Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Διαβάζω και εγώ συνέχεια για μόνιμα κακαρωμένα, χωρίς αίματα και αναρωτιέμαι σε ποιόν πλανήτη ζω.
Ίσως βλέπουν τις οπλάρες, ... τους παγώνει το αίμα και σταματά να ρέει από την τρύπα. .my man.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Αυτοί είμαστε εμείς με τις browning, κάνουμε στεγνό καθάρισμα .yel.

Διαβάζω και εγώ συνέχεια για μόνιμα κακαρωμένα, χωρίς αίματα και αναρωτιέμαι σε ποιόν πλανήτη ζω.
Ίσως βλέπουν τις οπλάρες, ... τους παγώνει το αίμα και σταματά να ρέει από την τρύπα. .my man.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Βασιλη αν περάσει τις δώδεκα τα μηνύματα επανέρχονται
Ο άλλος ο βρυκόλακας μπήκε τώρα και έσωσαν τα μηνύματα

Αυτοί είμαστε εμείς με τις browning, κάνουμε στεγνό καθάρισμα .yel.
Δεν λέτε υπερβολές εσείς ούτε οι Winchesterάκηδες αλλιώς θα σας πιάσω μόλις τελειώσω με τους Berettάκηδες.
Είστε γενικώς προσγειωμένοι τύποι. 👍

ps
Αστείο το παραπάνω ... τα Beretta είναι πολύ καλά(=αξιόπιστα) όπλα (ειδικά τα παλιά !!!).
Αλλάξτε τα ελατήρια παίδες ... είναι κρίμα ...

Καλό βράδυ σε όλους ...

Αυτή φίλε μου είναι η διαφορά του κυνηγού από τον τυφεκιοφορο..... Ο κυνηγός θα ρίξει στο θήραμα που έχει αξιώσεις και προϋποθέσεις να καρπωθεί......ο τυφεκιοφορος θα ρίξει επειδή δεν θα το ξαναδεί.....στην σύγχρονη εποχή κυνηγάμε όχι για την διατροφή...... αλλά πρέπει να διατηρούνται κάποιες αξίες.....
Σωστή εν μέρει διότι κανείς δεν κυνηγά για το φαγητό.Αλλά υπάρχουν δύο αντιλήψεις.Η μια λεει θα ντουφεκίσω αυτά που θεωρώ σίγουρα και η άλλη λέει ότι εγώ χάνω ένα φυσίγγι και αυτό τη ζωή του (το θήραμα) αν ακολουθήσουμε όλοι την πρώτη μην ασχολείστε με τίποτα αγοράστε ότι φθηνότερο υπάρχει από όπλο και φυσίγγι όλα μέχρι τα 37 μέτρα σκοτώνουν σίγουρα .Είναι άτοπη οποιαδήποτε συζήτηση περί όπλων και φυσιγγίων και τσοκ όπως και των όπλων μαγκουμ είναι άχρηστα εάν ντουφεκάς μέχρι 37 μέτρα.

Εσύ ξέρεις πάρα πολλά ...
Αφού είναι έτσι γιατί δεν αγοράζεται την πιο φθηνή αδράνειας με ένα 500 άρικο και τα μαμά τσοκ και αγοράστε ακριβά φυσιγγια και τελείωσε το θέμα μην αναλώνεστε σε ψαξιματα και δοκιμές.Ολες ίδιες είναι .

