Βασίλη σου έχω γράψει κι εγώ ότι είχα για 31 χρόνια μπενελι με δύο κάνες επίσης δοκίμασα και άλλες έξι στο σύνολο στο σκοπευτήριο....... Σε σχέση με την AL 391 που έχω είναι μέρα με νύχτα η διαφορά τους.......
Έχω ανεβάσει και φωτογραφίες από δοκιμές..... Δεν έχω κανέναν λόγο να κατηγορήσω την μπενελι.........
Είναι πολύ επιλεκτική στα φυσίγγια......
Βαγγέλη αυτά είναι από τις δοκιμές μου με το δικό μου όπλο, με διάφορα φυσίγγια, διάφορες γομώσεις, διάφορα νούμερα σκαγιών.
Δεν ήμουν άνθρωπος που θα δοκιμάσει 100 φυσίγγια για να κάνω στατιστική.
Μαζί σας έγινα ... δες λοιπόν
Full νούμερα σκαγιών από #1 - #6
52,8% - 87%
Μέσος όρος από όλες τις τουφεκιές 73%
αν βγάλω τα ιδιογόμωσης
52,8% - 85,7%
Μέσος όρος από όλες τις τουφεκιές 69,8%
Mod νούμερα σκαγιών από #3 - #8
45,2% - 79,8%
Μέσος όρος από όλες τις τουφεκιές 59%
ιδιογόμωση δεν έχω ρίξει
LM νούμερα σκαγιών από #3 - #6
43.3%-62%
Μέσος όρος από όλες τις τουφεκιές 52,8%
ιδιογόμωση δεν έχω ρίξει
Στα 36,50 μέτρα από το στόμιο θα είσαι με 3* από 47% έως 55% ..........
Με τα κριτήρια που θέτεις σε νούμερα #5 και #6
με 13 διαφορετικά φυσίγγια (αφαιρώντας όλα τα αμερικάνικα)
45,2% - 66%
Μέσος όρος 58%
Χειρότερο το ΜΒ Long range, πιο σφιχτό το percorso.
9 φυσίγγια έδωσαν αποδόσεις mod ή περισσότερο και 3 φυσίγγια λιγότερο από mod.
Για αυτό λέω ότι η M2 συμπεριφέρεται normal.
Όποιος θέλει όπλο που με 4* να βγάζει αποδόσεις full ή περισσότερο θα πρέπει να ψάξει να το βρει.
Εγώ όλα αυτά τα χρόνια κυνηγούσα με ένα 80+% σε παπιά, ένα 60-70% λαγό και πέρδικα-φάσσα και ένα 50-60% τσίχλες πάντα στα 36,5m ανεξαρτήτως απόστασης βολής, και έτσι θα μείνω.
Φυσικά αυτά τα έχω μετρήσει εκ των υστέρων σε φυσίγγια που χρησιμοποιούσα.
Τα όπλα που έχω δοκιμάσει, εκτός των 2 δικών μου, είναι 6-7 ακόμα από διάφορες εταιρίες και ποτέ δεν είδα εξωφρενική διαφορά σε συγκέντρωση.
Μπορεί να υπάρχουν τέτοια όπλα αλλά θα πρέπει μάλλον να τα βρω πρώτα και να τα δω επίσης με καμιά 15αριά φυσίγγια, για να το πιστέψω.
Είδες πόσο αναλυτικός ήμουν ... περιμένω και τα δικά σου νούμερα από το δικό σου όπλο με ιταλικά και ελληνικά εμπορικά μπας και καταλάβω τι εννοείτε με το "βλητική υπεροχή".