Altair Lusso
Banned
Non paper είναι αυτό; think
Το λέει κάπου αυτό η εταιρεία;Γιώργο powerbore ονομάζει τις κάνες με 18,3 έως 18,4 άυλο ότι είχε δηλαδη και ως τώρα η benelli αλλά με μακρύτερο κώνο γύρω στους 3,5 πόντους
ΕλιωσαΕλα ντε .....τι σημαίνει άραγε ;
Η Benelli με την πρόσφατη παρουσίαση του Power Bore έδειξε ότι δεν έμεινε αμέτοχη σε ότι αφορά στο καταλυτικό ζήτημα «Βλητική απόδοση της κάννης» και κατέθεσε την δική της πρόταση.
Αρχικά όταν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές άρχισαν να μπαίνουν στην φιλοσοφία της βελτίωσης της βλητικής απόδοσης των καννών η Benelli παρέμενε σταθερή έχοντας τα δικά της επιχειρήματα στο γιατί οι κάννες της πρέπει να παραμείνουν στον κλασικό αυλό με εσωτερική διάμετρο κάννης από 18,3 έως 18,5 χιλιοστά.
Μετά από πολλές δοκιμές, οι τεχνικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να διευρύνουν την εσωτερική διάμετρο της κάννης αλλά με μικρές βελτιώσεις στον κώνο συναρμογής σε συνδυασμό με τα τσοκ και την κρυογενική κατεργασία του μετάλλου, είναι σε θέση να προσφέρουν στους κυνηγούς- σκοπευτές καλύτερα βλητικά αποτελέσματα. Κι όλα αυτά, χωρίς να χάνεται δύναμη και χωρίς να χρειάζονται διάφορες προϋποθέσεις,όπως, ελαφριές ή ενισχυμένες γομώσεις, κυάθια που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αποτελεσματική έμφραξη στους διευρυμένους αυλούς, κ.λπ., προκειμένου η κάννη να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση.
Η λύση που εφάρμοσε η Benelli δεν αποτελεί … μαγική συνταγή, ούτε πρόκειται για καινοτομία που θα … κολλήσει στον τοίχο τον ανταγωνισμό.
Πιάσ' το αβγό και κούρευ' το δηλαδή .
Για τον άυλο ναι,για μακρύτερο κώνο όχι!Το λέει κάπου αυτό η εταιρεία;
μπράβο κυρ Κώστα μου(αστειεύομαι με το κυρ το μου ισχύει πάντα)Για να μπούμε λίγο σε σκεψεις....πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αυτή την φθορά που βγάζουν τα όπλα με περιστροφικό κλείστρο??? Η κάννη είναι από Μπένελι....
![]()
Κωστη το ιδιο ειχα παρατητησει ( σε μικροτερη κλιμακα) και στην bellmonte που εχει το παλιο κλειστρο benelli με το συρταρωτο κλειδι. Μετα απο 1000 βολες παρατηρησα πως εκει που ακουμπουσε ο εξολκεας στην καννη υπηρχε και αυτη η φθορα καθως μαλιστα το μεταλλο εκανε χειλος προς την μερια της θαλαμης.Για να μπούμε λίγο σε σκεψεις....πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αυτή την φθορά που βγάζουν τα όπλα με περιστροφικό κλείστρο??? Η κάννη είναι από Μπένελι....
![]()
Αυτό δεν είναι φθορά Κωστα...Τη δικιά μου να δεις που έχει ρίξει μέχρι σήμερα γύρω στις 25.000 φυσίγγια ...Εκεί θα δεις φθορά...Πάντως πέρα από την πλάκα το εχω παρατηρήσει και σε αυτό το σημείο είναι που κουμπωνει ο εξωλκεας και περιστρέφεται....Παρόλα αυτά στο τέλος του σημαδιου προς το κάτω μέρος που δείχνεις έχουν προνοήσει να υπάρχει ένα ελάχιστο κενό να κουμπωνει ο εξωλκεας στον καλυκα...Μπενελια είναι λιωστε τα στο ντουφεκιδι μέχρι να σωθουνε τα μέταλλα...Και πάλι αυτά θα δουλεύουν άψογα.Για να μπούμε λίγο σε σκεψεις....πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αυτή την φθορά που βγάζουν τα όπλα με περιστροφικό κλείστρο??? Η κάννη είναι από Μπένελι....
