Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ από την άλλη πιστεύω στην αγία τριάδα.
Σωστή εφαρμογή του όπλου σε μένα, σωστή σκόπευση του θηράματος και σταθερή ποιότητα φυσιγγίου.
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου (πίστεψέ με) όπλα (αρκεί να είναι αξιόπιστα και ασφαλή) αυλοί, κώνοι, τσοκ, λαμπερά στόχαστρα, μετατροπές στις κάνες, υπερυψωμένες ρίγες, παχιές ρίγες, χρωμιωμένες ή μη κάνες, βάρος, συντήρηση, λάκτισμα όπλου κτλ.
Δεν χρειάζεται να περιμένω μέχρι του χρόνου για να βεβαιωθώ ότι οι benelli μπορούν να σκοτώσουν μεγάλα θηράματα.
Είμαι σίγουρος ότι ΚΑΘΕ όπλο μπορεί.
Είναι και πάλι θέμα ψυχολογίας.

ps
1. Κάτι ξέρει η αστυνομία και μας ζητά χαρτί από ψυχολόγο για να πάρουμε την άδεια κατοχής ... ;)
2. Ψυχραιμία έχω ... αλλά πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Διαφορετικά θα την περιλάμβανα στην τριάδα και θα γινόταν τετράδα :)
Όπως λες και παραπάνω αξιόπιστο και ασφαλή μετά από κει και πέρα ο καθένας πιστεύει το δικό του ο καθένας μας έχει τη γνώμη του και πρέπει να το σεβόμαστε

Καλό άρθρο αλλά οι παραπάνω είχαν κάνει δοκιμές πριν πολλά χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει τα όπλα και τα φυσίγγια όλα με σωστιο ταιριασμα πλέον σκοτώνουν 40 και μέτρα εύκολα και υπάρχουν τσοκ που δίνουν άλλες κατανομές και δεν ισχύει ότι το το εν τρίτο της βολής περιέχει το 60% των σκαγιών η τεχνολογία προχωράει παντού ούτε τα φυσίγγια και οι τάπες είναι ίδια σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να στέλνεις τη ντουφέκια εκεί που πρέπει τα υπόλοιπα είναι αμφησβητισημα και πολύ σοβαρά μάλιστα και συνεχώς θα αλλάζουν με τα χρόνια όσο εξελίσσονται όπλα και φυσίγγια αλλά για να κερδίσεις αποτελέσματα από την εξέλιξη πρέπει πρώτα να έχεις και ικανότητες αλλιώς μπορεί να αστοχήσεις και με θερμικό βλήμα που δεν αστοχεί μόνο πιάνετε κορόιδο κάποιες φορες

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι ρίχνει σωστα(Κέντρο)και το θήραμα δεν σκοτώνετε επειδή το όπλο είναι μπενελλι ή οποιοδήποτε άλλο.

Με ξεπερνάει αυτή η έκφραση.

Εχω μπενελλι και είμαι υπέρευχαριστημενος.

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο ότι δεν σκοτώνει θα το είχα πετάξει στη θάλασσα.

Αναρωτιέμαι τέτοιες εκφράσεις...του τύπου τα μπενελλι δεν σκοτώνουν υπάρχουν και σε άλλες χώρες ή μόνο στην Ελλάς λέγονται τέτοια πράγματα;

Εγώ θα σου πω Στέλιο όχι απλά σκοτώνουν,μαμανε και δέρνουν......

Δεν είναι μόνο το σκότωμα.

Είναι όμορφα, είναι αξιόπιστα,είναι λειτουργικά,εύκολα στο λύσε δέσε,απαιτούν ελάχιστη συντήρηση,αν κάποιος θέλει να το πουλήσει φεύγει αμέσως και πως να μη φεύγει με όλα τα παραπάνω.

Το μόνο αρνητικό που είχαν τα μπενελλι είναι ότι ήταν πανάκριβα αλλά τώρα τελευταία έχει βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα λόγω διαφόρων προσφορών.

Δεν είναι μόνο το σκότωμα.

Είναι όμορφα, είναι αξιόπιστα,είναι λειτουργικά,εύκολα στο λύσε δέσε,απαιτούν ελάχιστη συντήρηση,αν κάποιος θέλει να το πουλήσει φεύγει αμέσως και πως να μη φεύγει με όλα τα παραπάνω.

