Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποτέ δεν συνεκρινα σκάγια και ποσοστά σε πίνακα...Ίσως με φταίει το κόλλημα που έχω ότι μια τρισδιάστατη κατανομή δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε δύο διαστάσεις(πίνακα)...Το Gemini λοιπόν στο χαρτί έδινε αδύναμη περιφέρεια με έντονο κέντρο(μεγάλη σύσφιξη -μακριά ατρακτος )...το δε kicks στο χαρτί έβγαζε περιφέρεια που σκοτώνει...δεν καταλάβαινες που είναι το κέντρο της ντουφεκιας με άλλα λόγια...Το ξαναλέω ο πίνακας είναι μια απλή ένδειξη ...Μην κολλάμε στο χαρτί...
Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου και τις εμπειρίες σου που τις μοιράζεσαι μαζί μας.

Σε δικές μου δοκιμές με διάφορα τσοκ πάντα συνέκρινα τα ποσοστά σκαγιών που είχε ο πίνακας, και μετα βέβαια την συνολική εικόνα τις τουφεκιάς σε κέντρο και περιφέρεια. Πάντα φρόντιζα να μετρήσω το τσοκ για να δω και την πραγματική του συσφιξει.

ΥΓ. με τι συσφιξει τσοκ έκανες την δοκιμή και σε τι απόσταση εάν θυμάσαι.

Ο πίνακας για εμένα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

Δηλαδή και τα δυο στοκ είχαν βάλει στον πίνακα τα ιδιά σκάγια ?
Το κικς εμενα μου εβαζε ποιο πολλα κατα 20% περηπου αλλα τα καπνηζματα που κανει ειναι αλο πραμα εγω τα εχω και τα δυο σε φουλ smoke full gemini full

Θεωρώ ότι είναι η ποιο ιδανική συσφίξει ανεξαρτήτου μάρκας. Σε ευρωπαϊκά είναι σε 2 άστρα.
Συγνωμη κιολας ρε Τασο που σε ζαλειζω δηλ το φουλ το κικς ειναι σα να λεμε 2 αστρα τζεμινι . Αυτο εινα η καταλαβα λαθως .

Καλησπέρα, εχω μια Μ1 με 18,3 αυλο και εχω προμηθευτεί ενα τσοκ carlosn sporting clay 0.700 IM. Τι συσφιξει βγαζει? Γιατι το λεει ΙΜ αλλα κατι δεν μου καθεται καλα.

Συγνωμη κιολας ρε Τασο που σε ζαλειζω δηλ το φουλ το κικς ειναι σα να λεμε 2 αστρα τζεμινι . Αυτο εινα η καταλαβα λαθως .
Ναι φίλε μου μην μπερδεύεσαι, είναι η ιδανικότερη συσφιξει για εμένα για να σου δώσει τα μέγιστα στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια. Δεν είναι χαζός ο Αμερικάνος….

Ναι φίλε μου μην μπερδεύεσαι, είναι η ιδανικότερη συσφιξει για εμένα για να σου δώσει τα μέγιστα στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια. Δεν είναι χαζός ο Αμερικάνος….
Αρα η αγορα να γεινει σε φουλ . Τασο σε ευχαριστω για την ενημερωση . .shake hands. Και τη βοήθεια .

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την αγωρα τσοκ για τη M2 , και αφωρα το kicks crio plas smoke light full για το βαλτο , και πια η διφωρα του με ενα τσοκ gemini crio plas με τις οπες αεριων .
Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η τουφεκια σου πάει εκεί που κοιτάς , μην πάρεις το kicks ... Αρκετά πιο σφιχτο κ αρκετά πιο αυστηρό σκοπευτικα ... Κάνει καπνίσματα σε εξωπραγματικες αποστάσεις αλλά θέλει χέρια ...

