Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΟΛΕΣ οι εταιριες αυτογεμων κατα καιρους εχουν παρουσιασει ελλατωματικα οπλα,οπλα με αστοχια υλικου κλπ..
Και οπως πολυ σωστα λες Παυλο τα ποζε ποιοτικα εχουν παρει πολυ τα πανω τους ποιοτικα (δεν αναφερομαι μονο στα μπερεττα)..
Σε ρωταει λοιπον ο φιλος τι καραμπινα να παρει κ δεν ξερεις τι να του απαντησεις..
Προτιμότερο ειναι να του προτεινεις καποιο παλιο κ δοκιμασμενο μοντελο παρα καποιο συγχρονο..
Και αυτο συμβαινει και σε παρα πολλα αλλα προιοντα που δεν εχουν σχεση με κυνηγι..
Εχει πεσει παρα πολυ η ποιοτητα δυστηχως..
Σκας το χιλιαρικο+ και αντι για καραμπινα περνεις μπαστουνι του γκολφ..

Παραθετω ολοκληρο το αρθρο του Randy στο οποιο εκανε μια γρηγορη συγκριση στις καραμπινες που δεσποζουν στην αμερικανικη αγορα. Για μενα το αρθρο τα σπαει γιατι λεει και ολες τις αληθειες για το made in Italy η made in USA. To αρθρο γραφτηκε το 2015

Mossberg Vs. Remington Vs. Beretta Vs. Benelli Vs. Fabarm Vs. Browning Autoloaders

According to the latest (2015) data distributed by the ATF, over 1.2 million shotguns were made in the United States in 2013. The vast majority of those shotguns were produced by Mossberg and Remington.

In 2013, over 936,000 shotguns were imported into the U.S., falling to just over 648,000 in 2014. For 2014, the top import country of manufacture for shotguns was Turkey, followed by Italy, then China in the third slot. The fourth position was Brazil, with 58,729 shotguns imported. The numbers rapidly drop off from there, with Russia at 21,830 (import now banned for the most part), and no other country exceeded 7000 units imported.

Unfortunately, the “Made in USA” moniker is sorely misused. Beretta has one of the worst offenders, calling their 3901 “Made in USA” yet shipping them with Turkish barrels, now calling their A300 Outlander with imported barrels “Made in USA” as well. It is fraudulent, obviously, but consumers seem oblivious to it, and are perpetually duped by it.

This is going to surprise or shock some folks, but a Browning Citori or Cynergy is just as much “Made in the USA” as a Beretta A300 Outlander is. All you have to do is refer to the ATF data: in 2014, a grand total of 652 shotguns were imported into the United States from Japan. Browning does not primarily import shotguns from Japan, they import parts for the most part. The “Made in Italy” moniker is also misused, for it is not unusual to have a shotgun manufactured in Turkey, run it through the Italian proof house, and then call it “Made in Italy.” It is bad enough that Fabarm now has taken the step of marking their shotguns “100 Percent Made in Italy.”

There are countless e-mails and phone calls every year asking about the “best” shotgun, the “best” shotgun for clays, the “best” for hunting, and so it goes. There is no easy, glib answer, for many of us are more price-loyal than brand loyal. We should all “beware the man with one gun,” for that miserable fellow has no clue about shotguns or firearms, and is perpetually clueless about using the right tool for the job. Yes, beware the man with one gun and also beware the man with one screwdriver.

I'll go down the line with a few comments about prominent models of autoloading twelve gauge shotguns. It isn't designed to change the mind of the man with one gun, if he actually has one, but it just might give you some food for thought.

BERETTA

At one time, despite the Beretta weak warranty and invisible customer service, Beretta-made product was a favorite of mine. It is still is, referring to the A303 and A390 models, and the Browning B-80 made by Beretta. Those days are long gone, for with every new model marked Beretta, the “500 Years Unmarred By Progress” is increasingly obvious. If you broke that wacky “Kick-Off” springy thing, you can buy a new one . . . for $319. Recoil pad sold separately. An extra field barrel for your A400: $799.99. The worthless fantastic plastic “Gunpod” is $215.

