Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη.
Όλα τα όπλα από το πιο ακριβό μέχρι το πιο φθηνό ρίχνουν περίπου το ίδιο με το κατάλληλο για αυτά φυσίγγι και την ίδια σύσφιξη σε κλασικό τσοκ.
Τι είχαν τα περισσοτερα παλια κ θρυλικά όπλα που άφησαν εποχή για της βολες τους?
Σταθερά κ κλειστα τσοκ......
Δεν μπαινω σε άλλες λεπτομέρειες γιατι αυτα(τα τσοκ),θεωρουνται οι ρυθμιστές της τουφεκιας...

Για εμενα το μεγάλο μπάχαλο άρχισε με τα εναλλασομενα τσοκακια,που καποτε αλλά έγραφαν κ αλλά έδιναν στην πραξη κ σημερα ειναι ακομα χειρότερα......
Ετσι λοιπόν αδικηθηκαν καποια όπλα, όπως κ ευνοήθηκαν κάποια αλλά.......

Οι διαφορές εταιριες αφτερμαρκετ τσοκ, βοηθησαν να ισορροπήσει η κατάσταση.....

Βέβαια τα εργοστάσια οπλων τους συμφέρει να πουλιουνται καννες παρά τσοκ, ναι αλλά οι καννες δεν πουλιουνται μόνες τους.........
Αγόρασε μαζί κ το τάδε όπλο που είναι κ αυτό τελευταίας τεχνολογίας.........
Να το δεχτώ ότι είναι έτσι? Το δέχομαι...

Τι θα μου προσφερει ενα τέτοιο όπλο βλητικα?

Άριστες επιδοσεις με κάθε φυσιγγι,μηδενικοι τραυματισμοί θηραματων, μακρινές βολες, μεγαλυτερη καρπωση ήτοι τουφέκια κ κηδεία άρα κ οικονομία φυσίγγιων??

Εμεις οι κυνηγοί έχουμε κ ενα κακό πολλες φορες, δεν είμαστε συγκρατημενοι όσο θα επρεπε κ ενθουσιαζόμαστε πολυ ευκολα κάνοντας την τρίχα τριχια..........

Δεκαετιες πισω τότε που άρχισαν να φαίνονται κ τα πρωτα..θρυλικά οπλα
είχαν ζαλισει στα τηλεφωνήματα κ στις επιστολές τον Συνοδινο κ τον ρωτουσαν να τους προτεινει φυσίγγια για 80 και 100μ.....
Η ακόμα κ ανέφεραν για χτυπημένους λαγους κ μπεκάτσες στα 100μ(εχω διαβάσει τέτοια) ....
Κάπως έτσι διμηουργηθηκαν πολλά......
Σήμερα έχει αλλάξει κάτι??
Τα ίδια κ χειρότερα......

Μονο που σήμερα δεν έχουμε κ τι να κυνηγήσουμε κ όλο αυτό φουντώνει ακόμα περισσοτερο ...........

Last edited:
Επειδή με (ξανα)βάλατε στο τριπάκι κι έχω ξεχάσει το αγγούρι που έφαγα το περασμένο φθινόπωρο να κουβαλάω 10 χαρτόνια και 2 όπλα κορδέλες κλπ, όταν ανοίξει ξανά με το καλό το κυνήγι θα ρίξω ξανά με 690, xlr και baikal iz12 του 65 να δούμε αν τελικά είναι όλα μύθος ή ισχύει κάτι. Βέβαια οτι και να ποστάρουμε εδώ μπορεί και να αμφισβητηθεί οπότε καμιά φορά καλύτερα να μην ποστάρεις και να μη λες τίποτα!
Και τι σημενει αν σε αμφισβιτισει καπιος αν ειναι ετσι μπωρει να αμφισβιτησει καπιος και την υπαρξη σου τι θα κανεις? Εσυ βαλε τα στηχεια σου κανονικα φιλε μην σε απασχολει τπτ και ο βασιλης βαζει δωκιμες και δεν τον πιστεβουν ασε που ειμαι σηγουρος με τη μπενελλι παει καμια δεκα βηματα πιο κοντα αχαχαχαχαχαχαχαχ

