Παναγιωτη σε εσενα απευθυνομαι.
Τα ανοιχτά τσοκ βοηθάνε ,ίσως κάποιο διασποράς για τον άσσο δεν έχω κάποια εμπειρία σε τέτοια φυσίγγια γιατί τα όπλα μου έχουν όλα εναλλασσόμενα.Εχει καιρό που χρησιμοποιεί αυτό το όπλο ; Στο καρτέρι έχει περισσότερες επιτυχίες;Για περπατητο τσίχλας ρωτάω γιατί ένας φίλος που έχει δίκαννο με 1-3 τσοκ όπως έχει γίνει το περπατητο που τα πουλιά είναι με δύσκολες πτήσεις έχει αποτυχίες.
Όπως κ αν έχει δεν πρεπει να ξεχνάμε ότι η ασφάλεια δεν ειναι παρά ένας μηχανισμος.....Πιτσιρικάς 20αρης μπαίνω παγανα με Τοζ...Σ αυτό το παπάρι η ασφάλεια πιάνει τις σφύρες... Όχι τη σκανδάλη!
Δλδ αν κατάλαβα καλά, μόλις έβγαλες την ασφαλεια εκπυρσοκροτησε χωρίς να πατησεις την σκανδάλη?Γεμάτο το όπλο με ψιλά,βάζω ασφάλεια να περάσω δύσκολο σημείο. Βγαίνω ... Και βγάζω ασφάλεια.... ΜΠΟΥΜ! Το σκατό στη κάλτσα!!! Ευτυχώς όλα καλά... Παρότι προσπάθησα να το ξανακανω (χωρίς σφαίρα) όσο και να πίεζα τη σκανδάλη,να κοπαναγα το κοντάκι κτλ ποτέ δεν ξαναέγινε !
Ότι πιο σωστό κ ότι πιο σοφό......Πότε πάλι ασφάλεια! Δίκανο σπάει,καραμπίνα μαγκωνω στη θαλάμη κάθετα τη σφαίρα ή γενικά αδειάζω!
Δέν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ , περίπου 300 φυσίγγια καί αρκετές ξηρές προπονήσεις με φυσίγγια αδράνειας Α- ΖΟΥΜ .Δεν έχει κάνει ποτέ αφλογιστια η δυσλειτουργία οι αυτόματοι εξωλκεις . Λάδι που δεν πήζει θέλει ο μηχανισμός.Ειχα κάνει το λάθος και έβαλα break free και κολλούσε η σκανδάλη στην επαναφορά .Σαν μηχανισμός το μονοσκανδαλο σύστημα δείχνει φροντισμένος αλλά έχει πολλά μικρά εξαρτήματα που ίσως μια θραύση να βγάλει το όπλο προσωρινά οφ.Το δισκανδαλο είναι απλό σχεδόν άδειο και ως γνωστόν ότι δεν υπάρχει δεν χαλάειΠαναγιωτη σε εσενα απευθυνομαι.
Σε ευχαριστω. Να υποθεσω οτι η σκανδαλη ειναι μηχανικη? Εγω παντως εχω σχεδον κατασταλαξει σε δισκανδαλο , απλους εξολκεις και εναλλασομενα τσοκ.Δέν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ , περίπου 300 φυσίγγια καί αρκετές ξηρές προπονήσεις με φυσίγγια αδράνειας Α- ΖΟΥΜ .Δεν έχει κάνει ποτέ αφλογιστια η δυσλειτουργία οι αυτόματοι εξωλκεις . Λάδι που δεν πήζει θέλει ο μηχανισμός.Ειχα κάνει το λάθος και έβαλα break free και κολλούσε η σκανδάλη στην επαναφορά .Σαν μηχανισμός το μονοσκανδαλο σύστημα δείχνει φροντισμένος αλλά έχει πολλά μικρά εξαρτήματα που ίσως μια θραύση να βγάλει το όπλο προσωρινά οφ.Το δισκανδαλο είναι είναι απλό σχεδόν άδειο και ως γνωστόν ότι δεν υπάρχει δεν χαλάειView attachment 61254View attachment 61255
Μηχανική.Σε ευχαριστω. Να υποθεσω οτι η σκανδαλη ειναι μηχανικη? Εγω παντως εχω σχεδον κατασταλαξει σε δισκανδαλο , απλους εξολκεις και εναλλασομενα τσοκ.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει κάνε δυο τα διασποράς....Στη περιπτωση που ο καιρος ειναι σφιχτος με κρυο και τα πουλια σηκωνονται κοντα βαζω διασπορας στην κατω (δεξια) καννη και μεσοταπο στην πανω (αριστερη) καννη.
