Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Οι δικές μου ποτέ δεν είναι.
Άρα θέλω περισσότερα σκάγια στην περιφέρεια, δε θέλω καλή συγκέντρωση.
Μα αυτό υποτίθεται οτι κάνουν οι διευρυμένοι αυλοι. Ας μην είναι πήχτρα το κέντρο αλλά δεν θες όμως λιγότερα στη ροζέτα. Σωστά; Θες τα ίδια η περισσότερα σωστα κατανεμημένα! Ε κι εγώ αυτό θέλω!

Last edited:
Μα αυτό υποτίθεται οτι κάνουν οι διευρυμένοι αυλοι. Ας μην είναι πήχτρα το κέντρο αλλά δεν θες όμως λιγότερα στη ροζέτα. Σωστά; Θες τα ίδια η περισσότερα σωστα κατεμημένα! Ε κι εγώ αυτό θέλω!
Κέντρα, κατανομές, ψιλά σκάγια, πολλά σκάγια, λίγα παραπάνω, λίγα παρακάτω κτλ ,ξεχνάμε κάτι παιδιά! Ο στόχος κινηται! Δεν είναι στάσιμος, τα σκάγια δεν φτάνουν όλα μαζί! Το θήραμα πρέπει να συναντηθεί με τα σκάγια, Μην το ξεχνάτε αυτό! Μην βλέπετε μόνο μια ωραία τουφεκιά στον πίνακα και έχουμε δεδομένο την επιτυχία! Για αυτό βλέπεις και κάτι φυσίγγια με κακές κατανομές και πέρνεις πουλιά.

Εμείς λέμε αν μπορεί μα υπάρξει διαφορά με τα ΙΔΙΑ πυρομαχικά +10 % με τις ίδιες συσφίξεις.
Και εχουμε συμφωνήσει.
Αν βολεύει η όχι είναι αλλη κουβέντα.
Η κλειστή τουφεκιά γίνεται ανοιχτή.
Η benell ..φτού..η ανοιχτή δύσκολα σφίγγει.
Και τι με εμποδίζει αν θέλω 10% περισσότερη συγκέντρωση στην ίδια απόσταση να βάλω ένα στενότερο τσοκ.

Κέντρα, κατανομές, ψιλά σκάγια, πολλά σκάγια, λίγα παραπάνω, λίγα παρακάτω κτλ ,ξεχνάμε κάτι παιδιά! Ο στόχος κινηται! Δεν είναι στάσιμος, τα σκάγια δεν φτάνουν όλα μαζί! Το θήραμα πρέπει να συναντηθεί με τα σκάγια, Μην το ξεχνάτε αυτό! Μην βλέπετε μόνο μια ωραία τουφεκιά στον πίνακα και έχουμε δεδομένο την επιτυχία! Για αυτό βλέπεις και κάτι φυσίγγια με κακές κατανομές και πέρνεις πουλιά.
Σωστό κι αυτό! Αλλά και σ αυτό με την κακή κατανομή δε θα φτάσουν όλα μαζί τα σκάγια, αρα μάλλον τελικά χειρότερο θα ναι και πάλι. Οτι θα πάρεις, θα πάρεις πουλιά. Εμένα μου τη σπάνε πολυ τα τραυματισμένα. Προτιμώ να μην το πάρω καθόλου. Ειδικά όταν πρόκειται για θήραμα που το συναντάς συχνα, όπως π.χ η τσίχλα.

Αν η τουφεκιά σου είναι επάνω στο πουλί, είναι άχρηστα 40 περισσότερα.
Αν η τουφεκιά σου δεν είναι επάνω στο πουλί, πάλι είναι άχρηστα 40 περισσότερα.
Αρα μπορούμε πχ από 28γ στην τσίχλα ν κατεβούμε στα 24?

