Καλοτουφεκο το κανονι Κωστα! Αυτη ειναι συζυγος! Πολυ καλο οπλο και μου αρεσει που εχει 76cm κανη!
Καλά τα λένε οι φίλοι,εγώ προσωπικά επειδή βαριέμαι να βγάζω το κλείστρο,την καθαρίζω ανάποδα.Δηλαδή όταν αφαιρώ την κάννη μαζί με το κλείστρο,βάζω την βέργα από την μπούκα και τη σπρώχνω προς τη θαλάμη και τερματίζει στο κλείστρο.όπως λέει κι ο Κωνσταντίνος αν βγάλεις το κλείστρο μπορείς να καθαρίσεις μια χαρά την κάννη,απλά όταν η βέργα τερματίζει στο καπάκι βάζεις(σπρώχνεις)με το δάκτυλο![]()
Μόλις τελειώσει το κυνήγι,θα πάω στο Σχιστό και θα κάνω δοκιμές με όλη την σειρά των εργοστασιακών τσοκ....Καλησπερα!
Οποιος εχει φωτογραφια απο κατανομή full η εστω οποιουδηποτε αλλου μαμά τσοκ της es 100 vitoria, και μπορει να την ανεβάσει εδω ή στις βλητικες δοκιμές θα βοηθουσε παρα πολυ![]()
Διαμαντή τα 28γρ σου τα ρίχνει;Καλά τα λένε οι φίλοι,εγώ προσωπικά επειδή βαριέμαι να βγάζω το κλείστρο,την καθαρίζω ανάποδα.Δηλαδή όταν αφαιρώ την κάννη μαζί με το κλείστρο,βάζω την βέργα από την μπούκα και τη σπρώχνω προς τη θαλάμη και τερματίζει στο κλείστρο.
Μόλις τελειώσει η φετινή περίοδος,θα λυθεί για πρώτη!!! φορά το κλείστρο(μετά απο 13 χρόνια) και θα γίνει επιμελής καθαρισμός του όπλου.Και όπως έχω πεί,χωρίς ούτε μια εμπλοκή μέχρι τώρα....
Μόλις τελειώσει το κυνήγι,θα πάω στο Σχιστό και θα κάνω δοκιμές με όλη την σειρά των εργοστασιακών τσοκ....
Αποστόλη επειδή βλέπω ότι ψηνεσαι για την vitoria θα σου απαντήσω εδώ, ήταν το βασικό μου όπλο για χρόνια πριν αποδημισω, κάννη 71εκ τσοκ μαμισια, κυνήγια επιτοπληστων φερμας πέρδικα, ορτυκι,αγριοκουνελο,μπεκατσα και περπατητο τρυγόνι, τσίχλα. Φυσίγγια τα πάντα όλα, εμπλοκή θυμάμαι μόνο σε 24γρ σκοπευτικά και όχι συνέχεια, σε αμερικανικα χαμηλών πιεσεων και ταχυτήτων τύπου handicap, και μια φορά με χάρτινο golden wing που μπορεί να φταίει και το φυσίγγι διογκωση αλλά μου κόστισε παραπάνω από όλα γιατί ήταν την ώρα που σηκώθηκε το κοπάδι με τις περδικες. Σαν όπλο τώρα ποτέ δεν μαρεσε αυτή η ιδιομορφια της βάσης κάννης αλλά είναι καθαρά προσωπικό γούστο (μαρεσουν οι τύπου beretta 300,391 και montefeltro) αλλά πρακτικά είναι πολύ εύκολο για έναν έλεγχο μηχανισμού σκανδαλης, καθάρισμα. Τίμιο όπλο και χωρίς προβλήματα, τώρα η κάννη είναι προσωπικό γούστο και θα ακούσεις πολλές απόψεις, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα 71εκ ακόμα και πολύ κοντινές, μπιχτες τουφεκιες που γίνονται στο αγριοκουνελο .Σε αυτογεμές 71 εκατοστά, σε δίκαννο 71 ή 76.
Παιζουν ρόλο και οι διαστάσεις σου βέβαια, ο τρόπος που ριχνεις κτλ.
Αυτα τα μήκη κάνουν και για περπατητό και για καρτερι. Εξαιρώ την μπεκάτσα μόνο που έχει πυκνά συνήθως.
Κωνσταντίνε σε ευχαριστω για την απαντηση!Αποστόλη επειδή βλέπω ότι ψηνεσαι για την vitoria θα σου απαντήσω εδώ, ήταν το βασικό μου όπλο για χρόνια πριν αποδημισω, κάννη 71εκ τσοκ μαμισια, κυνήγια επιτοπληστων φερμας πέρδικα, ορτυκι,αγριοκουνελο,μπεκατσα και περπατητο τρυγόνι, τσίχλα. Φυσίγγια τα πάντα όλα, εμπλοκή θυμάμαι μόνο σε 24γρ σκοπευτικά και όχι συνέχεια, σε αμερικανικα χαμηλών πιεσεων και ταχυτήτων τύπου handicap, και μια φορά με χάρτινο golden wing που μπορεί να φταίει και το φυσίγγι διογκωση αλλά μου κόστισε παραπάνω από όλα γιατί ήταν την ώρα που σηκώθηκε το κοπάδι με τις περδικες. Σαν όπλο τώρα ποτέ δεν μαρεσε αυτή η ιδιομορφια της βάσης κάννης αλλά είναι καθαρά προσωπικό γούστο (μαρεσουν οι τύπου beretta 300,391 και montefeltro) αλλά πρακτικά είναι πολύ εύκολο για έναν έλεγχο μηχανισμού σκανδαλης, καθάρισμα. Τίμιο όπλο και χωρίς προβλήματα, τώρα η κάννη είναι προσωπικό γούστο και θα ακούσεις πολλές απόψεις, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα 71εκ ακόμα και πολύ κοντινές, μπιχτες τουφεκιες που γίνονται στο αγριοκουνελο .