Το μόνο αρνητικό που είχαν τα μπενελλι είναι ότι ήταν πανάκριβα αλλά τώρα τελευταία έχει βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα λόγω διαφόρων προσφορών.
Εγώ απάντησα στο ερώτημα σου,τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ακόμα ένα μεγάλου ατού για αυτό το καθαρό και αξιόπιστο σύστημα που πρωτοξεκίνησε η benelli.Για μένα τα benelli δεν είναι υπερτιμημένα σε σχέση με άλλες εταιρείες!!!

Εγώ απάντησα στο ερώτημα σου,τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ακόμα ένα μεγάλου ατού για αυτό το καθαρό και αξιόπιστο σύστημα που πρωτοξεκίνησε η benelli.Για μένα τα benelli δεν είναι υπερτιμημένα σε σχέση με άλλες εταιρείες!!!

Σωστά.

Ένα ακόμη ατου είναι ότι στις καραμπινες έχει τεράστια γκάμα.

Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει ακόμη αυτός ο μύθος ενώ όσοι κυνηγοί έχουν μπενελλι και ακούν ότι δεν σκοτώνουν βγάζουν αφρούς.

Εγώ όταν ακούω κάτι τέτοιο είναι λες και πέφτω από τα σύννεφα.

Μάλλον ο μύθος αυτός συντηρείται από ανθρώπους που έχουν αλλά όπλα και ζηλεύουν παρασερνοντας στο μύθο άσχετους και ευκολοπιστους.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς...

Η γνώμη του κάθε ενός σεβαστή αλλά βλέπω για τα ΜΠΕΝΕΛΙ την επιμονή κάποιων ανθρώπων που συνήθως δεν είχαν ποτέ ΜΠΕΝΕΛΙ να λένε αλλά νταλον είναι σαν τις ομάδες κάπως που όποιος δεν είναι Ολυμπιακός είναι αντιολυμπιακος πρώτα και μετά τα υπόλοιπα δεν σκοτώνουν δεν κάνουν δε δείχνουν εγώ έχω αγοράσει και έχω ρίξει με το 90% των αυτογεμών που κυκλοφορούν δεν είδα κάτι διαφορετικό ούτε πήγα ποτέ και σε πολύ αντίξοες συνθήκες -13 κυνηγούσα να μην σκοτώνει το ΜΠΕΝΕΛΙ που είχα στα χέρια μου τότε και να σκοτώνουν οι άλλοι ποτέ εμπλοκή μπορεί να το καθαρίζεις κάθε τρία χρόνια και σας είπα έχω ρίξει σχεδόν με ολες τις μάρκες την άποψη την κατανοώ τις εμόνες χωρίς επειχηρηματα δεν καταλαβαίνω (Μπράουνινγκ/μπερναντελι/βερνει Καρόν/ρεμινγκτον /γουιντσιστερ/μαροσι/ΜΠΕΡΕΤΑ/Μπρέντα /μια βραζιλιάνικη δε θυμάμαι μάρκα/μπαικαλ/και 3 διαφορετικές ΜΠΕΝΕΛΙ έχω ρίξει πολλά φυσίγγια με το κάθε ένα δεν έχει τύχει να ρίχνω με ΜΠΕΝΕΛΙ και να μην σκοτώνω τώρα η είμαι ο τρομερός σκοπευτής η μάλλον διαβάζω ανέκδοτα χωρίς παρεξηγηση

Η γνώμη του κάθε ενός σεβαστή αλλά βλέπω για τα ΜΠΕΝΕΛΙ την επιμονή κάποιων ανθρώπων που συνήθως δεν είχαν ποτέ ΜΠΕΝΕΛΙ να λένε αλλά νταλον είναι σαν τις ομάδες κάπως που όποιος δεν είναι Ολυμπιακός είναι αντιολυμπιακος πρώτα και μετά τα υπόλοιπα δεν σκοτώνουν δεν κάνουν δε δείχνουν εγώ έχω αγοράσει και έχω ρίξει με το 90% των αυτογεμών που κυκλοφορούν δεν είδα κάτι διαφορετικό ούτε πήγα ποτέ και σε πολύ αντίξοες συνθήκες -13 κυνηγούσα να μην σκοτώνει το ΜΠΕΝΕΛΙ που είχα στα χέρια μου τότε και να σκοτώνουν οι άλλοι ποτέ εμπλοκή μπορεί να το καθαρίζεις κάθε τρία χρόνια και σας είπα έχω ρίξει σχεδόν με ολες τις μάρκες την άποψη την κατανοώ τις εμόνες χωρίς επειχηρηματα δεν καταλαβαίνω (Μπράουνινγκ/μπερναντελι/βερνει Καρόν/ρεμινγκτον /γουιντσιστερ/μαροσι/ΜΠΕΡΕΤΑ/Μπρέντα /μια βραζιλιάνικη δε θυμάμαι μάρκα/μπαικαλ/και 3 διαφορετικές ΜΠΕΝΕΛΙ έχω ρίξει πολλά φυσίγγια με το κάθε ένα δεν έχει τύχει να ρίχνω με ΜΠΕΝΕΛΙ και να μην σκοτώνω τώρα η είμαι ο τρομερός σκοπευτής η μάλλον διαβάζω ανέκδοτα χωρίς παρεξηγηση
Boito???

