Καλησπερα συναδελφοι. Να ξερετε οτι σας διαβαζω συχνα παρ'οτι δεν εχω απαντησει σε καποιο ποστ. Θα αναφερω ως πρως βοηθεια οτι το οπλο δεν το εχω ακομη στα χερια μου μιας και εχω δωσει ομως 1000 καφετια στο καταστημα.Καλα ανεφερε ο φιλος altair αρχες οκτωμβρη θα παω να το παραλαβω. Λογο της φιλιας μου με το καταστημα και επειτα απο ολα οσα εχω διαβασει εχω δει βιντεο και εχω συζητησει μαζι σας εντισα το οπλο για μια μονο βολη σε σταθερο στοχο μετροντας 40δικα μου μεγαλα βιματα...ειμαι 1.80. Διαπίστωσα οτι σε μονο μια και μονο μια βολη οτι το οπλο ειχε μια εντονη ταση τα σκαγια πρως τα επανω σε ποσοστο περιπου 65/35 ομως δεν εκατσα να μετρισω...ισως και 70/30.σκευτικα οτι με την φλατζα θα το κατεβασω λιγο ακομα. Εκει ομως πιυ ειμαι πολυ τυχαιρος, ειναι οτι οταν με εμαθε ο παππους μου να σκοπευω οταν ημουν 10χρονων με εμαθε να σκοπευω και με τα δυο ματια ανοιχτα σε αντιθεση με ολους τους γνωστους και φιλους μου που κλεινουν το ενα ματι. Ετσι λοιπον απο τοτε κατα καποιο περιεργο λογο και ενστικτοδος οταν τουφεκαω παντα ηθελα το πουλι να το εχω ορατο ολο στο σκοπευτρο μου με αποτελεσμα παντα να κρεμαω ποδια στα θυραματα πολλα τραυματισμενα κτλ. Η συνηθεια διορθοθικε οταν στο θυραμα εχω πολυ χρονο να συμαδεψω , οταν ομως ως συνηθως παντα ο χρονος ειναι λιγος η εχω τουφεκια μπικτη τοτε τους κρεμαω ποδια. Γιατι τα ανεφερα ολα αυτα; χρονο για σκοπευτηριο δεν εχω...ουτε χρονο για δασκαλο....ουτε διαθεση να μου αλαξει καποιος τον τροπο που με εμαθε ο παππους μου να σκοπευω....αλωστε εκεινος ειναι ο λογος που εγινα κινηγος...εκεινος ειναι ο λογος που βγαζω ακομα αδεια...και εας ειναι εκει μακρυα εγω παω στο ποστο του στη λιμνη και με εκεινον κινηγαω μαζι...ετσι λοιπον μετα απο ολα αυτα οσο και εαν καποιος γελασει....εμενα μαγκες η benelli θα μου διορθωσει την κακια συνηθεια να κρεμαω ποδια στα πουλια. Και κατι αλλο....οποτε βρειτε την ευκαιρια επομιστε το συγκεκριμενο οπλο....ειμαι σιγουρος οτι θα αιστανθειτε αμεσος την αισθηση του κορυφαιου αυτογεμους....αλλα και οπως ειπε και ενας γνωστος μου. Φιλαρακι εαν εχεις την οποιδηποτε αμφιβολια παρε τον σβε2. Εγω με αυτο κινηγαω και το ξερεις...νκαι εας πουλαω στο καταστημα μου βερετα.Τελικά ο φίλος την πήρε την sbe3? Θα ανεβασει καμία δοκιμη;
Πολυ ωραια τοποθετησηΒοήθησε με αν θες λίγο, μπας και καταλάβω. Κατάλαβα και ήσουν ξεκάθαρος ότι να αλλάξεις τον τρόπο που ρίχνεις δεν θες και δεν είσαι διατεθειμενος.
Από εκεί και πέρα, είχες γενικά πρόβλημα με τραυματισμούς, οπότε αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι επειδή με τα όπλα που είχες μέχρι τώρα είχες τραυματισμούς, αρεσκόμενος να βλέπεις όλο το πουλί, αυτό θα λυθεί τώρα με το ψηλότουφεκισμα της sbeiii, το οποίο μετά από πολλές συζητήσεις διαπίστωσες και μόνος σου ότι συμβαίνει και δεν ήταν άδικες και δόλιες επιθέσεις.
