Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πως μπορεί δυο ίδιες κάννες η μια με τσοκ mobil και η άλλη με τσοκ optima plus να έχουν βγάζουν ίδια τουφεκιά; .xm.
Εγω Χρήστο πιστεύω πως εαν υπάρχουν διαφορές ειναι τοσο μικρες που δεν μπορουμε να τις αντιληφθούμε , τόσα χρόνια κυνηγαω με mobile tsok και ρίχνω και στο σκοπευτήριο δεν πιστεύω πως θα είχα καποια διαφορα εαν είχα optima tsok, τώρα εαν λογω προοδευτικής κωνικότητας οι καννες οπτιμα λακτίζουν λιγότερο ισως να ισχυει αυτο , αλλα μπαινουμε στο τριπακι να θελουν να μας προωθήσουν οι βιομηχανίες καινουρια πράγματα, αφου η τεχνολογία εξελίσσεται όπως γίνεται και στα αυτοκίνητα κατι αντίστοιχο η στα ηλεκτρονικα ειδη.Προσθετουν καινούρια πράγματα και ιδίοτητες στα προιοντα τους για να γίνουν δελεαστικά αλλα στην πραξη βλέπουμε πως οι βασικες λειτουργίες παραμένουν οι ιδιες και η πολυπλοκότητα τους ισως και να κουράζει καποιες φορές.

χαχαχαχαχαχ όταν βρείτε άκρη να ξεκινήσουμε τα λέμε .sarcastic.

Εσύ μην χάσεις ... καλά σου κάνει ο Τζουμέρκος .ass.
Τέλος πάντων, μάλλον ο Χρήστος εννοεί ίδιες σε μήκος, Χρήστο επειδή το αποτύπωμα στο χαρτί μπορεί να μοιάζει δεν σημαίνει ότι είναι ίδιες οι τουφεκιές. Ίδιες θα μπορούσες να τις πεις αν τρύπαγαν τις ίδιες σελίδες ενός τηλεφωνικού καταλόγου και αν είχαν την ίδια άτρακτο, πράγματα που φαντάζομαι δεν έλεγξες. ;)

ο Χρήστος εννοεί ότι ταιριάζουν στο ίδιο όπλο al391 η μία είναι 18.3 και η άλλη 18,6 και είναι το ίδιο μήκος ......γιατί βγάζουν ίδια τουφεκιά;;;;;;
σωστά σκέφτηκα Χρήστο;;;;;

Χρήστο ίδια τουφεκιά δεν βγάζουν απλά και οι δύο είναι καλές τουφεκιές
όπως λέει ο Γιώργος θέλει άλλο ψάξιμο για το αν είναι ίδιες
δεν αξίζει όμως,γνώμη μου,να ασχοληθείς αφού οι διαφορές είναι μηδαμινές όπως λέει ο Φώτης :)

Μαλλον σας μπερδεψα. .banana.
Ίδιες κάννες έχουν, (αν και κάποιοι οπλουργοί επιμένουν στην καλύτερη ντουφεκιά της vittoria, πράγμα που μου θυμίζει παλαιότερες φήμες/μύθους). Από το ίδιο εργοστάσιο βγαίνουν.
Η απορια μου αφορουσε στο ποστ του Γιωργου οτι η vitoria και η belmonte εχουν την ιδια καννη και βγαζουν την ιδια τουφεκια....
Αν ομως δεν ειναι η ιδια καννη, μιλαμε για δυο διαφορετικα οπλα, απλα με ιδιο μηχανισμο ή ιδια οπλα με ιδιες καννες αλλα διαφορετικες τουφεκιες λογω διαφορετικων τσοκ...
Τωρα σας ξεμπερδεψα; .sarcastic.

Ψυχραιμία παιδιά..Είναι δυνατόν εν έτη 2016 να ασχολούμαστε με αυλούς φλογερες και κλαρίνα..
Όλα τα όπλα την δουλειά τους την κάνουν περίφημα.
Δεν πιστεύω να υπαρχει κάννη ακόμα και από το φθηνό πχ τούρκικο οπλο που να μην σκοτώνει..(Αυτό με τους μηχανισμούς είναι άλλο θέμα..).
Τα περισσότερα είναι θέμα μαρκετινγκ και μόνο..
Τι να μας πουν και οι παππούδες μας με τα μπροστογιεμι..