Για όλους ... Όχι για εσένα Στέλιο.
=======
Μόνο αυτές πιστεύω, να είμαι παρών και δικά μου φυσίγγια.
Τι θα εμπιστευτώ ;;;
Τις ιστορίες για παπιά στον θεό με απροσδιόριστα φυσίγγια, απροσδιόριστα σκάγια, απροσδιόριστη γόμωση, σε απροσδιόριστη απόσταση ή την κουλαμάρα ή την κωλοφαρδία του καθενός ;;;
Το αν έρχεται σε κάποιον ένα όπλο και το άλλο δεν του έρχεται και δεν μπορεί να σταυρώσει πλι το αγνοούμε ;
Το εάν με το ένα χτυπάει πλια γιατί η κατανομή είναι πιο ανοιχτή και με το άλλο που είναι πιο κλειστή δεν γεμίζει την πουλιάστα το αγνοούμε ;;;
Ούτε στο τι σημαίνει καλή κατανομή δεν συμφωνούμε ...
Ποιός σας είπε ότι ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά με 81cm κάνη με την καλύτερη βλητική συμπεριφορά είναι ιδανικό για πέρδικα και μπεκάτσα;

Τελικά ίσως είναι καλύτερα να αφήνω τον καθένα να χαίρεται την φαντασίωσή του περί όπλων για να έχει δουλειά το car.

Όλα τα όπλα από το πιο ακριβό μέχρι το πιο φθηνό ρίχνουν περίπου το ίδιο με το κατάλληλο για αυτά φυσίγγι και την ίδια σύσφιξη σε κλασικό τσοκ.

Και με τον βλητικό θρύλο beretta 303 έχω κυνηγήσει χρόνια και με τον θρύλο 1187 με τον ιδανικό αυλό, ακόμα περισσότερα ... Όλα διάλεγαν φυσίγγια γι αυτό απέφευγα τις αλλαγές φυσιγγίων σαν ο διάολος το λιβάνι.

Αν τύχει και βρεθεί όπλο που να διαφεύγει σημαντικά από τον κανόνα για να το εκμεταλευτείτε πρέπει να γίνετε πιο κεντροτουφεκάω ή να ανοίξετε τσοκ αλλά τι θα γίνει με το πλι που θα φύγει μακρυά ;

Όποιος έχει όρεξη για μέτρημα ας δοκιμάσει.
Νομίζω ότι δεν θα το κάνει κανένας γιατί όλοι μέσα τους καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι.

Εεε και μην ξεχνάτε ... Να μετράτε διαμέτρους σκαγιών γιατί τα 6αρια μπορεί να σας βγουν 8άρια.

Αυτά παίδες ...

ps
Έλεγα να ρίξω 6-7 διαφορετικά φυσίγγια με την 1187 και τα ίδια με την 303 αλλά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, ειδικά όταν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ρίξει με πολλά όπλα λένε τα ίδια με εμένα.

Και δεν τα γράφω για αυτούς που έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά για τα νέα παιδιά ώστε να μην ρίχνουν χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο.
Ειδηκα τωρα με τις τιμες να πανε στα ουρανια αστο

οταν ημουν πιτσιρικας, ενας θειος μου στο χωριο, ηταν δασοφυλακας...ειχε ενα μονοκανο 1,5 κιλο...81 εκατοστα κανη φουλ..ριχναμε απο το ξυλινο μπαλκονι του σπιτιου στον αερα...ο συγκεντρωτηρας πηγαινε 100 μετρα ρε παιδια...καθε φορα που ριχναμε τραβαγαμε και μια στροφη ζεμπεκιας λογω του χαμηλου βαρους...

Οι πωλήσεις δεν έρχονται ουρανοκατέβατες.

Οι απλούστεροι, σωστά σχεδιασμένοι μηχανισμοί έχουν λιγότερες πιθανότητες βλαβών και μικρότερο βάρος.
Αυτό πουλάει η Benelli και όλοι που την αντιγράφουν.
Προσθέστε στα παραπάνω και την σχεδόν μηδενική συντήρηση και μουτζούρα.

