Off-topic αλλά και σχετικό με τα παραπάνω: Την περασμένη Τετάρτη ήρθε στο σκοπευτήριο ο φίλος μου ο Μπάμπης που είχα καιρό να τον δω. Αφού ήπιαμε ένα καφέ του λέω - πάμε να παίξουμε καμία πούλα; - Όχι, δεν έφερα όπλο, μου λέει, άσε που με πονάει ο ώμος μου, είχα έρθει την Κυριακή κι έριξα και έχει μελανιάσει και με έχει τρελάνει στον πόνο ... Απόρησα !! -Με ποιο τουφέκι έριξες ? του λέω. (Έχει πολλά, καραμπίνες, σ/π, ένα πλάγιο Beretta 626, κλπ.) - Με το Browning, μου απαντά ! (Ένα Ultra XS sporting 76cm κάννες, βάρος πάνω από 3600) !!! Σηκώνει το μανίκι και μου δείχνει τον ώμο του, τι να δω!!! Όλος μια μελανιά, και άλλη μία τεράστια κάτω από τον ώμο στο μπράτσο στην αρχή του δικέφαλου !!!!
- Ρε μλκα του λέω, στο μπράτσο ?? Τι δουλειά είχε το κοντάκι εκεί κάτω ??? Ξέχασες να επωμίζεις ???
- Έλα ντε, μου λέει ... Δεν ξέρω κι εγώ πώς το' παθα ... Βιαστικές και άτσαλες επωμίσεις ... και να πεις πως έριχνα κανένα βαρύ φυσίγγι, 24 γρ. του skeet έριχνα !!! ....
Παλιός κυνηγός, και σκοπευτής καλός. Κι αν έχει ρίξει φυσίγγια αυτός ο άνθρωπος !!! Μόνο στα 30 χρόνια που γνωριζόμαστε, και παίζαμε μαζί, πολλές δεκάδες χιλιάδες !!! Μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια το έχει κάπως ελαττώσει το σκοπευτήριο.