Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είπα ότι δεν θα κοιτάξω για φυσίγγια μέχρι το καλοκαίρι; Το είπα. Έλα όμως που έτσι και βρεθώ σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από κυνηγομαγαζο, κατευθύνομαι προς την είσοδο βαδίζοντας με τη σιγουριά του υπνοβάτη. Δεν το θέλω ρε παιδιά. Είμαι άρρωστος. Και ένα κουτάκι 8βολα, έτσι για την αλητεία. Βοήθεια.View attachment 48374
Καλόκαυτα Κωστή....παρε κ μια κούτα Tordo 30 κ τελείωσες....

φίλε Κώστα και λοιποί φίλοι, σφάξε απο ένα φυσίγγι και δες τα σκάγια μπορεί να εκπλαγείς
τα 9αρια να σΕ βγουν 10αρια και τα 8αρια να σΕ βγουν 9αρια......
Τα φυσιγγια που γεμίζοντε με Ελληνικά σκαγια είναι μισό νούμερο ψιλοτερα, για αυτο κανονικά πρέπει να γράφουν στο κουτι η στο φυσιγγι πόσο διάμετρο έχουν, για να ξέρουμε τι αγοράζουμε!

Τα φυσιγγια που γεμίζοντε με Ελληνικά σκαγια είναι μισό νούμερο ψιλοτερα, για αυτο κανονικά πρέπει να γράφουν στο κουτι η στο φυσιγγι πόσο διάμετρο έχουν, για να ξέρουμε τι αγοράζουμε!
μισό;;;; μόνο;;;;;;
βάλεεεεεεε
μέχρι 3 ΤΡΙΑ νούμερα διαφορά έχω βρει

λόγω της εξαγωγής σκαγίων προς την Ιταλία η ΜΕΤΠΛΑΣΤ έχει πλέον υιοθετήσει το ιταλιάνικο σύστημα αρίθμησης (ανά 0,20 mm) και όχι αυτό που ίσχυε και ακολουθούσαν όλοι ΠΥΡΚΑΛ, ΛΑΜΠΡΟ, ΜΕΤΠΛΑΣΤ ανά 0,25 χιλ - ευρωπαϊκό

αλλά εδώ δεν μιλάμε για ψιλοδιαφορές, αλλά να αναγράφεται 7αρι και να έχει 10αρια μέσα...

Ξεκινήστε σιγά να γεμιζετε κάνα βάζο με παστες τσίχλες... μη σας πω τενεκε...
Καμία παστη σαρδέλα, κάνα γαυρακι, κολιο....
Φτιάξτε κάνα αποξηραμενο φρούτο....
Κάνα γλυκό του κουταλιού που δεν θέλει ψυγείο.....
Αφήστε τα φυσιγγια εκεί που κάθονται....

Και κανένα κουτί χαπάκια για την πίεση γιατί από το πολύ αλάτι θα πάει στα ύψη.

Είπα ότι δεν θα κοιτάξω για φυσίγγια μέχρι το καλοκαίρι; Το είπα. Έλα όμως που έτσι και βρεθώ σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από κυνηγομαγαζο, κατευθύνομαι προς την είσοδο βαδίζοντας με τη σιγουριά του υπνοβάτη. Δεν το θέλω ρε παιδιά. Είμαι άρρωστος. Και ένα κουτάκι 8βολα, έτσι για την αλητεία. Βοήθεια.View attachment 48374
Για να έχεις φορτώσει ένα κοντέϊνερ Hitάκια θα πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει και να είσαι ευχαριστημένος. Επειδή δεν έχω ρίξει ούτε ένα ποτέ και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα 30άρια, ήθελα την άποψή σου. Και με τι όπλο / τσοκ ρίχνεις και σε ποιές αποστάσεις παίζουν τα 9 άρια καλύτερα. Σε έπρηξα; Συγνώμη και ευχαριστώ.

