Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
ΑΠΟΛΥΤΑ μέχρι να δω κάτι διαφορετικό.
Ε τοτε γιατι συζητάμε; Αφού ολοι συμφωνούμε οτι με το ιδιο ακριβως φυσίγγι (οποιοδήποτε κι αν ειναι αυτο), καποια οπλα αποδίδουν καλυτερα απο καποια άλλα σε όλες τις περιπτώσεις.

Ε τοτε γιατι συζητάμε; Αφού ολοι συμφωνούμε οτι με το ιδιο ακριβως φυσίγγι (οποιοδήποτε κι αν ειναι αυτο), καποια οπλα αποδίδουν καλυτερα απο καποια άλλα σε όλες τις περιπτώσεις.
Το έχουμε πεί αυτό κ έχουμε καταλήξει.
Υπάρχουν κάννες που μπορούν να υπερέχουν εως κ 10%.
Απλώς για κάποιους μετράει το +10% και για άλλους όχι.
10% στα 400 σκάγια είναι 40..
Δεν είναι λίγα...

Μαζευτείτε καμιά 50 νοματαίοι σε σκοπευτήριο με 100 διαφορετικά όπλα και ξεκινήστε τα τουφεκίδια.
Αν βρείτε σημαντικές διαφορές μου λέτε ...

Οι διαφορές στην πλειονότητα των όπλων θα είναι μέσα σε ένα εύρος 10% και αυτά που θα είναι έξω από αυτό το εύρος θα είναι από τύχη.
Ρίξτε 2-3 ακόμα τουφεκιές με αυτά και θα μπούν μαζί με τα άλλα.

Αν παρεπιπτόντως κάποιο δεν μπει μετρήστε σύσφιξη.
Αν είναι φυσιολογική και η διαφορά με το μέσο όρο όλων των άλλων είναι στην περιοχή του +15% και πάνω θα παραδεχθώ ότι το όπλο αυτό ρίχνει σφιχτότερα από τα άλλα.
Μετά βιδώστε τον κύλινδρο και κάντε επιπλέον δοκιμές ... αν ο κύλινδρος αποδίδει και αυτός +15% από όλα τα άλλα το όπλο αυτό δεν πρέπει να είναι το μοναδικό στον οπλοβαστό σας γιατί οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να το κυνηγήσουν.

Ενα καλο φυσιγγιο....στο οποιο οπλο θα εχει πολυ καλη αποδοση...
Αυτο εχω δει ....μεσα απο τις δοκιμες μου...και παντα με το ιδιο φυσιγγιο...
Και υπαρξουν διαφορες αυτες για μενα ειναι αμελητεες.. !!
Αυτο που δεν εχω δοκιμασει ειναι οι πολλυ διευριμενοι αυλοι..... ( 18,8 ) .Εκει δεν ξερω τι διαφορες θα εχω στο ΙΔΙΟ
φυσιγγιο..
Πιστευω ομως οτι την ''λυση''....για την ιδια αποδοση την εχω βρει... και σε αυτον τον αυλο.
Εχω φτιαξει ενα φυσιγγιο ''πασπαρτου''....ετσι το λεω εγω...και ειναι στημενο με γνησια μαλλινη ταπα.
Η αποδοση του...απο 18,3 αυλο μεχρι 18,6...ειναι εντυπωσιακη...
Δεν τις εχω παρουσιασει αυτες τις δοκιμες....περιμενω να βρω οπλο με 18,8 αυλο και μετα θα τις παρουσιασω.
Μην με ρωτησετε τι κωνο ειχαν τα αλλα οπλα εκτος απο τα δικα μου...Δεν εχω ιδεα...!!!

Μαζευτείτε καμιά 50 νοματαίοι σε σκοπευτήριο με 100 διαφορετικά όπλα και ξεκινήστε τα τουφεκίδια.
Αν βρείτε σημαντικές διαφορές μου λέτε ...

Οι διαφορές στην πλειονότητα των όπλων θα είναι μέσα σε ένα εύρος 10% και αυτά που θα είναι έξω από αυτό το εύρος θα είναι από τύχη.
Ρίξτε 2-3 ακόμα τουφεκιές με αυτά και θα μπούν μαζί με τα άλλα.

Αν παρεπιπτόντως κάποιο δεν μπει μετρήστε σύσφιξη.
Αν είναι φυσιολογική και η διαφορά με το μέσο όρο όλων των άλλων είναι στην περιοχή του +15% και πάνω θα παραδεχθώ ότι το όπλο αυτό ρίχνει σφιχτότερα από τα άλλα.
Μετά βιδώστε τον κύλινδρο και κάντε επιπλέον δοκιμές ... αν ο κύλινδρος αποδίδει και αυτός +15% από όλα τα άλλα το όπλο αυτό δεν πρέπει να είναι το μοναδικό στον οπλοβαστό σας γιατί οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να το κυνηγήσουν.
10% το θεωρω μεγαλη διαφορά για καρτερι φτερωτων η για λαγο.
Ακομα κ το 5% η κ λιγοτερο ειναι επιθυμητο κ αρκετο για να δωσει υπεροχή σε καποιον που ξερει να στειλει τα σκαγια.εκει που πρεπει.