Φυσικα και ειναι..Για τα τσοκ δεν ξερω να σου πω,παντως ολοι όσοι την εχουν εδώ περα με τα δικα της κυνηγανε (συνηθως 3* η 4*)..Η αληθεια ομως ειναι οτι γενικα δεν ασχολούνται καθολου με εξω εργοστασιακα τσοκ..Αυτο το παθος εδω στο φορουμ το γνωρισα κ δεν περίμενα ποτέ οτι θα ειχε τοσο μεγαλη απήχηση..Πιστεύω να είναι όπλο για όλα τα κυνήγια.
Τίποτα φίλε να σε καλα, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω , από θέμα αξιοπιστιας το έχει αποδείξει χρόνια τώρα παντός καιρού και εδάφους έχω κάνει ωραίες τουφεκιες με αυτό το όπλο αλλά λόγω κυνηγιων τεσσαρι και με σχεδόν μόνιμα βιδωμενο το ντεμι τσοκ δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Κωνσταντίνε σε ευχαριστω για την απαντηση!
Οντως την εχω στο μυαλό μου ως επικρατεστερη επιλογή, χωρίς όμως να εχω αποκλείσει άλλα μοντέλα.
Δεν με ξετρελαίνει η ενιαία βάση με την κάννη αλλα ούτε με χαλάει.
Μου αρέσει η παραδοσιακή όψη του όπλου,και το γεγονός ότι ειναι αξιόπιστο και δοκιμασμένο εδω και χρόνια.Πάντα πήγα σε δοκιμασμένες λύσεις ,όπως και το μπαικάλ.
Επίσης μου αρέσει ο απλός μηχανισμός του , και τα λίγα μέρη που τον απαρτίζουν . Οσο πιο λιτός ένας μηχανισμός, τόσο πιο αξιόπιστος.
Βλητικά θέλω να δω τι κάνει πριν κατλήξω ποιο μοντελο θα πάρω.Αλλα δεν βρίσκω φωτο απο βολες στο ιντερνετ οσο και αν εψαξα σε ελλαδα και εξωτερικο. Μυστηριο!
Η es 100 , ειναι δοκιμασμένη, αξιοπιστη και με πολύ καλη σχέση τιμής/αποδωσης.
Πιστεύω να είναι όπλο για όλα τα κυνήγια.
Κωνσταντίνε είναι κοινή διαπίστωση ότι εχει καλές τουφεκιές. Ωστόσο θα ήθελα να ξέρω αν δινει κατι παραπάνω σε συγκρισή με τα μπαικάλ.Τίποτα φίλε να σε καλα, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω , από θέμα αξιοπιστιας το έχει αποδείξει χρόνια τώρα παντός καιρού και εδάφους έχω κάνει ωραίες τουφεκιες με αυτό το όπλο αλλά λόγω κυνηγιων τεσσαρι και με σχεδόν μόνιμα βιδωμενο το ντεμι τσοκ δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Το μονο που αλλαζει ειναι η ονομαστικη συσφιξη σε σχεση με την πραγματικη....τιποτα αλλο!Ευχαριστω παρα πολυ ολους τους φιλους για τις ευχες τους...
Το ντουφεκι δοκιμαστηκε σε καρτερι και μπορω να πω οτι εχω κολλησει μαζι του
Θα ηθελα τη βοηθεια σας ομως σε κατι....
Φιλος που εχει στην κατοχη του την Beretta Vitoria ES100 μου εδωσε ενα τσοκακι της Briley (MOD) εσω εξω με porting
( http://www.pshqeurope.com/Briley-Beretta-Mobile-Choke---Ported.aspx )
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το οτι το δικο του οπλο εχει αυλο 18,4 ,η δικια μου εχει 18,3 και παρολαυτα το τσοκακι βιδωνει και καθεται ακριβως.
Υπαρχει περιπτωση να επηρεαζει αρνητικα την ντουφεκια?
Με κατι φυσιγγια 28gr VICTORY που το δοκιμασα εκανε παπαδες παντως![]()
Κώστα πουλάω την ίδια κάννη όπως φαίνεται στις αγγελίες (γιατί την πήρα σαν δεύτερη και βαρέθηκα το βάλε - βγάλε). Φοβερή κάννη με φοβερές τουφεκιές. Οι τουφεκιές της γίνονται ακόμη πιο πολύ φαρμάκι με τα Anaconda της PatternmasterΜηπως εχει δοκιμασει και καταληξει καποιος συναδελφος σε aftermarket mobile τσοκακια για το συγκεκριμενο οπλο?
Κώστα προτιμώ να τα δώσω όλα πακέτοΧρηστο καλησπερα,
Υπαρχει περιπτωση να δωσεις το long range ξεχωριστα?
Και αν ναι θα μπορουσες να μου πεις μια τιμη?
Ευχαριστω!