BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.
Μαριε...''ακου'' καλε μου φιλε!!! :)

Τι να πρωτο φτιαξουμε....Οτι και να φτιαξουμε το BL απλα....Κενταει....Το ειδα στον κυνηγοτοπο και
στις δοκιμες μου ( μια που εκανα εγω ) και στις δοκιμες του φιλου μου!!!
Θα ριξω εαν με αφησει ο καιρος ( βρεχει εδω ) τα φυσιγγια με το διπλοκυαθιο...και πιστευω και αυτα
οπως και ο LB6 θα γραψουν ''ιστορια'' με αυτο το τσοκ.
Ιδωμεν φιλε....Δεν ξερω τι κανουν τα αλλα τσοκ του Κ. Σωτηροπουλου....αλλα αυτο εδωσε ΡΕΣΤΑ φιλαρα μου!! :)
Αν αυτό κάνει αυτό που υπόσχεται τότε κ τα άλλα το ίδιο‼️

Μαριε...''ακου'' καλε μου φιλε!!! :)

Τι να πρωτο φτιαξουμε....Οτι και να φτιαξουμε το BL απλα....Κενταει....Το ειδα στον κυνηγοτοπο και
στις δοκιμες μου ( μια που εκανα εγω ) και στις δοκιμες του φιλου μου!!!
Θα ριξω εαν με αφησει ο καιρος ( βρεχει εδω ) τα φυσιγγια με το διπλοκυαθιο...και πιστευω και αυτα
οπως και ο LB6 θα γραψουν ''ιστορια'' με αυτο το τσοκ.
Ιδωμεν φιλε....Δεν ξερω τι κανουν τα αλλα τσοκ του Κ. Σωτηροπουλου....αλλα αυτο εδωσε ΡΕΣΤΑ φιλαρα μου!! :)
Νικόλα φτιάξε κάτι συμβατικό για τα 30-35 μέτρα με απλό βύσμα στα 34γρ πχ νο7 κ 6 με 390-400m ταχύτητα να δούμε τι θα δώσει

Με LB6 βγήκε αυτή η τουφεκιά, ακυρώθηκε το τσοκ.
Βγάλτε με εμπορικό φυσίγγι αυτήν την κατανομή εκεί και τα ξαναλέμε :)
Το 95% δεν γεμίζουμε :)
Ακριβώς. Με πρόλαβες για λίγα δεύτερα . Σε δοκιμές πριν 15 χρόνια με τέτοιου τύπου τσοκ κ φυσιγγια super caccia, percorso, στα 40 μέτρα είδαμε το στόχο να γεμίζει σκάγια
Νομίζω ότι η όλη συζήτηση γίνεται για την πλήρη ισοκατανομη και όχι για τα μέτρα... Το πιο σωστό για μένα είναι μερικες βολές με το BL και εμπορικό φυσιγγι στα 20-25μ και στα 36,5μ το ΜR. Αν βγουν πάλι ισοκατανομες λογικά τέλος...

ΥΓ προσωπικά χρησιμοποιώ και το BL και το MR και από τα σκότωματα τους σε τρόπο και αποστάσεις έχω δει ότι είναι πιο αποτελεσματικά από carlsons και signature plus για invector plus σπείρωμα στην sx3...

Να είσαι καλά Νίκο.

Αυτή είναι μια γαμάτη τουφεκιά, σε εξωφρενική απόσταση για bell.
Άντε πες το σετάπ ...
Αν ο κύλινδρος δεν κάνει δουλειά θα πάρω και εγώ ένα αλλά όχι για 36μ.
10-20 ...

Φαντάζεσαι να τα πάει μπάλα η ανώμαλη νεροσωλήνα αχαχαχαχαχα

Με ''ανωμαλη νεροσωληνα'' το εριξε....Το ''ψαχνει'' πολυ.....εχει παθος με την μπεκατσα....και μπραβο του!!

Αστο το σεταπ..... στην βραση κολλαει το σιδερο ... λεει ο λαος μας....δικο μου ειναι....ο φιλος το τροποποιησε
ανεβαζοντας 0,05 πυριτιδα τιποτα αλλο...Το θεμα ειναι οτι εφερε την τουφεκια στα μετρα του οπλου του
και τα γουστα του!!! ;)

Με ''ανωμαλη νεροσωληνα'' το εριξε....Το ''ψαχνει'' πολυ.....εχει παθος με την μπεκατσα....και μπραβο του!!

Αστο το σεταπ..... στην βραση κολλαει το σιδερο ... λεει ο λαος μας....δικο μου ειναι....ο φιλος το τροποποιησε
ανεβαζοντας 0,05 πυριτιδα τιποτα αλλο...Το θεμα ειναι οτι εφερε την τουφεκια στα μετρα του οπλου του
και τα γουστα του!!! ;)
Τέκνα στο 1.95x36+1.5 με LB6 κ κάνα 10 χιλ μαλλινη cal 20 μέσα στον LB6 με νίκελ σκάγια Νικόλα??

