Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
1050 BAR ζητω συγνωμη περασα την απαντηση μου μεσα στο κειμενο σουΗ απαντηση μου αρχισει απο το(Πραγματι............}.

Πρεπει να δειτε στο βάλτο με μείον και υγρασία φουλ σε ντουφεκιες άνω των 40 μέτρων με απλά φυσίγγια όχι μαγκνουμ κλπ να δειτε αν κόβει και που, όλα τα άλλα είναι θεωρία επί χαρτου. Πάντως η γνώμη μου είναι όλα τα όπλα κόβουν αλλά υπαρχουν και όρια, τα υπόλοιπα μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω...

Πρεπει να δειτε στο βάλτο με μείον και υγρασία φουλ σε ντουφεκιες άνω των 40 μέτρων με απλά φυσίγγια όχι μαγκνουμ κλπ να δειτε αν κόβει και που, όλα τα άλλα είναι θεωρία επί χαρτου. Πάντως η γνώμη μου είναι όλα τα όπλα κόβουν αλλά υπαρχουν και όρια, τα υπόλοιπα μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω...
Κυνηγουσα τα μερη σου για παπια πριν απο χρονια με Αuto 5 καθως σημερα εχουμε αλλαξει δρομολογιο κατα τα συνορα.Καποτε οι παπουδες μου κυνηγοι και οι δυο μου ελεγαν οταν ηθελαν να συγκριθουν για κατι.(Στα μαρμαρενια αλωνια θα σε δω) Αυτα τα αλωνια ειναι οι σκληρες συνθηκες και σλκηρα πουλια του βαλτου.

αυτό που είχα παρατηρήσει σε δυο CRIO κάννες ήταν με το μαμισιο 3ριαρι και aftermarket 3 άστρα η μια να τα πηγαίνει κανονικά με έντονα κέντρα και η δικιά μου να έχει άνοιγμα 4ρι και με πολλά άσχετα περιφερειακά σκάγια άλλου για άλλου και τρελά κενά . φώναζε και σπαρτάραγε θέλω κώνο.

αυτό που είχα παρατηρήσει σε δυο CRIO κάννες ήταν με το μαμισιο 3ριαρι και aftermarket 3 άστρα η μια να τα πηγαίνει κανονικά με έντονα κέντρα και η δικιά μου να έχει άνοιγμα 4ρι και με πολλά άσχετα περιφερειακά σκάγια άλλου για άλλου και τρελά κενά . φώναζε και σπαρτάραγε θέλω κώνο.
Συγριτικο SS vs H 368 τσοκ 2αστρα μαμησια δηλ.SS Truloc 9cm και inner 5cm gia h 368 στα 50μ. με κορδελα Νο 5 winter 4 βαθμους.Αποτελεσμα εντονα κεντρα για την SS και δυναμη τουφεκιας στο ταμπλο και ανοικτη με ομοιομορφη περιφερεια η η 368 .Τα σκαγια στον αριθμο μικρη διαφορα υπερ της SS.Διαλεξτε και παρτε.Στη πραξη και στο βαλτο και στη φασσα η Η 368 ποιο φονικη και σε μεγαλυτερες αποστασεις.

Το ερωτημα ειναι συνεχεια του λογου μου προηγουμενως εαν εκανα κωνο στην SS τι θα εβγαζε στον πινακα .Εχει κανει κανεις η γνωριζεται κωνο σε SS ;Εαν τον κανω μηπως χαλασω την γεωμετρια της καννης που πιθανον η εταιρεια εχει κατασκευασει το οπλο και ειναι η μονη που ξερει ακριβως τι εχει κανει ;Ειναι ενα ακριβοπληρωμενο οπλο.

