Baikal Team

Το περισσοτερο βάρος το εχει η σκοπευτικη ριγα μαζί με την κατω σίγουρα χάνεις 200γρ
Απλά στην σκοπευτικη μάλλον θα στην κανει με σκαλοπάτι
Το όπλο είναι με τσοκακια?
Ναι. Δισκάνδαλο με τσοκάκια.

Το χω. Το δικό μου είναι 3064 γρ. Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω. Εξαιρετικές ντουφεκιες. Το τσοκαρισμα του και η απόδοσητου το κανουν καταλληλο για καρτερι. ΜΥΘΙΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ. . Μείνε μόνο μέχρι 32 γρ. Επίσης μαλλινη τάπα την πάει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο όπλο έχω δοκιμασει

Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να ελαφρύνω το καινούργιο μου baikal mp43. Τώρα με αγγλέ κοντάκι ζυγίζει 3353 γραμμαρια.
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί αν αφαιρέσω την κάτω ρίγα ή την πάνω ρίγα πόσο βάρος θα χάσει.
Επίσης αν ξέρει κάποιος πόσο θα είναι περίπου το κόστος.
Γιώργο να τα αφήσεις όπως είναι

Εμενα
Ναι. Δισκάνδαλο με τσοκάκια.
Χωρίς ταοκακια αγορασμενο πριν 2-3 χρόνια καινούργιο είναι 3170γρ περίπου το δικό μου . Κάπου στα παλιότερα μηνύματα το είχα ζυγίσει. Σε πόσες πιέσεις έχει σφραγιστεί το δικό σου;

Εμενα

Χωρίς ταοκακια αγορασμενο πριν 2-3 χρόνια καινούργιο είναι 3170γρ περίπου το δικό μου . Κάπου στα παλιότερα μηνύματα το είχα ζυγίσει. Σε πόσες πιέσεις έχει σφραγιστεί το δικό σου;
Είναι μάγκνουμ. 950 mpa

Είναι μάγκνουμ. 950 mpa
Α έτσι εξηγείται. Οπότε υπαρχει λόγος που έχει αυτό το έξτρα βάρος. Εγώ θα σου έλεγα να το αφήσεις ετσι. Με τα λεφτά που θα δώσεις για μετατροπες δίνεις λίγα ακόμη αν θέλεις και αγοράζεις και ένα απλό στα 3170γρ για περπατητο και είσαι οκ.

Στη τσίχλα που εύκολα μπορείς να ρίξεις 2+ κουτιά φυσίγγια δεν χρειάζεσαι ελαφρύ δίκανο.
Δεν είναι και πολύ ελαφρύ στα 3170γρ. Για φυσίγγια μέχρι 31-32 γρ στην τσιχλα δεν έχεις κανένα θέμα. Ακόμη και με τον παραδοσιακό τρόπο αν το υπολογίσεις διαιρώντας με το 96 βγαίνει 3170/96=33γρ οπότε για την τσίχλα που δεν ρίχνεις πάνω από 32γρ φυσίγγια είναι μια χαρά. Αρκεί να είναι το κοντάκι στα μέτρα σου γιατί τα baikal έχουν κοντό κοντάκι και σε χτυπάει ο υποφυλακτηρας. Αυτό είναι το πιο συχνό πρόβλημα με την ανάκρουση στα Baikal.

Δεν είναι και πολύ ελαφρύ στα 3170γρ. Για φυσίγγια μέχρι 31-32 γρ στην τσιχλα δεν έχεις κανένα θέμα. Ακόμη και με τον παραδοσιακό τρόπο αν το υπολογίσεις διαιρώντας με το 96 βγαίνει 3170/96=33γρ οπότε για την τσίχλα που δεν ρίχνεις πάνω από 32γρ φυσίγγια είναι μια χαρά. Αρκεί να είναι το κοντάκι στα μέτρα σου γιατί τα baikal έχουν κοντό κοντάκι και σε χτυπάει ο υποφυλακτηρας. Αυτό είναι το πιο συχνό πρόβλημα με την ανάκρουση στα Baikal.
Το κοντάκι το έχω φέρει στα μέτρα μου και δεν κλωτσάει καθόλου.

Κοιτάξτε πρώτα απ' όλα τα μέτρα!
Ένα όπλο σωστό επάνω μας ρίχνει 2-3 και 4 κουτιά φυσίγγια σε μια μέρα,χωρίς να μας μαυρίσει τον ώμο η το ζυγωματικο!

Τα 3.100-200γρμ είναι καλό βάρος για περπάτημα.
Τα 2.900-3.000 είναι ακόμη καλύτερα!

Σας ευχαριστώ για την γνώμη που μου δίνεται. Λογικά θα το αφήσω όπως είναι. και σε τελευταία ανάλυση θα είναι αναπληρωματικό του browning 325 που είναι 3050 γραμ.
Γιώργο ,προσωπικά,θα το έφτιαχνα όσο μπορούσα,σε όποιο σημείο έπαιρνε βελτιωση και θα το χαιρομουν στο έπακρο!
Το κάθε όπλο μας είναι μοναδικό.
Από τη στιγμή που το κατέχουμε και το προοριζουμε για ΧΡΗΣΗ κοιτάμε να το ταιριάξουμε στα γούστα μας και να το χαρούμε!

Γιώργο ,προσωπικά,θα το έφτιαχνα όσο μπορούσα,σε όποιο σημείο έπαιρνε βελτιωση και θα το χαιρομουν στο έπακρο!
Το κάθε όπλο μας είναι μοναδικό.
Από τη στιγμή που το κατέχουμε και το προοριζουμε για ΧΡΗΣΗ κοιτάμε να το ταιριάξουμε στα γούστα μας και να το χαρούμε!
Δεν αξίζει ρε παιδιά να το πειράξεις. Να πειράξεις ένα όπλο που έχει ένα ελάττωμα για να το διορθώσεις. Αυτό τι να το πειράξεις. Ότι και να του κάνεις πάλι baikal θα είναι. Ούτε εντυπωσιακά σκαλίσματα θα έχει ούτε εντυπωσιακά ξύλα ούτε τίποτα. Ακόμη και τις κάννες και τις ρίγες να πειράξεις είναι τόσο μεγάλο το κόστος και τόσες μεγάλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν που το πιθανότερο είναι να γίνει χειρότερο από ότι είναι μαμά. Δεν αξίζει το κόστος και τον κοπο. Τα baikal έχουν αξία για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα ήθελε κάποιος άλλος να είναι. Για την λιτότητα την αξιοπιστία τους και το χαμηλό κόστος. Αν κάποιος το έχει καημό να πάρει ένα καλό πλαγιοκαννο αντί να δώσει ένα σκασμό χρήματα για να βελτιώνει το baikal να δώσει αυτά τα χρήματα και λίγα παραπάνω να πάρει ένα καλύτερο. Κυκλοφορούν στην αγορα μπόλικα.

Back