Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι φίλε κάπως αλλιώς λεγόταν
CBC?

Οσο αφορα την benelli δεν ειχα ποτε κ ετσι δεν μπορω να εχω γνωμη κ να κρινω..
Μονο παρα πολυ απλη σκεψη μπορω να κανω κ τιποτα αλλο......
Αν και στις μερες μας εξακολοθουν να
κατεβαζουν θηραματα οι συμβατικοι αυλοι χωρις αντιμετωπιζουν καποιο...προβλημα τοτε σιγουρα σκοτωνουν κ οι benelli.....

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι ρίχνει σωστα(Κέντρο)και το θήραμα δεν σκοτώνετε επειδή το όπλο είναι μπενελλι ή οποιοδήποτε άλλο.

Με ξεπερνάει αυτή η έκφραση.

Εχω μπενελλι και είμαι υπέρευχαριστημενος.

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο ότι δεν σκοτώνει θα το είχα πετάξει στη θάλασσα.

Αναρωτιέμαι τέτοιες εκφράσεις...του τύπου τα μπενελλι δεν σκοτώνουν υπάρχουν και σε άλλες χώρες ή μόνο στην Ελλάς λέγονται τέτοια πράγματα;
Φίλε Στέλιο έχω μια Benelli 121 και έχω σκοπό να πάρω και άλλη benelli κάποια στιγμή νγιατί μου αρέσουν σαν όπλα, απλότητα κ.τ.λ...
Αλλά πες μου ειλικρινά, συγκρίνεις τίς τουφεκιές της 391 που είχες,με τις τουφεκιές τής montefeltro;
Προς Θεού,δεν λέω ότι τα Benelli δεν σκοτώνουν, αλλά μήν τα ισοπεδώνουμε όλα...

Άλλο δε σκοτώνει και άλλο κάποια όπλα αποδίδουν καλύτερα αυτό ναι υπάρχουν κανες που ανάλογα τα γρ που ρίχνεις έχουν καλύτερες αποδόσεις μικρές διαφορές αν ρίχνεις εκεί που πρέπει τα υπόλοιπα είναι μηδαμινης επιρροής γιατί επιλέγεις φυσιγγι που ταιριάζει ψάχνοντας και διορθώνεις το θέμα απλά θέλει ψάξιμο και χρήμα γιατι έτσι όπως γίναμε ψάχνουμε το φθηνότερο και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο και μετά φταίνε τα οπλα

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι ρίχνει σωστα(Κέντρο)και το θήραμα δεν σκοτώνετε επειδή το όπλο είναι μπενελλι ή οποιοδήποτε άλλο.

Με ξεπερνάει αυτή η έκφραση.

Εχω μπενελλι και είμαι υπέρευχαριστημενος.

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο ότι δεν σκοτώνει θα το είχα πετάξει στη θάλασσα.

Αναρωτιέμαι τέτοιες εκφράσεις...του τύπου τα μπενελλι δεν σκοτώνουν υπάρχουν και σε άλλες χώρες ή μόνο στην Ελλάς λέγονται τέτοια πράγματα;
Αστειεύονται οι Έλληνες Στέλιο μια χαρά ειναι τα Benelli και το δηλώνουν οι πωλήσεις τους.

Δεν σκοτονουν τα Benelli ειδικά αυτή η crio φέτος μόνο τα ξεψειριζε τα παπιά και φευγαν
Οπότε μακριά μακριά από Benelli χεχε .sarcastic. .vert funny.
Και γω ρε μαγκες αυτη η μπενελλι οτι δε μπωρω να πετυχω δε το σκωτωνει η ρουφιανα

Κανένα όπλο δεν σκοτώνει θηράματα.
Τα θηράματα σκοτώνονται από τα σκάγια.
Τα σκάγια έχουν 5 βασικά χαρακτηριστικά (πριν και μετά την έξοδο από την κάνη)
ΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΜΑΖΑ - ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ (ΜΗΚΟΣ, ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ)

1. ΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Αν θέλουμε να την αλλάξουμε (προς το καλύτερο) ώστε να συναντήσει το κέντρο της κατανομής το θήραμα πρέπει να βελτιώσουμε την σκόπευσή μας
2. ΜΑΖΑ Αν θέλουμε να την αλλάξουμε αλλάζουμε διάμετρο σκαγιού.
3. ΤΑΧΥΤΗΤΑ Αν θέλουμε να την αλλάξουμε αλλάζουμε καψύλι και πυρίτιδα (άντε και βύσμα) κοινώς αλλάζουμε φυσίγγι.
4. ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ Αν θέλουμε να την αλλάξουμε αλλάζουμε σκάγια κοινώς αλλάζουμε φυσίγγι.
5. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Αν θέλουμε να την αλλάξουμε αλλάζουμε τσοκ.