Xωρις να υπαρχει λογος αντιπαραθεσης απλα για λογους βλητικης,να πω οτι απο την στιγμη που δεν μπορει κατι να αποδειχθει
βλητικα(σε πινακα) αλλα και η δυναμη κρουσης των σκαγιων(κινητικη ενεργεια) ολα τα υπολοιπα ειναι αυτο που λεμε απλα
γουστα.Χρονια τωρα δεν εχω παρατηρησει κατι λαθος στην ντουφεκια της Μπενελι με σχεδον ολα τα φυσιγγια του εμποριου
και μη.Οσο για τα φυσιγγια.....Κανενα φυσιγγι δεν ειναι ιδιο στα χερια μολις 2 κυνηγων.Ο καθε ενας μας εχει προσωπικα
σκοπευτικα κουσουρια.Δεν υπαρχει οπλο που να ριχνει ολα τα φυσιγγια και οπλο που διαλεγει φυσιγγια.Προσωπικα θα ελεγα
οτι ο ανθρωπινος παραγοντας ειναι στο 90%,ενα οπλο στο 5% και το φυσιγγι 5%.Γιαυτο λεμε οτι αυτος που ειναι πισω απο
το οπλο-φυσιγγι σκοτωνει.Ποιο πολυ ρολο παιζει η ψυχολογια του κυνηγου την ωρα που επωμιζει παρα τα υπολοιπα.
Ακουω συχνα και το αλλο απιστευτο απο μερικους....Πολυ μαλακο φυσιγγι!Το εριξες με αεριων,το ιδο θα πει και καποιος
με αδρανεια η και καποιος με πλαγιοκανο?Αρα κανενα φυσιγγι δεν ειναι σκληρο για αυτον που κυνηγουσε χρονια με μονοκανο
και αγορασε αυτογεμη αεριων:)
Καμία αντιπαράθεση , προς θεού ...
Επειδή ωστόσο έχω δοκιμάσει κ μετρήσει σχεδόν όλα τα φυσιγγια της ελληνικής αγοράς αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι όσο πιο ποιοτική είναι μια κανη , τόσο λιγότερες είναι οι διαφορές μεταξύ παρόμοιων φυσιγγιων ... Όλα λίγο πολύ θα παίξουν κοντά στα αναμενόμενα ποσοστά συγκέντρωσης , κάτι που δεν θα συμβεί σε μια λιγότερο ποιοτική κανη αν κ δεν είναι σωστή έκφραση αυτή...

Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η τουφεκια σου πάει εκεί που κοιτάς , μην πάρεις το kicks ... Αρκετά πιο σφιχτο κ αρκετά πιο αυστηρό σκοπευτικα ... Κάνει καπνίσματα σε εξωπραγματικες αποστάσεις αλλά θέλει χέρια ...
Ευχαριστω Αρη , και πιστευω οτι εισαι συγουρος γι αυτο που λες. Αλα θελω να βελτειωσω το οπλο πανω στο θεμα των τσοκ . Και φυσικα δεν ειμαι ο σκοπευταρας . Αλα πρωσπαθω για κατι καλητερο.

Καμία αντιπαράθεση , προς θεού ...
Επειδή ωστόσο έχω δοκιμάσει κ μετρήσει σχεδόν όλα τα φυσιγγια της ελληνικής αγοράς αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι όσο πιο ποιοτική είναι μια κανη , τόσο λιγότερες είναι οι διαφορές μεταξύ παρόμοιων φυσιγγιων ... Όλα λίγο πολύ θα παίξουν κοντά στα αναμενόμενα ποσοστά συγκέντρωσης , κάτι που δεν θα συμβεί σε μια λιγότερο ποιοτική κανη αν κ δεν είναι σωστή έκφραση αυτή...
Προσωπικα δεν εχω βρει μια μη ποιοτηκη κανη στο εμποριο(εκτος Τουρκικης αγορας).Εχω δει ομως δεκαδες διαφορετικες.
Ενα οπλο δεν κανει για ολα τα κυνηγια,αλλωστε οι ιδιες οι εταιριες δεν το θελουν.Η διαφορα που δινει ενα φυσιγγι απο
κανη σε κανη ειναι μολις 5%,ποσοστο δηλαδη μη μετρησιμο για εμενα.Ποιο πολυ σημασια εχει η ταχυτητα ενος φυσιγγιου
σε αυτο που ο καθενας θεωρει προσκοπευση απο την την στιγμη που κεντροντουφεκαει και δεν χειαζεται περιφεριακα
σκαγια για διορθωση.