Και κανένα κουτί χαπάκια για την πίεση γιατί από το πολύ αλάτι θα πάει στα ύψη.
Αντιθετως.... από το περπάτημα και το ποδήλατο και την αναγκαστική διατροφή θα έχουμε υπόταση και μειωμένο σάκχαρο! :cool:

Last edited:
Για πες και καμιά συνταγή για παστές τσίχλες όμως να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι!

Για να έχεις φορτώσει ένα κοντέϊνερ Hitάκια θα πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει και να είσαι ευχαριστημένος. Επειδή δεν έχω ρίξει ούτε ένα ποτέ και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα 30άρια, ήθελα την άποψή σου. Και με τι όπλο / τσοκ ρίχνεις και σε ποιές αποστάσεις παίζουν τα 9 άρια καλύτερα. Σε έπρηξα; Συγνώμη και ευχαριστώ.
Χαρά μου συνάδελφε να μοιραστώ τη λιγοστή εμπειρία που έχω. Τα hit 8 τα ρίχνω χρόνια και με όλα μου τα όπλα, κυρίως σε νούμερο 9 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι αποστάσεις που ντουφεκαω είναι κοντινές και μεσαίες κυρίως. Για να σηκώσω σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να είναι σε καθαρό μέρος , έτσι ώστε και να πέσει το πουλί να μπορώ να το βρώ. Τσοκ ανάλογα το μέρος που θα διαλέξω να πάω και ανάλογα τη συμπεριφορά των πουλιών. Πέρυσι ξεκίνησα με τεσσαρι τσοκ και 3* στα μπασιματα και κατέληξα το τελευταίο τρίμηνο με μόνιμα βιδωμενο το φουλ τσοκ, αφού τα πουλιά έφευγαν συνήθως μπροστά για κάποιο λόγο. Το hit το έχω για νορμάλ θερμοκρασίες που είναι και οι επικρατέστερες καιρικές συνθήκες στην περιοχή που ζω. Με πάγο δεν το έχω δοκιμάσει, εκεί έτσι κ αλλιώς πάω σε άλλο φυσίγγι.

Χαχαχ ! Πρώτα απ' όλα ξεθάβουμε τ' αγκίστρια.....
Καλά έτσι και περιμένει κανείς από εμένα να μαζέψει τσίχλες για πάστωμα θα πρέπει να έχει ποοολυ υπομονή. Αν δεν έχω καθαρίσει τις προηγούμενες δεν ξανά πάω για τσίχλες ο κόσμος να χαλάσει. Μόλις ετοιμαστούν τα πουλιά τότε μου επιτρέπω να ξανά πάω.

Last edited:
Δ
Δεν ξερω...και εγω απο τους γνωστες περιμενω να μαθω.
Και τουρσι να μη ξεχασετε...
Ο καπετανιος μπορει να μας βοηθησει λογω εμπειριας των ταξιδιων.
Δραττοντας την ευκαιρία θέλω να πω κάτι στους φίλους που δοκιμάζουν κονσερβοποίηση στο σπίτι ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική συντήρησης τροφίμων. Παιδιά αν δεν είστε ΣΊΓΟΥΡΟΙ για ότι κάνετε καλύτερα να αγοράσετε έτοιμα κονσερβαρισμενα τρόφιμα. Υπάρχουν παθογόνα που μπορούν να σκοτώσουν τον άνθρωπο για πλάκα. Μην χάνονται ζωές από μακακία είναι κρίμα.

