Δεν ξέρω τι κυνήγια κάνεις αλλά βλέπω παπάκια στο avatar. Γνώμη μου είναι να μην βιαστείς να το ξεφορτωθείς και να του δώσεις μια ευκαιρία. Επειδή σκέφτεσαι τίμια και δίκαια, προσπάθησε να κάνεις το ίδιο και για το όπλο και μην αφήνεις να σε επηρεάζει η αγανάκτηση που νιώθεις για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο πρώην ιδιοκτήτης. Μην βλέπεις την επέμβαση στον κώνο σαν "πείραγμα" όπως γράφεις αλλά σαν βελτίωση. Το ότι πουλάει κάποιος κάτι δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστο, είναι πολλοί αυτοί που βρήκαν την Ιθάκη τους σε κάτι που σε κάποιον άλλον δεν έκανε.
Δεν ξέρω σε ποιον έχει γίνει η επιμήκυνση αλλά θα σου πω ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο έχω δει κώνο από τον Ψυλάκη και πραγματικά κεντούσε. Από όποιον όμως και να έγινε, πιστεύω ότι χειρότερη τουφεκιά από αυτήν που είχε αποκλείεται να έβγαλε.
Το βασικότερο από όλα είναι να το φέρεις στα μέτρα σου, πραγματικά όμως στα μέτρα σου και όχι ρίχνει ψηλά γιατί τουφεκαω καρτέρι ή γιατί κυνηγάω φερμα. Φερτο να ρίχνει ΑΚΡΙΒΏΣ εκεί που το βάζεις σε μια αυθόρμητη επόμιση και μην το διώξεις ακόμα

.
Α και κάτι που ξέχασα ,αν για κάποιο λόγο ψυχολογικό ή πρακτικό ,δεν σου αρέσει ο μάστορας στον οποίο έγινε η συγκεκριμένη δουλειά, να ξέρεις ότι σε κάποιον άλλον μπορείς να την "συμαζέψεις" τροποποιήσεις. Έχω δει τουφεκιά με benelli μετά από επέμβαση τριών οπλουργών στον κώνο και έτριβα τα μάτια μου.