Τίποτα δεν σ εμποδίζει εκτός αν είσαι ηδη με full.
Ααααακριβως!
Όσο σε καλύπτουν τα τσοκακια σου έχει καλώς.
Δεν παίζει ρόλο τι γράφουν, αλλά τι ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ!
Όταν το full σου ρίχνει 2.5* και το χρειαστείς,σαν full απόδοση,απλά....δεν θα το έχεις!
Οπότε πας και σκας κάνα 200-50αρι για κάνα δυο after market (xxf,xxxf....)η κάθεσαι και αγναντεύεις τον τυπακο στο διλπα καρτέρι,που κάνει δουλίτσα!

Η αρχίζεις την ιδιογομωση....

Last edited:
Παρεπιπτόντως το ατσάλι έχει να κάνει με την αντοχή στον χρόνο, καμία σχέση με την βλητική γατάκια.
Δηλ,φτάνει να προστατέψουμε το μέταλλο από την φθορά?
Αν την χρωμιωσουμε μέσα έξω,ας πούμε...
Αν φτιάξουμε μια κάνη από σωλήνα βαρέως τύπου,είμαστε οκ?
Τα ατσάλια Μπελερ,πολντι,αντινιτ,......η ψυχρή σφυριλατηση,ο βαθύς τρυπανισμος,η κρυογενης επεξεργασία ...... είναι μουφα?
Ρε τους μπαγασες,μας πάνε ραπτομηχανή στο δούλεμα!😥

Αρη...φιλαρα μου....Το ΒΟΙΤΟ...Οσο και να κτυπαει τον κωλο του κατω...Την Α-390 - Δεν την φτανει !!!:cool:
Και για οτι λεω εχω αποδειξεις....και αυτο το ξερεις φιλε !!!:)
Είδες που θα έρθετε στα λόγια μου για το Βασίλη πιο πολύ καλύτερη η 390 από το boito και με τα φυσίγγια του Νίκου που είναι ολόιδια και χτιστά .Αφού όλα τα όπλα Βασίλη είναι ίδια γιατί είναι καλύτερη η 390 και μη μου πεις ότι μόνο το φυσίγγι παίζει ρόλο γιατί εδώ το έχεις το καλό και σταθεροτατο φυσίγγι.Κρατηστε τις μπενελι που πολυβόλουν απροβληματιστα για γουρούνια και όσοι θέλετε να γευτείτε σοβαρά σκοτωματα που θα τα θυμάστε αφού δεν πιστεύεται και στους κώνους πάρτε κανένα όπλο σε σοβαρότερη κανη.

Μια ερωτηση για εσάς που δοκιμάζεται ποσό μεγάλη συγκετροση χρειάζεται για να έχει το φυσηγγι την απατούμε η διάτρηση.. αυτά τα δυο πάνε μάζη!!δηλαδή συγκετροση κατο από 40% είναι σιγουρο ότι το φυσηγγι δεν θα έχει διάτρηση για να καταβάλει μια κυχλα η και το αντηθετο με 70% είναι σιγουρο ότι το φυσηγγι τρυπαει

Είδες που θα έρθετε στα λόγια μου για το Βασίλη πιο πολύ καλύτερη η 390 από το boito και με τα φυσίγγια του Νίκου που είναι ολόιδια και χτιστά .Αφού όλα τα όπλα Βασίλη είναι ίδια γιατί είναι καλύτερη η 390 και μη μου πεις ότι μόνο το φυσίγγι παίζει ρόλο γιατί εδώ το έχεις το καλό και σταθεροτατο φυσίγγι.Κρατηστε τις μπενελι που πολυβόλουν απροβληματιστα για γουρούνια και όσοι θέλετε να γευτείτε σοβαρά σκοτωματα που θα τα θυμάστε αφού δεν πιστεύεται και στους κώνους πάρτε κανένα όπλο σε σοβαρότερη κανη.
Γιαννη εσυ με.τι οπλο ριχνεις ?