Άρα θεωρείς, αν το πάω σωστά, ότι επειδή σου αρέσει να βλέπεις όλο το πουλί και επειδή μάλλον θεωρείς πώς τα υπόλοιπα όπλα έριχναν 50-50, οι τουφεκιές σου ήταν χαμηλότερα από τα πουλιά, γι'αυτό αντί να πέφτουν κρεμαγαν τα πόδια.
Οπότε δύο περιπτώσεις υπάρχουν ή έβαζες το όπλο κάτω από το πουλί με αποτέλεσμα όντως να πηγαίνει από κάτω η ντουφεκιά ή να σήκωνες το κεφάλι για να το δεις και να έφευγες από πάνω. Ελπίζω να ήσουν στην πρώτη περίπτωση και τώρα με την sbeiii να βρεις αυτό που δεν είχες τόσα χρόνια.
Με τόσα κρεμασμένα πόδια, πως και δεν εψαξες ποτέ να δεις που ρίχνει το όπλο σου;
Τα ερωτήματα πηγάζουν αμείλικτα...
Είχες πει ότι οι φίλοι σου είναι πάρα πολύ έμπειροι και σου πρότειναν αυτό το όπλο. Αναφέρεσαι στους ίδιους που όταν ντουφεκάνε κλείνουν το μάτι;
Αν μη τι άλλο, πρέπει να μου αναγνωρίσεις ότι θυμάμαι πολλά από αυτά που είχαμε συζητήσει, πράγμα που δείχνει ότι σε σέβομαι και ακούω, μάλλον διαβάζω προσεκτικά αυτά που γράφεις.
Θέλω λοιπόν με αυτόν τον σεβασμό σαν βάση να σε ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά.Αν με το καινούριο όπλο συνεχιστούν τα κρεμασματα των ποδιών, θα συνεχίσεις να σκαγιώνεις την πλάση, αδιαφορώντας ή θα προσπαθήσεις να δεις αν μπορείς να το βελτιώσεις ;
Χαχαχα! Εχθες το βραδι σκεπτομενος πολυ πριν γραψω σε ειχα στο μυαλο μου! Ακριβος τα τρεια ερωτηματα που εθεσες ημουν σιγουρος οτι θα τα εθετες! Λοιπον να σου απαντησω....εδω εγινε μια αναφορα για ενα οπλο το οποιο υποτιθεται εριχνε 90/10 επανω και επεισης αριστερα...η ετερεια μιλαει στο manual για 60/40 .... απο μια και μονο μια βολι που εκανα εγω απαντω στο περιπου 65/35.οχι ομως και αριστερα καμια σχεση....παρακατω στο δευτερο ερωτημα σου...αρεσκομαι στην πρωτη κατηγορια που εθεσες. Στο τριτο ερωτημα σου...οι ανθρωποι που ανεφερες, εχουν μαθει να κινηγανε και να συμαδευουν με τεραστια επιτυχεια σε πραγματικο χρονο και συνθηκες επανω στο θυραμα. Δεν ασχοληθηκαν ουτε με τοξακια ουτε με βελακια ουτε με πιατακια.με τον χρονο εψαξαν εμαθαν πετυχαν...οτι αφορα εμενα , ναι πες οτι θελεις...δεν το εψαξα καλα τον λογο της αποτυχειας μου? Ειμαι ασχετος? Δεν με ενδιαφερει να μαθω? Τι να πω...ο καθενας λεει και γραφει οτι γουσταρει και τα λεει και οπως θελει...αλωστε το ελληνικο λεξικο εχει πληθωρα λεξεων και εννοιων που οπως γουσταρουμε το χρησιμοποιουμε! Λοιπον τωρα το δικο μου ερωτημα πρως εσενα αδερφε ειναι....σου ελυσα την απορεια για το που τουφεκαει το οπλο? οπου αυτο και μονο αυτο ειναι το ζητουμενο του προβληματος του ποστ εδω? Το ζητουμενο δεν ειμαι ουτε εγω ποσο λαθος ειμαι στην σκοπευση....δεν ειναι ουτε πως εχουν μαθει να σκοπευουν καποιοι γνωστοι μου...ουτε οτιδηποτε αλλο. Και κατι τελευταιο. Προτιμω να μην τα πετυχαινω...να τα τραυματιζω και να τρωνε και οι κακομοιρες οι αλεπουδες....παρα να ειμαι ενας τελειος σκοπευτης που με τρεια ντουφεκια να ειχα απο τρει θυραματα και επανω. Ο λογος? Εαν ειχαμε ολοι τις γνωσεις σου δεν θα ειχαμε θυραματα. Για να τελειωνουμε. Σου απαντω με το υφος αυτο χωρις καμια κακια...απλα επειδη στο κινηγη εισαι καλος....στο τελευταιο σου ποστ ειχες μια αστοχεια που τραυματισες τοσο εμενα οσο και ανθρωπους που δεν γνωριζεις....αντε τα ξαναλεμε σε 2 μηνες.Βοήθησε με αν θες λίγο, μπας και καταλάβω. Κατάλαβα και ήσουν ξεκάθαρος ότι να αλλάξεις τον τρόπο που ρίχνεις δεν θες και δεν είσαι διατεθειμενος.
