Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή με (ξανα)βάλατε στο τριπάκι κι έχω ξεχάσει το αγγούρι που έφαγα το περασμένο φθινόπωρο να κουβαλάω 10 χαρτόνια και 2 όπλα κορδέλες κλπ, όταν ανοίξει ξανά με το καλό το κυνήγι θα ρίξω ξανά με 690, xlr και baikal iz12 του 65 να δούμε αν τελικά είναι όλα μύθος ή ισχύει κάτι. Βέβαια οτι και να ποστάρουμε εδώ μπορεί και να αμφισβητηθεί οπότε καμιά φορά καλύτερα να μην ποστάρεις και να μη λες τίποτα!

Τωρα γιατι ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη,δεν ξερεις οτι τα baikal εχουν ατσαλια απο πολυβολα του ρωσικου στρατου που τα ελιωσαν και εφτιαξαν καννες.Αυτα μου ελεγε ενας ,,<<γνωστης >> :oops: των οπλικων θεματων Και εγω ο δολιος συμφωνησα τι να εκαναpeng
Βαγγο εχω ένα με 18.2 αυλους.
Πότε κατασκευαστηκαν αυτά ρε φίλε?
Το είχε πάρει μετάχ ένας θείος μου 240 ευρώ κ ξέρεις ποιο είναι το καλο του?
Κ οι δύο κάννες ρίχνουν στο ίδιο σημείο.
Άρα πάμε για ελάφρυνση, νέα ξυλινα μέρη, πείραγμα σκανδάλες, βάψιμο κ ίσως πειράξω κώνο-αυλο στη μία κάννη

Επειδή με (ξανα)βάλατε στο τριπάκι κι έχω ξεχάσει το αγγούρι που έφαγα το περασμένο φθινόπωρο να κουβαλάω 10 χαρτόνια και 2 όπλα κορδέλες κλπ, όταν ανοίξει ξανά με το καλό το κυνήγι θα ρίξω ξανά με 690, xlr και baikal iz12 του 65 να δούμε αν τελικά είναι όλα μύθος ή ισχύει κάτι. Βέβαια οτι και να ποστάρουμε εδώ μπορεί και να αμφισβητηθεί οπότε καμιά φορά καλύτερα να μην ποστάρεις και να μη λες τίποτα!
Τασο οταν με το καλο αρχιση η σαιζον θα παρεις τα κανονια σου και θα πας για κυνηγι για να γουσταρεις ,Το τρυπακι με τις δοκιμες, χαρτονια,τηλ καταλογους κλπ τα εχω παρατησει εδω και καμποσα χρονια πιστεψε με δεν αξιζει

Δεν υπάρχει κυνηγετικό όπλο που να μην συνδυάζεται με καποια φημη, η καλή η κακή η και τα δυο μαζί........
Και τι με αυτό???

Σημασία έχει τι έχει δει ο κατοχος από το όπλο του, κ αν του κάνει κ είναι ευχαριστημένος, κ οχι τι λένε οι υπόλοιποι γιατί αυτό μπορεί να απέχει πολυ απο την πραγματικοτητα.....

Μόλις βρείτε το ΤΕΛΕΙΟ οπλο να μου το πειτε....

Τασο οταν με το καλο αρχιση η σαιζον θα παρεις τα κανονια σου και θα πας για κυνηγι για να γουσταρεις ,Το τρυπακι με τις δοκιμες, χαρτονια,τηλ καταλογους κλπ τα εχω παρατησει εδω και καμποσα χρονια πιστεψε με δεν αξιζει
Εμμ τα ξέρω Βαγγέλη μου, αν έχω ποστάρει δοκιμές 2 φορές ζήτημα ειναι...αν πέφτουν τα πουλάκια τι νοημα εχουν τα χαρτιά; Συμφωνώ μ αυτο 100%, αν το κάνω μόνο απο περιέργεια θα ναι...

Άρα πάμε για ελάφρυνση, νέα ξυλινα μέρη, πείραγμα σκανδάλες, βάψιμο κ ίσως πειράξω κώνο-αυλο στη μία κάννη
18,2 είναι το sp iz12 του πατέρα μου που είναι του 1965. Δεν μασάει τίποτα και όταν εριχνε με αυτό το όπλο τον χάζευα, μιλάμε για μακρινές επανειλημμένα βολές...