Ακόμη να μάθετε να συζητάτε για το σύνολο κάποιοι.Συνεχιζεται με τις δοκιμές με την ιδιογομωση που κάνει το 10% των κυνηγών και αν .Ερωτώ κυνηγαει το 90% με εμπορικά ποια κανη χωνεύει καλύτερα τα περισσότερα με έναν καλό σκοπευτή από πίσω ? Ο οποίος έχει σταθερότητα και ξέρει που ρίχνει.Εχει απαντήσει όχι ένας αλλά πολλοί σκοπευτές και η κανη δεν είναι σίγουρα μπενελι .Τα υπόλοιπα είναι για να κάνετε κουβέντα πιο πολύ για να επειμεινεται στην άποψη σας παρά να πείσετε κάποιον.Bασιλη εκεί που σκοτώνει το 4 Άρι της v3 θέλεις φουλ της μπενελι μαμισιο απειραχτες και οι δύο τώρα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε και σύντομα θα σου πω και για την guerini αν έχει να δείξει κάτι γιατί όπως έχω πει έχω αλλάξει καμία 15 άρια ντουφέκια δικά μου και έχω κυνηγήσει και με άλλα τόσα διαφορετικά και γνωρίζω πολύ καλά τι μου γίνεται και με εμπορικά και με ιδιογομωση γιατί έκανα μερικά χρόνια..Κάποια ντουφέκια αποδίδουν καλύτερα τώρα αν φταίει το μέταλο ο κώνος ο αυλός όλα μαζί δεν ξέρω .Αλλα δεν αμφισβητείτε αυτό είναι γεγονός και δεν το έχω δει μόνο το έχουν πει κάτοχοι των όπλων που είχαν κάποιο και πήραν άλλο η μέρα με τη νύχτα .Εάν μιλάμε για κυνήγια μέχρι 35/40 το πολύ μέτρα και μικρών θηραμάτων αγοραστε ότι να ναι όταν έχετε απαιτήσεις από το ντουφέκι και τι υποστηρίζεται μη λέτε ότι όλα είναι ίδια γιατί θα τύχει να στεναχωρηθειτε και θα φταίει η Κάκια στιγμή η γκαντεμια το φυσίγγι το χοντρό μπουφάν λόγο κρύου το ότι ο άλλος ρίχνει καλύτερα για όσους το παραδέχονται αυτό κτλ.Και ποτέ το κατώτερο βλητικα όπλο σας.

Το τραβας λιγο απο τα μαλλια καλέ μου φιλε Γιαννη ??
Εαν θεωρεις το 2-3% σημαντικη διαφορα...για μενα δεν ειναι...οπως πιστευω και για πολλους αλλους !!!
Αλλωστε εγω δεν κανω διαγωνισμο αναμεσα στα οπλα μου...
Ειπα ομως...υπαρχουν σεταπ που το ΒΟΙΤΟ αντιμετωπισε στα ισια την ΜΠΕΡΕΤΑ...και ηταν μια η αλλη..

Δλδ στα 50 πραγματικα μετρα οταν το ενα οπλο δινει 58% και το αλλο 60% το θεωριες σημαντικο ??
Και αυτο με 58% δεν ειναι καλο...και το αλλο με το 60% ειναι καλο ???
Δεν τα γραφω για να υποστηριξω την αποψη του Βασιλη....Αλλα τα βλεπω και τα εχω στις δοκιμες μου !!!

Και εαν σου ανεβασω δοκιμες με την Μπενελι που ειναι μπροστα απο την Μπερετα και το Βοιτο αυτο
τι θα σημαινει...οτι η μπερετα και το Βοιτο ειναι για πεταμα ???
Φιλε ....Οτι βαλεις στο οπλο αυτο θα σου βγαλει...
Για μενα ολα ιδια ειναι και ολα σκοτωνουν...και το 2-3% οταν το εχουν ειναι αμελητεο φιλε !!!

