Φίλοι μου έχω την baikal 155. Μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε ποιο νούμερο τσοκ να βάζω σε περπατητο κυνήγι κότσυφα σε κάμπο κυρίως (μεσαίες αποστάσεις) και τι φυσιγγι να βάζω (νούμερο , με συγκεντρωτηρα ή Διασποράς) ; και αν μπορείτε να στείλετε και καμιά φωτό να δω την δοκιμή σας σε χαρτόνι
Το να δεις μια εικόνα κατανομής απο άλλο οπλο...δεν κερδίζεις τίποτα...
Πάρε μια μέρα το όπλο σου...
Πάρε φυσίγγια κανονικά (συγκεντρωτηρα) 30-32 γρ. Νο 8-9...
Πάρε και μπόλικα χαρτόνια ή κόλλες 1μ.Χ1μ...
Πήγαινε σε μέρος που επιτρέπεται το κυνήγι και σου προσφέρει ασφαλές πεδίο βολής...
Στήσε τα χαρτόνια στις αποστάσεις που, συνήθως, ντουφεκάς και ξεκίνα να ντουφεκάς με όλα τα τσοκ...
Θα πάρεις μια πρώτη εικόνα του εύρους της κατανομής του κάθε τσοκ με τον συγκεκριμένο τύπο φυσιγγίου...
Για το κυνήγι μην επιλέξεις το πιο σφιχτό, εντυπωσιακό κέντρο...μελέτησε τις ντουφεκιές, κάνε το χέρι σου γροθιά και "σάρωσε" το χαρτί, ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια...
Στην αποτύπωση που η γροθιά σου θα καλύψει το μεγαλύτερο εύρος επιφάνειας "παίρνοντας" 4-5 σκάγια, χωρίς κενά, είναι η ντουφεκιά σου..
Από κει και πέρα, αν είσαι νέος κυνηγός, η καλύτερη επένδυση θα ήταν να πας να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα σε έναν δάσκαλο κυνηγετικής σκοποβολής-αγωγής...
Θα γλιτώσεις πολύ κόπο, χρήμα, στεναχώριες...