Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η τιμή ενός όπλου διαμορφώνεται πάντα απ' την κατάσταση του και μονο,όποτε δεν παίζει ρόλο αν είναι επετειακό!!άλλωστε τα συλλεκτικά είναι πάντα αυτά που άφησαν εποχή και βρίσκονται σήμερα ατουφεκιστα και επιτοπλιστον τα χειροποιητα!!αν για παράδειγμα μια benelli raffaello special βρεθεί σε καινούργια κατάσταση σε σχέση με μια benelli επετειακή που είναι μεταχειρισμένη με εμφανή σημάδια χρήσης η απλή benelli raffaello special αποτελεί ευκαιρία σε σχέση με την επετειακη!!είναι καθαρά λοιπόν θέμα καταστασης ενός όπλου για να βγει η τιμή πώλησης και όχι θέμα μοντελου!!!άλλωστε η διαφορά αυτών των δύο είναι στα σκαλίσματα και στα ξύλα ανώτερης ποιότητας υπέρ της επετειακης και πουθενά αλλου,αφού είναι ακριβώς τα ίδια οπλα!!!

Last edited:
Απο λάθος μου νομιζα οτι το οπλο είναι του 1998 αλλα τελικα είναι του 1996 (BH γράφει πάνω). Απλα όπως φαινεται, αγοραστηκε το '98. Ατσάλινα απο ποτε ρίχνουν ρε παιδιά; Ο Κυπρίδημος νομιζω λεει οτι ρίχνουν οπλα της τελευταίας 20-25ετίας, απλα θελει ανοιχτά τσοκ.

Έχω κάννη 1989 Benelli, μάγκνουμ με εσωτερικά τσοκς, όπου απ' το 3* και πιο ανοιχτά έχουν την ένδειξη "SP" steel proof δηλαδή. Από το 1997 άρχισαν να δοκιμάζονται και στις 1370 πιέσεις, αντί των 1200 μέχρι τότε.
Η Lambro πάντως, αν δεν με απατά η μνήμη μου, βγάζει ατσάλινα για παλιά όπλα.

Η Lambro πάντως, αν δεν με απατά η μνήμη μου, βγάζει ατσάλινα για παλιά όπλα.
Συμφωνώ απλά ειναι μόνο 30γρ. και μόνο 4 νουμερο. Δεν εχω σκοπό τα ατσάλινα αλλα δεν ξερεις τι επιφυλασσει στο μέλλον το νομικό καθεστως, μη μας μεινει αμανάτι το οπλο τοσα λεφτά

Συμφωνώ απλά ειναι μόνο 30γρ. και μόνο 4 νουμερο. Δεν εχω σκοπό τα ατσάλινα αλλα δεν ξερεις τι επιφυλασσει στο μέλλον το νομικό καθεστως, μη μας μεινει αμανάτι το οπλο τοσα λεφτά
άμα φέρουν τα ατσάλινα και στις τσίχλες θα το γυρίσουμε στις ξόβεργες :)

και τώρα που έχω άδεια και χρόνο κάναμε ένα λιφτινκ στην Μ1 έβαψα κάννη και κλείστρο cerakote black graphite και κοντάκι και πάπια υγρό καουτσούκ, λυπούν κάποιες τελευταίες πινελιές αυτοκόλλητα κάννης benelli teem τα περιμένω να έρθουν.
59960628-2692828460790424-90728070276710400-n.jpg

και τώρα που έχω άδεια και χρόνο κάναμε ένα λιφτινκ στην Μ1 έβαψα κάννη και κλείστρο cerakote black graphite και κοντάκι και πάπια υγρό καουτσούκ, λυπούν κάποιες τελευταίες πινελιές αυτοκόλλητα κάννης benelli teem τα περιμένω να έρθουν.

Αντρέα ωραίος
αν θέλεις βάλε μας περισσότερη λεπτομέρεια για την ενδιαφέρουσα κίνηση ανακαίνισης του όπλου :)

Αντρέα ωραίος
αν θέλεις βάλε μας περισσότερη λεπτομέρεια για την ενδιαφέρουσα κίνηση ανακαίνισης του όπλου :)