Οι ιαχές περί σούπερ, θανατηφόρων, φαρμακερών κανών προσωπικά με διασκεδάζουν πολύ αλλά τα δεδομένα δυστυχώς είναι τα παραπάνω.
Αλλιώς όλοι θα κατασκεύαζαν τις ίδιες κάνες μιας και δεν υπάρχει καμία πατέντα που να κατοχυρώνει μια κατασκευή.
Θεωρείτε δύσκολο για έναν κατασκευαστή κανών να αντιγράψει τις κάνες του ανταγωνιστή αν πειστεί μετά από πάμπολλες δοκιμές σε βλητικούς σταθμούς (όχι σε τενεκέδες και σε χαρτόνια) ότι είναι καλύτερες από τις δικές του ?
Το διαστασιολογικό θέμα είναι το πιο εύκολο ... η δε σύσταση του κράματος μπορεί να πάρει max 2-3 ημέρες (που για μένα δεν επηρεάζει καθόλου την βλητική).
Αφήστε τα όπλα στην ησυχία τους και ασχοληθείτε με την χρήση τους.
Αλήθεια ... έχω ένα θανατηφόρο όπλο με κάνη από εξωτικά υλικά με φαρμακερή διαμόρφωση αυλού-κώνου και φυσίγγια με μυστική συνταγή που σχηματίζει κατανομή 75cm στα 100m ... θα το ήθελε κανένας ?
Και να το είχατε, νομίζετε ότι θα στέλνατε τα σκάγια πάνω στο παπί στα 100m ... ???

Last edited:
Αν αυτό το κατανοουσαμε όλοι οι εταιρίες θα είχαν κλείσει αλλά το μάρκετινγκ καλά κρατεί γιατί θα διάλεγαν όλοι όπλο αξιόπιστο ως προς το μηχανισμό και όχι ως προς τη κανη άρα θα είχαμε όλοι αδράνεια και μάλιστα δεν θα υπήρχαν και οπλουργοι έχει πολλά χρόνια πίσω. Που μου είχε πει οπλουργοι ότι αν είχαν όλοι ΜΠΕΝΕΛΙ εμείς δε θα χαμέ δουλειά

Γράφει ο ειδικός ... (αυτός που γράφει το άρθρο και όχι ο giorgos68 )
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;
Ναι, και είναι πολυδιάστατη:
  • Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν κάνουν όλα τα όπλα για όλες τις δουλειές. Αν κυνηγάμε συνεχώς υδρόβια σε πολικές θερμοκρασίες, καλό είναι να προτιμήσουμε άλλο είδος μηχανισμού.
  • Αποφεύγουμε τις υπερβολικά ελαφρές γομώσεις.
  • Διατηρούμε το μηχανισμό πάντα λαδωμένο με ποιοτικό, λεπτόρρευστο λιπαντικό.
  • Αντικαθιστούμε το παλιό ελατήριο.
  • Ορισμένοι αντικαθιστούν το ελατήριο επαναφοράς με κάποιο σκληρότερο aftermarket. Αυτό βελτιώνει εμφανώς την κατάσταση στις βαριές γομώσεις και τη χειροτερεύει στις ελαφριές. Δεν το προτείνουμε, ιδιαίτερα για το σκοπευτήριο…
  • Κυνηγάμε με (και βασιζόμαστε σε) όπλα που έχουν στρωθεί και δοκιμαστεί.
  • Οπλίζουμε με το κουμπί επαναφοράς κλείστρου και όχι “παίζοντας” με το μοχλό όπλισης.
Μόνο το τελευταίο ισχύει ... όλα τα άλλα δεν έχουν να κάνουν με το Benelli click.

1ο. Μπαρούφα και άσχετο με το Benelli click.
2ο. Ναι κάτω των 24 γραμαρίων αλλά άσχετο με το Benelli click.
3ο. Γενικό για όλα τα όπλα αλλά άσχετο με το Benelli click.
4ο. Άσχετο με το Benelli click.
5ο. Άσχετο με το Benelli click.
6ο. Μεγάλη μπαρούφα και άσχετο με το Benelli click.
7ο. Το μόνο που ισχύει (περίπου) και είναι σχετικό με το Benelli click.

Last edited:
Και για να τα λέμε όλα ...
Πότε μπορεί να συμβεί το benelli click (σε μη στόκους) ...
Πιάσιμο του μοχλού οπλίσεως σε ένα κλαδί ή εμπόδιο ή χτύπημα του όπλου με το κοντάκι προς τα κάτω με αποτέλεσμα ελαφρό τράβηγμα του κλείστρου προς τα πίσω ... τότε το κλείστρο δεν θα ασφαλίσει και για λόγους ασφάλειας το όπλο καλά θα κάνει και δεν θα εκπυρσοκροτήσει.
Αν εκπυρσοκροτούσε χωρίς να έχει περιστραφεί και ασφαλίσει η κεφαλή το κλείστρο θα γινόταν πυραυλάκι προς τα πίσω ...

Quiz:
Ποιος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσει και να χρησιμοποιεί Benelli που είναι επιρρεπής στο Benelli click.
Μόνο 1 περίπτωση υπάρχει ...

Last edited:
Πιάσιμο του μοχλού οπλίσεως σε ένα κλαδί η εμπόδιο με ελαφρό τράβηγμα του κλείστρου προς τα πίσω ...
Quiz:
Ποιος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσει και να χρησιμοποιεί Benelli που είναι επιρρεπής στο Benelli click.
Μόνο 1 περίπτωση υπάρχει ...
Σώματα ασφαλείας με συνθήκες μάχης close combat. γι' αυτό η Benelli έχει αναπτύξει και σύστημα αερίων, το ARGO
όσον αφορά το κυνήγι, μόνο κάνας γουρουνάς...

ή να κάνεις άλμα από ύψος

Status
Not open for further replies.
Back