Baikal Team

Δεν αξίζει ρε παιδιά να το πειράξεις. Να πειράξεις ένα όπλο που έχει ένα ελάττωμα για να το διορθώσεις. Αυτό τι να το πειράξεις. Ότι και να του κάνεις πάλι baikal θα είναι. Ούτε εντυπωσιακά σκαλίσματα θα έχει ούτε εντυπωσιακά ξύλα ούτε τίποτα. Ακόμη και τις κάννες και τις ρίγες να πειράξεις είναι τόσο μεγάλο το κόστος και τόσες μεγάλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν που το πιθανότερο είναι να γίνει χειρότερο από ότι είναι μαμά. Δεν αξίζει το κόστος και τον κοπο. Τα baikal έχουν αξία για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα ήθελε κάποιος άλλος να είναι. Για την λιτότητα την αξιοπιστία τους και το χαμηλό κόστος. Αν κάποιος το έχει καημό να πάρει ένα καλό πλαγιοκαννο αντί να δώσει ένα σκασμό χρήματα για να βελτιώνει το baikal να δώσει αυτά τα χρήματα και λίγα παραπάνω να πάρει ένα καλύτερο. Κυκλοφορούν στην αγορα μπόλικα.
Όπως το βλέπει καθείς!
Το μπαικαλ είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ βάση για να φτιάξεις πράγματα πάνω του.
Να το φτιάξεις όπως ΘΕΛΕΙΣ!
Όσα και να πληρώσεις σε βελτιώσεις δεν θα φτάσεις ούτε το 1/3 της τιμής ενός ονομαστού ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΟΥ.
Αν διαθέτεις χρήμα για να παραγγείλεις ένα πλαγιοκανο ΌΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ,πάσο!!
Μιλάμε για κάμποσα χιλιάρικα...
Θα μου πεις,αυτό που παραγγέλνω είναι όπως το θέλω και μπορώ για το Χ,Ψ λόγο να το πουλήσω...
Και το μπαικαλ το πουλάς και το κάνεις πολύ πιο εύκολα επειδή τα χρήματα που θα ζητήσεις είναι κλάσμα αυτών που θα ζητήσεις για το "καλό".

Όπως το βλέπει καθείς!
Το μπαικαλ είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ βάση για να φτιάξεις πράγματα πάνω του.
Να το φτιάξεις όπως ΘΕΛΕΙΣ!
Όσα και να πληρώσεις σε βελτιώσεις δεν θα φτάσεις ούτε το 1/3 της τιμής ενός ονομαστού ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΟΥ.
Αν διαθέτεις χρήμα για να παραγγείλεις ένα πλαγιοκανο ΌΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ,πάσο!!
Μιλάμε για κάμποσα χιλιάρικα...
Θα μου πεις,αυτό που παραγγέλνω είναι όπως το θέλω και μπορώ για το Χ,Ψ λόγο να το πουλήσω...
Και το μπαικαλ το πουλάς και το κάνεις πολύ πιο εύκολα επειδή τα χρήματα που θα ζητήσεις είναι κλάσμα αυτών που θα ζητήσεις για το "καλό".
Για να το κάνεις το baikal αντάξιο με ένα ακριβό όπως λες δεν υπάρχει περίπτωση . Δεν έχει η Ελλάδα τέτοιους τεχνίτες για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Μόνο ο Παπατσαρουχας όπως είχε κάνει παλιότερα αλλά και πάλι προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου. Διαφορετικά θα το έκαναν όλοι. Αλλά και πάλι το κόστος μαζί με την αρχική αγορά του θα ξεπεράσει τα 1500ευρω. Εγώ μόνο ξύλα ήθελα να φτιάξω στο παλιό μου ij58 και μου είχαν ζητήσει 600 ευρω. Με λίγο ψάξιμο και λίγα χρήματα παραπάνω βρίσκεις αλλά ευρωπαϊκά σε άριστη κατασταση.

Ρε σεις... Χαρείτε τα όπλα σας !
Θα ζήσουν πιο πολύ από εσάς-εμάς...
Θες να το κόψεις γιατί σε ενοχλεί όπως είναι?
ΚΟΦΤΌ! ΦΑΤΟΥ Τ ΑΚΌΝΙΑ!
Σίδερα είναι... Δεν είναι άνθρωποι!
Και τα ρωσάκια ειδικά,προσφέρονται για πειράγματα!
Εγώ έχω 2 (σήμερα), το ένα τέρμα custom, γιατί έτσι το χρειάζομαι,το άλλο (ίδιο με του Γιώργου) εργοστασιακό,με 5 εργοστασιακά τσοκ, γιατί έτσι το χρειάζομαι και δε θα το πειράξω ποτέ!
Υ.Γ. στη περίπτωση του Γιώργου,του τα έχω πει τηλεφωνικά, δεν θα το πείραζα....
Θα πείραζα(τα τσοκ) το Browning!!!!