το υγρό καουτσούκ είχα την ιδέα από πέρσι είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο ακόμα, έχει αντοχή σε μικρογρατζουνιες και διορθώνετε πολύ εύκολα και επίσης αφαιρείτε ακόμα πιο εύκολα χωρείς τριψίματα γυαλόχαρτα ρεμουβερ κ.τλ πλασάρετε σαν plastidip και έχει τρομερή αντιολισθητικότητα στα χερια. τώρα για την cerakote έχει κρίσιμα σειμεια, αμμοβολή 1 στάδιο , 2 στάδιο πολύ μα πολύ καλή απολίπανση αλλιώς δεν θα πιάσει η βαφή. 3 στάδιο την πιάνουμε την κάννη με γάντια μετα την απολίπανση την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί να ξεράσει ότι λάδι μπορεί να κρύβει την αφήνουμε να κρυωση και είμαστε έτοιμοι για βάψιμο. από εργαλεία ένα κομφλερ με νεροπαγιδα πιστόλι μικρο 120 ml με μπεκ 0,8 και η ρύθμιση του αέρα 21-25 psi μετά το βάψιμο στο φούρνο στους 150 για 1 ώρα. δεν περίμενα τόσο ωραίο αποτέλεσμα από την cerakote ενθουσιάστηκα.

Πανεμορφη φαινεται? Η παλια m1 ειναι? Η παπια και το κοντακι ηταν πλαστικα ή ξυλινα?? Το υγρο καουτσουκ το εστρωσες στα ξυλα? Προσθετει αντοχη?

Φίλε Ανδρέα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είδα και την Mossberg στην άλλη σελίδα. Πιάνουν τα χέρια σου. Μπράβο.

Πανεμορφη φαινεται? Η παλια m1 ειναι? Η παπια και το κοντακι ηταν πλαστικα ή ξυλινα?? Το υγρο καουτσουκ το εστρωσες στα ξυλα? Προσθετει αντοχη?
αυτή ναι είναι παλιά μ1 με πλαστικά είναι το καουτσούκ έρχεται σε δοχείο σπρέι τώρα για την αντοχή ο χρόνος θα δείξει αν και βλέπω να αντέχει άλλα και καμιά γρατζουνιά να κάνει διορθώνετε πολύ εύκολα.

αυτή ναι είναι παλιά μ1 με πλαστικά είναι το καουτσούκ έρχεται σε δοχείο σπρέι τώρα για την αντοχή ο χρόνος θα δείξει αν και βλέπω να αντέχει άλλα και καμιά γρατζουνιά να κάνει διορθώνετε πολύ εύκολα.
Αυτο το υγρο καουτσουκ κανει κ για τα ξυλα??

το υγρό καουτσούκ είχα την ιδέα από πέρσι είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο ακόμα, έχει αντοχή σε μικρογρατζουνιες και διορθώνετε πολύ εύκολα και επίσης αφαιρείτε ακόμα πιο εύκολα χωρείς τριψίματα γυαλόχαρτα ρεμουβερ κ.τλ πλασάρετε σαν plastidip και έχει τρομερή αντιολισθητικότητα στα χερια. τώρα για την cerakote έχει κρίσιμα σειμεια, αμμοβολή 1 στάδιο , 2 στάδιο πολύ μα πολύ καλή απολίπανση αλλιώς δεν θα πιάσει η βαφή. 3 στάδιο την πιάνουμε την κάννη με γάντια μετα την απολίπανση την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί να ξεράσει ότι λάδι μπορεί να κρύβει την αφήνουμε να κρυωση και είμαστε έτοιμοι για βάψιμο. από εργαλεία ένα κομφλερ με νεροπαγιδα πιστόλι μικρο 120 ml με μπεκ 0,8 και η ρύθμιση του αέρα 21-25 psi μετά το βάψιμο στο φούρνο στους 150 για 1 ώρα. δεν περίμενα τόσο ωραίο αποτέλεσμα από την cerakote ενθουσιάστηκα.
Να σαι καλά ευχαριστώ :)

Έχει ξεφλουδίσει σε κανέναν η βάση της raffaello χωρίς να έχει τριφτεί κάπου;Εχω δει σε special lusso ξεφλουδίσματα εσωτερικά μόνο στις ράγες του κλείστρου που εκεί ίσως έιναι λεπτότερη η επιμετάλλωση, και σε σημείο που ξύθηκε. Σε με απλή raffaello special χωρίς σχέδια ειδα, σε φωτογραφία ομως, ξεφλούδισμα στο σημείο της τρύπας του πύρου της σκανδαλοθήκης. Τα σχέδια χαράσονται πριν ή μετα την επιμετάλλωση;

Status
Not open for further replies.
Back