Η σφραγίδα Cip μπήκε στα Ρωσικα όπλα κάπου στα τέλη του 2014 κ σε κάθε άλλο όπλο που η χώρα κατασκευής του είναι μέλος της Cip....
Δες αυτή την παρακατω ερώτηση που προφανως μας λέει ότι το όπλο σου μπορεί να ρίξει φυσιγγια μέχρι 740 bar για καθημερινη χρήση κ αυτό είναι λογικό εχοντας θαλαμη 70mm...
Aν ήταν magnum 76mm θα είχε σφραγίδα CIP S...
BAIKAL MP43
Κύριε Νικήτα, σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για το BAIKAL MP-43 (CAL12/70) που δεν αναγράφει τις αριθμητικές πιέσεις, παρατήρησα ότι το δικό μου όπλο αναγράφει CIP και από κάτω το γράμμα Ν στο σημείο που άλλα Baikal αναγράφουν τις αριθμητικές πιέσεις. Δηλαδή εκεί που άλλα στο μονομπλόκ αναγράφουν 65mgp, το δικό μου αναγράφει CIP N… Επίσης το CIP N αναγράφεται και στη βάση του όπλου μου…Επίσης, το όπλο μου φέρει τη σφραγίδα της τράπεζας δοκιμών ( βέλος ανάμεσα σε δυο Σ) στο μονομπλόκ, στη βάση και στις κάννες (με λευκό στις κάννες)…Δίπλα στη σφαγίδα αυτή βρίσκεται και ο αριθμός 16 που είναι η χρονολογία παραγωγής… Το πόρισμα είναι να μην ανησυχώ που δεν βρίσκω πουθενά αναγραφόμενο το 65mgp, σωστά?? Θερμά ευχαριστώ από Κρήτη. Με εκτίμηση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η ένδειξη CIP Ν δείχνει ότι έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της CIP και το Ν στέκει για Nitro Proof.
Είναι δοκιμή απόλυτα ισάξια με την προγενέστερη. Μην ανησυχείτε. Το όπλο σας έχει περάσει δοκιμή όμοια με αυτή των παλαιότερων απλά δεν αναγράφει τις πιέσεις χρήσης διότι άλλαξε η τακτική. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις Τράπεζες Δοκιμών που τώρα σφραγίζουν λιγότερα στοιχεία στα όπλα.