Έπρεπε να βρεθεί κάτι για να μην πουλάνε σαν δαινονισμένα αυτά τα όπλα.
Τι ήταν αυτό ;;; Η βλητική ανεπάρκειά τους ...

Και όχι μόνο να μην πουλάνε αλλά να πάνε σώνει και καλά σε οπλουργό γιατί από μόνα τους δεν θα πήγαιναν σχεδόν ποτέ.
Ανακαλύφθηκε λοιπόν ο κώνος.
Εντάξει λίγα τα λ7 ανά κομμάτι αλλά πολλά τα κομμάτια, άρα μεγάλη η πίτα.

Μετά ήρθε ο διευρυμένος αυλός γιατί ο στενός δεν αποδίδει στις benelli αλλά αποδίδει πχ στα baikal.
Ξανά στον οπλουργό για διεύρυνση αυλού.

Ξέρετε οι αχρωμίωτες κάνες είναι δηλητήριο ενώ οι χρωμιωμένες δεν σκοτώνουν καλά.
Ξανά στους οπλουργούς.

Για να μην τα πολυλογώ, οι benelli δεν σκοτώνουν όπως τα άλλα όπλα άρα car.gr και αγορά νέου όπλου που σκοτώνει καλύτερα.
Και ξανά νέο όπλο και ξανά, γιατί ο τάδε λέει ότι κατεβάζει τα παπιά από τον θεό ...

Έτσι κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι και κάποιοι τα κονομάνε ενώ κάποιοι άλλοι πληρώνουν αδρά και επανειλημμένα για να αποκτήσουν τελικά το υπερόπλο με το οποίο πάλι δεν μπορούν να σκοτώσουν και τελικά το πουλάνε και τους μένει η ανάμνηση των τουφεκιών που έβγαζε.

Και η ζωή συνεχίζεται ...
Με ερεθισμα τα οσα λες Βασιλη θελω και εγω να πω δυο λογια.Μεχρι σημερα κυνηγουσα με οπλα που μονο σκοτωνανε Browning Remington Frankie Fabarm Breda καραμπινες και sp αποφασισα τωρα στα γεραματα να αγορασω και κατι που δεν σκοτωνει για να γνωρισω και την αλλη πλευρα του νομισματος και να νοιωθω ολοκληρωμενος.Σας την παρουσιάζω Βenelli M2 comfortech max 5.Προφανως εχασα τα λογικα μου τι πηγα και εκανα.

Attachments

• 20220326_124731.jpg
    20220326_124731.jpg
    238,5 KB · Προβολές: 47
Με ερεθισμα τα οσα λες Βασιλη θελω και εγω να πω δυο λογια.Μεχρι σημερα κυνηγουσα με οπλα που μονο σκοτωνανε Browning Remington Frankie Fabarm Breda καραμπινες και sp αποφασισα τωρα στα γεραματα να αγορασω και κατι που δεν σκοτωνει για να γνωρισω και την αλλη πλευρα του νομισματος και να νοιωθω ολοκληρωμενος.Σας την παρουσιάζω Βenelli M2 comfortech max 5.Προφανως εχασα τα λογικα μου τι πηγα και εκανα.
Καλορίζικο το εργαλείο, να το χαρείς!

Για όλους ... Όχι για εσένα Στέλιο.
=======
Μόνο αυτές πιστεύω, να είμαι παρών και δικά μου φυσίγγια.
Τι θα εμπιστευτώ ;;;
Τις ιστορίες για παπιά στον θεό με απροσδιόριστα φυσίγγια, απροσδιόριστα σκάγια, απροσδιόριστη γόμωση, σε απροσδιόριστη απόσταση ή την κουλαμάρα ή την κωλοφαρδία του καθενός ;;;
Το αν έρχεται σε κάποιον ένα όπλο και το άλλο δεν του έρχεται και δεν μπορεί να σταυρώσει πλι το αγνοούμε ;
Το εάν με το ένα χτυπάει πλια γιατί η κατανομή είναι πιο ανοιχτή και με το άλλο που είναι πιο κλειστή δεν γεμίζει την πουλιάστα το αγνοούμε ;;;
Ούτε στο τι σημαίνει καλή κατανομή δεν συμφωνούμε ...
Ποιός σας είπε ότι ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά με 81cm κάνη με την καλύτερη βλητική συμπεριφορά είναι ιδανικό για πέρδικα και μπεκάτσα;

Τελικά ίσως είναι καλύτερα να αφήνω τον καθένα να χαίρεται την φαντασίωσή του περί όπλων για να έχει δουλειά το car.

