Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νωρίτερα έλυσα την urika για καθάρισμα μετά το ντουμάνιασμα με τα κένταυρος. Όταν πήγα να καθαρίσω τη σκανδαλοθήκη, έπεσε το πιράκι της σκανδάλης (trigger pin)!
Είναι το Νο84 του link
http://www.berettaweb.com/sezionati/sez al391.htm
Γιατί ρε μπερέτα μου τα κάνεις αυτά!?! Με λίγη προσπάθεια το έβαλα στη θέση του αλλά έτσι όπως το βλέπω στο επόμενο καθάρισμα πάλι θα το μαζεύω από το πάτωμα.
Να ανησυχώ; Είναι πρόβλημα;

Νωρίτερα έλυσα την urika για καθάρισμα μετά το ντουμάνιασμα με τα κένταυρος. Όταν πήγα να καθαρίσω τη σκανδαλοθήκη, έπεσε το πιράκι της σκανδάλης (trigger pin)!
Είναι το Νο84 του link
Γιατί ρε μπερέτα μου τα κάνεις αυτά!?! Με λίγη προσπάθεια το έβαλα στη θέση του αλλά έτσι όπως το βλέπω στο επόμενο καθάρισμα πάλι θα το μαζεύω από το πάτωμα.
Να ανησυχώ; Είναι πρόβλημα;
Στα 13 χρόνια που την έχω δεν μου έχει τύχει ποτέ να φύγει αυτό το πιράκι. Βέβαια δεν το έχω βγάλει και ποτέ.

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, στο πιο κάτω link με τα εξαρτήματα της urika ποιο είναι (σε ποιον κωδικό αντιστοιχεί) το ελατήριο της γλώσσας όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτό; Μήπως το 104;

dsc08987-jpg.973

Στα 13 χρόνια που την έχω δεν μου έχει τύχει ποτέ να φύγει αυτό το πιράκι. Βέβαια δεν το έχω βγάλει και ποτέ.

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, στο πιο κάτω link με τα εξαρτήματα της urika ποιο είναι (σε ποιον κωδικό αντιστοιχεί) το ελατήριο της γλώσσας όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτό; Μήπως το 104;

dsc08987-jpg.973

Ναι Χρηστο,το 104.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει πιθανότητα με την ορειχαλκινη βουρτσα (οχι την ελικοειδη) και εχοντας ριξει λάδι πρωτα στην κάννη να γρατζουνιστεί το χρώμιο εσωτερικά?. Βλέπω στην επάνω κάννη καποιες ψιλές γρατζουνιές και δεν ξέρω αν είναι όντως γρατζουνιες η επίμονη μολύβδωση.
Υγ οι κάννες του beretta δεν καθαρίζουν έυκολα. Σήμερα καθάρισα και την maxus και την xlr και καθάρισαν χωρίς πολύ προσπάθεια, παροτι κι αυτές τα ίδια φυσίγγια ριχνουν lambro classic που αφηνουν πράμα στην κάννη....Το 690 θέλει πιο πολλά περασματα.

Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει πιθανότητα με την ορειχαλκινη βουρτσα (οχι την ελικοειδη) και εχοντας ριξει λάδι πρωτα στην κάννη να γρατζουνιστεί το χρώμιο εσωτερικά?. Βλέπω στην επάνω κάννη καποιες ψιλές γρατζουνιές και δεν ξέρω αν είναι όντως γρατζουνιες η επίμονη μολύβδωση.
Υγ οι κάννες του beretta δεν καθαρίζουν έυκολα. Σήμερα καθάρισα και την maxus και την xlr και καθάρισαν χωρίς πολύ προσπάθεια, παροτι κι αυτές τα ίδια φυσίγγια ριχνουν lambro classic που αφηνουν πράμα στην κάννη....Το 690 θέλει πιο πολλά περασματα.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση !!! Με ορειχάλκινη, ακόμη και ελικοειδή, αποκλείεται!!! Το χρώμιο είναι πολύ σκληρότερο.
Κανονικά ούτε με ατσάλινη βούρτσα δεν χαράζεται, το χρώμιο είναι σκληρότερο και από το ατσάλι (είναι κι αυτός ένας λόγος που κάνουν τις επιχρωμιώσεις) ... αλλά δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρεις. ;)
Πιστεύω με σιγουριά ότι οι γρατζουνιές που βλέπεις είναι μολυβδώσεις ...

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση !!! Με ορειχάλκινη, ακόμη και ελικοειδή, αποκλείεται!!! Το χρώμιο είναι πολύ σκληρότερο.
Κανονικά ούτε με ατσάλινη βούρτσα δεν χαράζεται, το χρώμιο είναι σκληρότερο και από το ατσάλι (είναι κι αυτός ένας λόγος που κάνουν τις επιχρωμιώσεις) ... αλλά δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρεις. ;)
Πιστεύω με σιγουριά ότι οι γρατζουνιές που βλέπεις είναι μολυβδώσεις ...
Στελιο τι λες να κάνω, να ρίξω νίτρο? Η καμια flitz?

Στελιο τι λες να κάνω, να ρίξω νίτρο? Η καμια flitz?
Τι εννοείς νίτρο; Τα υγρά τύπου Nitro solvent που πουλούν για καθαρισμό των καννών; Μπορείς να βάλεις τέτοιο, δεν θα σου κάμει ζημιά. Και Flitz αν έχεις, ή Brasso, δεν υπάρχει θέμα ... Αλλά βασικά πολύ τρίψιμο! ;)
Αν δεν φύγουν με την ορειχάλκινη βούρτσα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψιλό ατσαλόμαλλο κουζίνας μαζί με λάδι ή solvent. Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει και σε χρωμιωμένες κάννες και σε αχρωμίωτες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν δεις προσεκτικα τις γραμμες και εινα απολυτα ευθειες,ειναι μολυβδωσεις!
Δεν υπαρχει περιπτωση να επαθε ζημια η καννη απο την ορειχαλκινη!
Οτι λεει κι ο Στελιος!
Προσωπικα,χρησιμοποιώ την ατσαλινη ελικοειδή...
Μονο που την τσεκαρω πριν τη χρηση,μηπως εχει σπάσει καμια σπειρα και εξέχει καποιο συρμα...

Το σετ που έχω πάρει είναι Bisley. Eχει δύο βουρτσες ορειχαλκινες. Την ελικοειδή και την άλλη. Εγώ βάζω την άλλη. Παρατήρησα όμως ότι οι άκρες τις είναι πολύ μυτερες γι αυτό και είπα λες...Τελος πάντων θα επιμείνω και θα δούμε.

Status
Not open for further replies.
Back