Μη το επικεντρωνεις με τα ελατήρια!!
Έχει μπόλικα..
Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτεις!
αυτό πίσω βγαίνει πανεύκολα. απλά πρέπει να είναι ριγμένη η σφύρα για να μην είναι υπό τάση.
Μη το επικεντρωνεις με τα ελατήρια!!
Έχει μπόλικα..
Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτεις!
Σιγά μη την πουλήσω!!!Μου την πουλάς να την βαλο σε μια κληματαριά που έχω!!!
Το έβαλες και άλλη φορά αυτό αλλά επειδη τα γράμματα είναι πολύ μικρά και δεν τα βγάζω δεν κατάλαβα τι δείχνει το κάθε χρώμα στο σχεδιάγραμμα οπότε δεν έκατσα να το μελετήσω. Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς δείχνει το κάθε χρώμα; Από το σχήμα βαση λογικής το πράσινο είναι οι πιέσεις. Τα υπόλοιπα;Καλημερα, αν κάποιος θα ήθελε να σχεδιάσει έναν αυλό (αφήνουμε θαλάμη-κώνο στην άκρη) που να βγάζει την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ,θα έπρεπε να εχει ακριβώς την αντίστροφη γεωμετρία. το τριμπορ της φαμπαρμ είναι φαρδυτερο στην αρχή εκεί που οι πιέσεις θέλουμε να κρατηθούν ψηλές και γίνεται στενό όταν οι πιέσεις είναι χαμηλές αυξάνοντας τις τριβές . Και είναι κρίμα γιατί οι κανες αυτές λέγεται πως φτιάχνονται με τρυπανισμο.Αφου έχεις γνώσεις φυσικής σκέψου αυτό για να συμπερανεις το ποσο συμμετέχει η θαλάμη, ο κώνος και ο αυλός στην διατήρηση των πιέσεων, άρα και στην αρχική ταχύτητα των σκαγιων. Στο διάγραμμα στο σημείο 0,0000 όπου φαίνεται η χοντρή διακεκομμενη γραμμή βρίσκεται ο αισθητήρας, η επόμενη κίτρινη είναι περίπου το τέλος της θαλαμης και η λεπτή διακεκομμενη στο σημείο 0,5000 το τέλος του κωνου. το στόμιο είναι στο σημείο 2,0000 εκεί που βλέπουμε την μωβ κατακόρυφο. το εμβαδόν του χώρου κάτω από την γραμμή των πιέσεων είναι το παραγόμενο έργο. Μια υπενθύμιση, είπα πως κατά πλειοψηφία και υπό όρους ο διευρυμένος αυλός βγάζει μεγαλύτερη ταχύτητα, σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο, ειδικά όταν συνδυαστεί με μεγάλη θαλάμη και πολύ μακρύ κώνο. Μια κατάσταση που ευνοεί τον στενό αυλό είναι όταν η συνταγή του φυσιγγιου δεν προσφέρει αρκετές αντιστάσεις ώστε να καεί ζωηρά η πυρίτιδα και ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά τόσο δύσκολο θα ήταν να το σκεφτούν σε κάποια πιο premium εταιρία; Γιατί κανένας δεν το έχει κάνει;Καλημερα, αν κάποιος θα ήθελε να σχεδιάσει έναν αυλό (αφήνουμε θαλάμη-κώνο στην άκρη) που να βγάζει την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ,θα έπρεπε να εχει ακριβώς την αντίστροφη γεωμετρία. το τριμπορ της φαμπαρμ είναι φαρδυτερο στην αρχή εκεί που οι πιέσεις θέλουμε να κρατηθούν ψηλές και γίνεται στενό όταν οι πιέσεις είναι χαμηλές αυξάνοντας τις τριβές . Και είναι κρίμα γιατί οι κανες αυτές λέγεται πως φτιάχνονται με τρυπανισμο
Από το 98 μέχρι σήμερα είχα μονο 3 κλικ στην sl.Κι η δικιά μου 18,5 αυλό έχει!
Το τι έχω τραβήξει,με το φαινόμενο κλικ,τα έχω ξαναπεί...
Τώρα,με κατασκευή επανατατικό,κάνει ένα,δύο την σεζόν....
Η ιμπαλα πλας με 18.8 αυλο πως ριχνει χωρις 1 κιλο κλειστρο?Αντε παλι με την αδρανεια.
Η πρωτες benelli δεν μπορουσαν να ριξουν καλα, φυσισιγγια με λιγες πιεσεις και λιγα γρ. ( το συστημα θελει ικανη επιταχυνση ικανης μαζας )
Για να μπορει να ριξει και 24 γρ αναγκαστηκε να φτασει το βαρος κλειστρου στο μισο κιλο.
Αν θελετε τωρα benelli με 18,8 αυλο, θα εχετε και κλειστρο 1 κιλο , γιατι οι πιεσεις ειναι μειωμενες .
Ειναι εξαιρετικα οπλα , δεν χρειαζεται να εχουν και διευρυμενους αυλους
Η es 100,από το 2004,ΜΙΑ εμπλοκή σε ρουαγιαλ βολή!Από το 98 μέχρι σήμερα είχα μονο 3 κλικ στην sl.
