Και το "όρθιο". Άλλαξα το παλιό δισκάνδαλο με το νέο μονοσκάνδαλο μόνο για τα τσοκάκια. Και καλά έκανα!Το πλάγιο αν δεν το (υποτιμήσεις) λόγο τιμής ,θα το απολαύσεις στο κυνήγι ιδίως με εναλλασσόμενα τσοκ.
Και το "όρθιο". Άλλαξα το παλιό δισκάνδαλο με το νέο μονοσκάνδαλο μόνο για τα τσοκάκια. Και καλά έκανα!Το πλάγιο αν δεν το (υποτιμήσεις) λόγο τιμής ,θα το απολαύσεις στο κυνήγι ιδίως με εναλλασσόμενα τσοκ.
Το δισκάνδαλο στα δυνατά φυσίγγια είναι αγανάκτηση. Μουδιάζει το δάχτυλο στη δεύτερη.Το πλάγιο αν δεν το (υποτιμήσεις) λόγο τιμής ,θα το απολαύσεις στο κυνήγι ιδίως με εναλλασσόμενα τσοκ.
Τα rc32 που ρίχνω και δύο κουτιά να ρίξεις δεν καταλαβαίνεις τίποτα .Το δισκάνδαλο στα δυνατά φυσίγγια είναι αγανάκτηση. Μουδιάζει το δάχτυλο στη δεύτερη.
Μπαϊκάλ είναι; Και με αυλό 18,2 ;Τα rc32 που ρίχνω και δύο κουτιά να ρίξεις δεν καταλαβαίνεις τίποτα .
18,4 μάγκνουμ 3,4+ βάρος.Μπαϊκάλ είναι; Και με αυλό 18,2 ;
Το δισκάνδαλο στα δυνατά φυσίγγια είναι αγανάκτηση. Μουδιάζει το δάχτυλο στη δεύτερη.
Με το "μουδιάζει το δάχτυλο" εννοείς κάποιο τραυματισμό από την σκανδάλη η τον υποφυλακτήρα?Μπαϊκάλ είναι; Και με αυλό 18,2 ;
Ανάλογα Τον καιρό και το φυσιγγι τα πάει πολύ καλά και το Ποιο θήραμα κυνηγάς. Άμα σε ικανοποιήσουν μένεις εκεί.Έχει δοκιμάσει κάποιος σε μπαικαλ με άυλο 18,2.
24 γραμμαρια η 28 σε κυνήγι τσίχλας να μας πει την γνώμη του.
Εγώ σε πλάγιο μπαικαλ είχα βρει τότε του λαμπρό κάτι skeet 24 γραμμαρια. Τότε κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό γίνεται και δεν χρειάζονται τόσα πολλά γραμμαρια για την τσίχλα.
Αυτά που σας λέω ήταν 1995
Που πήρε χρόνια να καταλάβω ότι τα πολλά γραμμαρια δεν σκοτώνουν αλλά πράγματα είναι που κάνουν το κυνηγετικό οπλο φονικό.
Τα πολλά γραμμάρια σκοτώνουν όταν θέλεις να σκοτώσεις πάνω από τα όρια και σε συγκεκριμένα κυνηγια.Που πήρε χρόνια να καταλάβω ότι τα πολλά γραμμαρια δεν σκοτώνουν αλλά πράγματα είναι που κάνουν το κυνηγετικό οπλο φονικό.
Όσο πιο λίγα γραμμάρια τόσο καλύτερα τα πάνε, 28-30 γρ.στα ψιλά και 33-34 στα χοντρά!Έχει δοκιμάσει κάποιος σε μπαικαλ με άυλο 18,2.
Εγώ σε πλάγιο μπαικαλ είχα βρει τότε του λαμπρό κάτι skeet 24 γραμμαρια. Τότε κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό γίνεται και δεν χρειάζονται τόσα πολλά γραμμαρια για την τσίχλα.
Αυτά που σας λέω ήταν 1995
Που πήρε χρόνια να καταλάβω ότι τα πολλά γραμμαρια δεν σκοτώνουν αλλά πράγματα είναι που κάνουν το κυνηγετικό οπλο φονικό.
