...οποτε μάλλον δεν το πειραζω
Θα κάνεις εργασίες στο όπλο επειδή ξεφλούδισε και δεν θέλεις να αλλάξεις το κομμάτι εκείνο του όπλου που κάνει όλη τη δουλειά;;;
Οι πιέσεις απλά πηγαίνουν πίσω το κλείστρο, σιγά την εφεύρεση εδώ που τα λέμε, και το ελατήριο αναλαμβάνει να το ξαναπάει στην θέση του. Ξανά και ξανά σε κάθε τουφεκιά. Το επανατατικό ελατήριο είναι η ψυχή του όπλου! Και επίσης δεν κοστίζει τίποτα. Λιγότερο από 10 ευρώ θα δώσεις για να του βάλεις καινούργιο.
Οι αμερικανοί λένε να αλλάζουμε το επανατατικό ελατήριο στα λειόκανα κάθε 5.000 φυσίγγια. Βεβαίως οι αμερικανοί είναι υπερβολικοί σε δύο πράγματα σε σχέση με τα όπλα, την μανιακή λίπανση, και τη συχνή αλλαγή του επανατατικού ελατηρίου. Τα μισά από αυτά που λένε να κάνουμε που μου φαίνεται πιο συνετό, το ελατήριο σου πρέπει να το αλλάξεις.
Το ότι δεν έχεις προβλήματα και εμπλοκές δεν είναι λόγος για να μην το αλλάξεις. Δεν περιμένουμε να μας κάνει εμπλοκές το όπλο (οι οποίες μερικές φορές είναι επικίνδυνες) για να αλλάξουμε το ελατήριο.
Αν το όπλο σου το δώσεις σε εμένα να το κυνηγήσω του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα μου κάνει πολλές εμπλοκές. Ο λόγος που σε εσένα δεν κάνει είναι διότι το χρησιμοποιείς πολύ λίγο. Αν αυτά τα 10.000 φυσίγγια τα είχες ρίξεις σε 3 χρόνια θα είχες δει εμπλοκές. Σε εσένα δεν προλαβαίνει να τις κάνει. Ρίχνεις λίγα φυσίγγια, μετά το φροντίζεις-καθαρίζεις, μετά πάλι λίγα, μετά πάλι συντήρηση και όλα είναι καλά. Αν πήγαινες ένα ΣΚ για τσίχλες και έριχνες μία κούτα φυσίγγια και μάλιστα χωρίς να προλαβαίνεις να το καθαρίσεις ανάμεσα στο πρωινό/απογευματινό, Σάββατο/Κυριακή εκεί θα έβλεπες τις εμπλοκές.
Εδώ συζήτηση κάνουμε, απλά τη γνώμη μου λέω. Εσύ αποφασίζεις τί θα κάνεις