κ οι δοκιμές σε χαρτί έχουν κ αυτές τη γλύκα τους
Για όλους ... Όχι για εσένα Στέλιο.
=======
Μόνο αυτές πιστεύω, να είμαι παρών και δικά μου φυσίγγια.
Τι θα εμπιστευτώ ;;;
Τις ιστορίες για παπιά στον θεό με απροσδιόριστα φυσίγγια, απροσδιόριστα σκάγια, απροσδιόριστη γόμωση, σε απροσδιόριστη απόσταση ή την κουλαμάρα ή την κωλοφαρδία του καθενός ;;;
Το αν έρχεται σε κάποιον ένα όπλο και το άλλο δεν του έρχεται και δεν μπορεί να σταυρώσει πλι το αγνοούμε ;
Το εάν με το ένα χτυπάει πλια γιατί η κατανομή είναι πιο ανοιχτή και με το άλλο που είναι πιο κλειστή δεν γεμίζει την πουλιάστα το αγνοούμε ;;;
Ούτε στο τι σημαίνει καλή κατανομή δεν συμφωνούμε ...
Ποιός σας είπε ότι ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά με 81cm κάνη με την καλύτερη βλητική συμπεριφορά είναι ιδανικό για πέρδικα και μπεκάτσα;
Τελικά ίσως είναι καλύτερα να αφήνω τον καθένα να χαίρεται την φαντασίωσή του περί όπλων για να έχει δουλειά το car.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη.
Όλα τα όπλα από το πιο ακριβό μέχρι το πιο φθηνό ρίχνουν
περίπου το ίδιο με το
κατάλληλο για αυτά φυσίγγι και την
ίδια σύσφιξη σε κλασικό τσοκ.
Και με τον βλητικό θρύλο beretta 303 έχω κυνηγήσει χρόνια και με τον θρύλο 1187 με τον ιδανικό αυλό, ακόμα περισσότερα ... Όλα διάλεγαν φυσίγγια γι αυτό απέφευγα τις αλλαγές φυσιγγίων σαν ο διάολος το λιβάνι.
Αν τύχει και βρεθεί όπλο που να διαφεύγει σημαντικά από τον κανόνα για να το εκμεταλευτείτε πρέπει να γίνετε πιο κεντροτουφεκάω ή να ανοίξετε τσοκ αλλά τι θα γίνει με το πλι που θα φύγει μακρυά ;
Όποιος έχει όρεξη για μέτρημα ας δοκιμάσει.
Νομίζω ότι δεν θα το κάνει κανένας γιατί όλοι μέσα τους καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι.
Εεε και μην ξεχνάτε ... Να μετράτε διαμέτρους σκαγιών γιατί τα 6αρια μπορεί να σας βγουν 8άρια.
Αυτά παίδες ...
ps
Έλεγα να ρίξω 6-7 διαφορετικά φυσίγγια με την 1187 και τα ίδια με την 303 αλλά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, ειδικά όταν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ρίξει με πολλά όπλα λένε τα ίδια με εμένα.
Και δεν τα γράφω για αυτούς που έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά για τα νέα παιδιά ώστε να μην ρίχνουν χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο.