Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από πρόσφατο User Manual της Benelli.

"Ammunition to use.
Correct functioning of the shotgun is only guaranteed with cartridges of a maximum length of 58 mm (2” 3/4 - 70 mm chamber), 66 mm (3” - 76 mm chamber) or 78 mm (3” 1/2 - 89 mm chamber). The shotgun accepts cartridges with rolled turnover or crimped closures, and with lead or steel shot."

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η Benelli "προτίμησε" αυτά τα μήκη κλεισμένων φυσιγγίων για να δουλεύουν σωστά τα όπλα της (αυθαίρετα) όταν η CIP, της οποίας είναι μέλος, δεν προβλέπει αυτή τη διάσταση (κακώς) ενώ η SAAMI που την προβλέπει αναφέρει τα 62.23, 70.10 και 80.14χιλ αντίστοιχα.
Αν κάποια από τα όπλα μας έχουν πρόβλημα τροφοδοσίας με Αμερικάνικα φυσίγγια, μάλλον αυτός είναι ο λόγος.

Βασικά δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας. Το θέμα είναι νομικό και δεν αφορά μόνο τη Μπενελλι αλλά όλες τις εταιρείες που πουλούν Αμερική.

Για να προστατευθούν από τυχόν μαζικές μηνύσεις περί παραπλάνησης κατά αλωτη βάζουν οι ίδιες περιοριστικά στις συνθήκες λειτουργίας του μοντέλου τους. Πχ τα περισσότερα αδράνειας που κυκλοφορούν εκεί έχουν τα 32 γρ σαν όριο απροβλημάτιστη λειτουργίας.

Όπως για ψηλοτουφεκισμα να υπάρχουν ειδικά χαρτια στη συσκευασία που σου λενε καθαρά ότι τα όπλα μπορούν βα ψηλοτουφεκαει μέχρι κάποιο σημείο.

Επειδή οι αποζημιώσεις που διεκδικούν δικαστικά οι καταναλωτές είναι τεράστιες περιμένω ακόμη πιο πολλούς περιορισμούς για άψογη λειτουργία τα επόμενα χρόνια

Έλα όμως που η Beretta (ιδιοκτήτης της Benelli) είναι ταυτόχρονα και μέλος της SAAMI (που αν και τα στάνταρ της δεν είναι δεσμευτικά) όποιος πουλάει στην Αμερική θα πρέπει και να τα εφαρμόζει.
Έχω διαβάσει σε αρκετά Αμερικάνικα φόρουμ για παράπονα καταναλωτών που είχαν πρόβλημα τροφοδοσίας όταν χρησιμοποιούσαν Αμερικάνικα φυσίγγια σε Ιταλικά (συνήθως) όπλα, ειδικότερα στα φυσίγγια 3".

Καλησπέρα παιδιά
Αγόρασα πρόσφατα το δίκαννο της Benelli 828u και θα ήθελα απόψεις για φυσιγγια
σε αυτό το όπλο

Λαθος ερωτηση φιλε μου,θα ακουσεις ολα τα φυσιγγια της αγορας τωρα απο τον καθενα μας.Βρες ενα φυσιγγι που να ταιριαζει στα
δικα σου μετρα και κουμπωσε σε αυτο.Ακομα και αλλος κατοχος αυτου του οπλου εχει διαφορετικη σκοπευτικη νοοτροπια απο εσενα.

Γιάννη δεν ξέρω ποιοι έχουν αυτό το όπλο εδώ μέσα αλλά σίγουρα δεν είναι πολλοί. Όπως σου λέει και ο αλεξ θα πρέπει να κάνεις δοκιμές. Ξεκίνα θα σου πρότεινα με ένα καλό 28 μιας και ακόμα καλοκαίρι είναι και κάνε τις δοκιμές σου τόσο σε σταθερό στόχο όσο και σε κινούμενο. Το πρώτο που σε νοιάζει είναι να δεις τι κάνουν τα τσόκ σου σε διάφορες αποστάσεις.