![]()
Δες στο τοπικ της Φράνκι πως έχει γίνει η δικιά μου η αφινιτυ....βέβαια δεν είχα κανένα θέμα μέχρι σήμερα αλλά τσαντιζομαι γιατί οι Ιταλοί δεν είχαν μυαλό να προνοησουν και να το φτιάξουν αλλιώς?Αυτό δεν είναι φθορά Κωστα...Τη δικιά μου να δεις που έχει ρίξει μέχρι σήμερα γύρω στις 25.000 φυσίγγια ...Εκεί θα δεις φθορά...Πάντως πέρα από την πλάκα το εχω παρατηρήσει και σε αυτό το σημείο είναι που κουμπωνει ο εξωλκεας και περιστρέφεται....Παρόλα αυτά στο τέλος του σημαδιου προς το κάτω μέρος που δείχνεις έχουν προνοήσει να υπάρχει ένα ελάχιστο κενό να κουμπωνει ο εξωλκεας στον καλυκα...Μπενελια είναι λιωστε τα στο ντουφεκιδι μέχρι να σωθουνε τα μέταλλα...Και πάλι αυτά θα δουλεύουν άψογα.
Αυτό που με κάνει να έχω αμφιβολίες αν δεις και την δικιά μου Φράνκι στο σχετικό τοπικ που έβαλα φωτό είναι κατά πόσο αυτή η φθορά κάνει αξιόπιστο το όπλο....τι θέλω να πω....στο συγκεκριμένο σημείο λόγω τριβής του εξολκεα στο μέταλλο έχει φαγωθεί το πάχος με αποτέλεσμα να είναι πιο λεπτό.....και λέω αν κάποια στιγμή προκληθεί ρωγμή τι γίνεται??
Η δικιά μου μοντέλο του 2008 με πάρα πολλά φυσίγγια στο ενεργητικό της!!! Φαίνεται στη φοτο η φθορά του χρωμίου από την τριβή του κλείστρου η οποία είναι φυσιολογική! Παρόμοια φθορά αλλά σε μεγαλύτερη έκταση είχε η 390 η οποία ήταν στην ουρά της κάνης από την πάνω πλευρά που κουμπώνει το κλειδί του κλείστρου!!! Η ουρά της 390 δεν είχε χρωμίωση σε αντίθεση με τα Α400 που βγαίνουν τώρα με χρωμίωση στην ουρά για μεγαλύτερη αντοχή στις τριβές!!!
Εγώ πάντως στη φωτογραφία που ανέβασε ο Κώστας βλέπω μία κάννη τίγκα στη βρώμα οπότε ότι και φθορά να έβλεπα στο όπλο δεν θα μου έκανε εντύπωση!!!
Κόστος παραγωγής Κώστα.Σε ένα βιοχανοποιημενο προϊόν που ξέρουν οτι πρώτα θα "λιώσει" ο κυνηγός (μακριά από μας) και μετά το προϊόν Δεν αλλάζει η συνταγή...Και μεταξύ μας δεν αφορά μόνο τα ιταλικά ...Μικρά -μεγάλα όλα έχουν θεματακια ...Τώρα όσον αφορά ρωγμή μάλλον χλωμό το κόβω ...πρώτον γιατί το πάχος του μετάλλου είναι πολύ μεγάλο δεύτερον η φθορά αυτή αποτελεί το ενα έκτο περίπου της περιμέτρου τρίτον οι πιέσεις είναι μηδαμινές στο σημείο και επιπλέον αν συνυπολογισεις το μέταλλο που προστίθεται λόγω ουράς είναι χλωμό να συμβεί κάτι τετοιο...Δες στο τοπικ της Φράνκι πως έχει γίνει η δικιά μου η αφινιτυ....βέβαια δεν είχα κανένα θέμα μέχρι σήμερα αλλά τσαντιζομαι γιατί οι Ιταλοί δεν είχαν μυαλό να προνοησουν και να το φτιάξουν αλλιώς?