Last edited:
Ψυχραιμία παιδιά..Είναι δυνατόν εν έτη 2016 να ασχολουστε με αυλούς φλογερές και κλαρίνα..
Είδες κάπου να χάθηκε η ψυχραιμία; :D
Όλα τα όπλα την δουλειά τους την κάνουν περίφημα.
Ε όχι δα ... .yel.
Δεν πιστεύω να υπαρχει κάννη ακόμα και από το φθηνό πχ τούρκικο οπλο που να μην σκοτώνει..(Αυτό με τους μηχανισμούς είναι άλλο θέμα..).
Το σκότωμα γίνεται από τα 10 ως τα 80 μέτρα.
Τα περισσότερα είναι θέμα μαρκετινγκ και μόνο..
Νο ... :)
Τι να μας πουν και οι παππούδες μας με τα μπροστογιεμι..
Τι να μας πουν δηλαδή; .xm.

Γιώργο εγώ είπα την δική μου άποψη και μόνο.καθε άλλη άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.
80 πραγματικά μέτρα?Δεν το κατάλαβα αυτό..

Γιώργο εγώ είπα την δική μου άποψη και μόνο.
Και καλά έκανες.
καθε άλλη άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.
Εννοείται.
80 πραγματικά μέτρα?Δεν το κατάλαβα αυτό..
Με μια δόση υπερβολής θέλησα να σου πω ότι υπάρχουν κάννες και ατσάλια πολύ ανώτερα από άλλα. Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά. Δεν θα βάλω την κάννη του Baikal ίσα και όμοια με μια Optima II, ούτε με μια Optima HP.

Τι να μας πουν δηλαδή; .xm.
Θελω να πω ότι παλιά κυνηγούσαν με οπλα της πλάκας κ έφερναν θηραμα..
Και εμείς τόσα χρόνια μετά με σύγχρονα όπλα ψαχνόμαστε για το αν ειναι η μια κάννη είναι καλύτερη απο την άλλη..Για αυλούς κλπ κλπ..
υπάρχουν κάννες και ατσάλια πολύ ανώτερα από άλλα. Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλεια.
Δεν είμαι σίγουρος..
http://www.ethnos.gr/opla/arthro/o_mythos_tis_foberis_toufekias-64072893/
Δεν θα βάλω την κάννη του Baikal ίσα και όμοια με μια Optima II, ούτε με μια Optima HP.
Δεν αναφέρθηκα για κανενα baikal,μιλούσα γενικά για όλα τα οπλα.
Δηλαδή αν πας κυνήγι με μια cosmi που θεωρείτε ότι εχει φοβερά μέταλλα και καννη θα χτυπησης περισσότερα θηράματα η εν πάση περίπτωση θα έχεις καλύτερες καταβολές απο ότι αν κυνηγούσε με μια beretta με καννη optima ll η ΗΡ??.xm.
ΔΕΝ υποτιμω κανενα όπλο απλά δίνω ένα παράδειγμα.

Last edited:
80 μέτρα δεν υπάρχουν με τίποτα ούτε 70 ίσως από κάποια συσωμάτωση σκαγιών τυχαίες στα 60 αλλά δεν εξακριβώθηκαν απλά θαυμάστηκαν ;)
δεν υπάρχουν υπερτουφέκια υπερκάννες όλες μα όλες μα όλες μα όλες ανεξαιρέτως έχουν φάει τις φόλες τους από φυσίγγι καιρό κακή μέρα κυνηγού κ.λ.π.
το baikal ήταν είναι και θα είναι παραδεκτό από την διαφήμηση του κόσμου και μόνο και όχι από το marketing της εποχής που μας βομβαρδίζει σε ότι είναι καταναλώσιμο :)

80 μέτρα δεν υπάρχουν με τίποτα ούτε 70 ίσως από κάποια συσωμάτωση σκαγιών τυχαίες στα 60 αλλά δεν εξακριβώθηκαν απλά θαυμάστηκαν ;)
δεν υπάρχουν υπερτουφέκια υπερκάννες όλες μα όλες μα όλες μα όλες ανεξαιρέτως έχουν φάει τις φόλες τους από φυσίγγι καιρό κακή μέρα κυνηγού κ.λ.π.
το baikal ήταν είναι και θα είναι παραδεκτό από την διαφήμηση του κόσμου και μόνο και όχι από το marketing της εποχής που μας βομβαρδίζει σε ότι είναι καταναλώσιμο :)
Μάκη με κάλυψες με την αποψη σου απόλυτα ,καλημέρα φίλε.

Για αποστασεις70- 80 και ανω, μονο τα no limits.Για αποστασεις 45 βαρια 50 μετρα μονο με πολυ ποιοτικα φυσιγγια και aftermarket τσοκ(η αποψη μου).

Μου συστηνετε τι beretta 4* και σε μεσα εξω οπως ειπαι ο Αρης. Το σκοκ αυτο ειναι μαμισο , η, αλλων εταιρειων οπως briley ...κλπ
η αλλα ?
Αργυρη εγω προτεινα για την Α400, αν το οπλο δεν εχει ολη τη σειρα των τσοκ, και για γενικο κυνηγι το εξωτερικο τσοκ της Beretta με την ονομασια IC, 4 αστρα... Ειναι της Beretta το τσοκ αρα μπορεις να το βρεις σχετικα ευκολα, εχει γυρω στο 50αρικο αν θυμαμαι καλα, και ειναι παρα πολυ καλο σε αποδοση για γενικο κυνηγι...