Όπως το εξήγησε ο Στέλιος, χωρίς κώνο. Απλά στρογγυλεμένες γωνίες στο "σκαλοπάτι" που δημιουργείται μεταξύ θαλάμης και αυλού.
Νομιζω καποια εταιρια παλια ειχε βγαλει τετοια οπλα και χρησιμοποιούσαν στανταρ μπρουτζινους καλυκες στα φυσιγγια για να πετυχουν ακριβης διαστασεις.Νομιζω μια ρωσικη εταιρια βγαζει ακομα τετοια φυσιγγια.Καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι τωρα..

Καλησπέρα παιδιά
Αγόρασα πρόσφατα το δίκαννο της Benelli 828u και θα ήθελα απόψεις για φυσιγγια
σε αυτό το όπλο
ελαφριά φυσίγγια μέχρι 34 γρ. τα όποια θα τα ρίξεις σε μεγάλα θηράματα
ανοιχτά τσοκ με το 4* μόνιμο(θα έλεγα)και το 3* σε καρτέρι μακρυνές τουφεκιές :)
όλα θα πάνε καλά ;)

Φίλε Γιάννη η ερώτηση που κάνεις είναι πολύ γενική και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος να μπορεί αν σου απαντήσει επί τούτου 100%. Αν σου απαντήσει ένας τσιχλάς θα σου πει τις ελαφρυές γομώσεις, ένας φασσάς πιο δυνατές και ένας που κυνηγάει πάπιες άλλα φυσίγγια. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί στο φόρουμ για να πάρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Για τι κυνήγια το προορίζεις το όπλο?

Καλησπέρα στην παρέα.εχει ένας φίλος μια benelli comfort και πέρσυ σε ένα δυνατό απογευματινό κυνήγι τσίχλας με ένα τσοκ τζεμινι 4* σε ένα φυσιγγι τις αγοράς ακουστικές ένα δυνατό σμπαρο και ένα σφύριγμα. μετά ακριβώς παρατηρήσαμε ότι το τσοκ είχε φύγει πάνω από την κανη από τοτε δεν του βιδωνε άλλο το τσοκ επάνω και από τα εργοστασιακά καταλάβαμε ότι κάτι έπαθαν οι βόλτες από το όπλο.υπαρχει περίπτωση να φτιαχτεί το πάσο στην κανη;βέβαια μίλησε με ένα κατάστημα κυνηγετικών και του έδωσε μια κόλλα και έχει κολλήσει το εργοστασιακό τσοκ μέσα.υπαρχει γιατρειά;

Καλησπέρα στην παρέα.εχει ένας φίλος μια benelli comfort και πέρσυ σε ένα δυνατό απογευματινό κυνήγι τσίχλας με ένα τσοκ τζεμινι 4* σε ένα φυσιγγι τις αγοράς ακουστικές ένα δυνατό σμπαρο και ένα σφύριγμα. μετά ακριβώς παρατηρήσαμε ότι το τσοκ είχε φύγει πάνω από την κανη από τοτε δεν του βιδωνε άλλο το τσοκ επάνω και από τα εργοστασιακά καταλάβαμε ότι κάτι έπαθαν οι βόλτες από το όπλο.υπαρχει περίπτωση να φτιαχτεί το πάσο στην κανη;βέβαια μίλησε με ένα κατάστημα κυνηγετικών και του έδωσε μια κόλλα και έχει κολλήσει το εργοστασιακό τσοκ μέσα.υπαρχει γιατρειά;
Υπάρχει οπλουργος που το φτιάχνει το έχει πάθει και φίλος είναι στον ασπροπυργο

Αν έχει κολλησει το τσοκ,πρεπει να το καταστρεψει για να το βγαλει!
Με ενδεχομενη ,παραπανω,ζημια στην κανη!
Ποιος φωστηρας του προτεινε κατι τετοιο???
Ειναι πολυ πιθανο,η ζημια που εχει να ειναι μη αναστρεψιμη....

Όπως τα λέει ο μάστορας!πάμε στον κάθε αλουμίνα που μας το παίζει ειδήμονας και τους δίνουμε ένα σκάσμο λεφτά για να μας χαλάσουν τα όπλα!