Το έχουμε πεί αυτό κ έχουμε καταλήξει.
Υπάρχουν κάννες που μπορούν να υπερέχουν εως κ 10%.
Απλώς για κάποιους μετράει το +10% και για άλλους όχι.
10% στα 400 σκάγια είναι 40..
Δεν είναι λίγα...
Αν το +10% το πετυχαίνει και ο άλλος με αλλαγή τσοκ ή φυσιγγίου που είναι η υπεροχή ?
Να μου πεις ότι υπάρχει "υπεροχή" ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πάντα 10% με διαφορετικά πυρομαχικά και πολλαπλές δοκιμές, οκ αυτό λέει κάτι ακόμα και για εμένα.
Αλλά το να έχουμε στο μυαλό μας ότι επειδή ένα όπλο βγάζει ένα 10% περισσότερο στο mod ΑΡΑ θα βγάλει και στο full την ίδια διαφορά είναι και αυτό λάθος για εμένα.

Το μόνιμο +10% με διάφορα πυρομαχικά, πολλαπλές δοκιμές, ίδια τσοκ και ίδια σύσφιξη είναι πολύ μεγάλη αύξηση ... αν υπάρχει, κάτι θα παίζει με τα τσοκ ή την σύσφιξη.

Για κάποιον που κυνηγά με ένα όπλο τον ενδιαφέρει και η ελάχιστη συγκέντρωση όχι μόνο η μέγιστη.
Αλλιώς φτιάχνεις custom τσοκ 6 φορές πιο ανοιχτό από τον κύλινδρο όπως έλεγε ένας φίλος εδώ μέσα, για να κυνηγήσεις μαύρες.

Last edited:
Εγώ διαφωνώ.
Αρα διαφωνείς και σε αυτο....
Το ΒΟΙΤΟ...Οσο και να κτυπαει τον κωλο του κατω...Την Α-390 - Δεν την φτανει !!!:cool:
Βρηκα τη λύση. Αν μπορει ο Νικος να κανει δοκιμές και με το full στα δυο οπλα του. Ετσι θα μας λυθει η απορια για το αν η μπερετα υπερέχει.

Εμείς λέμε αν μπορεί μα υπάρξει διαφορά με τα ΙΔΙΑ πυρομαχικά +10 % με τις ίδιες συσφίξεις.
Και εχουμε συμφωνήσει.
Αν βολεύει η όχι είναι αλλη κουβέντα.
Η κλειστή τουφεκιά γίνεται ανοιχτή.
Η benell ..φτού..η ανοιχτή δύσκολα σφίγγει.

Αρα διαφωνείς και σε αυτο....

Οι διαφορες του ΒΟΙΤΟ με Α-390- ειναι με το ΙΔΙΟ φυσιγγιο στο 2-3%...και με τα 3* αστρα και με το φουλ
τσοκ !! Με μπροστα την Μπερετα... Υπαρχουν σεταπ ομως που εχουν την ιδια αποδοση...
Τωρα εαν θεωρεις το 2-3% σημαντικο...εκει αλλαζει το θεμα !!

Οι διαφορες του ΒΟΙΤΟ με Α-390- ειναι με το ΙΔΙΟ φυσιγγιο στο 2-3%...και με τα 3* αστρα και με το φουλ
τσοκ !! Με μπροστα την Μπερετα... Υπαρχουν σεταπ ομως που εχουν την ιδια αποδοση...
Τωρα εαν θεωρεις το 2-3% σημαντικο...εκει αλλαζει το θεμα !!
Μονο 2-3 Νίκο; Επειδή ετσι που το είπες "οσο και να χτυπαει τον κωλο του κατω δεν φτανει την 390", εννοήσαμε μεγαλύτερη διαφορά...

Πολλές φορες πιστευω είναι λάθος μας που θεωρούμε την τσίχλα οτι την φτύνεις και πέφτει. Οκ είναι ευαίσθητο θήραμα, αλλά απαιτεί μια πυκνότητα στην τουφεκιά ειδικά στις μακρινές αποστάσεις επειδή ακριβώς έχει πολύ μικρό σώμα. Διαφορετικά απο το πολύ τρέξιμο στον ανώμαλο, κατεβαίνεις μαραθώνιο! Έχω αφήσει τη μια σόλα απο τα πολυκαιρισμένα meindl στο Μαυρομμάτι σε 50 αρι σπριντάκι με τραυματισμενη και γύρισα κουτσαίνοντας, αφου η μια αρβύλα ηταν 3 ποντους πιο χαμηλή απ την άλλη!