Και με τον βλητικό θρύλο beretta 303 έχω κυνηγήσει χρόνια και με τον θρύλο 1187 με τον ιδανικό αυλό, ακόμα περισσότερα ... Όλα διάλεγαν φυσίγγια γι αυτό απέφευγα τις αλλαγές φυσιγγίων σαν ο διάολος το λιβάνι.

Αν τύχει και βρεθεί όπλο που να διαφεύγει σημαντικά από τον κανόνα για να το εκμεταλευτείτε πρέπει να γίνετε πιο κεντροτουφεκάω ή να ανοίξετε τσοκ αλλά τι θα γίνει με το πλι που θα φύγει μακρυά ;

Όποιος έχει όρεξη για μέτρημα ας δοκιμάσει.
Νομίζω ότι δεν θα το κάνει κανένας γιατί όλοι μέσα τους καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι.

Εεε και μην ξεχνάτε ... Να μετράτε διαμέτρους σκαγιών γιατί τα 6αρια μπορεί να σας βγουν 8άρια.

Αυτά παίδες ...

ps
Έλεγα να ρίξω 6-7 διαφορετικά φυσίγγια με την 1187 και τα ίδια με την 303 αλλά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, ειδικά όταν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ρίξει με πολλά όπλα λένε τα ίδια με εμένα.

Και δεν τα γράφω για αυτούς που έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά για τα νέα παιδιά ώστε να μην ρίχνουν χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο.
+1000

Καλορίζικο.
Φέρτο πάνω σου με ράχες, πέλματα, κλίσεις, χώστου και ένα καλό φυσίγγι και ευχαριστήσου το κυνήγι.

Φυσίγγι για πολύ μακρυά, percorso και Rem xlr (για εμένα) για μέτρια, κανονική απόσταση ότι να ναι.

Επειδή με (ξανα)βάλατε στο τριπάκι κι έχω ξεχάσει το αγγούρι που έφαγα το περασμένο φθινόπωρο να κουβαλάω 10 χαρτόνια και 2 όπλα κορδέλες κλπ, όταν ανοίξει ξανά με το καλό το κυνήγι θα ρίξω ξανά με 690, xlr και baikal iz12 του 65 να δούμε αν τελικά είναι όλα μύθος ή ισχύει κάτι. Βέβαια οτι και να ποστάρουμε εδώ μπορεί και να αμφισβητηθεί οπότε καμιά φορά καλύτερα να μην ποστάρεις και να μη λες τίποτα!
Αφού πρώτα‼️ βρεις τα κατάλληλα φυσίγγια για το κάθε ένα ξεχωριστά‼️

Τι είχαν τα περισσοτερα παλια κ θρυλικά όπλα που άφησαν εποχή για της βολες τους?
Δεν μπαινω σε άλλες λεπτομέρειες γιατι αυτα(τα τσοκ),θεωρουνται οι ρυθμιστές της τουφεκιας...

Για εμενα το μεγάλο μπάχαλο άρχισε με τα εναλλασομενα τσοκακια,που καποτε αλλά έγραφαν κ αλλά έδιναν στην πραξη κ σημερα ειναι ακομα χειρότερα......

Βέβαια τα εργοστάσια οπλων τους συμφέρει να πουλιουνται καννες παρά τσοκ, ναι αλλά οι καννες δεν πουλιουνται μόνες τους.........

Άριστες επιδοσεις με κάθε φυσιγγι,μηδενικοι τραυματισμοί θηραματων, μακρινές βολες, μεγαλυτερη καρπωση ήτοι τουφέκια κ κηδεία άρα κ οικονομία φυσίγγιων??