Αλέξανδρε για ποσοστό 5% δεν θα ασχολιομουν ...
Anyway ...
Το kicks είναι πολύ αυστηρό σκοπευτικα, αν θες απλά να βελτιώσεις την τουφεκια πάρε Gemini, αν θες το κάτι παραπάνω πάρε kicks ... Απλα με το δεύτερο δεν θα πάρεις κανένα θηραμα που δεν δικαιούσαι σκοπευτικα....

Δηλαδη θοδωρη να το παρω σε φουλ για καλητερα αποτελεσματα για 45 + μετρα και με ελαχιστο νουμερο φυσιγγιων που δουλευω στα παπια νουμερο 5 , η με το λαιτ φουλ θα δουλεψει καλητερα .
Αυτα τα τσοκ που τα παιρνεις για μακρια η φουλ η εχτρα φουλ και με ενα καλο φισηγγι βαρας και μεχρι τα 60 μτ

Μίνι απολογισμός για την Powerbore μετά από 1000 φυσίγγια περίπου. Ελαφρύ όπλο ξεκούραστο στη μεταφορά, απροβλημάτιστο στη λειτουργία. Αυτά λίγο πολύ αναμενόμενα. Αυτό που ίσως σκεφτόμουν πάλι στην αγορά θα ήταν το μήκος της κάνης. Ίσως έπρεπε να την πάρω με μήκος 71cm κι αυτό λόγω ζυγίσματος. Το όπλο είναι το πιο οπισθόβαρο που έχω πιάσει ως τώρα στα χέρια (για αυτογεμές μιλάω πάντα) και με την πιο μακριά κάνη θα ήταν μάλλον λίγο καλύτερα τουλάχιστον για το καρτέρι. Το άλλο που έχω πλέον ξεχάσει είναι τα τραυματισμένα πουλιά. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την κάνη ή οτιδήποτε άλλο. Τραυματισμένα πουλιά λιγότερο από 2% κι αυτό ανεξαρτήτως τσοκ και φυσιγγίων. Ότι πέφτει πέφτει ξερό το οποίο βέβαια με έχει βοηθήσει αφάνταστα στην ανεύρεση μειώνοντας κατά πολύ τον αριθμό των χαμένων. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Last edited:
Μίνι απολογισμός για την Powerbore μετά από 1000 φυσίγγια περίπου. Ελαφρύ όπλο ξεκούραστο στη μεταφορά, απροβλημάτιστο στη λειτουργία. Αυτά λίγο πολύ αναμενόμενα. Αυτό που ίσως σκεφτόμουν πάλι στην αγορά θα ήταν το μήκος της κάνης. Ίσως έπρεπε να την πάρω με μήκος 71cm κι αυτό λόγω ζυγίσματος. Το όπλο είναι το πιο οπισθόβαρο που έχω πιάσει ως τώρα στα χέρια (για αυτογεμές μιλάω πάντα) και με την πιο μακριά κάνη θα ήταν μάλλον λίγο καλύτερα τουλάχιστον για το καρτέρι. Το άλλο που έχω πλέον ξεχάσει είναι τα τραυματισμένα πουλιά. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την κάνη ή οτιδήποτε άλλο. Τραυματισμένα πουλιά λιγότερο από 2% κι αυτό ανεξαρτήτως τσοκ και φυσιγγίων. Ότι πέφτει πέφτει ξερό το οποίο βέβαια με έχει βοηθήσει αφάνταστα στην ανεύρεση μειώνοντας κατά πολύ τον αριθμό των χαμένων. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
Καλά κυνηγια Μιχάλη, κοίταξε αν θέλεις κάποιο πωμα που βιδωνει στην βίδα της αποθήκης με αντίβαρα, ίσως και της breda 930iνα είναι συμβατό δεν γνωρίζω

Status
Not open for further replies.
Back