Σημαντικό ρόλο παίζει το τι κυνήγι κάνεις! Για εμένα που κατέχω δύο όπλα και είναι η μέρα με τη νύχτα στο θέμα του βάρους,παίζω μπάλα ανάλογα το κυνήγι. Στο πέρασμα της τσίχλας ή του τρυγονιου ή σε λιγοωρο περπατητο σε κάμπο και λοφάκια χρησιμοποιώ την Μπράουνινγκ 2000 που το βάρος της είναι μεγάλο. Στα περδικοκυνηγια όμως που περπατώ πολλές ώρες,τα χέρια μου κόβονται και χρειάζομαι πολύ λαφρυ τουφέκι γιατί αν ας πούμε περπατάς σε δύσκολες κλίσεις και για 6-7 ώρες δεν έχεις βγάλει πουλί και σου τύχη η φάση εκεί γύρω στις 2-3 το μεσημέρι που έχω παραδόσει πνεύμα και εγώ και ο σκύλος μου ,δεν σηκώνεται αυτό το τουφέκι..νιώθω σα τον Πύρρο Δήμα που σήκωνε τα 210 κιλά στο ζετέ..Ο καθένας την ανάκρουση τη καταλαβαίνει διαφορετικά.προσωπικα όπλα κάτω των 3 κιλών δεν θέλω να τα βλέπω.ετυχε να ρίξω με την ethos τη sporting που για όπλο sporting για μένα είναι τελείως λάθος το βάρος.κσι comfort και porting.και την ανάκρουση κατάλαβα και η αναπήδηση της κάνης με 28 γραμμάρια απαράδεκτη.βεβαια ίσως να μην ήμουνα καλά στο κοντάκι αλλά και πάλι κάτω των 3 κιλών μακριά από μένα.ειναι όμως τελείως προσωπικο