Μονο 2-3 Νίκο; Επειδή ετσι που το είπες "οσο και να χτυπαει τον κωλο του κατω δεν φτανει την 390", εννοήσαμε μεγαλύτερη διαφορά...

Αυτη ειναι η διαφορα Κυριακο....Στα δικα μου φυσιγγια παντα....Στα εμπορικα δεν ξερω...τι διαφορες θα
εχουν...
Δεν εχω δοκιμασει...
Αλλα το ΒΟΙΤΟ ειναι πισω απο την Μπερετα με αυτα τα ποσοστα...
Εαν την πλησιαζε εστω στις μισες δοκιμες ...θα ελεγα οκ...τα ιδια δινουν...αλλα τις περισσοτερες φορες
το ΒΟΙΤΟ μενει πισω...με το ποσοστο που εγραψα...
Εκει παει το ''να κτυπαει τον κωλο του κατω''....

Το μοναδικό πράγμα που έχει κάποια αξία είναι να κάνει κάποιος μερικές δοκιμές με τα φυσίγγια που χρησιμοποιεί και έχει πολλές επιτυχίες για να δει τι συγκέντρωση ταιριάζει με την σκοπευτική του ικανότητα ανά θήραμα και τρόπο κυνηγιού ειδικά στα μεγάλα θηράματα.
Να μάθει επίσης χοντρικά πως αποδίδουν τα τσοκ του σε συνδιασμό με την κάνη και το φυσίγγι που του αρέσει.
Οι περισσότεροι θα εκπλαγούν αν δουν τα ποσοστά με τα οποία έχουν τις περισσότερες επιτυχίες.

Η αέναη αναζήτηση της μέγιστης συγκέντρωσης μπορεί να έχει αξία για πολύ λίγους γιατί χρειάζεται υποστίριξη από κοντάκια, χέρια, ποδάρια, πνεμόνια, δασκάλους σκοποβολής, χρήματα, συναντήσεις με θηράματα και τελικά εμπειρία σε τέτοιες τουφεκιές.
Και όλα αυτά για παπί και φάσσα βασικά μόνο.
Αν τα έχεις όμως όλα αυτά τελικά βλέπεις ότι αυτή δεν είναι και τόσο σημαντική.

Δια στόματος Ben Husthwaite που τον είδα πρόσφατα στα Ψαχνά.
Προσέξτε το mentally που λέει στο 0:50.

ΑΧΡΗΣΤΑ είναι τα φυσίγγια που δεν τρυπάνε όχι αυτά που βγάζουν μικρές συγκεντρώσεις ή ανάκατες κατανομές.
Και πολύ μικρή συγκέντρωση να βγάλει τα ρίχνεις λίγο κοντύτερα.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως σήμερα είναι τα θηράματα, όχι το hardware 🤣 .my man.

Last edited:
Τα 40 σκάγια είναι παραπάνω σκάγια όπως και να το κάνουμε γιατί μπορεί 1 σκάγι παραπάνω στο θήραμα να κάνει τη διαφορά του τραυματισμένου με την ακαριαία καταβολή. Ειδικά αν η κατανομή ειναι καλή έχουν αξία τα 40 σκάγια παραπάνω. Μην ξεχνάμε οτι οι τουφεκιές μας δεν είναι παντα κεντραρισμένες.
Φυσικά και ο κανόνας λέει οτι πρώτο πραγμα είναι η σκόπευση. Αλλά εδω μιλάμε οτι αυτό το έχει κάποιος δεδομένο, αν αυτό δεν το χει, αυτονόητο είναι οτι τίποτα δεν έχει αξία απ ολα τα υπόλοιπα. Είναι σαν να χω ferrari, αλλά μόλις να πήρα το δίπλωμα. Και φυσικά αν και σε μένα ( που πιστεύω στη διαφορά των όπλων) μου βάλεις το δίλημμα σου δίνω δωρεάν για μια ζωή το καλυτερο φυσίγγι ή μέτριο φυσίγγι και το καλύτερο όπλο κι εγω το φυσίγγι θα διάλεγα. Αλλά δυστυχώς τα φυσίγγια τα εμπορικά κινουνται τα πιο πολλά στη μετριότητα. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άριστο και κανένα -θέλω να πιστεύω τουλάχιστον απο σοβαρό κατασκευαστή- τελείως μάπα. Η ιδιογόμωση είναι ασφαλώς άλλο πράγμα, αλλα θέλει κόπο, τρόπο, χρόνο, χώρο...και σαφώς και ξέρω τι λέω αφού έβλεπα τον παππου τον πατέρα μου και τη μάνα μου μικρος να γεμίζουν φυσίγγια.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back