In a rare burst of honesty, the American Rifleman staff commented (referring to an A400 example) that, "That being said, the center of the shot pattern was noticeably low and right of the point of aim." They also said, "The Xplor Action’s stock is made from walnut featuring the company’s X-Tra Grain technology. Essentially, Beretta enhances the wood’s natural appearance through the application of an oil finish. The Grade-2 walnut on the evaluation sample exhibited noteworthy grain; however, the finish wasn't consistent, leaving many areas that appeared to be comparatively dry." When shotguns don't shoot where they are pointed, no one should pay a premium for that sordid feature. Noteworthy fake grain is something that must now be breaking new ground.

Several 3-1/2 inch A400's won't eject 3-1/2 inch shells: a known issue. After the tremendous problems with the A391 (broken gas pistons, bad bolt buffers, bad shell lifters, incomprehensible fore-end nut, etc.), the myriad problems with the Xtrema (discontinued) and the apparently discontinued Xtrema2 that gained a reputation for shooting far to the left, you'd think there would be a lot more testing before the sale, but that surely is not the case.

Although the prices aren't dropping, the amount of plastic, unfinished parts, poor machining, and haphazard fit and finish in current Beretta product is astonishing. Although allegedly “Beretta” is the flagship brand of all the Beretta brands (Benelli-Beretta-Franchi-Stoeger) that flag is sagging, if not sinking. When all else fails, invent a choke tube thread seems to be part of the path, along with techno-polymer everything.

BENELLI

Benelli inertia guns are a known quantity, and although they are a bit proudly priced, they are backed by a good warranty and very good customer service. Yes, inertia guns have more recoil than gas autos and yes, several gas autos handle a wider spectrum of loads. Yes, the old inertia action is not at all a Benelli exclusive, as Browning / Weatherby / Girsan and others now have inertia guns that work well from an action standpoint.

Yes, Benelli plays too many violins, their goofy “Crio System” is without meaning or purpose, their Ethos (and the 'Progressive Comfort” attempt) is less than stellar, but the Montefeltro / M2 / SBEII / Vinci shotguns are quite well-assembled and generally as reliable as anything out there. The Franchi inertia guns, essentially the “Stoeger” made correctly, are now made at the Benelli-Urbino facility, and with the exception of the peculiarly notched / hard to replace recoil pad, are desirable guns as well.

MOSSBERG

For the low initial cost, the Mossberg 930 is 12 gauge autoloader to beat. It is on the heavy side, both a blessing and a curse depending on how you want to use it, but the walnut “All-Purpose Field” can be had for $530 and there is a plethora of models to currently choose from, from HD models to 3-gun, to “Duck Commander” editions. None of them break the bank, and extra barrels cost $196 from Mossberg.

BROWNING

Browning is one of the most powerful brand names out there. Invariably, Browning and “Winchester” autoloaders sorely need trigger work and aftermarket choke tubes, but they do offer guns that won't give you a headache if you look at them and their gas guns (Silver / Gold / Maxus, Winchester SX2 / SX3) have long been solid product despite the annoyances of heavy triggers and poorly performing and mismarked choke tubes. Browning “Activ Piston” actioned autoloaders always have been remarkably soft-shooting for their weight class.

FABARM / CAESAR GUERINI

Caesar Guerini has long had an inertia gun, the “Roman,” not available in the U.S. Fabarm has been in the autoloading market for some time, and now that CG and Fabarm have combined, at last there are two lines of Pulse Piston autoloaders available in the U.S.: three models of Fabarm XLR5 (actually more including the female-focused Syren XLR5 Waterfowler and the Syren XLR5 Sporting).

The second line is the L4S, a very nicely trimmed up and lightened up autoloader that is one remarkably excellent hunting gun and my current favorite field 12 gauge. Fabarm USA / Caesar Guerini USA has built their reputation on quality, attention to detail, and industry-leading customer service and it appears to have thankfully continued with their autoloaders.

