Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιαυτη τη χρονικη περιοδο αναφερομουνα Δημητρη. Πριν τη φετεινη σαιζον οχι φετος.

Οκ. Πάντως απο πέρυσι τον Δεκέμβρη που αγόρασα από καινούργιες παρτίδες είχα δει ότι κάτι άλλαξε και τα φυσίγγια δεν ήταν τόσο καλά όσο πριν .

Last edited:
Τώρα εξηγείται γιατί είδα τα φετινά σιπε πιο δυνατά από τα παλιά..
Πάντως αυτή η εταιρία είναι παράξενη,αλλάζει τα φυσιγγια,τις συσκευασίες,φτιάχνει νέους τύπους και μετά τους σταματάει,Ότι να 'ναι. .

Αν ενοεις το παρακατω το βλεπω περιπου τρια χρονια χωρις να εχει γινει καμια αλαγη,
την ιδια συνταγή εδινε και ο Χατζιωτης στο προτελευταιο βιβλιο του ποτε δεν καταλαβα τον λογο που την φορτωνουν τοσο πολυ
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=562&FamigliaID=0
Παιδια ξαναδοκιμαστε τωρα που μεγαλώσατε και μαθατε να ντουφεκατε δεν ξερετε τι χανετε;););).well done..well done.
Γιωργο δεν την ξαναδοκιμαζω τη Sipe. Bασικα δεν αλλαζω τις πυριτιδες της Baschieri .sarcastic.
Mεγαλωσαμε ναι, μαθαμε να τουφεκαμε, μπαααααα

Και τωρα αμα θελετε.

Με AS ειναι γεμισμενοι. Το πλαστικο ειναι με cx2000, 1.45gr AS, χαρτινο ταπακι, μαλλινη κετσεδενια λιπασμενη 18mm, και 28γρ σκαγια Νο8½. Η διαφορα με τα χαρτινα ειναι στην overpowder card που εχουν, στο 686 καψουλι, και στο οτι η ταπα δεν ειναι μονοκοματη αλλα σαντουιτς με φελλο 3mm. Δεν εχουν δοκιμαστει ακομα, περιμενω ευκαιρια για το σκοπευτηριο.

Ευχαριστώ Βίκτορα για την απάντηση, εχω κάποιες απορίες...
Στο κλείσιμο με αστέρι έχεις βάλει πιο ισχυρό καψούλι με την ίδια αναλογία πυρίτιδας?
λογικά δεν έπρεπε να είναι το αντίθετο?
Η τάπα τύπου ''σαντουιτσ'' σου δίνει μαλακότερη ανάκρουση?

Σπυρο, σωστα παρατηρησες. Θεωρητικα αντισταθμιζω το ισχυρο καψουλι του πλαστικου που ειναι χωρις couvette, με το μαλακοτερο καψουλι στο χαρτινο με το overpowder card. Θα επρεπε να εχω μεγαλυτερη δοση στο πλαστικο φυσιγγι, απ'οτι στο χαρτινο. Υποψιαζομαι δε, οτι η εμφραξη που γινεται απο μονο χαρτακι-μαλλινη, θα ειναι ανεπαρκης, οποτε θα δω πως θα το δουλεψω σε δευτερο χρονο, ισως με πλαστικη couvette.

Η ταπα τυπου σαντουιτς διαχωριζεται αμεσως μολις βγει απο την κανη σχεδον, μειωνοντας στο ελαχιστο τις πιθανοτητες διεμβολισμου, παντως μου δινει και πιο ομοιομορφες κατανομες στον πινακα. Αλλωστε ειναι οι αρχικες δοκιμες, στα χαρτινα ηθελα να ξεκινησω απο κατι πολυ μαλακοτερο, και να το αυξησω σε δευτερη δοση.

λοιπον κυριοι θα ηθελα εαν καποιος χρησ. φετος euromix 8-9 στο καρτερι πλην του γιωργου(altair)να μου πει εντυπωσεις.εγω αυτο που ειδα ειναι καλα σκοτωματα μακρια κοντα και χωρις πολλα υπολειματα πυριτιδας η κανη οπως αλλωστε και με τα tordo τα 30αρια αλλα περιμενω ν ακουσω κι αλλους

λοιπον κυριοι θα ηθελα εαν καποιος χρησ. φετος euromix 8-9 στο καρτερι πλην του γιωργου(altair)να μου πει εντυπωσεις.εγω αυτο που ειδα ειναι καλα σκοτωματα μακρια κοντα και χωρις πολλα υπολειματα πυριτιδας η κανη οπως αλλωστε και με τα tordo τα 30αρια αλλα περιμενω ν ακουσω κι αλλους
κι εγώ ευχαριστημένος είμαι

Το καλοκαίρι στα τρυγόνια σε νούμερο 7-8 ήμουν ενθουσιασμένος.
Μετά που μπήκαν οι τσίχλες είχα θέμα.
Δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν είναι τα Euromix που ήξερα....
Αντίθετα με έχουν εντυπωσιάσει φέτος τα Tordo 30 και τα Sporting.

Τα fiocchi pl 32 που τα εχει σε προσφορά γράφει ο καλκαντζακος στο fb οτι ειναι με μια πυριτιδα f-blue φινλανδική..
Ούτε που την ξερω..Τελείως άγνωστη..

αυτα τα fiocchi που εχει προσφορα ο καλκαντζακος μηπως ξερει κανεις με τι γεμιζονται και αν ειναι αργα η γρηγορα
δεν ξέρω με τι γεμίζεται είναι πολύ καλό πρέπει όμως να το βρείς είναι αργό
αυτή την κουβέντα είχαμε με τον φιλο μου χθες στις δοκιμές όπου το ρίξαμε και με την benelli και με την beretta outlander από ένα στο στόχο
άριστη συγκέντρωση και κατανομή
ο φίλος μου έχει ριξει πάνω από 10 κουτιά στο κυνήγι

Status
Not open for further replies.
Back