Από εκεί και πέρα, είχες γενικά πρόβλημα με τραυματισμούς, οπότε αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι επειδή με τα όπλα που είχες μέχρι τώρα είχες τραυματισμούς, αρεσκόμενος να βλέπεις όλο το πουλί, αυτό θα λυθεί τώρα με το ψηλότουφεκισμα της sbeiii, το οποίο μετά από πολλές συζητήσεις διαπίστωσες και μόνος σου ότι συμβαίνει και δεν ήταν άδικες και δόλιες επιθέσεις.
Άρα θεωρείς, αν το πάω σωστά, ότι επειδή σου αρέσει να βλέπεις όλο το πουλί και επειδή μάλλον θεωρείς πώς τα υπόλοιπα όπλα έριχναν 50-50, οι τουφεκιές σου ήταν χαμηλότερα από τα πουλιά, γι'αυτό αντί να πέφτουν κρεμαγαν τα πόδια.
Οπότε δύο περιπτώσεις υπάρχουν ή έβαζες το όπλο κάτω από το πουλί με αποτέλεσμα όντως να πηγαίνει από κάτω η ντουφεκιά ή να σήκωνες το κεφάλι για να το δεις και να έφευγες από πάνω. Ελπίζω να ήσουν στην πρώτη περίπτωση και τώρα με την sbeiii να βρεις αυτό που δεν είχες τόσα χρόνια.
Με τόσα κρεμασμένα πόδια, πως και δεν εψαξες ποτέ να δεις που ρίχνει το όπλο σου;
Τα ερωτήματα πηγάζουν αμείλικτα...
Είχες πει ότι οι φίλοι σου είναι πάρα πολύ έμπειροι και σου πρότειναν αυτό το όπλο. Αναφέρεσαι στους ίδιους που όταν ντουφεκάνε κλείνουν το μάτι;
Αν μη τι άλλο, πρέπει να μου αναγνωρίσεις ότι θυμάμαι πολλά από αυτά που είχαμε συζητήσει, πράγμα που δείχνει ότι σε σέβομαι και ακούω, μάλλον διαβάζω προσεκτικά αυτά που γράφεις.
Θέλω λοιπόν με αυτόν τον σεβασμό σαν βάση να σε ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά.Αν με το καινούριο όπλο συνεχιστούν τα κρεμασματα των ποδιών, θα συνεχίσεις να σκαγιώνεις την πλάση, αδιαφορώντας ή θα προσπαθήσεις να δεις αν μπορείς να το βελτιώσεις ;
Να βαλω μια μπενελλοειδη τουφεκια στα 55 μετρα, να χαλαρώσουμε;ρε σεις χαλαρώστε λίγο .... εδώ είμαστε να μιλάμε για τουφέκια - φουσεκια - σκυλια και άλλα πολλά γύρω απο το κυνήγι και να χαλαρώνουμε όχι να στραβώνουμε και να λογομαχούμε. Και μην ξεχνατε ο γραπτος λόγος είνια περίεργος κια παρεξηγείτε εύκολα....ξαναδιαβάστε το ποστ και μην αρπάζεστε..
Φιλικά όλα τα παραπάνω!!
Υ.Γ. benella είσαι τρέλα
πες ταααααατο επόμενο θα είναι το 828U Colombo μετά το 828U Be Diamond και πάει λέγοντας,,,α ξέχασα και το 828U 50 Χρόνια χωρίς να έχει περάσει τα 50 χρόνια γιατί είναι Benelli και μπορεί
Έχει κοντές κάννες και χρυσή σκανδάληπες ταααααα
αν το κανονικο ειναι 2900 και βγηκε για περπατητα το becaccia τι ρολο βαραει...
