Οκ ευχαριστώ!!!γ......ς ψ............ς.το κοστος με τον ιδιο.
Οκ ευχαριστώ!!!γ......ς ψ............ς.το κοστος με τον ιδιο.
Πόσο δηλαδή ?Δεν είναι σε όλα τα m2 στάνταρ ο αυλός.
Εγώ άλλαξα δύο m2 η μία είχε 18,3 και η αλλη 18,4... Για 18,5 δεν έχω ακούσειΠόσο δηλαδή ?
Και όμως δεν έχουν τόση διαφορά τα φυσίγγια που ρίχνουν οι αμερικανοί, και τα δύο μοντέλα είναι με θαλαμη 3" και όχι 3 1/2 το δε super sport performance είναι και καλά σκοπευτικο όπλο του sporting. Πολλές οι ευρωπαϊκές εταιρείες που εξάγουν φυσίγγια εκεί αλλά και παράγουν με τα ίδια υλικά, ο αμερικανός στο σκοπευτήριο θα ρίξει οτιδήποτε φυσιγγι sporting βρει φθηνό και συχνά είναι εισαγόμενα ιταλικά φθηνότερα σημαντικά πρωτοκλασάτων αμερικανικων. Τα οικονομικά φυσίγγια των μεγάλων τους εταιριών συνήθως δεν είναι και γεμισμένα με τα καλύτερα υλικά αυτών, φθηνότερες πυριτιδες, καλυκας, καψυλι, κυαθιο, και τέλος με ημισκληρα σκάγια. Τα ίδια φυσίγγια ρίχνουν και στο κυνήγι μικρών θηραμάτων.Τη καλύτερη κανη σε μπενελη την έχει super sport και η power bowr με 18.35 αυλούς ότι καλύτερο από τα λεγόμενα των Ιταλών σε αυλό αδρανείς μετά από 10000 φυσίγγια δοκιμών πριν φτιάξουν την δεύτερη και μην κοιτάμε τις αμερικανικές μετατροπές σε 18.6 στα μπενελια penformas που λένε γιατί δεν ρίχνουμε τα ίδια φυσίγγια με αυτούς ούτε τα ίδια ΣΚΑΓΙΑ μιλάμε για ευρωπαϊκά δεδομένα γιατί εκεί στέλνει η ΜΠΕΝΕΛΙ τη cordoba αλλά Ελλάδα δεν τη στέλνει
Και τα τρία όπλα που αναφέρεις είναι καλά.Αν το θες για καρτέρι τσίχλα φασα παπί πηγαίνεις στην super sport.Αν το θέλεις για γενικό κυνήγι η το be diamond η το power bore είναι θέμα γούστου.Να γνωρίζεις όμως πως στο be diamond η ράχη που είναι εναλλαξιμη όπως επισης και το πέλμα το κουμπωτο έχουν ημερομηνία λήξης και φθείρονται και δεν είναι καθόλου φθηνή η αντικατάσταση τους.Επειδή σκέφτομαι για ένα δεύτερο όπλο και φυσικά μόνο benelli για πειτε οι πιο γνώστες είμαι ανάμεσα σε be diamont, Raffaello power bore, super sport
Από 18,3 έως 18,5Πόσο δηλαδή ?
Ή αυτο ή κατι που μου ειχε πει ενας φιλος οτι επειδη εβγαζαν καννες απο 18.3 εως 18.5mm εβαζαν τσοκ βασει των καννων με 18.5mmΜπορεί να γράφει 18.3 και είναι 18.5 ισως
Παραγωγικότητα πολύ πιθανόν αφού δεν αναγράφεται σωστά ο αυλός που τι είναι να μετρηθεί με αυλομετρο και να χτυπηθεί μετά μήπως το κάνουν με το χέρι εμένα λέει 18.4 και είναι 18.35 που θα έφτιαχναν και τα τσοκ μετά και θα ξεκινούσαν από 18.35 γιατί να μην είναι απόλυτα σε σχέση με τη κανηΉ αυτο ή κατι που μου ειχε πει ενας φιλος οτι επειδη εβγαζαν καννες απο 18.3 εως 18.5mm εβαζαν τσοκ βασει των καννων με 18.5mm
Κάτι τέτοιο γινόταν. Μη σε παραξενεύει. Κι εμένα στο Baikal είναι 17,5 (σταθερό τσοκάρισμα full) ενώ γράφει αυλό 18,4. Οι Αμερικάνοι μάλιστα θεωρούν full τσοκ τα 8-9 δέκατα (.035") από κει και πάνω το θεωρούν extra full. Εμένα στη Mossberg με αυλό 18,6 το Full είναι 17,8 και το Xfull 17,5 αλλά και στο SKB (αυλός 18,5) το full είναι 17,7 !!!Ή αυτο ή κατι που μου ειχε πει ενας φιλος οτι επειδη εβγαζαν καννες απο 18.3 εως 18.5mm εβαζαν τσοκ βασει των καννων με 18.5mm
Καταλαβα και ευχαριστω! Ειχα στο μυαλο μου την Beretta a300 που γραφει αυλο 18.5mm με σταθερο τσοκ φουλ 17.5mm!! Και πιστευα οτι ετσι θα ειναι και τα εναλλασομενα γι'αυτο και ξαφνιαστηκα!!Κάτι τέτοιο γινόταν. Μη σε παραξενεύει. Κι εμένα στο Baikal είναι 17,5 (σταθερό τσοκάρισμα full) ενώ γράφει αυλό 18,4. Οι Αμερικάνοι μάλιστα θεωρούν full τσοκ τα 8-9 δέκατα (.035") από κει και πάνω το θεωρούν extra full. Εμένα στη Mossberg με αυλό 18,6 το Full είναι 17,8 και το Xfull 17,5 αλλά και στο SKB (αυλός 18,5) το full είναι 17,7 !!!
Ο αυλός στις χώρες μέλη της CIP πάντα γραφόταν με ένα δεκαδικό ψηφίο (στρογγυλεμένος). Και δεν μετριόταν με αυλόμετρο, αλλά με (gauges) οδηγούς "μπαίνει - δεν μπαίνει", δηλαδή κυλίνδρους με διαφορετικές διαμέτρους κατά 0,1 mm. Όταν π.χ. ο 18,3 έμπαινε στην κάννη και ο 18,4 δεν έμπαινε, η κάννη σφραγιζόταν 18,3. Το αναφέρει κάπου ο Κυπρίδημος νομίζω στο βιβλιαράκι του Σφραγίδες δοκιμής των όπλων ...
Πόσο κοστίζει να φτιάξεις κώνο στο όπλο σου;;Εγώ για κώνο παιδιά θα πάω παπατσαρουχα γνωστής πολύ τίμιος και στις τιμές γιατί ακούω κάτι 150αρια λες και είναι φασόλια για το πολύ 2 ώρες δουλειά που θελεικαι αναρωτιέμαι τι λες ρε έχει ΟΠΛΟΥΡΓΟ της boss η της holand στην Ελλάδα και δε το ξερά για να θέλει τόσα την ωρα
Κατσε καλααααα.......Πόσο κοστίζει να φτιάξεις κώνο στο όπλο σου;;