Το ερωτημα ειναι συνεχεια του λογου μου προηγουμενως εαν εκανα κωνο στην SS τι θα εβγαζε στον πινακα .Εχει κανει κανεις η γνωριζεται κωνο σε SS ;Εαν τον κανω μηπως χαλασω την γεωμετρια της καννης που πιθανον η εταιρεια εχει κατασκευασει το οπλο και ειναι η μονη που ξερει ακριβως τι εχει κανει ;Ειναι ενα ακριβοπληρωμενο οπλο.
Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου μετά από κάποιες συγκυρίες μια ss με 6,5 εκ κώνο.Έχω ακόμη μια στην κατοχή μου μαμά.Μέρα με νύχτα θα πω εγώ στο χαρτί ...κυνήγι να είμαστε καλά και του χρόνου θα σας πω τι διαφορές είδα...Σήμερα όλη τη μέρα πάλευα να φέρω το κοντάκι με τις κλίσεις και τελικά B-BDX ήταν Υ λύση και ένα limsaver airtech το κερασάκι στην τούρτα...

Συγριτικο SS vs H 368 τσοκ 2αστρα μαμησια δηλ.SS Truloc 9cm και inner 5cm gia h 368 στα 50μ. με κορδελα Νο 5 winter 4 βαθμους.Αποτελεσμα εντονα κεντρα για την SS και δυναμη τουφεκιας στο ταμπλο και ανοικτη με ομοιομορφη περιφερεια η η 368 .Τα σκαγια στον αριθμο μικρη διαφορα υπερ της SS.Διαλεξτε και παρτε.Στη πραξη και στο βαλτο και στη φασσα η Η 368 ποιο φονικη και σε μεγαλυτερες αποστασεις.
Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου,έχω δεί κι εγώ στην πράξη σε φάσσα τρυγόνι αγριοπερίστερο αυτή την <<υπεροχή>> της fabarm έναντι της benelli :)

Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου μετά από κάποιες συγκυρίες μια ss με 6,5 εκ κώνο.Έχω ακόμη μια στην κατοχή μου μαμά.Μέρα με νύχτα θα πω εγώ στο χαρτί ...κυνήγι να είμαστε καλά και του χρόνου θα σας πω τι διαφορές είδα...Σήμερα όλη τη μέρα πάλευα να φέρω το κοντάκι με τις κλίσεις και τελικά B-BDX ήταν Υ λύση και ένα limsaver airtech το κερασάκι στην τούρτα...
Δημήτρη αν μπορείς γράψε 2 λόγια για την δοκιμή-ες σου....έγιναν με 1 φυσίγγι η περισσότερα;;; σε διαφορετικές ημέρες και καιρό;;;;....αυτό δε που σε ενθουσίασε ήταν ότι ο κώνος κεντράριζε καλύτερα η γέμιζε καλύτερα το χαρτί δοκιμής;;;;;
ευχαριστώ :)

Last edited:
Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου,έχω δεί κι εγώ στην πράξη σε φάσσα τρυγόνι αγριοπερίστερο αυτή την <<υπεροχή>> της fabarm έναντι της benelli :)

Δημήτρη αν μπορείς γράψε 2 λόγια για την δοκιμή-ες σου....έγιναν με 1 φυσίγγι η περισσότερα;;; σε διαφορετικές ημέρες και καιρό;;;;....αυτό δε που σε ενθουσίασε ήταν ότι ο κώνος κεντράριζε καλύτερα η γέμιζε καλύτερα το χαρτί δοκιμής;;;;;
ευχαριστώ :)
Ή μονη ένσταση μου ήταν ότι δεν γνώριζα την βελτίωση του κώνου.Οι δοκιμές εγιναν με ίδιο φυσιγγι ίδια μέρα ίδια ώρα ...πρώτα Στα 28 γρ και έφτασε τα 42γρ.Τα ποσοστά των δοκιμών έδειξαν 35-40% Περισσότερα κεντρικά και ομαλοτερες κατανομές....Στην πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτογραφικό υλικο...

Πρώτη μέρα χθες σκοπευτήριο μετα την αλλαγη κλίσεων στην ss ...Στην πρώτη πουλά στο skeet βγήκαν αρκετές νύφες...Ίσως γιατί είχα μάθει να βλέπω Ρίγα και ενστικτωδώς πήγαινα χαμηλότερα...Τουλάχιστον δεύτερη Και Τρίτη φάνηκε ότι όντως το όπλο ρίχνει εκεί που πάνε τα χέρια και βλεπουνντα μάτια δίχως διορθωσεις..