Για το πλαγιο ξέχασα να το ελέγξω όταν το άνοιξα για να το καθαρίσω οπότε δεν ξέρω. Μου φαίνεται ειναι πιο απλός μηχανισμός το πλαγιοκαννο mp43. Την επόμενη φορά που θα το ανοίξω θα το δοκιμάσω.Για το πλάγιο τι ισχύει έχει και αυτό κάποιο είδος παθητικής ασφάλειας;
Διπλή εγκοπή στη σφύρα,φωτό από το δικό μου.Δίπλα ο πρωτότυπος σχεδιασμός από το Winchester 21Για το πλαγιο ξέχασα να το ελέγξω όταν το άνοιξα για να το καθαρίσω οπότε δεν ξέρω. Μου φαίνεται ειναι πιο απλός μηχανισμός το πλαγιοκαννο mp43. Την επόμενη φορά που θα το ανοίξω θα το δοκιμάσω.
Βαικαλαρα ρε. Πέρα από το φινίρισμα-εμφανιση και το βαρος-ζυγισμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο ακριβά.Διπλή εγκοπή στη σφύρα,φωτό από το δικό μου.Δίπλα ο πρωτότυπος σχεδιασμός από το Winchester 21
Εεε,δεν μένουν και πολλά ακόμη!Βαικαλαρα ρε. Πέρα από το φινίρισμα-εμφανιση και το βαρος-ζυγισμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο ακριβά.
Ε μη μου το χαλάς τώρα και νόμιζα ότι είχα πάρει BrowningΕεε,δεν μένουν και πολλά ακόμη!
Γιαννη τι ακριβώς εννοεις εδώ γιατί κάπου μπερδευτηκα...Ποιότητα κατασκευής... δεεεννν!
Όλα τους!
Αυτό είναι σχετικό κ έχει να κάνει με το πως βλέπει κάποιος ένα όπλο κ τι θεωρεί οπλο.....Εικόνα όπλου, δεεεννν!
Εννοώ φινίρισμα,γυάλισμα μερών μηχανισμού,καθαρή μηχανουργική δουλειά...Γιαννη τι ακριβώς εννοεις εδώ γιατί κάπου μπερδευτηκα...
Αν κάτι δεν εχει ποιοτητα κατασκευής γίνεται να βγάλει χροονια χρήσης κ πολλες φορες... κατάχρησης?
Αν βάλεις απέναντι από κάποιον κυνηγό η ... κάποιον γενικότερα ,σε πέντε όπλα,το εν λόγω,ένα αγγλικό,ένα γαλλικό,ένα ιταλικό κι ένα ... τσέχικο και ζητήσεις να σου δείξουν το πιο όμορφο,πόσα χέρια πιστεύεις ότι θα δείξουν τον....μπολσεβικο?Αυτό είναι σχετικό κ έχει να κάνει με το πως βλέπει κάποιος ένα όπλο κ τι θεωρεί οπλο.....
Πιθανών ελάχιστοι...Αν βάλεις απέναντι από κάποιον κυνηγό η ... κάποιον γενικότερα ,σε πέντε όπλα,το εν λόγω,ένα αγγλικό,ένα γαλλικό,ένα ιταλικό κι ένα ... τσέχικο και ζητήσεις να σου δείξουν το πιο όμορφο,πόσα χέρια πιστεύεις ότι θα δείξουν τον....μπολσεβικο?