Αυτοί που το υποστηρίζουν φυσικά και υπάρχουν και εγώ δεί, με την έννοια ότι ήταν δυνατά τουφέκια σε καρτέρι και περπατητό
Στα 60 και 70 πραγματικά μέτρα με συνεχόμενες επιτυχίες δεν έχω δεί κανέναν, και μιλάμε για τσίχλες πάντα
Ίσως δεν έτυχε, ίσως κρύβονται μην τους ματιάσω δεν ξέρω, πάντως δεν έχω πετύχει ακόμα τουλάχιστον
Όσοι πραγματικά το καταφέρνουν σε αυτά τα μέτρα συνεχόμενα χαλάλι τους
Δεν υπάρχει αυτό που λες 60/70 συνεχόμενες επιτυχίες υπάρχει όμως στο 40/50 τα μέτρα δεν είναι φασολάκια.Εξαλοτ δεν ξέρω κάποιον που να δοκιμάζει στα 60. /70 μέτρα ασχέτως αν έχω δοκιμάσει σε αυτά εγώ φυσίγγια αν ο καιρός είναι γλυκός και είσαι κέντρο έχεις αρκετές πιθανότητες σε μικρομεσαία θηράματα με εμπορικό φυσίγγι που αποδίδει αξιόλογα στο όπλο σου με το ανάλογο τσοκ.

Δεν υπάρχει αυτό που λες 60/70 συνεχόμενες επιτυχίες υπάρχει όμως στο 40/50 τα μέτρα δεν είναι φασολάκια.Εξαλοτ δεν ξέρω κάποιον που να δοκιμάζει στα 60. /70 μέτρα ασχέτως αν έχω δοκιμάσει σε αυτά εγώ φυσίγγια αν ο καιρός είναι γλυκός και είσαι κέντρο έχεις αρκετές πιθανότητες σε μικρομεσαία θηράματα με εμπορικό φυσίγγι που αποδίδει αξιόλογα στο όπλο σου με το ανάλογο τσοκ.
Και εγώ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει,αλλά υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι υπάρχει
Στα 50 είναι ελάχιστοι και με την προϋπόθεση να έχουν και όπλο-τσόκ και φυσίγγια στημένα για αυτά τα μέτρα
Στα 40 το ποσοστό μεγαλώνει αρκετά
Οι δοκιμές καλό είναι να γίνονται και στα όσα μέτρα θέλει ο καθένας
Το θέμα όμως είναι οι αυταπάτες που έχουν ορισμένοι,που ρίχνουν σε έναν σταθερό στόχο σε μεγάλη απόσταση με την άνεση τους,βλέπουν μια καλή τουφεκιά για τα μέτρα που έριξαν και νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν και σε συνθήκες κυνηγίου

Κάποτε αυτες οι συζητήσεις γίνοντας στο θεμα με τις benelli και έβλεπες να γίνονται μαλλιά κουβάρια .
Τώρα στο beretta ,κρύα πράγματα .
Ωραία χρόνια ! .big smile.
Άστο ρε Δημητρη να ησυχάσει λίγο και εκείνο το θέμα ότι και να λέγαμε μπενελι εμφανιζόταν

Η υπερεκτίμηση αποστάσεων είναι σύνηθες λάθος, ιδίως όταν δε μεσολαβεί τίποτα μεταξύ παρατηρητή και στόχου (ουρανός). Αν ο στόχος είναι μεγέθους τσίχλας, άνετα μπορεί κάποιος τα 25 μέτρα να νομίζει ότι είναι 50.

Αφού δεν ρίχνεις σε χαρτί ... που το ξέρεις ?
Μπορεί να πάει και μονόβολο ... σε ξαναρωτάω, βλέπεις τα σκάγια στο αέρα ?
Όχι δεν τα βλέπω στον αέρα αλλά βλέπω από που παίρνω εγώ τις τσίχλες και από πού οι άλλοι με τα μπενελακια

Η υπερεκτίμηση αποστάσεων είναι σύνηθες λάθος, ιδίως όταν δε μεσολαβεί τίποτα μεταξύ παρατηρητή και στόχου (ουρανός). Αν ο στόχος είναι μεγέθους τσίχλας, άνετα μπορεί κάποιος τα 25 μέτρα να νομίζει ότι είναι 50.
Δεν έχουν δηλαδή όλοι την εικόνα της τσίχλας στα 25 και στα 50 ?