REMINGTON

The Remington 1100 remains the most successful autoloading shotgun in history. That said, the 1100 from 1963 is a heavy gun at 8 lbs. or so, and as a 12 gauge field gun is ponderous. Remington, throughout numerous ownership and management changes has been unable to displace it. Today, autoloading enthusiasts seem to want shims to change cast and drop, lighter guns, and more load versatility. The load versatility part has been addressed with the Versa Max, and it also has a cleaner gas system along with stock shims. Yet, the 3 inch 12 gauge autoloader that doesn't weigh 8 lbs. or more has proved elusive for the Remington brand.

A lot is riding on the new Remington V3, covered in several previous articles, but production guns have yet to make it to market. So, although it looks promising, based on extensive shooting with a prototype, and the price point is aggressively low, I'll have to reserve judgment until there is a final embodiment of the V3 series that people can actually buy.

WEATHERBY

Turkish shotguns are sold primarily on the basis of their cheapness, no news there. Turkish manufacturers are not compelled to follow either the C.I.P. or SAAMI. As a result whatever standards they comport to is unknown. Weatherby has done a good job working with ATA to bring over good quality shotguns with Weatherby's own standards applied at the plant level. This has resulted in the SA-08 gas autoloader line, shotguns made in Turkey that are affordable and well-worth owning.

Pure opinion by Randy Wakeman

Κωνσταντινε το ειχαμε ξαναπει οτι ο συγκεκριμενος μπορει και να μεροληπτει. Δεν νομιζω ομως να εχει κατι εναντιον του ομιλου Beretta καθοτι κυνηγαει συστηματικα οπλα του ομιλου της οπως 303, Μ2 και λοιπα. Προσφατα εγραψε για τη SBEIII οτι ειναι ισως το καλυτερο αδρανειας που κυκλοφορησε ποτε.
Οταν καποιος επωνυμος σαν αυτον βγαινει και γραφει τοσο αρνητικα για την Beretta και η Beretta δεν μπορει να τον σταματησει δικαστικα σιγουρα καποιο λακκο εχει η φαβα. Δες και τα αρθρα του American Rifleman που ειναι πιο ουδετερα. Στα ιδια επιπεδα κυμαινονται. Κανενας τους δεν ειπε οτι η Beretta δεν ειναι μεγαλη εταιρεια, απλα λενε οτι εριξε πολυ την ποιοτητα στις καραμπινες της σε αντιθεση με τα δικαννα της που ειναι καταπληκτικα
Καταλαβαίνω τι λες Παύλο να ξέρεις δεν είμαι δογματικος με μια εταιρεία θα πω καλά και τα κακά άμα τα δω, η beretta και η benelli λειτουργούν εδώ ως δύο τελείως διαφορετικές εταιρείες , τώρα αυτό για το SBEIII μου φαίνεται αστείο αυτό θα το πει ο χρόνος και η χρήση και όχι ο πυροβολημενος Randy με πέντε δισκάκια που έριξε στην παρουσίαση στο Texas.
Προς Θεού μην με παρεξηγησεις, απλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Το να χρησιμοποιείς το βαρύ σου όνομα είναι δεκτό για εμένα. Ποια μεγάλη εταιρεία δε χρησιμοποιεί το Marketing.
Απο την άλλη το μεγάλο όνομα, δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη. Ολα φαίνονται και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης. Ισα ισα που η κολοτούμπα αν είσαι μεγάλος είναι μεγαλύτερη και πιο ηχηρη!
Οσον αφορά τις καραμπίνες, είναι όπλα εμπορικά με εφαρμοσμένο marketing που ακολουθούν συνήθως τη μόδα. Τα δίκαννα αντιθέτων είναι πιο κλασικά σε χαρακτηριστικά, αν και εκσυγχρονήστηκαν και αυτά(kick off, benelli u828 κτλ). Πόσο πιστεύεται ότι κοστίζει η παραγωγή ενός σύγχρονου αυτογεμούς; Πολύ φθηνά. Η προστιθέμενη αξία είναι απο το όνομα και το marketing που θα σε κάνει να το προτιμήσεις.

Κωνσταντίνε, ο κάθε αρθρογράφος γραφει την κριτική του. Δεν είμαστε παιδάκια όμως. φαινεται όταν κάποιος κρίνει απλά και όταν σε οδηγεί σε αγορά. Για μένα καλύτερος κριτής απο το χρόνο και την φήμη δεν υπάρχει.