Εμεις οι κυνηγοί έχουμε κ ενα κακό πολλες φορες, δεν είμαστε συγκρατημενοι όσο θα επρεπε κ ενθουσιαζόμαστε πολυ ευκολα κάνοντας την τρίχα τριχια..........

είχαν ζαλισει στα τηλεφωνήματα κ στις επιστολές τον Συνοδινο κ τον ρωτουσαν να τους προτεινει φυσίγγια για 80 και 100μ.....
Η ακόμα κ ανέφεραν για χτυπημένους λαγους κ μπεκάτσες στα 100μ(εχω διαβάσει τέτοια) ....

Μονο που σήμερα δεν έχουμε κ τι να κυνηγήσουμε κ όλο αυτό φουντώνει ακόμα περισσοτερο ...........
Τα σταθερά τσοκ‼️απλά τους έδιναν τη δυνατότητα να αναλωθουν μόνο προς τα μέτρα του όπλου κ τα φυσίγγια‼️ενώ εμείς έχουμε επικεντρωθεί στα τσοκ‼️

Πες τα Τάσαρε!!!!Γι' αυτό μπαικαλ,ΤΟΖάρα και μέρκελ πλέον!!!!73,71,71 1-3 και άσε την κρύο και το γαλλικό στον πατέρα μου!!!!Υστερούν σε κάτι; Ειδικά έχω δει τρομερές τουφεκιές με γομώσεις από 24 έως 32 και ως επί το πλείστον 28-30.Σιγά μην μπω να ψάχνω τσοκ κλπ σε έναν φαύλο κύκλο!!!Το ιζη54 κόβει όπου κόβει το μάτι σου, τοζάρα τουφεκιές φαρμάκι έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτό το όπλο που με τράβηξε από την πρώτη στιγμή, σε σημείο να προσπαθεί να με πείσει ο πατέρας να πάρω την κρύο και να μην την θέλω!!!Το μέρκελ το έκαψα από το διάστημα που το πήρα και είδα πολύ ωραία πράγματα και με αυτό!!!Ειδικά μια μέρα με τα 30γρ νο10 του ρουμελιώτη, ούτε τα 8άρια δεν τις κατέβαζαν αυτές!!!!

Last edited:
Καλορίζικο.
Φέρτο πάνω σου με ράχες, πέλματα, κλίσεις, χώστου και ένα καλό φυσίγγι και ευχαριστήσου το κυνήγι.

Φυσίγγι για πολύ μακρυά, percorso και Rem xlr (για εμένα) για μέτρια, κανονική απόσταση ότι να ναι.
Φυσίγγι για πολύ μακρυά, percorso και Rem xlr (για εμένα
Για πόσο μακρυά? :)

Αφού πρώτα‼️ βρεις τα κατάλληλα φυσίγγια για το κάθε ένα ξεχωριστά‼️
Έλεγα να το γράψω εγώ αλλά με πρόλαβες.

Ανέκαθεν οι κυνηγοί έψαχναν το φυσίγγι που ταιριάζει στο όπλο τους.
Τώρα ψάχνουμε όπλο που να ταιριάζει στα φυσίγγια ... αχαχα
Ρε ... λεφτά υπάρχουν ... καλά έλεγε ο αρχηγός αχαχα

Ψάχνουμε βλητική υπεροχή στις τσίχλες ...

ΚΙΜ ΠΑΤΑ ΤΟ !!!

Θα τρελαθούμε τελείως ...

Last edited:
Έλεγα να το γράψω εγώ αλλά με πρόλαβες.

Ανέκαθεν οι κυνηγοί έψαχναν το φυσίγγι που ταιριάζει στο όπλο τους.
Τώρα ψάχνουμε όπλο που να ταιριάζει στα φυσίγγια ... αχαχα
Ρε ... λεφτά υπάρχουν ... καλά έλεγε ο αρχηγός αχαχα

Ψάχνουμε βλητική υπεροχή στις τσίχλες ...

ΚΙΜ ΠΑΤΑ ΤΟ !!!

Θα τρελαθούμε τελείως ...
Τον έχουμε τρελάνει στο λόξυγκα τον Κιμ‼️

Status
Not open for further replies.
Back