το επόμενο θα είναι το 828U Colombo μετά το 828U Be Diamond και πάει λέγοντας,,,α ξέχασα και το 828U 50 Χρόνια χωρίς να έχει περάσει τα 50 χρόνια γιατί είναι Benelli και μπορεί
Σε δουλειά να βρίσκονται πως θα πουλήσουν? Από το 391 και μετά άρχισαν αυτά τα κόλπα οι δύο ιταλικές, 391 zirconium, de luxe, και αλλά πολλά συνεχίζει με α400 extreme this extreme that, η benelli τα ίδια modefeltro this ,modefeltro that, rafaello this rafaello that από την μια παραλλαγή στο ίδιο θέμα από την άλλη ένα όπλο για κάθε γούστο.πες ταααααα
αν το κανονικο ειναι 2900 και βγηκε για περπατητα το becaccia τι ρολο βαραει...
ρε σεις χαλαρώστε λίγο .... εδώ είμαστε να μιλάμε για τουφέκια - φουσεκια - σκυλια και άλλα πολλά γύρω απο το κυνήγι και να χαλαρώνουμε όχι να στραβώνουμε και να λογομαχούμε. Και μην ξεχνατε ο γραπτος λόγος είνια περίεργος κια παρεξηγείτε εύκολα....ξαναδιαβάστε το ποστ και μην αρπάζεστε..
Φιλικά όλα τα παραπάνω!!
Υ.Γ. benella είσαι τρέλα
Συμφωνω μαζι σου! Ειμαι νεο μελλος στο φορουμ και ο λογος που εκανα εδω εγραφη ειναι ολα αυτα που προανεφερες και πραγματικα ακομα το πιστευω! Φυσικα στη ζωη και στη κοινονια υπαρχουν εξερεσεις. Ο γραπτος με το προφορικο λογο διαφερει εθμαι συμφονος το γνωριζω διοτι δεν εχω γινει πρωτη φορα μελλος σε φορουμ. Οταν ομως οι τοποθετισεις ειναι ξεκαθαρες, και κατα καποιο τροπο προσβλητικες τοτε υπαρχουν δυο δρομοι. Ο ενας ειναι η αδιαφορια και ο δευτερος η απαντηση. Ο φιλος "Αρης" θελει να επιβεβαιωσει κατι στο οποιο κανει λαθος σε μια συζητηση που κρατα τρεις μηνες για ενα οπλο που απ'οτι καταλαβαινω δεν το εχει δει ουτε σε βιτρινα καταστηματος, δεν το εχει επωμισει,δεν το εχει τουφεκισει και κυριος δεν σεβεται καποιον που τα εχει κανει ολα αυτα. Πολυς κοσμος μη- μπενελακιας σταθηκε εξ αρχις σε ενα βιντεο ενος αμερικανου αριστεροχειρα που εκανε δοκιμες μια σβε3 για δεξιοχειρες και κλαμα η κυρια. Οφειλω να δωσω και εγω τα φωτα μου στην ομαδα και να λυσω τις απωρειες σας για το οπλο. Και ξαφνικα εγινα ασχετος τοσο εγω οσο και η παρεα μου επειδη σε καποιον δεν αρεσε η αληθεια και του γκρεμισε ολο αυτο τον μυθο που ειχε χτιστει εδω απο καποιους για το οπλο αυτο. Οσο για τους δικους μου ανθρωπους κινηγους. Ειναι δυο 65αριδες ενας 83 και ενας 85. Οι δυο μεγαλυτεροι σε ηλικια φορανε γυαλια τρεια εκατωστα παχος στο τζαμι ο καθενας. Αυτα που εχουν δει σε θυραματα και εχουν και καρπισει, σε βιντεο θα χρειαζονταν πολλα GB. Πριν δυο χρονια εαν θυμαστε καλα την χρονια που τα παπια οι μπεκατσες και ολα τα φτεροτα λογο κακοκαιριας ειχαν "κλασει" τα γεροντακια αυτα ειχαν αφισει τα οπλα αγωρασαν τροφες και εδιναν στα πουλια εν αντιθεση καποιον κινηματογραφιστων. Απλα μονο αυτο. Σεβασμος. Βαζω τελεια.ρε σεις χαλαρώστε λίγο .... εδώ είμαστε να μιλάμε για τουφέκια - φουσεκια - σκυλια και άλλα πολλά γύρω απο το κυνήγι και να χαλαρώνουμε όχι να στραβώνουμε και να λογομαχούμε. Και μην ξεχνατε ο γραπτος λόγος είνια περίεργος κια παρεξηγείτε εύκολα....ξαναδιαβάστε το ποστ και μην αρπάζεστε..
Φιλικά όλα τα παραπάνω!!
Υ.Γ. benella είσαι τρέλα