Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
https://www.ant-supplies.uk/maintenance-and-care/gun-chamber-cleaning-rods.html

Aυτη τη βουρτσα σου λεει ο Γιωργος. Ειναι μανουλα, καθαριζει, ειναι πολυ λεπτες και ευκαμπτες οι τριχουλες και δεν γρατζουναει.

Την έχω πάρει κι αυτή.. .Αλλά τη γράφει μόνο για θαλαμη. Κανει και για όλη την καννη;
Εγώ που χρησιμοποιώ τις αμερικάνικες που έχουν αρκετά σκληρή τρίχα από φωσφορούχο ορείχαλκο, μια χαρά καθαρίζουν και ούτε υπάρχει περίπτωση να γρατζουνίσουν την κάννη! ;) :)
Μπορεί οι Bisley - Parker Hale να είναι κορυφαίες, αλλά έχουν ιδιαίτερο σπείρωμα ... Και εγώ έχω ήδη αρκετές αμερικάνικες βέργες (αλλά και ευρωπαικές) που δεν είναι συμβατές, οπότε θέλουν ειδικούς αντάπτορες ή πατέντες ... γι' αυτό δεν έχω πάρει, αλλά βολεύομαι με τις αμερικάνικες:
https://www.ebay.com/itm/KleenBore-...018650&hash=item1a0d76c8c3:g:i2QAAOSwwgRZ5LdG
http://www.tetraguncare.com/prosmith-brass-core-bronze-brushes/

Εγω την προσαρμοσα σε μια παλια αλουμινενια βεργα καθαρισμου. Το σπειρωμα της βουρτσας κανει ακριβως στο σπειρωμα της βεργας, στις ενωσεις των κομματιων. Οποτε 2 απο τα 3 κομματια, συν τη βουρτσα καθαριζουν την κανη εως ενα μεγαλο κομματι. Απο κει και περα αναλαμβανουν πανακια και τετοια

Σκεφτομαι καποια στιγμη να παρω ενα boresnake παντως

Το εγγλέζικο σπείρωμα που έχουν οι Parker και Bisley, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, εκτός και αν θες να το πληρώσεις χρυσό. Νομίζω φέρνει το σετ με βέργα ο Παπατσαρουχας.
Αυτό που είχα κάνει εγώ ήταν να πάρω έναν ανταπτορα από Ιταλικό σε Αμερικάνικο σπείρωμα (έχει ο Καλκ γύρω στο 1€) . Το εγγλέζικο σπείρωμα είναι διαμέτρου ενδιάμεσης του Ιταλικού και του Ανερικάνικου, στην Ιταλική βέργα δεν μπαίνει ενώ στην Αμερικάνικη κολυμπάει. Πήρα λοιπόν λίγο σιδηροστοκο, ανακάτεψα με hardener 1:1 και γέμισα το Αμερικάνικο σπείρωμα, φύτεψα μέσα την βούρτσα (σπείρωμα αρσενικό) και απλά πρόσεξα να στερεωσω την βούρτσα όρθια. Σε λίγο είχε γίνει .....μπετό!
Αργότερα μου έφτιαξε φίλος βέργα.

Γι αυτό ακριβώς πήρα κι εγώ το ξύλινο σετ της Bisley. Βέβαια το ξύλο της βεργας δε το λες και ποιοτικό, όταν βρίσκει φάλτσα στην κάνη με το μέσα έξω φεύγουν κομμάτια απ το ξύλο...
Παρε θερμοσυστελομενο για τα καλωδια και "ντυστο"!

Σκεφτομαι καποια στιγμη να παρω ενα boresnake παντως
Έχω, δεν συγκρίνεται με ένα κανονικό καθάρισμα. Εξαιρετικό ωστόσο για χρωμιομενες κάννες. Θέλει μετά την χρήση όμως για να μην παγώσουν τα κατάλοιπα.

Γι αυτό ακριβώς πήρα κι εγώ το ξύλινο σετ της Bisley. Βέβαια το ξύλο της βεργας δε το λες και ποιοτικό, όταν βρίσκει φάλτσα στην κάνη με το μέσα έξω φεύγουν κομμάτια απ το ξύλο...

Παρε θερμοσυστελομενο για τα καλωδια και "ντυστο"!
Τι διάμετρο έχει η ξύλινη βέργα; 10-12 χιλ. ή περισσότερο ;;; Περίπου το ίδιο παθαίνουν (γδαρσίματα) και οι αλουμινένιες βέργες. Γι' αυτό εγώ έφτιαξα ένα "οδηγό" που μπαίνει στη θαλάμη ... Πάρε ένα ριγμένο κάλυκα τύπου Gordon, κατά προτίμηση με ψηλό μέταλλο 16 χιλ. ή ψηλότερο, κόψε το υπόλοιπο πλαστικό μέρος, βγάλε το καψούλι και μεγάλωσε την τρύπα ώστε να περνάει η βέργα άνετα. Περνάς τη βέργα προτού βιδώσεις τη βούρτσα ... και έτσι δεν την αφήνει να έρθει σε επαφή με την περιφέρεια της θαλάμης αλλά κινείται ομοαξονικά στη κάννη.
Οι αλουμινένιες αμερικ. βέργες έχουν διάμετρο νομίζω γύρω στα 8 χιλ. οπότε εγώ με ένα 10αρι τρυπανάκι μεγάλωσα την τρύπα του καψουλιού (με το χέρι) και ήταν Ο.Κ.
Δεν ξέρω όμως αν θα βολεύει να γίνει με την ξύλινη βέργα λόγω πάχους ... αν έχει το περιθώριο η βάση του Gordon ... .xm.

Τι διάμετρο έχει η ξύλινη βέργα; 10-12 χιλ. ή περισσότερο ;;; Περίπου το ίδιο παθαίνουν (γδαρσίματα) και οι αλουμινένιες βέργες. Γι' αυτό εγώ έφτιαξα ένα "οδηγό" που μπαίνει στη θαλάμη ... Πάρε ένα ριγμένο κάλυκα τύπου Gordon, κατά προτίμηση με ψηλό μέταλλο 16 χιλ. ή ψηλότερο, κόψε το υπόλοιπο πλαστικό μέρος, βγάλε το καψούλι και μεγάλωσε την τρύπα ώστε να περνάει η βέργα άνετα. Περνάς τη βέργα προτού βιδώσεις τη βούρτσα ... και έτσι δεν την αφήνει να έρθει σε επαφή με την περιφέρεια της θαλάμης αλλά κινείται ομοαξονικά στη κάννη.
Οι αλουμινένιες αμερικ. βέργες έχουν διάμετρο νομίζω γύρω στα 8 χιλ. οπότε εγώ με ένα 10αρι τρυπανάκι μεγάλωσα την τρύπα του καψουλιού (με το χέρι) και ήταν Ο.Κ.
Δεν ξέρω όμως αν θα βολεύει να γίνει με την ξύλινη βέργα λόγω πάχους ... αν έχει το περιθώριο η βάση του Gordon ... .xm.
Ωραία πατέντα! Είναι πιο στενή από τον Gordon σίγουρα.

Status
Not open for further replies.
Back