Ορτύκι, μπεκάτσα, τσίχλα πρωινό + περπατητό, Brain Bellμιας και τα αναφέραμε νωρίτερα...... τι να βάλω στη Μ2; anaconda ή brain?
πιο σφιχτό δουλεύω.... 2*Ορτύκι, μπεκάτσα, τσίχλα πρωινό + περπατητό, Brain Bell
ή αν προτιμάς πιό σφιχτό τσοκ, βάζεις το πρώτο στη θαλάμη διασποράς...
Αφού ξέρεις τι πήρα, γιατί με πειράζεις.Βάλε τον τσιγκο τα μαμά εσυ , κ μην μουρλενεσαι
Διασποράς βάζεις όταν δεν έχεις το Brain Bell, αυτό κάνει από μόνο του διασπορά και δουλεύει καλύτερα με μαλλινόταπα ή μισόταπαΚαλημέρα!! Τα brain δουλεύουν με μαλινοταπα η διασποράς;;;
Με μισοταπα στο Mr έχω καλά αποτελέσματα και στο bell!Καλημέρα!! Τα brain δουλεύουν με μαλινοταπα η διασποράς;;;
Ας πούμε με τα quail του gorilla με το Mr σαν δεύτερη κανη και πρώτη το bell απλά σκουπιζα ότι έβγαινε κοντα. Αλλά και σε πιο μεγάλες αποστάσεις πήρα πουλιά με το mr που ειλικρινά δεν το περίμενα και όχι μια και δύο φορές.Δημήτρη αν θες μου λες τη βλέπεις με τα μισοταπα διαφορετικο από τον συγκεντρωτηρα γιατί έχω Mr και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
Σε ευχαριστω Δημητρη.Ας πούμε με τα quail του gorilla με το Mr σαν δεύτερη κανη και πρώτη το bell απλά σκουπιζα ότι έβγαινε κοντα. Αλλά και σε πιο μεγάλες αποστάσεις πήρα πουλιά με το mr που ειλικρινά δεν το περίμενα και όχι μια και δύο φορές.
Τι εννοείς 'ήθελε λίγο συνήθεια'?καλησπερα στην ομαδα. κατοχος brain bl εδω και εναμιση χρονο.πριν ειχα ενα lm seminole.πολυ ευχαριστημενος απο αυτο.στα κοντινα ομως εκανε ζημια στα πουλια.πηγα στο bl γι αυτο το λογο και στην αρχη στα κοντινα ηταν πολυ καλο.στα μακρινα οχι.εβγαζα το bl εβαζα το seminole κ.ο.κ.ε, προφανως ηθελε λιγο συνηθεια το τσοκ.μολις πηρα τις πρωτες τσιχλες στα 30 μετρα σιγουρα με το bl, δεν ξαναβγηκε απο πανω εκτος απο ελαχιστα κυνηγια.το οπλο benelli crio.
επειδη ειχα χρονια το seminole μπορει στην αρχη μεχρι να βρεις λιγο την προσκοπευση και με αρνητικη ψυχολογια απο τις πρωτες αστοχιες...ε ηθελε λιγο να το ''μαθεις''Τι εννοείς 'ήθελε λίγο συνήθεια'?
Και εγώ οταν πήρα το bell δεν σήκωνα όπλο πάνω από 20 μετρα. Μια μέρα που ανεμιζαν ψαρονια ηταν ευκαιρία για δοκιμή και είδα τι μπορείς να κάνεις σε πιο μεγάλες αποστάσεις και βγήκε και ένα ωραίο στιφάδο!!! Έχεις πάνω ενα τσοκ που είναι σχεδιασμένο για πολύ κοντινές αποστάσεις και όσο να είναι ζοριζεσαι να ρίξεις σε πιο μακρινά πουλια αν δεν δοκιμασεις!Τι εννοείς 'ήθελε λίγο συνήθεια'?
Καλορίζικα. έχοντας τα στο κυνήγι θα έλεγα ότι είναι ακριβώς αυτό που παρατηρείς. Τσοκ αποτελέσματος/τσάντας και όχι για το οπτικό εφέ της εξαΰλωσης/σκασίματος του στόχου. Φυσικά δεν εννοώ σε καμία περιίπτωση ότι τα τσοκ με έντονα κέντρα ή φρένου δεν είναι αποτελεσματικά, είναι απλώς διαφορετικά και σε συγκεκριμένα κυνήγια/σκοπευτικές αποστολές ίσως και ανώτερα.Διάβασα από την αρχή όλο το θέμα (όλες τις αναρτήσεις) οπότε....το αποφάσισα...
View attachment 29438
Μπήκαν πάνω στο MX8 και δοκιμάστηκαν σήμερα στο σκοπευτήριο....κατευθείαν πάνω στους δίσκους...Πρώτη εντύπωση οι εισερχόμενοι δίσκοι τους οποίους είχα τσεκάρει και απλά κάπνιζαν ακόμα και σε μακρινές βολές από εμένα με τα μαμά τσοκ με τα τσοκ αυτά έσπαγαν αλλά δεν εξαφανίζονταν...δείγμα τουλάχιστον για εμένα οτι το κέντρο της τουφεκιάς έχει ανοίξει και δεν πάει <<μπάλα>> όπως πριν... επίσης δίσκους έπαιρνα και σε κοντινές αποστάσεις αλλά και σε μακρινές που επίτηδες έριχνα στον δίσκο όταν είχε απόσταση από εμένα. Πρώτες εντυπώσεις θετικές....θα ακολουθήσει και πίνακας αν και στην πράξη φαίνεται ...καλύτερα.
Στην τσίχλα δν θες υπερσυγκεντρώσεις.....στην τσίχλα όταν με 3* Μ.Ο. έχεις ένα 75% στα 36m τότε είναι μανούλα....θέλω να πω πως όταν έχεις ισοκατανομή στην τουφεκιά κ "πυκνή" περιφέρεια,τότε το θήραμα δν έχει λυτρωμό....Brain & SX3 έχουν την ομοιόμορφη περιφέρεια εκ φύσεως...Καλορίζικα. έχοντας τα στο κυνήγι θα έλεγα ότι είναι ακριβώς αυτό που παρατηρείς. Τσοκ αποτελέσματος/τσάντας και όχι για το οπτικό εφέ της εξαΰλωσης/σκασίματος του στόχου. Φυσικά δεν εννοώ σε καμία περιίπτωση ότι τα τσοκ με έντονα κέντρα ή φρένου δεν είναι αποτελεσματικά, είναι απλώς διαφορετικά και σε συγκεκριμένα κυνήγια/σκοπευτικές αποστολές ίσως και ανώτερα.
Προσωπικά όμως τα brain μου δίνουν σίγουρα περισσότερα συγχωροχάρτια και πουλιά από τα άλλα που έχω....