Χαρά μου συνάδελφε να μοιραστώ τη λιγοστή εμπειρία που έχω. Τα hit 8 τα ρίχνω χρόνια και με όλα μου τα όπλα, κυρίως σε νούμερο 9 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι αποστάσεις που ντουφεκαω είναι κοντινές και μεσαίες κυρίως. Για να σηκώσω σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να είναι σε καθαρό μέρος , έτσι ώστε και να πέσει το πουλί να μπορώ να το βρώ. Τσοκ ανάλογα το μέρος που θα διαλέξω να πάω και ανάλογα τη συμπεριφορά των πουλιών. Πέρυσι ξεκίνησα με τεσσαρι τσοκ και 3* στα μπασιματα και κατέληξα το τελευταίο τρίμηνο με μόνιμα βιδωμενο το φουλ τσοκ, αφού τα πουλιά έφευγαν συνήθως μπροστά για κάποιο λόγο. Το hit το έχω για νορμάλ θερμοκρασίες που είναι και οι επικρατέστερες καιρικές συνθήκες στην περιοχή που ζω. Με πάγο δεν το έχω δοκιμάσει, εκεί έτσι κ αλλιώς πάω σε άλλο φυσίγγι.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εγώ έτσι κυνηγάω. Επιλέγω ανοιχτά μέρη, που αν και πολύ κατώτερα των πυκνών τα βρίσκω εύκολα. Οι αποστάσεις είναι 30-35m συνήθως και δούλευα 3* και 4* στο δίκαννο και 3* στην καραμπίνα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησα φέτος (2021-22) πολύ τα ισπανικά Imperial 32 gr σε 9άρια και τα Sipe σε 8 και 9 και ήμουν ευχαριστημένος. Στα 30άρια ψάχνομαι τουλάχιστον για τις νορμάλ θερμοκρασίες και αποστάσεις, μπας και ρίξουμε λίγο το κόστος.

Εγώ νομίζο ότι αυτά είναι παιχνίδια για να σταματήσουν την ιδιογωμοση .:..ξαφνικά τα εμπορικά εγηναν οικονομικότερα
Ηλία οι Ιταλοί τις πληρώνουν αρκετούς μήνες σε αυτές τις τιμές τις πυρίτιδες. Μάλιστα ένας είχε αναφέρει ότι του ζήτησαν 120 ευρώ το κιλό την τέκνα....

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εγώ έτσι κυνηγάω. Επιλέγω ανοιχτά μέρη, που αν και πολύ κατώτερα των πυκνών τα βρίσκω εύκολα. Οι αποστάσεις είναι 30-35m συνήθως και δούλευα 3* και 4* στο δίκαννο και 3* στην καραμπίνα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησα φέτος (2021-22) πολύ τα ισπανικά Imperial 32 gr σε 9άρια και τα Sipe σε 8 και 9 και ήμουν ευχαριστημένος. Στα 30άρια ψάχνομαι τουλάχιστον για τις νορμάλ θερμοκρασίες και αποστάσεις, μπας και ρίξουμε λίγο το κόστος.
Εφόσον είσαι ευχαριστημένος γιατί να αλλάξεις φυσίγγι; Ας είναι και 28 και 30 και 32 και 34. Ένα για νορμάλ θερμοκρασίες και ένα για κακές καιρικές συνθήκες και είσαι οκ. Τώρα αν θες από εισαγόμενο φυσίγγι να πας σε ελληνικό για οποιαδήποτε λόγο ναι, αυτό το καταλαβαίνω. Προσωπικά ας πούμε εισαγόμενο φυσίγγι στην τσίχλα και γενικά σε πουλιά δε ρίχνω. Το καλύτερο νομίζω είναι όταν κατασταλάξεις στα φυσίγγια που σε ενδιαφέρουν απλά να στοκαρεις, γιατί οι τιμές ανεβαίνουν και σπανίως κατεβαίνουν.

Ηλία οι Ιταλοί τις πληρώνουν αρκετούς μήνες σε αυτές τις τιμές τις πυρίτιδες. Μάλιστα ένας είχε αναφέρει ότι του ζήτησαν 120 ευρώ το κιλό την τέκνα....
Ποντάρουν στο να μην μπορούμε να δίνουμε αυτά τα ποσά για ιδιογωμοση και να στραφούμε στα εμπορικά.. και καλά όσοι ρίχνουν 15/20 κουτιά την σεζόν το κατάλαβενο εμείς εδώ θελουμε 4 κούτες 20σαρες για να βγει μια καλή χρόνια το κόστος είναι πολύ μεγαλο

Status
Not open for further replies.
Back