18,2 είναι το sp iz12 του πατέρα μου που είναι του 1965. Δεν μασάει τίποτα και όταν εριχνε με αυτό το όπλο τον χάζευα, μιλάμε για μακρινές επανειλημμένα βολές...
Τάσο αυριο θα δω το μοντέλο κ θα σου πω. Κ μονο που ρίχνει εκεί που πρέπει σκέφτομαι να το φτιάξω όπως θέλω κ να το έχω για βασικο όπλο.
Από σκοτωματα πολύ καλά.
Θα το κοντράρω στο χαρτί με το 690 έτσι από περιέργεια

Στα πολυ παλια δεκατιας '60-70 ήταν χτυπημένο το έτος κατασκευής στην πλακα, εκεί που βρίσκονται οι σφραγιδες...
Αλλιώς κάποιες φορές το μαρτυράνε τα δυο τελευταία ψηφια στον αριθμό του όπλου....
18,2 αυλό που λες,από το 1990 κ πισω.....

Τι καλό μπορεί να έχει ένα οπλο των 240€, τα ακριβά όπλα κάνουν ζημιά στα θηράματα........
Α ρε Στέλιο, τα ειπαμε κ χτες.........

Τάσο αυριο θα δω το μοντέλο κ θα σου πω. Κ μονο που ρίχνει εκεί που πρέπει σκέφτομαι να το φτιάξω όπως θέλω κ να το έχω για βασικο όπλο.
Από σκοτωματα πολύ καλά.
Θα το κοντράρω στο χαρτί με το 690 έτσι από περιέργεια
Στέλιο σ αυτό το όπλο δώσε βάση στο κοντάκι, στο λέω γιατι δεν έχει καμία σχεση με του 690 είναι πολυ πιο κοντό. Για μένα αυτό πρώτο μέλημα και δευτερο οι σκανδάλες, πολύ βαριές. Μην πειράξεις κωνο κλπ κατ εμε. Αν θες να αποφύγεις την ανάκρουση, οχι ελάφρωμα,μόνο επιμηκυνση στο κοντάκι και καλό πελμα. Εγω αν αναπαλαίωνα το baikal αυτά θα έκανα.

Στα πολυ παλια δεκατιας '60-70 ήταν χτυπημένο το έτος κατασκευής στην πλακα, εκεί που βρίσκονται οι σφραγιδες...
Αλλιώς κάποιες φορές το μαρτυράνε τα δυο τελευταία ψηφια στον αριθμό του όπλου....
18,2 αυλό που λες,από το 1990 κ πισω.....

Τι καλό μπορεί να έχει ένα οπλο των 240€, τα ακριβά όπλα κάνουν ζημιά στα θηράματα........
Α ρε Στέλιο, τα ειπαμε κ χτες.........
Τάσο είναι φτηνό κ δεν το λυπομαστε.
Από φυσιγγια ότι νάναι από 32 μέχρι 36γρ αλλά ποτέ δεν είπε όχι ούτε έπαθε ζημιά
Είναι κ λίγο βαρύ αλλά αυτό φτιάχνεται
Τελικά κέρδισε το σεβασμό μου.
Όπλα πολλαπλάσιας αξίας έβγαλαν πολλές ζημιές παρόλο που τα πρόσεχα σαν τα μάτια μου, αυτό τπτ.

Στέλιο σ αυτό το όπλο δώσε βάση στο κοντάκι, στο λέω γιατι δεν έχει καμία σχεση με του 690 είναι πολυ πιο κοντό. Για μένα αυτό πρώτο μέλημα και δευτερο οι σκανδάλες, πολύ βαριές. Μην πειράξεις κωνο κλπ κατ εμε. Αν θες να αποφύγεις την ανάκρουση, οχι ελάφρωμα,μόνο επιμηκυνση στο κοντάκι και καλό πελμα. Εγω αν αναπαλαίωνα το baikal αυτά θα έκανα.
Τάσο θυμάσαι πόσο ζυγίζει?

Όπλα πολλαπλάσιας αξίας έβγαλαν πολλές ζημιές παρόλο που τα πρόσεχα σαν τα μάτια μου, αυτό τπτ
Είναι αυτό που ισχυει...παντα......
Ότι πληρωνεις περνεις...... Αυτό γίνεσαι όταν έχουμε μαθει να μετράμε τα πάντα με το χρήμα....
Αλλά τα φαινόμενα απατουν πολλές φορές............

τα ξυλα λαδια ναι τα μεταlλα μελανιασμα με παραδοσιακη ναι Τις σκανδαλες γιατι?για να του βγουν τα ματια? Ασε το οπλο στην ησυχια του Στελιο και δεν θα χασεις ;)