Αφού είναι έτσι γιατί δεν αγοράζεται την πιο φθηνή αδράνειας με ένα 500 άρικο και τα μαμά τσοκ και αγοράστε ακριβά φυσιγγια και τελείωσε το θέμα μην αναλώνεστε σε ψαξιματα και δοκιμές.Ολες ίδιες είναι .
Γιατί αγαπάμε Benelli....και Beretta Browning Winchester Fabarm λίγο!!!!
Πλάκα πλάκα αν μπορούσα θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου μία 391 urica2 μία sx3 μία maxus και μία xlr... άντε και μία 930i να είναι όλες φτιαγμένες πάνω μου και σε κάθε κυνήγι να παίρνω και διαφορετικό!!!

Δεν έχουν δηλαδή όλοι την εικόνα της τσίχλας στα 25 και στα 50 ?
Δεν εκτιμούν όλοι σωστά την απόσταση. Υπάρχει και περίπτωση που κυνηγός μετράει την απόσταση από το σημείο που στεκόταν όταν τουφέκισε μέχρι το σημείο που έπεσε το πουλί. Το πουλί όμως δεν έπεσε κατακόρυφα όταν χτυπήθηκε.

Σωστή εν μέρει διότι κανείς δεν κυνηγά για το φαγητό.Αλλά υπάρχουν δύο αντιλήψεις.Η μια λεει θα ντουφεκίσω αυτά που θεωρώ σίγουρα και η άλλη λέει ότι εγώ χάνω ένα φυσίγγι και αυτό τη ζωή του (το θήραμα) αν ακολουθήσουμε όλοι την πρώτη μην ασχολείστε με τίποτα αγοράστε ότι φθηνότερο υπάρχει από όπλο και φυσίγγι όλα μέχρι τα 37 μέτρα σκοτώνουν σίγουρα .Είναι άτοπη οποιαδήποτε συζήτηση περί όπλων και φυσιγγίων και τσοκ όπως και των όπλων μαγκουμ είναι άχρηστα εάν ντουφεκάς μέχρι 37 μέτρα.
Γιάννη εγώ μίλησα για την άποψη ότι ρίχνουμε όπου βγει το πουλί ή ο λαγός..... δηλαδή αν ο λαγός βγει στα 100 μέτρα θα του ρίξω; Ή αν περνά μία τσίχλα που φαίνεται σαν σπουργίτι θα της ρίξω επειδή δεν θα την ξαναδώ; Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκα.....να παίρνει ο καθένας μας ένα όπλο να κάθεται σε ένα καρτέρι και να ρίχνει σε ότι εμφανίζεται στον ορίζοντα..... αυτός θέλει να λέγεται κυνηγός; Αν αυτή την εικόνα θέλουμε να προωθήσουμε ( του φέρω ένα όπλο και ρίχνω σε ότι θήραμα εμφανίζεται , σε οποιαδήποτε απόσταση.....)...... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δίνουμε άλλη εικόνα από αυτή του διαχειριστή, γνώστη της υπαίθρου και των συνηθειών των θηραμάτων..... αυτή είναι η εικόνα του τυφεκιοφορου...... καλημέρα σε όλους.....

Last edited:
Δεν εκτιμούν όλοι σωστά την απόσταση. Υπάρχει και περίπτωση που κυνηγός μετράει την απόσταση από το σημείο που στεκόταν όταν τουφέκισε μέχρι το σημείο που έπεσε το πουλί. Το πουλί όμως δεν έπεσε κατακόρυφα όταν χτυπήθηκε.
Έχω πάρει τσίχλα που γεράκωσε στα 83 βήματα.
Έχουμε και λέμε...
Το ότι γεράκωσε τα προσπερνάμε, τα βήματα τα κάνουμε μέτρα, οπότε η ιστορία έχει ως εξής.
Πήρα τσίχλα στα 83 μέτρα! :cool::cool::cool:

Status
Not open for further replies.
Back