Η απλότητα είναι ευφυία. Προσωπικά όπου διαβάζω για νέα συστήματα και πολύπλοκα, γυρνάω απο την άλλη.
Για μένα πραγματικό όπλο είναι αυτό που είναι απλό!!Αυτό που θέλω είναι ένα όπλο, με μία αποδεκτή αισθητικά φόρμα, εύχρηστο, με καλή απόδωση και ευκολοσυντήρητο. Τα gun pod και τα κλάιν μάιν ποτέ δεν τα συμπάθησα. Μάρκετινγκ είναι ,που δημιουργεί προβλήματα στο ίδιο του το προιόν.
τα προβλήματα ξεκινάν όταν κάνουμε τα απλά σύνθετα.(μηχανισμοί κτλ).

αυτό θα το πει ο χρόνος και η χρήση και όχι ο πυροβολημενος Randy με πέντε δισκάκια που έριξε στην παρουσίαση στο Texas.
Συμφωνω με χιλια...bike
Κ εδω το ιδιο γίνεται,πανε τα περιοδικα κ δοκιμαζουν το ταδε οπλο ριχνοντας 10,20,50,100 φυσιγγια,κανουν κ εναν οπτικο ελεγχο κ σου λενε ολα καλα..Το βλεπει ο αγοραστης κ λεει πω πω οπλαρα..το περνει και βλεπει μετα απο λιγο ξεφλουδισματα στην βαφη,εμπλοκες κ διαφορα αλλα σκηνικα..Και να τα παστελια να τα ξερολουκουμα..
Ετσι δοκιμαζονται τα οπλα ρε παιδια,σκουπιστε ψεκασατε τελειωσαμε??.pray to God.

Συμφωνω με χιλια...bike
Κ εδω το ιδιο γίνεται,πανε τα περιοδικα κ δοκιμαζουν το ταδε οπλο ριχνοντας 10,20,50,100 φυσιγγια,κανουν κ εναν οπτικο ελεγχο κ σου λενε ολα καλα..Το βλεπει ο αγοραστης κ λεει πω πω οπλαρα..το περνει και βλεπει μετα απο λιγο ξεφλουδισματα στην βαφη,εμπλοκες κ διαφορα αλλα σκηνικα..Και να τα παστελια να τα ξερολουκουμα..
Ετσι δοκιμαζονται τα οπλα ρε παιδια,σκουπιστε ψεκασατε τελειωσαμε??.pray to God.
Οι δικοί μας τα βγάζουν όλα καλά φιλε Τάσο, το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει τόσα χρόνια στα περιοδικα στις παρουσιασεις γιατί περί αυτού πρόκειται ,το μόνο αρνητικό σχόλιο είναι αν το πελμα κολλάει η όχι στα ρούχα. Αλλά είπαμε αν πεις κάτι κακό για κάποιον θα κόψουν τις διαφημίσεις και τότε αντίο. .buy.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !!!
Ήμουν αναμεσα στην a300 και στην belmonte τις έχω επομισει και τις δυο και μου ερχόταν τέλεια . Αλλά στην μεν bellmonte δεν μου αρέσει ο τροπος που παιρνει τα φυσίγγια ( δλδ κάθε φορά να σπρωχνω το μπουτον μπρος πίσω ) και στην a300 απο όσο βλέπω υπάρχει ομοφωνία για εμπλοκές !!! Ένας φίλος μου που την έχει πάντως είναι ευχαριστημένος απο οτι μου έχει πει , μάλλον ήταν απο τους τυχερους .

but the Montefeltro / M2 / SBEII / Vinci shotguns are quite well-assembled and generally as reliable as anything out there. Παυλο ειδικα με το Vinci φιλε τα πιασαν τα λεφτα τους!! Αν και .off topic. ο Randy ειδικα με τα Remi (proudly made in USA) το χαπι το χρυσωνει οσο δε παει και ειναι εμφανεστατο.