Για να το κάνεις το baikal αντάξιο με ένα ακριβό όπως λες δεν υπάρχει περίπτωση . Δεν έχει η Ελλάδα τέτοιους τεχνίτες για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Μόνο ο Παπατσαρουχας όπως είχε κάνει παλιότερα αλλά και πάλι προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου. Διαφορετικά θα το έκαναν όλοι. Αλλά και πάλι το κόστος μαζί με την αρχική αγορά του θα ξεπεράσει τα 1500ευρω. Εγώ μόνο ξύλα ήθελα να φτιάξω στο παλιό μου ij58 και μου είχαν ζητήσει 600 ευρω. Με λίγο ψάξιμο και λίγα χρήματα παραπάνω βρίσκεις αλλά ευρωπαϊκά σε άριστη κατασταση.
Δεν ισχύει το 1500 σε καμία περίπτωση!
Έχω φτιάξει 2 ...
Μετατροπές κάνουν πλέον πολλοί!
Ένα σωστά φτιαγμένο, είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από πολλά "φτιασιδομένα" ευρωπαϊκά!

Δεν ισχύει το 1500 σε καμία περίπτωση!
Έχω φτιάξει 2 ...
Μετατροπές κάνουν πλέον πολλοί!
Ένα σωστά φτιαγμένο, είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από πολλά "φτιασιδομένα" ευρωπαϊκά!
Βάλε 400 ευρώ η αγορά του και 600 ευρώ καινούρια καλύτερα ξύλα στα μέτρα σου φτάσαμε αμέσως το 1000αρικο. Δεν θα σου στοιχίσει αλλά 500 ευρώ τουλάχιστον αφαίρεση ριγας αποχρωμιωση διεύρυνση αυλού λείανση βάσης βελτίωση εφαρμογών σκανδάλες άνοιγμα τσοκ και βάψιμο από την αρχή οι κάννες γισ να το κάνεις όπως αυτό που είχε φτιάξει κάποτε ο Παπατσαρουχας; Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει και τα 2000 ευρώ κοντά και δεν μιλάω για να κάνεις και σκαλίσματα.

Βάλε 400 ευρώ η αγορά του και 600 ευρώ καινούρια καλύτερα ξύλα στα μέτρα σου φτάσαμε αμέσως το 1000αρικο. Δεν θα σου στοιχίσει αλλά 500 ευρώ τουλάχιστον αφαίρεση ριγας αποχρωμιωση διεύρυνση αυλού λείανση βάσης βελτίωση εφαρμογών σκανδάλες άνοιγμα τσοκ και βάψιμο από την αρχή οι κάννες γισ να το κάνεις όπως αυτό που είχε φτιάξει κάποτε ο Παπατσαρουχας; Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει και τα 2000 ευρώ κοντά.
Σε δικά μου μαθηματικά, με κάποια επιφύλαξη,ως προς πιθανές αυξήσεις τιμών από αυτές που γνωρίζω:
Ένα μεταχειρισμένο ~300
Ένα ρετούς στα ξύλα ~150
Ρίγες - βάψιμο ~ 400
Θες και σκλήρυνση (εναζώτωση)?~150

Σύνολο 1000 για να πάρεις ένα ημι-χειροποίητο όπλο, κομμένο ραμμένο πάνω σου και στις ανάγκες σου,με ένα "γαιδουρινής" αντοχής μηχανισμό και ένα ζύγισμα... άλλο!
Το πρώτο μου, το πλήρωσα σε δραχμές... and keep waking!
Στη 2η φωτό με τα ορτύκια, το δικό μου,που πήγε 1200(με το κόστος των μεταφορικών)αλλά το πήρα καινούργιο 480(τα ξύλα είναι καρυδιά, δικά του)!