Μονιμος αλλα να προτιμας σκοπευτικα που δεν εχεουν πολλες πιεσεις το lambro skeet στο μπλε κουτι ηταν απο τα πρωτα σε επιλογη μετα κα τα μεσοταπα ως 30γρ ηταν πολυ καλαΈχει δοκιμάσει κάποιος σε μπαικαλ με άυλο 18,2.
Εγώ σε πλάγιο μπαικαλ είχα βρει τότε του λαμπρό κάτι skeet 24 γραμμαρια.
Ναι κ από τα δύο με εξαιρετικά αποτελέσματα...Έχει δοκιμάσει κάποιος σε μπαικαλ με άυλο 18,2.
Για εμενα είναι θέμα φυσίγγιου...Όσο πιο λίγα γραμμάρια τόσο καλύτερα τα πάνε, 28-30 γρ.στα ψιλά και 33-34 στα χοντρά!
Συμφωνώ απόλυτα!!!Ναι κ από τα δύο με εξαιρετικά αποτελέσματα...
Τα μεγέθη των σκαγιων που επιλέγει ενας τσιχλοκυνηγος είναι αρκετά σε αυτά τα γρ..
Εκτός αυτού δεν πρεπει να ξεχνάμε κ αλλά δυο πλεονεκτήματα, την μειωμένη έως ανύπαρκτη ανάκρουση κ τον χαμηλό κρότο(για όσους δεν μεταχειρίζονται ωτοασπίδες),
Πράγμα σημαντικό σε αυτό το είδος κυνηγίου...
Για εμενα είναι θέμα φυσίγγιου...
Δεν μπορώ να πω πχ ότι θα "τερματίσω" στα 30γρ στην τσίχλα...
Και τα 32γρ μια χαρά πανε.....
Όλες οι τουφεκιές στο κυνήγι είναι βιαστικές.Με το "μουδιάζει το δάχτυλο" εννοείς κάποιο τραυματισμό από την σκανδάλη η τον υποφυλακτήρα?
Εκεί δεν έχω κανένα θέμα παροτι έτυχε να ρίξω κ "σκληρά" φυσίγγια....
Οι αιτίες μπορεί να είναι μία η και περισσοτερες...
Μπορει ακόμα να ευθυνεται κ μια βιαστική κ λάθος επωμιση...
Δες εδω:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/baikal-team.353/page-125
(Και στην επόμενη σελίδα συνεχίζετε η συζήτηση)
Έχει κ ο αυλός ένα μερίδιο ευθύνης για το λάκτισμα αν κ εδώ δεν νομίζω να ειναι κ τοσο χαοτική η διαφορά από τον 18,2 στον 18,4..Όλες οι τουφεκιές στο κυνήγι είναι βιαστικές.
Με τα ίδια φυσίγγια, με ίδια περίπου κοντάκια σε μήκος και κλήση στο άλλο το δίκαννο δεν καταλαβαίνω τίποτε.
Με 18,4 αυλό το άλλο όμως και ποζέ.
Στο μπαϊκάλ μια φορά κρέμασε το χέρι σε κυνήγι υδρόβιων με πολλές τουφεκιές.
Απροβλημάτιστο και έρχεται εύκολα στο μάτι αλλά το φοβάμαι από τον κλώτσο.
Το πλάγιο αν δεν το (υποτιμήσεις) λόγο τιμής ,θα το απολαύσεις στο κυνήγι ιδίως με εναλλασ
Λόγω λάθος κοντακιού πιθανότατα φίλε. Έχω δισκάνδαλα με κοντάκια κατά παραγγελία. Τίποτα δε νιώθω όταν ρίχνω.Το δισκάνδαλο στα δυνατά φυσίγγια είναι αγανάκτηση. Μουδιάζει το δάχτυλο στη δεύτερη.
Έγραψα για δυνατά φυσίγγια.Λόγω λάθος κοντακιού πιθανότατα φίλε. Έχω δισκάνδαλα με κοντάκια κατά παραγγελία. Τίποτα δε νιώθω όταν ρίχνω.
Το δισκάνδαλο στα δυνατά φυσίγγια είναι αγανάκτηση. Μουδιάζει το δάχτυλο στη δεύτερη.
Παιδιά δε βρίσκω το λόγο να ρίχνει κάνεις βαριά φυσίγγια σε οποιαδήποτε κυνήγια εκτός από παπί. Ακόμη και στο γουρούνι.Έγραψα για δυνατά φυσίγγια.