Αφού χάθηκαν τα ποστ ας ξανά κάνω την ερώτηση ! Θα ήθελα να μάθω εντυπώσεις απο όσους έχουν την a300 outlander !
Ήμουν αναμεσα στην a300 και στην belmonte τις έχω επομισει και τις δυο και μου ερχόταν τέλεια . Αλλά στην μεν bellmonte δεν μου αρέσει ο τροπος που παιρνει τα φυσίγγια ( δλδ κάθε φορά να σπρωχνω το μπουτον μπρος πίσω ) και στην a300 απο όσο βλέπω υπάρχει ομοφωνία για εμπλοκές !!! Ένας φίλος μου που την έχει πάντως είναι ευχαριστημένος απο οτι μου έχει πει , μάλλον ήταν απο τους τυχερους .
Γιώργο καλημέρα
φίλος που κυνηγάμε μαζί κι έχουμε την ίδια μούρλια με τα όπλα(πάνω από 50 έχουμε αλλάξει)πήρε πέρυσι την συνθετική outlander 71 πόντους κάννη
είναι η 1η beretta που πήρε γιατί μέχρι τότε δεν του άρεσαν κι έλεγε δεν θα πάρω ποτέ beretta .big smile.
ευχαριστημένος από την 1η στιγμή χωρίς προβλήματα κι εμπλοκές δεν βρωμίζει σχεδόν καθόλου δεν διαλέγει φυσίγγια κι ότι της βάλεις τα ρίχνει από 28-36 γρ που έχει κυνηγήσει μέχρι και 9βολα που έχει δοκιμάσει τσόκ είχε πάρει gemini αλλά τον ενοχλούσε(κι εμένα)ο θόρυβος και κυνηγά με τα δικά της χωρίς να ψάχνεται πια αφού είναι ευχαριστημένος
την έχω κυνηγήσει κι εγώ πολλές φορές με τις καλύτερες εντυπώσεις
δεν κλωτσάει ανεβαίνει και επωμίζεται τέλεια θα έλεγα ενώ όταν το πιάσεις σου δίνει την εντύπωση ελαφρώς μπροστόβαρου και άβολου όπλου όταν το σηκώσεις κουμπώνει άριστα,(τουλάχιστον και στους 2 μας)
βλητικά πάρα πολύ καλό,μάλιστα στα μπασίματα 2 μέρες που το είχα πήρα πουλιά απ αυτά που μ αρέσουν για τις αποστάσεις και τον τρόπο καταβολής του θηράματος
προσωπικά θα την έπαιρνα και αυτή σε άλλες καλύτερα οικονομικά εποχές
καλή επιλογή :)

προσωπικα μιλωντας κι επειδη μ αρεσει η beretta αν εψαχνα ν αγορασω οπλο δεν θα επερνα ουτε την 400 ουτε την α300.θα εψαχνα να παρω μεταχ,την 304 η οποια για μενα ειναι το πιο καλοζυγισμενο οπλο της σειρας η αν ηθελα να ριχνει και ατσαλινα την 391.τωρα αν ηθελα κατι πιο απλο θα πηγαινα στο best seller και αποδεδειγμενα χωρις προβληματα και αξιοπιστο es 100.αλλα πρωτος στοχος θα ηταν η 304

προσωπικα μιλωντας κι επειδη μ αρεσει η beretta αν εψαχνα ν αγορασω οπλο δεν θα επερνα ουτε την 400 ουτε την α300.θα εψαχνα να παρω μεταχ,την 304 η οποια για μενα ειναι το πιο καλοζυγισμενο οπλο της σειρας η αν ηθελα να ριχνει και ατσαλινα την 391.τωρα αν ηθελα κατι πιο απλο θα πηγαινα στο best seller και αποδεδειγμενα χωρις προβληματα και αξιοπιστο es 100.αλλα πρωτος στοχος θα ηταν η 304
Γιατι 304 και οχι 302 ευρυπιδη;εγω απο απλοτητα και στιβαροτητα μηχανισμου θα επελεγα μια 302 με καννη απο 303 για να παιρνει και mobil τσοκακια.....