Attachments

• Screenshot_2025-03-28-23-22-25-64_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    Screenshot_2025-03-28-23-22-25-64_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    150,4 KB · Προβολές: 71
  • Screenshot_2025-03-28-23-41-03-54_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    Screenshot_2025-03-28-23-41-03-54_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg
    178,5 KB · Προβολές: 71
Last edited:
Καλα ειναι τα φτιαξιματα και τα ελαφρωματα, αρκει να μην γινει δουλεια σαν αυτη που μας εδειξε ο Στελιος πιο πριν. Τετοια δουλεια καλυτερα να μην γινει. Το κοντακι εξαιρειται.
Ναι αλλά ποιος στο εγγυάται εξαρχής ότι δεν θα γίνει;

Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να ελαφρύνω το καινούργιο μου baikal mp43. Τώρα με αγγλέ κοντάκι ζυγίζει 3353 γραμμαρια.
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί αν αφαιρέσω την κάτω ρίγα ή την πάνω ρίγα πόσο βάρος θα χάσει.
Επίσης αν ξέρει κάποιος πόσο θα είναι περίπου το κόστος.
Οι ρίγες μπορεί να είναι 150 γρ αλλά αναπτύσσονται σε όλο το μήκος των καννών και παίζουν σημαντικό ρόλο στο ζύγισμα του όπλου. Έβγαλα όλες τις ρίγες από ένα ΙΖ 27 και δεν μπορούσα να σταυρώσω δεύτερη τουφεκιά.
Θέλει πολύ προσοχή.
Από άποψη κόστους να ξέρεις ότι η αφαίρεση της ρίγας οδηγεί σε νέα βαφή ( περίπου 110€) και αν η αποστολή στον οπλουργό γίνει ταχυδρομικά περίπου 30€ ( τουλάχιστον ) μεταφορικά και αν η επιστροφή του όπλου γίνει ταχυδρομικά κόβεται τιμολόγιο οπότε πληρώνεις και ΦΠΑ.
Τα λέω επειδή ακούς μια τιμή πχ 120€ και λες οκ τα δίνω και μετά σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι.

Σε καμία περίπτωση το όπλο δεν πρέπει να ελαφρύνει πολύ ειδικά το δίκανο,μέχρι 2900 το πολύ εγώ 3 κιλά θα έλεγα καλύτερα.Αυτο βγάζοντας ρίγες όσες πρέπει και με νέα ξύλα το καταφέρνεις και να το ζυγίσεις πολύ ωραία ώστε να μπορείς να ρίξεις και ένα φυσίγγι 34 γρ χωρίς να χοροπηδάει.Αφου στο πλάγιο Baikal φτιαχτεί και το βάρος έλξης σκανδάλης μετά θα είναι αφρός.

Αφήστε τα μέταλλα ήσυχα βαρος και βλητικη είναι εντάξει, που θέλετε να το κάνετε αγγλίδα εκ Ρωσίας. Στα ξύλα ελεύθερα ,ένας λαιμός κυκνου με την ανάλογη πάπια και στα μέτρα σου θα είναι όνειρο.

Αφήστε τα μέταλλα ήσυχα βαρος και βλητικη είναι εντάξει, που θέλετε να το κάνετε αγγλίδα εκ Ρωσίας. Στα ξύλα ελεύθερα ,ένας λαιμός κυκνου με την ανάλογη πάπια και στα μέτρα σου θα είναι όνειρο.
Συμφωνώ μαζί σου. Τα μόνα που έχω κάνει είναι ελάφρωμα στις σκανδάλες , κατάργηση της αυτόματης ασφάλειας , μάκρυμα του κοντακιού στα 37,5 εκατοστά και αγγλέ κοντάκι και ελαφριά λέπτυνση της πάπιας.
Απλά όταν έχεις μάθει με το ελαφρύ browning το βάρος του baikal σου φαίνεται αρκετά.

Συμφωνώ μαζί σου. Τα μόνα που έχω κάνει είναι ελάφρωμα στις σκανδάλες , κατάργηση της αυτόματης ασφάλειας , μάκρυμα του κοντακιού στα 37,5 εκατοστά και αγγλέ κοντάκι και ελαφριά λέπτυνση της πάπιας.
Απλά όταν έχεις μάθει με το ελαφρύ browning το βάρος του baikal σου φαίνεται αρκετά.
Το Browning είναι με βάση αλουμινίου που ζυγίζει 3 κιλά;

Εγώ στη θέση σου δε θα πείραζα κάτι άλλο...
Έχεις κάνει αυτά που πρέπει, για να γίνει ένα baikal ποιο στυλατο και με σωστές σκανδάλες...

Back