κ οι δοκιμές σε χαρτί έχουν κ αυτές τη γλύκα τους
Για όλους ... Όχι για εσένα Στέλιο.
=======
Μόνο αυτές πιστεύω, να είμαι παρών και δικά μου φυσίγγια.
Τι θα εμπιστευτώ ;;;
Τις ιστορίες για παπιά στον θεό με απροσδιόριστα φυσίγγια, απροσδιόριστα σκάγια, απροσδιόριστη γόμωση, σε απροσδιόριστη απόσταση ή την κουλαμάρα ή την κωλοφαρδία του καθενός ;;;
Το αν έρχεται σε κάποιον ένα όπλο και το άλλο δεν του έρχεται και δεν μπορεί να σταυρώσει πλι το αγνοούμε ;
Το εάν με το ένα χτυπάει πλια γιατί η κατανομή είναι πιο ανοιχτή και με το άλλο που είναι πιο κλειστή δεν γεμίζει την πουλιάστα το αγνοούμε ;;;
Ούτε στο τι σημαίνει καλή κατανομή δεν συμφωνούμε ...
Ποιός σας είπε ότι ένα όπλο που ζυγίζει 4 κιλά με 81cm κάνη με την καλύτερη βλητική συμπεριφορά είναι ιδανικό για πέρδικα και μπεκάτσα;

Τελικά ίσως είναι καλύτερα να αφήνω τον καθένα να χαίρεται την φαντασίωσή του περί όπλων για να έχει δουλειά το car.

Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη.
Όλα τα όπλα από το πιο ακριβό μέχρι το πιο φθηνό ρίχνουν περίπου το ίδιο με το κατάλληλο για αυτά φυσίγγι και την ίδια σύσφιξη σε κλασικό τσοκ.

Και με τον βλητικό θρύλο beretta 303 έχω κυνηγήσει χρόνια και με τον θρύλο 1187 με τον ιδανικό αυλό, ακόμα περισσότερα ... Όλα διάλεγαν φυσίγγια γι αυτό απέφευγα τις αλλαγές φυσιγγίων σαν ο διάολος το λιβάνι.

Αν τύχει και βρεθεί όπλο που να διαφεύγει σημαντικά από τον κανόνα για να το εκμεταλευτείτε πρέπει να γίνετε πιο κεντροτουφεκάω ή να ανοίξετε τσοκ αλλά τι θα γίνει με το πλι που θα φύγει μακρυά ;

Όποιος έχει όρεξη για μέτρημα ας δοκιμάσει.
Νομίζω ότι δεν θα το κάνει κανένας γιατί όλοι μέσα τους καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι.

Εεε και μην ξεχνάτε ... Να μετράτε διαμέτρους σκαγιών γιατί τα 6αρια μπορεί να σας βγουν 8άρια.

Αυτά παίδες ...

ps
Έλεγα να ρίξω 6-7 διαφορετικά φυσίγγια με την 1187 και τα ίδια με την 303 αλλά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, ειδικά όταν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ρίξει με πολλά όπλα λένε τα ίδια με εμένα.

Και δεν τα γράφω για αυτούς που έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά για τα νέα παιδιά ώστε να μην ρίχνουν χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο.

Eισαι κατά μιας τέτοιας επεμβασης Βαγγέλη κ αν ναι γιατι?
γιατι εχουν δει πολλα τα ματακια μου, οπως να ριχνει το οπλο μονο του σε κατασταση ηρεμιας κλπ κλπ Το θεμα εινα οτι το ειδα προσφατα σε ενα πολυ καλο δικανο ,Δλδ πραγματικα απορω Το θεμα ειναι την εκανες την επεμβαση και δεν πετυχε ,αν το οπλο εχει αντ/κα εχει καλως εαν δεν τι κανεις? Ξερεις ποσο εχει μια σφυρα η μια σχαστηρια να την φτιαξεις εξαρχης στον παντογραφο ?Αστα.Στο λεω αυτο γιατι δουλευω το συγκεκριμενο μηχανημα

Παλιά στο χωριό μου, κ μιλάω για την εποχή που δεν άλλαζες οπλο τόσο εύκολα όπως τώρα, υπήρχαν κυνηγοί που δεν έπιαναν σχεδόν ποτέ θηραματα.
Αυτοί οι άνθρωποι περπατούσαν ώρες στα βουνά, είχαν συναντήσεις αλλά την κρίσιμη στιγμή μπαμ κ το πουλι έφευγε!!!
Υπήρχαν κ άλλοι με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Στους πρώτους είχε βγει το όνομα του "βολατζη" (από το πιάνω τα βόλια μου δηλ τίποτα)
Κ στους δεύτερους το όνομα του αρχικυνηγου!!!
Συνήθως οι δεύτεροι είχαν κ τα θανατηφόρα όπλα
Αμ δε!!! Όταν άρχισαν να ξυπνάνε (σ αυτό βοήθησαν τα κυνηγετικά έντυπα) κατάλαβαν ότι το κοντάκι ήταν υπεύθυνο για όλα κ έτσι τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.
Το κοντάκι είναι το Α και το Ω
Πολυ μετά έρχονται τα υπόλοιπα

Status
Not open for further replies.
Back