Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Του λεω ρε φιλε με 1300 γιουρια επερνες οπλαρα..
Μου λεει μαζευω εμπειρίες..
Πάντως εγώ και να τα είχα δεν θα τα έδινα,Αλλά θα αγόραζα κάτι που να μείνει..

Στην πρώτη ευκαιρία θα τον ρωτήσω γιατί δεν ξέρω περισσότερα..
Πάντως με την 391 έχει ξανακυνηγησει κ πρόπερσι Βουλγαρία υδροβια δίχως προβλημα.
Δεν νομίζω να έχει αλλάξει ποτέ ελατήριο κ οι βολές είναι πολλές αν βάλουμε όλα αυτά τα κυνήγια..Ενδέχεται να έχει ρίξει κ αλλά φυσιγγια πιο πριν μιας και δεν ξέρω ποτέ αγόρασε το όπλο...
Ειπαμε οτι καθε 10.000 βολες αλλαζεις τα βασικα ελατηρια στο αυτογεμες και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Δεν ξεκινας ταξιδι χωρις αυτη τη σιγουρια.Δεν πας USA να βρισκεις οτι θελεις...
Προσωπικα σε τετοιο κυνηγι στην Αφρικη θα επερνα μαζι ελατηρια,εξωλκεα ,βελονα και 1-2 ζουμπαδακια για σιγουρια.

Γιάννη δυστυχώς είναι πολύ σπάνιο να αλλαξει καποιος ανταλλακτικά στα αυτογεμη προληπτικα..Παρόλο που επιβαλλετε σε αυτόν τον τύπο όπλου..
Μονό οταν μας "μείνει" το όπλο τότε ψάχνουμε τι φταίει..

1300 συν αλλα τοσα για τα φυσιγγια δεν ειναι λιγα λεφτα αλλα και εμπειρια με τοσο τουφεκιδι....shoot.
Και υποψιν δεν ειναι και κανα παιδι που το φυσάει το χρήμα..
Γιατί κακά ψέματα αυτό θεωρείτε άθλος για τα σημερινά δεδομενα να σκάσεις ντούκου τοσα χρήματα για διασκέδαση κ μόνο.
Απλά έχει το πάθος..

Σημερα εριξα κ εγω το 828 σε νικελ εκδοση στο σκοπευτηριο με καννη 66 εκ... Η πρωτη αισθηση στην επωμιση ηταν θετικοτατη οπως αλλωστε κ ενα χρονο πριν που το ειχα πρωτοεπωμισει και τα μετρα του κοντακιου πολυ κοντα μου για να μου αφησει χαμογελο... Ωστοσο στο ριξιμο δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα... Μου φανηκε εντονη η αναπηδηση των καννων τουλαχιστον στα 66 εκ, ειχε ανακρουση για μενα παρα τα 24γρ (ειναι βεβαια κ λιγο ζωηρα τα συγκεκριμενα 24αρια) αλλα αυτο που δεν μου ταιριαζε με το οπλο που επωμιζεται με τη σκεψη, ηταν η αισθηση της σκανδαλης... Μου φανηκε οτι δεν ειχε καμια αμεσοτητα...
Σε γενικες γραμμες ειναι ενα οπλο που θα ευχαριστουσε ανετα τον κυνηγο της φερμας μιας κ ειχε ολα εκεινα τα χαρακτηριστικα που το κανουν ανετο κ ευχαριστο στη χρηση... Για σκοπευτικη η καρτερισια χρηση νομιζω οτι θα χρειαζοταν καποιες βελτιωσεις...

Σήμερα μίλαγα με ενα γνωστο μου που μόλις γυρισε από Αφρική για κυνήγι τρυγονιού με φίλο του..
Την πρώτη μέρα έριξε περίπου 600φυσιγγια..και όλες αυτές τις μέρες συνολικά 5000 περίπου..
Εμπλοκή καμιά στην μπενελι μ2 κομφορτ με την κοντη αποθήκη..
Τον φιλο σου τον λενε Παναγιωτη κ ειχε παει κατω με το Μανιατη και αλλον εναν Καλαματιανο?

Παιδια η τιμη ειναι ΧΩΡΙΣ φυσσιγγια , ΧΩΡΙΣ εισιτηρια, ΧΩΡΙΣ την χρεωση της καραμπινας (+100).... τοχω κανει 2 φορες το κυνηγι με τον φιλο Kouno (Μανιατη) , ειναι οντως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... απλα τα 1300 που σου ειπε ο φιλος ...μηπως ηταν 1500 ??? οποτε να υπολογιζεται κανα 3500 ισως και 4000παρα ευρια αν ειδικα ριξεις 5000 φυσιγγια
Επισης ....Perazzi εχουν σπασει εκει ... συμβαινουν αυτα!

Τον φιλο σου τον λενε Παναγιωτη κ ειχε παει κατω με το Μανιατη και αλλον εναν Καλαματιανο?
Oxι δεν τον λενε Παναγιωτη..ο φίλος του που κυνηγησανμαζί κεφαλονιτης είναι κ αυτός.
Δεν ξέρω ποιός τους πήγε εκει κλπ αλλά θα μάθω κ θα γράψω.

Last edited:
λοιπον test drive εχθες στο σκοπ. το 828 με 71π.καννες και επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι μου.εριξα με lambro sporting ντουμπλε και η ανακρουση και η αναπηδηση των καννων ειναι αρκετα εντονη ακομα και με 28 γρ.αν βαλει καποιος 32 σε συνεχομενες τουφεκιες θα ψαχνει το χερι του.ο μπαρης μου εριξε μια πουλα αφου ηθελε να το δοκιμασει κι αυτος δεν φορουσε γιλεκο και μετα που πηγαμε στο αυτοκινητο ειχε αρκετο πονο στον ωμο.οποτε απλα δεν κανει για τοσα πολλα λεφτα αυτο το οπλο.πολυ ελαφρυ ρε παιδια.και κριμα γιατι εχει πολυ ωραια σκοπευτικη γραμμη.αν ειχε 300 με 400 γρ.παραπανω βαρος ναι αλλα ετσι οχι

Σήμερα πέρασα μια βόλτα να δω αυτή την vinci γιατί με τιμή κάτω από 1000ρικο θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δυο πράγματα που δεν μου αρέσανε (εκτός του χρώματος)
α) παιδικό κοντάκι, που λέει και μια ψυχή, αν και το μάτι μου καθόταν κέντρο δίπλωνα τελείως για να φέρω τον ώμο μου στο κοντάκι
β) το ζύγισμα, δοκίμασα την 71εκ και ήταν τέλεια αλλά είχα κατά νου να πάρω την 76εκ και μου έδωσε την αίσθηση ότι θα είναι πολύ μπροστόβαρη στα 76εκ
Γενικά τι παράπονα έχετε όσοι είχατε εμπειρία με αυτό το όπλο;

Με αφορμή τη δοκιμή που κάναν στο 828 ο Άρις και ο Ευριπίδης και τα παρόμοια συμπεράσματα που βγάλαν, οτι δηλαδή έχει ωραία σκοπευτική γραμμή , γρήγορη και άμεση επώμιση αλλά και το παράπονο για έντονη και κουραστική ανάκρουση στις πολλές ντουφεκιές, κάτι που το κάνει δύσχρηστο στο σκοπευτήριο αλλά πολύ καλό για περπατητό κυνήγι (όπως παρατηρεί ο Άρις).
Σκέφτομαι εγω τώρα.my man.μήπως τελικά αυτός είναι και ο προορισμός που έχει δώσει η εταιρία στο συγκεκριμένο μοντέλο, ένα ελαφρύ όπλο για τους κυνηγούς με σκυλί που περπατούν πολύ και ντουφεκίζουν λίγο, γιαυτο και το κατασκευάζει με μπάσκουλα απο εργκάλ και άριγο..
Ακόμα και όσες διαφημίσεις του 828 έχω δει, είναι απο κάτι κυνήγια φασιανού κυρίως, κάτι που πιστευω δείχνει και σε ποιο αγοραστικό κοινό που στοχεύει η εταιρία...
Ίσως για σκοπευτήριο να ετοιμάζει κάποια βαρύτερη σκοπευτική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, ανάλογα βέβαια και με την πορεία που θα έχει στην αγορα...

Μια άλλη σκέψη που κάνω είναι, μήπως η μητρική BERETTA θέλει να κρατήσει τη μερίδα του λέοντος στα σκοπευτικά μοντέλα για πάρτη της, γιατί και η άλλη θυγατρική εταιρία η FRANCHI ,τα καινούργια μοντέλα της, ελαφροβαρείς κατασκευές για κυνήγια φέρμας είναι, δεν έχει βγάλει σκοπευτική έκδοση...

Η FRANCHI Σπύρο έχει σκοπευτικό και σε καραμπίνα (affinity sporting) και σε super poze (feeling sporting) αλλά η κατηγορία τιμής και ποιότητας υποθέτω απέχει απο την μια μάρκα στην άλλη.
Λάθος μου τότε, δεν το είχα προσέξει...
Ευχαριστώ για τη διόρθωση...

Status
Not open for further replies.
Back