Τωρα οσων αφορα τις καννες...
Προσωπικα...
Θεωρω οτι ολες οι καννες δεν ειναι ιδιες, δεν σημαινει ντε κ καλα οτι το οπλο πρεπει να ειναι ακριβο για να εχει πολυ καλη βλητικη αποδοση (μερικα τουρκικα ας πουμε λεγεται οτι εχουν φοβερες τουφεκιες) αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολες ιδιες...
Η φονικοτητα ειναι κατι που δεν περιγραφεται με λογια, δεν μπορεις να περιγραψεις στον αλλο το ποσο καλες καταβολες εχει το οπλο σου, αυτο μονο το ζεις ο ιδιος τη στιγμη που θα πατας τη σκανδαλη κ βλεπεις οτι βλεπεις στο θηραμα...
Περα απο το θεμα του marketing που σαφως παιζει τρομερο ρολο στην καθοδηγηση του αγορατσικου κοινου, μια πιο "εκσυγχρονισμενη" κανη με ελαφρα ισως διευρυμενο αυλο, με μακριους και ομαλους κωνους, με ποιοτικα τσοκ θα ειναι καλυτερη στο συνολο των φυσιγγιων που θα δοκιμαστει, θα μικρυνει δηλαδη τις διαφορες μεταξυ ενος κακου και ενος καλου φυσιγγιου...
Αυτο το εχω δει παμπολες φορες και στις δοκιμες αλλα και στο κυνηγι, η καννη του Browning να συμπεριφερεται αξιοπρεπεστατα ακομα και με "κακα" φυσιγγια και η καννη της Μ2 αρκετα χειροτερα... Με τα καταλληλα φυσιγγια ειναι δυνατον να αποδωσουν κ οι δυο καννες το ιδιο, αλλα σιγουρα οχι με ολα...
Το ιδιο συμβανει κ με αρκετα ακομα οπλα...
Μια τουφεκια στα 30 μετρα δεν θα δειξει και πολλα, μια τουφεκια στα 50 μετρα θα δειξει... Αυτο που κανει για μενα μια καννη καλυτερη απο μια αλλη, ειναι η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ... Να μπορεις να πραγματοποιεις επαναλαμβανομενες μακρινες τουφεκιες με επιτυχια κ οχι μια στο τοσο...
Κ αυτη η επαναληψη εχει να κανει οχι τοσο με την συγκντρωση αλλα με την διατρηση και την ατρακτο της τουφεκιας... Οσο πιο ομαλα κινηθει μια γομωση μεσα στην καννη, τοσο καλυτερα θα αποδωσει στα ορια...
Υπαρχουν καννες που αβαντραουν τον κυνηγο του καρτεριου σρα δυσκολα θηραματα και στις δυσκολες συνθηκες και αλλες που τον κρατανε πισω...

Να πω και εγώ την εμπειρία μου από το 4αρι τσοκ optima της Urika II, έχοντας ακούσει ότι τα HP είναι ακόμα καλύτερα σε απόδοση. Δεν έχει βγει ποτέ από το όπλο, απλά γιατί μέχρι τα 35 μέτρα ( μέχρι και 40 μέτρα σε τσίχλα και τρυγόνι που έχει τύχει αρκετές φορές) με φυσίγγια που κρατάνε κέντρο π.χ. gorilla red, NSI classica, super caccia βλέπω ότι τα πηγαίνει μια χαρά. Όσο για τα ΗP τσοκ σε αυλό 18.6 έτυχε να κυνηγήσω με το prevail ενός φίλου δυο φορές και με το skeet τσοκ πάνω (νομίζω είναι 4 1/2) έπαθα πλάκα με τις αποστάσεις που έκοβε. Υποθέτω ότι είναι ο συνδυασμός αυλού τσοκ που δίνει αυτά τα αποτελέσματα και ενός φυσιγγίου που το έχουμε μάθει.

Πιστευω οτι με το remington nitro 42,5 gr σε συνδοιασμο με 2 αστρα και ενα μακρυκανο οπλο 76+ ποντους ,μπορεις να δεις επαναλαμβανομενες τουφεκιες στα 60 + μετρα.το προβλημα για μενα ειναι αλλο σε αυτες τις αποστασεις ..υπαρχει μεγαλη πτώση του κεντρου της τουφεκιας λογω βαρυτητας.

Πιστευω οτι με το remington nitro 42,5 gr σε συνδοιασμο με 2 αστρα και ενα μακρυκανο οπλο 76+ ποντους ,μπορεις να δεις επαναλαμβανομενες τουφεκιες στα 60 + μετρα.το προβλημα για μενα ειναι αλλο σε αυτες τις αποστασεις ..υπαρχει μεγαλη πτώση του κεντρου της τουφεκιας λογω βαρυτητας.
Γιάννη δεν είναι ανάγκη να δώσεις μια περιουσία σε φυσίγγι για να δεις καταβολές πάνω από τα 60 μέτρα. Μια αξιοπρεπή κάννη, ένα απλά καλό φυσίγγι, ένα πολύ καλό aftermarket choke και μεγάλη αντίληψη της προσκόπευσης χρειάζονται. Το τελευταίο ακόμα το δουλεύω γιατί υστερώ αρκετά και αυτό το καταλαβαίνω όταν σε πουλιά στα 60+ μέτρα βάζω ένα φορτηγό μπροστά και δεν πέφτει αυτό που σημάδευα αλλά το από πίσω του :). Η επανάληψη είναι τόσο συχνή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση πλέον, πάντα για μένα έτσι; Ας μην το επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι εκφράζουμε προσωπικές απόψεις :cool:
Παράδειγμα μπορείς να δεις στο 8¨00 του βίντεο με τα παπιά που ανεβάσαμε από πάνω, τα πράσινα περνάνε πάνω από 60 μέτρα και η απόσταση της προσκόπευσης είναι μια νταλίκα, ο στόχος μου είναι το δεύτερο πουλί και πέφτει το 30. Το πουλί είχε κομμένο τον λαιμό, σπασμένη την φτερούγα και σκάγι στο στήθος. Choke Muller UFO ... απλό φυσιγγάκι 36 γρ ;)

Last edited by a moderator:
Τωρα οσων αφορα τις καννες...
Προσωπικα...
Θεωρω οτι ολες οι καννες δεν ειναι ιδιες, δεν σημαινει ντε κ καλα οτι το οπλο πρεπει να ειναι ακριβο για να εχει πολυ καλη βλητικη αποδοση (μερικα τουρκικα ας πουμε λεγεται οτι εχουν φοβερες τουφεκιες) αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολες ιδιες...
Η φονικοτητα ειναι κατι που δεν περιγραφεται με λογια, δεν μπορεις να περιγραψεις στον αλλο το ποσο καλες καταβολες εχει το οπλο σου, αυτο μονο το ζεις ο ιδιος τη στιγμη που θα πατας τη σκανδαλη κ βλεπεις οτι βλεπεις στο θηραμα...
Περα απο το θεμα του marketing που σαφως παιζει τρομερο ρολο στην καθοδηγηση του αγορατσικου κοινου, μια πιο "εκσυγχρονισμενη" κανη με ελαφρα ισως διευρυμενο αυλο, με μακριους και ομαλους κωνους, με ποιοτικα τσοκ θα ειναι καλυτερη στο συνολο των φυσιγγιων που θα δοκιμαστει, θα μικρυνει δηλαδη τις διαφορες μεταξυ ενος κακου και ενος καλου φυσιγγιου...
Αυτο το εχω δει παμπολες φορες και στις δοκιμες αλλα και στο κυνηγι, η καννη του Browning να συμπεριφερεται αξιοπρεπεστατα ακομα και με "κακα" φυσιγγια και η καννη της Μ2 αρκετα χειροτερα... Με τα καταλληλα φυσιγγια ειναι δυνατον να αποδωσουν κ οι δυο καννες το ιδιο, αλλα σιγουρα οχι με ολα...
Το ιδιο συμβανει κ με αρκετα ακομα οπλα...
Μια τουφεκια στα 30 μετρα δεν θα δειξει και πολλα, μια τουφεκια στα 50 μετρα θα δειξει... Αυτο που κανει για μενα μια καννη καλυτερη απο μια αλλη, ειναι η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ... Να μπορεις να πραγματοποιεις επαναλαμβανομενες μακρινες τουφεκιες με επιτυχια κ οχι μια στο τοσο...
Κ αυτη η επαναληψη εχει να κανει οχι τοσο με την συγκντρωση αλλα με την διατρηση και την ατρακτο της τουφεκιας... Οσο πιο ομαλα κινηθει μια γομωση μεσα στην καννη, τοσο καλυτερα θα αποδωσει στα ορια...
Υπαρχουν καννες που αβαντραουν τον κυνηγο του καρτεριου σρα δυσκολα θηραματα και στις δυσκολες συνθηκες και αλλες που τον κρατανε πισω...
Αν μπορουσα να σου κανω περισσοτερα like θα στα εκανα. Ωραιο ποστ και συμφωνω απολυτα

Status
Not open for further replies.
Back