Μα είναι δυνατόν ν ακούτε τον κάθε τυχάρπαστο ? Αυτός που είπε για τη κόλα πρεπει να συλληφθεί χθες.αυτα δεν γίνονται ρε παιδιά.τωρα αναγκαστικά πρέπει να μπει φλόγιστρο και η ζημιά ενδέχεται να είναι ανεπανόρθωτη.προσωπικα δε νομίζω ότι θα φτιάξει.προσωπικη μου γνώμη είναι να πάρει άλλη κανη.πολυ δύσκολο να ξαναφτιαχτουν οι βόλτες.ας δοκιμάσει αλλά δε νομιζω

Μα είναι δυνατόν ν ακούτε τον κάθε τυχάρπαστο ? Αυτός που είπε για τη κόλα πρεπει να συλληφθεί χθες.αυτα δεν γίνονται ρε παιδιά.τωρα αναγκαστικά πρέπει να μπει φλόγιστρο και η ζημιά ενδέχεται να είναι ανεπανόρθωτη.προσωπικα δε νομίζω ότι θα φτιάξει.προσωπικη μου γνώμη είναι να πάρει άλλη κανη.πολυ δύσκολο να ξαναφτιαχτουν οι βόλτες.ας δοκιμάσει αλλά δε νομιζω
Όπως τα λέει ο μάστορας!πάμε στον κάθε αλουμίνα που μας το παίζει ειδήμονας και τους δίνουμε ένα σκάσμο λεφτά για να μας χαλάσουν τα όπλα!
Του είπαν ότι αν την αφήσει σε καυτό νερό λύνει μετά το τσοκ δεν ξέρω βρε παληκάρια.για κανη καινούργια θέλουν 650€.θα τον ενημερώσω και βλέπουμε σας ευχαριστώ ολόυς

Του είπαν ότι αν την αφήσει σε καυτό νερό λύνει μετά το τσοκ δεν ξέρω βρε παληκάρια.για κανη καινούργια θέλουν 650€.θα τον ενημερώσω και βλέπουμε σας ευχαριστώ ολόυς
Μια κανη με κρυογενη επεξεργασια,ΔΕΝ επιτρεπεται να εκτεθει σε πολυ υψηλη θερμοκρασια(φλογα πχ)!
Αν συμβει αυτο,χανει το θεωρητικο,τουλαχιστον ,πλεονεκτημα!
Επειδη,πραγματι,οι κανες δεν κανουν ...2,5 δραχμες,καποιοι "ειδημονες" πρεπει να προσεχουν τι προτείνουν!!!

Βαλτε την κανη σε καυτο νερο για 6 - 7 λεπτα, την ταπωνεις με το χερι σου και ριχνεις μεσα βενζινη καθαρη, ποσοτητα τοση οση χρειαζεται
για να καλυφθει το μηκος του τσοκ, αφηνεις 2 λεπτα, προσπαθεις να ξεβιδωσεις αμεσως μετα. Εαν δεν υπαρξει αποτελεσμα, χρειαζεται
οπλουργος.

Μια κανη με κρυογενη επεξεργασια,ΔΕΝ επιτρεπεται να εκτεθει σε πολυ υψηλη θερμοκρασια(φλογα πχ)!
Αν συμβει αυτο,χανει το θεωρητικο,τουλαχιστον ,πλεονεκτημα!
Επειδη,πραγματι,οι κανες δεν κανουν ...2,5 δραχμες,καποιοι "ειδημονες" πρεπει να προσεχουν τι προτείνουν!!!
Γιάννη τί συμβαίνει σε περίπτωση που ρίξει απανωτες βολές μία τέτοια καννη και ανεβάσει θερμοκρασία;

Γιάννη τί συμβαίνει σε περίπτωση που ρίξει απανωτες βολές μία τέτοια καννη και ανεβάσει θερμοκρασία;
Λογικα,προβλεπομενο απο κατασκευης.
Για τις ανοχες του.
Εδω μιλαμε για εφαρμογη θερμοκρασιας εντοπισμενη σε συγκεκριμενο σημειο!
Οποτε,αντιο επεξεργασια!
Γνωστός οπλουργος,αρνηθηκε να κολλησει το ποδαρακι της ριγας που ειχε ξεκολλησει,με το πιο πάνω σκεπτικο!

Status
Not open for further replies.
Back