Βασίλη η σφραγίδα αναφέρεται στην χρονιά όχι σε εξάμηνο οπότε το πράμα μπερδεύεται
καλύτερα θα είναι στα αυτοκόλλητα που έχει το κουτί απ έξω και κάποια υπάρχουν μέσα στην συσκευασία που αναφέρονται σε στοιχεία της βάσης και της κάννης π.χ. serial number,μήκος,τσοκ κ.λ.π. ίσως γράφουν κάποια πλήρη ημερομηνία
τ αυτοκόλλητα αυτά πετιούνται,αν όμως γράφουν κάποια ημερομηνία Β΄εξάμηνο 2017 και μετά καλό θα είναι να κρατηθούν
σε περίπτωση μεταπώλησης λες:
φίλε έχω αυτή που τουφέκαει καρφί ευθεία ;)
υ.σ. κι όμως θα φτάσουμε να λέμε κι αυτά έτσι όπως χαμηλώνουν η ποιότητα και τα υλικά κατασκευής :(
Παιδια εγω την εχω την καραμπινα την δοκιμασα σε χαρτονι και ριχνει 55/45 περιπου στα 30 μετρα με IC τσοκ!!! οποτε τα σχολια που βλεπετε στο youtube μην τα πολυ πιστευετε και τοσο !!! καποιοι το κανουν και για λογους δυσφήμισης διοτι το συγκεκριμενο μοντελο στην αμερικη αυτη τη στιγμη εχει πουλησει πανω απο 40.000 μοναδες !!!!

ποιες άλλες καλές εταιρείες τσοκ υπάρχουν εδώ διαθέσιμες ;;
Θέμη, μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να διαβάσεις τα παρακάτω θέματα. Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Αν έξακολουθείς να έχεις κάποιες απορίες μπορείς ελεύθερα να τις εκφράσεις στα αντίστοιχα θέματα.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/ΤΣΟΚ-choke-Παρουσιάσεις-–-Κριτικές-–-Εντυπώσεις.722/

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συγκρίσεις-aftermarket-chokes-ΡΜ-Κicks-Μüller-δοκιμές-αγορές-προτάσεις.427/

.

Ελα ντε .....τι σημαίνει άραγε ;

Η Benelli με την πρόσφατη παρουσίαση του Power Bore έδειξε ότι δεν έμεινε αμέτοχη σε ότι αφορά στο καταλυτικό ζήτημα «Βλητική απόδοση της κάννης» και κατέθεσε την δική της πρόταση.

Αρχικά όταν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές άρχισαν να μπαίνουν στην φιλοσοφία της βελτίωσης της βλητικής απόδοσης των καννών η Benelli παρέμενε σταθερή έχοντας τα δικά της επιχειρήματα στο γιατί οι κάννες της πρέπει να παραμείνουν στον κλασικό αυλό με εσωτερική διάμετρο κάννης από 18,3 έως 18,5 χιλιοστά.

Μετά από πολλές δοκιμές, οι τεχνικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να διευρύνουν την εσωτερική διάμετρο της κάννης αλλά με μικρές βελτιώσεις στον κώνο συναρμογής σε συνδυασμό με τα τσοκ και την κρυογενική κατεργασία του μετάλλου, είναι σε θέση να προσφέρουν στους κυνηγούς- σκοπευτές καλύτερα βλητικά αποτελέσματα. Κι όλα αυτά, χωρίς να χάνεται δύναμη και χωρίς να χρειάζονται διάφορες προϋποθέσεις,όπως, ελαφριές ή ενισχυμένες γομώσεις, κυάθια που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αποτελεσματική έμφραξη στους διευρυμένους αυλούς, κ.λπ., προκειμένου η κάννη να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση.

Η λύση που εφάρμοσε η Benelli δεν αποτελεί … μαγική συνταγή, ούτε πρόκειται για καινοτομία που θα … κολλήσει στον τοίχο τον ανταγωνισμό.

Πιάσ' το αβγό και κούρευ' το δηλαδή .

Status
Not open for further replies.
Back