Γιαννη εσυ με.τι οπλο ριχνεις ?
Με μια Browning 2000 18.5 αχρωμιωτη και μια bernabeli vincet ίδια με την 1196 την Ρεμί με ένα κώνο γύρω στους 6/7 πόντους και 57 πόντους κύλινδρο.Αλλα θα τις βγάλω εκτός από φέτος θα δουλέψω την guerini kaliston και αν μπορέσω μια auto 5 lite πολύ καλή που σκέφτομαι να πάρω .Αν δεν μου αρέσουν όπως σκοτώνουν θα πάρω v3 αλλα θα κάνω μια σύγκριση v3 ,με guerini.Το θέμα είναι πότε θα τους μαζέψω 2/3 φίλους που τις έχουν όλες .Από Σεπτέμβρη σίγουρα θα συγκρίνω super sport -centro-guerini-391 optima για αρχή και τις υπόλοιπες 4 τις έχουν δύο άλλοι φίλοι μου που θέλω σύγκριση ..Ενολιγοις 2 ξαδέλφια και δύο φίλοι κολλητοί έχουν μεγάλη γκάμα όπλων που θεωρούνται αξιόλογα.Απο σκοπευτικά και κυνηγετικά.Πρεπει να τους στρίμωξε να φάμε μια μέρα να το καλαμπουρισουμε κιόλας μεταξύ κόντρας των όπλων

Ακόμη να μάθετε να συζητάτε για το σύνολο κάποιοι.Συνεχιζεται με τις δοκιμές με την ιδιογομωση που κάνει το 10% των κυνηγών και αν .Ερωτώ κυνηγαει το 90% με εμπορικά ποια κανη χωνεύει καλύτερα τα περισσότερα με έναν καλό σκοπευτή από πίσω ? Ο οποίος έχει σταθερότητα και ξέρει που ρίχνει.Εχει απαντήσει όχι ένας αλλά πολλοί σκοπευτές και η κανη δεν είναι σίγουρα μπενελι .Τα υπόλοιπα είναι για να κάνετε κουβέντα πιο πολύ για να επειμεινεται στην άποψη σας παρά να πείσετε κάποιον.Bασιλη εκεί που σκοτώνει το 4 Άρι της v3 θέλεις φουλ της μπενελι μαμισιο απειραχτες και οι δύο τώρα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε και σύντομα θα σου πω και για την guerini αν έχει να δείξει κάτι γιατί όπως έχω πει έχω αλλάξει καμία 15 άρια ντουφέκια δικά μου και έχω κυνηγήσει και με άλλα τόσα διαφορετικά και γνωρίζω πολύ καλά τι μου γίνεται και με εμπορικά και με ιδιογομωση γιατί έκανα μερικά χρόνια..Κάποια ντουφέκια αποδίδουν καλύτερα τώρα αν φταίει το μέταλο ο κώνος ο αυλός όλα μαζί δεν ξέρω .Αλλα δεν αμφισβητείτε αυτό είναι γεγονός και δεν το έχω δει μόνο το έχουν πει κάτοχοι των όπλων που είχαν κάποιο και πήραν άλλο η μέρα με τη νύχτα .Εάν μιλάμε για κυνήγια μέχρι 35/40 το πολύ μέτρα και μικρών θηραμάτων αγοραστε ότι να ναι όταν έχετε απαιτήσεις από το ντουφέκι και τι υποστηρίζεται μη λέτε ότι όλα είναι ίδια γιατί θα τύχει να στεναχωρηθειτε και θα φταίει η Κάκια στιγμή η γκαντεμια το φυσίγγι το χοντρό μπουφάν λόγο κρύου το ότι ο άλλος ρίχνει καλύτερα για όσους το παραδέχονται αυτό κτλ.Και ποτέ το κατώτερο βλητικα όπλο σας.
Το 90% δεν ξέρει ότι υπάρχουμε και κυνηγάει μια χαρά.Τελικα τι είναι λειοκαννο κυνηγετικό όπλο ξαναρωτάω.Ενω σε άλλες χώρες προσπαθούν να φέρουν κοντά το θήραμα , εμείς λόγο νομοθεσίας ψάχνουμε τρόπους να το θηρευσουμε όπου το δούμε .

Status
Not open for further replies.
Back