για το περπατητό...

Ναι ρε στα 30-40 μέτρα μια χαρά θα είναι αλλά και σε απογευματινά. Στο περπατητό όλα κάνουν απο αυτά που έχω.

Χθες περάσαμε μια βόλτα με τον Νικολή και τον Φίλιππα από Κάλκα και πήρα 1 κουτάκι B&P NIKE 32gr 10, θα το δοκιμάσω στα μπασίματα να δω τι λέει.
Κακομοίρη μου κανονισε να έρθεις με 10αρια και να περάσει καμία καριολα από πάνω σου.....με τα 10ρακια θα σου ριχνω

Mια χαρά κόβουν και τα (ποιοτικά, απολύτως σφαιρικά) 10άρια σκάγια παιδιά την τσίχλα και τον κότσυφα ακόμη και μέχρι τα 35 - 40 μέτρα, αρκεί βέβαια να είναι σε ένα σοβαρό και επώνυμο setup, διότι δεν εξαρτάται μόνο από τα σκάγια το τελικό αποτέλεσμα, αλλά από έναν αρμονικό συνδυασμό όλων των πρώτων υλών του φυσιγγίου...!
Έχω ρίξει (και ακόμη ρίχνω) χιλιάδες 10άρια σκάγια στα τσιχλοκότσυφα σε γομώσεις από 24 έως 32 γραμμάρια... Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλες τις αποστάσεις με 4άρι και 3άρι τσοκ (δεν ενδείκνυται πιο σφικτό τσοκ για τόσο ψιλό σκάι)... Είναι τόσο πυκνή η κατανομή, που εάν πάει καλά πάνω στο τσιχλάκι, το "καπνίζει" κανονικά...!!!

Last edited:
Ευριπιδη απορώ πως σου αρέσουν και τα δύο αυτά τσιχλοφυσιγγα. Το express32 είναι το αγαπημένο μου ενώ το τορντο ότι χειρότερο έχω ρίξει ποτέ. Δοκίμασε αν σε βολέψει και το 30αρι του ρουμελιωτη σε παρακαλώ κάποια στιγμή. Είναι κρίμα που πληρώνουμε τα τσιχλοφυσιγγα 7+ ευρώ

Μετά από αρκετές δοκιμές από τότε που είχαν πάρει την αγουσα οι τιμές ξανα πισω στο tordo το πορτοκαλί και express αφού τελειώσουν τα περυσινα alfa game που μεινανε
Ευριπιδη το 32 αρι του Ρουμελιωτη το εχειs δοκιμασει? Αυτα τα δυο που αναφερειs δεν νομιζω οτι κανουν τα λεφτα τουs

Ευριπιδη απορώ πως σου αρέσουν και τα δύο αυτά τσιχλοφυσιγγα. Το express32 είναι το αγαπημένο μου ενώ το τορντο ότι χειρότερο έχω ρίξει ποτέ. Δοκίμασε αν σε βολέψει και το 30αρι του ρουμελιωτη σε παρακαλώ κάποια στιγμή. Είναι κρίμα που πληρώνουμε τα τσιχλοφυσιγγα 7+ ευρώ
Το tordo εδώ δουλεύει απίστευτα καλά με καθαρά σκοτωματα και δεν είναι και στα 7 ευρω.αν πάρεις κιβώτιο κατεβαίνει η τιμή.εδω με τα μεταφορικά πλέον υπάρχει θεμα

Status
Not open for further replies.
Back