Και όμως μόνο στην Φράνκι και στην Μπένελι το είδα αυτό....στην sx2 και στο Φοίνικα κανένα θέμα γιατί έχουν κανονικό κλειστροΚόστος παραγωγής Κώστα.Σε ένα βιοχανοποιημενο προϊόν που ξέρουν οτι πρώτα θα "λιώσει" ο κυνηγός (μακριά από μας) και μετά το προϊόν Δεν αλλάζει η συνταγή...Και μεταξύ μας δεν αφορά μόνο τα ιταλικά ...Μικρά -μεγάλα όλα έχουν θεματακια ...
Ξέρεις ότι είναι εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία και μην θέτεις ως μέτρο σύγκρισης τις δύο συγκεκριμένες κατασκευές...Και όμως μόνο στην Φράνκι και στην Μπένελι το είδα αυτό....στην sx2 και στο Φοίνικα κανένα θέμα γιατί έχουν κανονικό κλειστρο
Αυτό δεν είναιΓια να μπούμε λίγο σε σκεψεις....πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αυτή την φθορά που βγάζουν τα όπλα με περιστροφικό κλείστρο??? Η κάννη είναι από Μπένελι....
![]()
25 Χρονιά έχω την S90 και 14 χρονιά την Becaccia φυσίγγια αμέτρητα καθάρισμα μια φορά στο τέλος του κυνηγίου πρόβλημα κανένα δεν σπάει δεν χαλάει μακάρι να είναι έτσι και η Beretta AL391 tegnis stonecoat optima που πήρα τώρα .Για να μπούμε λίγο σε σκεψεις....πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αυτή την φθορά που βγάζουν τα όπλα με περιστροφικό κλείστρο??? Η κάννη είναι από Μπένελι....
![]()
Κωστάκη τη έγινε...;;;
Κωστάκη τη έγινε...;;;
Μας τελείωσε το πάσχα και κανονίζεις από τώρα για τα χριστούγεννα...;;![]()
Αυτό δεν είναι φθορά Κωστα...Τη δικιά μου να δεις που έχει ρίξει μέχρι σήμερα γύρω στις 25.000 φυσίγγια ...Εκεί θα δεις φθορά...Πάντως πέρα από την πλάκα το εχω παρατηρήσει και σε αυτό το σημείο είναι που κουμπωνει ο εξωλκεας και περιστρέφεται....Παρόλα αυτά στο τέλος του σημαδιου προς το κάτω μέρος που δείχνεις έχουν προνοήσει να υπάρχει ένα ελάχιστο κενό να κουμπωνει ο εξωλκεας στον καλυκα...Μπενελια είναι λιωστε τα στο ντουφεκιδι μέχρι να σωθουνε τα μέταλλα...Και πάλι αυτά θα δουλεύουν άψογα.
Δεν θέλω να πώ με σιγουριά.....<<όχι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα>>.....αλλά ποτέ δεν θα φοβόμουν ότι μπορεί να ραγίσει η κάτι άλλοΔες στο τοπικ της Φράνκι πως έχει γίνει η δικιά μου η αφινιτυ....βέβαια δεν είχα κανένα θέμα μέχρι σήμερα αλλά τσαντιζομαι γιατί οι Ιταλοί δεν είχαν μυαλό να προνοησουν και να το φτιάξουν αλλιώς?