Και νας σας μεταφέρω και μια τηλεφωνική συζήτηση πριν ένα μήνα πουλούσα ένα τσοκ και με πήρε τηλ ένας συνάδελφος από Αλεξανδρούπολη και πάνω στη συζήτηση ήθελε να πουλήσει την sx3 wintsister γιατί σε καλή μέρα στον Έβρο όταν έριχνε πάνω από 3/4 κουτιά φυσίγγια αν το βράδυ δε τη καθάριζε στη καλύβα την επόμενη πήγαινε η εμπλοκή σύννεφο και έψαχνε ποια ΜΠΕΝΕΛΙ να πάρει όπως εγώ πούλησα τη μια από τις δύο Μπράουνινγκ gold fusion λόγω εμπλοκών και η 2000 που έχω εμπλοκή δε κάνει και είναι 45 χρόνων η ΜΠΕΝΕΛΙ έχει την αξιοπιστία των όπλων όπως η Ιαπωνία των κινητήρων τα υπόλοιπα καλά είναι αλλά για συζήτηση όχι να τα παίρνουμε στα σοβαρα

Όχι φίλε κάπως αλλιώς λεγόταν δεν μπορώ να θυμηθώ μπορεί να ξέχασα και κάνα άλλο όπλο η μαλακια μου πήγαινε σύννεφο πολλά λεφτά τσάμπα είχα δώσει δε ΒΑΡΙΕΣΕ καλά να ΜΑΣΤΕ τώρα έχω μείνει με 3 όπλα και κυνηγώ με ένα από super sport beneli οποίος συνάδελφος λέει ότι δε σκοτώνει όχι με λιακάδα να βρίσκαμε κάνα μέρος να χει και -30 γιατί σαύτα τα τερέν φαίνονται τα όπλα και εάν δε σκοτωνε θα του το χάριζα να το δώσει να πάρει δύο από τα αλλά και δε με νοιαζουν τα χαρτιά και οι διατρήσεις η πράξη εκεί φαίνονται ολα

Έχω μία ανάμνηση από την ηλικία των 18 ετών δηλαδή πριν από 32 συναπτά έτη. Πρώτα απ΄όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι τα benelli δεν σκοτώνουν. Σκοτώνουν και παρασκοτώνουν. Το 1988 μου αγόρασε ο πατέρας μου μία benelli 121 sl80 με κάνη standard 71 cm 1* full. Στον μεγαλύτερο αδερφό μου, τον προηγούμενο χρόνο είχε πάρει μία breda altair lusso με κάνη standard 71 cm 2*. Με τον αδερφό μου όλα τα κυνήγια τα κάναμε παρέα και βέβαια τρωγόμασταν σαν τα κοκόρια ποιος έχει καλύτερο όπλο. Κάθε φορά στήναμε από τενεκέδες μέχρι κουτάκια αναψυκτικών και ότι άλλο βρίσκαμε. Όλες τις φορές η benelli έβαζε περισσότερα σκάγια σε κάθε στόχο, όμως όλες τις φορές η breda έστελνε τον τενεκέ 2 ως 3 μέτρα κολοτούμπες πιο πίσω και πάντα τρύπαγε και την πίσω πλευρά με περισσότερα σκάγια. Από τότε έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια. Με τον αδερφό μου τώρα δεν κάνουμε όλα τα κυνήγια παρέα. Εγώ μεγαλώνοντας δεν ξανάβαλα κόντρες με όπλα. Τα όπλα υπαρχουν και τα δύο, κυνηγιούνται, σε πολύ καλή κατάσταση και επίσης έχω αποκτήσει άλλα τεσσερα όπλα. Ίσως δεν ήταν τυχαίο που το δεύτερο όπλο μου το 1999 ήταν breda aries 2 που τότε είχαν πρωτοβγεί. Ξεκαθάρισα την θέση μου στην αρχή. Όμως επίσης πιστεύω ότι όπως όλα τα όπλα σκοτώνουν σίγουρα και όλα τα όπλα δεν είναι ίδια.

Status
Not open for further replies.
Back