Απροβληματιστη είναι η 2000 . Τουλάχιστον αυτή που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Δε χρειάστηκε ποτέ ούτε καινούργια κλείστρα,ούτε ελατήρια,ούτε πιστόνια ούτε διάολο μαύρο. Μια καινούργια πάπια χρειάστηκε λόγω πεσιματος ,έσπασε.κατεβηκε όλη τη λαγκαδιά το όπλο. Έχει την φήμη των εμπλοκών σε χαμηλά γραμμάρια (24-28) αλλά εμένα μόνο δύο φορές μου έκανε εμπλοκή σε φυσέκια 28 labro series2 και τα έριξα με το δίκανο. Και οκ ο πατέρας μου 4-5 πακέτα έριχνε την χρονιά καθότι πήγαινε μόνο πέρδικα και μπεκάτσα ,αλλά με εμένα βρήκε το μπελά της και πρέπει να έχει ρηξει μέσα σε μια δεκαετία γύρω στα 2 χιλιάδες φυσέκια..ίσως και λίγα λέω ,δε μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από αυτό το τουφέκι,αν εξαιρέσεις το βάρος του!! Το κέφι μας να κάνουμε,άμα είναι να μας σκάει το αν μας φταίει το 1-5% απόκλιση λόγω κώνου, αχρωμιωτης κάννης ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο , ξεφεύγουμε από το χόμπι και πάμε στον πρωταθλητισμό που εμένα προσωπικά δε με νοιάζει. Σε σύγκριση πάντως με το Verney carron,που θεωρητικά είναι ακριβότερο τουφέκι,πανλαφρο, μάγκνουμ και δε ξέρω γω τι άλλο ,η γριά Μπράουνινγκ μου έχει δώσει καθαρά σκοτωματα. Βέβαια, στα θετικά του δικανου,είναι ότι έχω πάρει πουλιά τόσο μακριά που δε το πίστευα.. και ας μην πέφτουν πάντα ψοφια,αν αυτό λέει κάτι!