Ηλια στην 304 εχουν βελτιωσει
το κλειστρο πισω που εσπαγε στις 302 καμια φορα.απο οτι εχω διαβασει ηταν η αχιλλειος πτερνα της σειρας 300 (301-302-303) και το εφτιαξαν (ενισχυσαν το κλειστρο) στις επομενες(304-390-391)

το κλειστρο πισω που εσπαγε στις 302 καμια φορα.
Γιαννη δεν το γνωριζα αυτο....αλλα δεν εχω ακουσει κιολας οτι σπανε τα κλειστρα της...η 304 τι καννες εχει;απο οτι εχω ακουσει δεν κανουν σε 302-303

Γιατι 304 και οχι 302 ευρυπιδη;εγω απο απλοτητα και στιβαροτητα μηχανισμου θα επελεγα μια 302 με καννη απο 303 για να παιρνει και mobil τσοκακια.....
η 304 παιρνει μομπιλ τσοκακια κι επειδη εχω πιασει και τις 2 η 304 εχει καλυτερο ζυγισμα και πιο ωραια γραμμη και δεν ειναι και μαγκνουμ.αλλωστε ειμαι και πολυ fun της γριας μου και το ξερετε ολοι

το κλειστρο πισω που εσπαγε στις 302 καμια φορα.απο οτι εχω διαβασει ηταν η αχιλλειος πτερνα της σειρας 300 (301-302-303) και το εφτιαξαν (ενισχυσαν το κλειστρο) στις επομενες(304-390-391)
και στην 303 το κλειστρο ειναι βελτιωμενο.ρωτησα αθηνα σε περιπτωση που θα εχω θεμα με το κλειστρο της γριας και με 100 ευρωπαικα μπαινει κλειστρο απο 390

Ο Χαρης (hunter-crete) που εχει την a300 outlander ειναι ευχαριστημενος απο οτι μου ειπε.μια φορα που κυνηγησαμε μαζι μια χαρα ηταν το οπλο.παντου και παντα μπορει να τυχουν αστοχιες.κανεις τελειος κανει αναμαρτητος.εγω εχω την benelli centro εχω ριξει περιπου 2500 τουφεκιες σε ενα χρονο που την εχω περιπου και ειναι αψογη..αλλος μου ειπε του κανει εμπλοκες.αλλος παλι μου ειπε την εχει 10 χρονια αψογη..

ηλια τα drop in τσοκ που παιρνει η 302 μετρανε ακριβως αυτο που λενε και δεν εχεις αναγκη απο mobile τσοκ.τα δικα της βγαζουνε απιστευτες τουφεκιες απλα αν χασεις ενα τον ψιλοπινεις γιατι ειναι δυσευρετα παθων.παντως δεν εχουνε τιποτα να ζηλεψουνε απο τα mobile.ειδικα με το 4 αστρα μαμα σκουπιζεις τα παντα μεχρι τα 35 μετρα ευκολα.δεν συζηταμε τι κανει το 3 και το 2 αστρα.απλα επειδη μ αρεσει και η φουλ καννη που και που την βγαζω κι αυτη για βολτα ειδικα στα μπασιματα παω μονο μ αυτην.φετος αν ειμαστε καλα και μπορω λεω να παω και σε καμμια φασσα με τη φουλ

Γιαννη δεν το γνωριζα αυτο....αλλα δεν εχω ακουσει κιολας οτι σπανε τα κλειστρα της...η 304 τι καννες εχει;απο οτι εχω ακουσει δεν κανουν σε 302-303
Ηλια σπουσαν καμια φορα μετα απο πολυχρονη χρηση και βαρια φυσιγγια.οι κανες των 302-303 δεν κανουν στην 304 με μια μικρη επιφυλαξη δεν ειμαι 100% σιγουρος.

και στην 303 το κλειστρο ειναι βελτιωμενο.ρωτησα αθηνα σε περιπτωση που θα εχω θεμα με το κλειστρο της γριας και με 100 ευρωπαικα μπαινει κλειστρο απο 390
Ναι Ευριπιδη τωρα που το λες ετσι ειναι απο την 303 και μετα το ενισχυσαν .εγω μπερδευτηκα.

Status
Not open for further replies.
Back