Αν πάνε με Fabarm για κυνήγι νομίζεις ότι θα έχουν περισσότερες επιτυχίες με το όπλο του οπλοβαστού που δεν το ακουμπάνε ποτέ ?Γιατί όντως και στην πράξη αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν ότι σκοτώνουν πιο μακρια οι Fabarm.
Μικρές σχετικά διαφορές ... ίσως οι διαφορές να είναι στα 2 ελατήρια, ίσως και να μην παίζουν ρόλο.View attachment 64795Το 2.950 που είπα για τη Μπενελα ισχύει με άλλο κουστούμι(κοντάκι,πάπια)View attachment 64796View attachment 64797Η Μπενέλι με 66cm κάνη,η χανουμα με 71.
λογικά έχει και πιο ελαφρύ ελατήριο αδρανείας μέσα στο κλείστρο. Το θέμα είναι όμως από άποψη αξιοπιστίας πόσο θα αντέξει το κάθενα.Η ιμπαλα πλας με 18.8 αυλο πως ριχνει χωρις 1 κιλο κλειστρο?
Με πρόλαβες.View attachment 64795Το 2.950 που είπα για τη Μπενελα ισχύει με άλλο κουστούμι(κοντάκι,πάπια)View attachment 64796View attachment 64797Η Μπενέλι με 66cm κάνη,η χανουμα με 71.
Το huglou renova μου φενετε πιο ανθεκτικό δεν εχει τη ραγα στη βαση που ευθιγραμιζει το κλειστρο και που κπια στηγμη θα πεσει στην ιμπαλαλογικά έχει και πιο ελαφρύ ελατήριο αδρανείας μέσα στο κλείστρο. Το θέμα είναι όμως από άποψη αξιοπιστίας πόσο θα αντέξει το κάθενα.
Τα κλικ πως τα πάθαινε ?Το τι έχω τραβήξει,με το φαινόμενο κλικ,τα έχω ξαναπεί...
Τώρα,με κατασκευή επανατατικό,κάνει ένα,δύο την σεζόν....
Συνήθως όταν αφήνεις μαλακά το κλείστρο.Τα κλικ πως τα πάθαινε ?
Την τράνταζες λίγο και ξεκούμπωνε ?
Δεν το διευκρήνισα σωστά. Δεν αναφερόμουν σε όλο το όπλο για την αξιοπιστία αλλά στα κομμάτια που έχουν ελαφρύνει όπως το κλειστρο και το εσωτερικό ελατήριο τα οποία λογικά θα δέχονται μεγαλύτερη καταπόνηση λόγο μειωμένου βάρους ενώ η δυναμη από το φυσίγγι παραμένει η ίδια και άρα θα έχουν μειωμένη διάρκεια ζωής. Χωρίς να τα έχω αυτά τα όπλα για να μπορώ να τα συγκρίνω. Υπόθεση κάνω. Αλλά φαίνεται απολύτως λογικό. Τούρκικα ειναι αυτά αλλιως δεν θα είχαν το 1/4 της τιμής των BenelliΤο huglou renova μου φενετε πιο ανθεκτικό δεν εχει τη ραγα στη βαση που ευθιγραμιζει το κλειστρο και που κπια στηγμη θα πεσει στην ιμπαλα
Αυτό είναι λάθος του χρήστη ... τα κλαδιά και τα έντονα τραντάγματα λάθος του σχεδιασμού.Συνήθως όταν αφήνεις μαλακά το κλείστρο.
Γίνεται και αλλιώς για αθόρυβο γέμισμα.Εγω το αφήνω με το κουμπί απελευθερωσης.
Είναι αστείο να συγκρίνουμε τις δύο εταιρίες σε ποιότητα κατασκευής!!!Το huglou renova μου φενετε πιο ανθεκτικό δεν εχει τη ραγα στη βαση που ευθιγραμιζει το κλειστρο και που κπια στηγμη θα πεσει στην ιμπαλα
Τσου!Τα κλικ πως τα πάθαινε ?
Την τράνταζες λίγο και ξεκούμπωνε ?
Το βοηθάς στρεφοντας την κεφαλή από τον εξωλκεα να κλειδώσει.Γίνεται και αλλιώς για αθόρυβο γέμισμα.
Δεν παίζουν ρόλο οι πιέσεις Γιάννη.Πώς κατάφερε με ελαφρύτερο κλείστρο,πιο φαρδύ αυλό (που σημαίνει μικρότερες πιέσεις σε όμοιο φυσιγγι),να φτιάξει κάτι λειτουργικό?
Γιατί ο Ιταλός δεν το κάνει?
Ξεκλείδωνε το κλείστρο κατά την επαναφορά δηλαδή ... άλλο πρόβλημα αυτό με το ίδιο σύμπτωμα.Τσου!
Έριχνε την πρώτη κι έκανε κλικ στην δεύτερη η στην τρίτη.
ΑκριβώςΤο βοηθάς στρεφοντας την κεφαλή από τον εξωλκεα να κλειδώσει.