Αν αυτό κάνει αυτό που υπόσχεται τότε κ τα άλλα το ίδιο‼️

Αυτο κανει περισσοτερα απο αυτα που υποσχεται Γιανναρε!!!

Νικόλα φτιάξε κάτι συμβατικό για τα 30-35 μέτρα με απλό βύσμα στα 34γρ πχ νο7 κ 6 με 390-400m ταχύτητα να δούμε τι θα δώσει

Χιωτη....ξερεις .....Βαλε τον κωλο σου κατω.....γεμισε....ριξε.....μετρησε....και μην τα περιμενεις ολα απο
τον γέρο φιλο σου....!!!! :D

και τα γουστα του!!! ;)
Ολα καλά κι ωραία........ Να κάνω το δικηγόρο του "διαβόλου" και να πω ότι η κατανομή οφείλεται στο σεταπ που έχει LB6 και αλεύρι........ Θα ήταν διαφωτιστικό για όλους μας να γίνει δοκιμή στα ίδια μέτρα με κύλινδρο και 5* τσοκ για να αξιολογήσουμε τυχόν διαφορές με το bell......mm

Ολα καλά κι ωραία........ Να κάνω το δικηγόρο του "διαβόλου" και να πω ότι η κατανομή οφείλεται στο σεταπ που έχει LB6 και αλεύρι........ Θα ήταν διαφωτιστικό για όλους μας να γίνει δοκιμή στα ίδια μέτρα με κύλινδρο και 5* τσοκ για να αξιολογήσουμε τυχόν διαφορές με το bell......mm

Εχεις ΔΙΚΙΟ Βαγγελα μου!!!
Περα απο αυτο.....ο συνονοματος σου.....''εργαψε'' φιλαρα μου.....εφτιαξε φυσιγγιο για τα γουστα του...
και αυτο μετραει φιλε!!!
Με ΟΛΑ τα αλλα τσοκ που εριχνε....φολες εβγαζε.....κοντα τον εχεις...ρωτησε τον!!! :)

Last edited:
Νομίζω ότι η όλη συζήτηση γίνεται για την πλήρη ισοκατανομη και όχι για τα μέτρα... Το πιο σωστό για μένα είναι μερικες βολές με το BL και εμπορικό φυσιγγι στα 20-25μ και στα 36,5μ το ΜR. Αν βγουν πάλι ισοκατανομες λογικά τέλος...

ΥΓ προσωπικά χρησιμοποιώ και το BL και το MR και από τα σκότωματα τους σε τρόπο και αποστάσεις έχω δει ότι είναι πιο αποτελεσματικά από carlsons και signature plus για invector plus σπείρωμα στην sx3...

Βρε Γρηγορη μου....δεν εχω εμπορικα φυσιγγια....Θα με κανεις τωρα να τρεχω να αγορασω βρε φιλε???!!! :D

Στηστο....με φελλο ομως αντι για μαλλινη...και 4 πεταλα 5χιλιοστα βαθος....στα 57,5...

Αντε Χιωτη.....ξεκινα!!! :)
Το έχουμε ρίξει κ μετρήσει στα 431m/sec με 688 k Diana 10mm με 23 βαθμούς θερμοκρασία πολύ καλό σεταπ
Πήρα πριν λίγες ημέρες από Κομοτηνή λευκές μαλλινες για το 20αρι πολύ καλής ποιότητας κ θα το στήσω μ αυτές να δω τι θα δώσει.
Στο μπελ θα ήταν πολύ καλό κ με 1.90.
Οι ταχύτητες κ πάλι θα ήταν υπεραρκετες

Το έχουμε ρίξει κ μετρήσει στα 431m/sec με 688 k Diana 10mm με 23 βαθμούς θερμοκρασία πολύ καλό σεταπ
Πήρα πριν λίγες ημέρες από Κομοτηνή λευκές μαλλινες για το 20αρι πολύ καλής ποιότητας κ θα το στήσω μ αυτές να δω τι θα δώσει.
Στο μπελ θα ήταν πολύ καλό κ με 1.90.
Οι ταχύτητες κ πάλι θα ήταν υπεραρκετες

Χιωτη....μην ''πετας'' υλικα.....Ακου τον γέρο φιλο σου....Το εχω δοκιμασει με αμορτισερ με μαλλινη....δεν
δουλευει οπως δουλευει με τον φελλο.....Τα εχω τσεκαρει ΟΛΑ φιλε!!! ;)

Με βάλατε στη μπριζα να
Χιωτη....μην ''πετας'' υλικα.....Ακου τον γέρο φιλο σου....Το εχω δοκιμασει με αμορτισερ με μαλλινη....δεν
δουλευει οπως δουλευει με τον φελλο.....Τα εχω τσεκαρει ΟΛΑ φιλε!!! ;)
Η συγκεκριμένη δεν είναι τόσο συμπιεσιμη Νικόλα, δεν ξέρω αν την έχεις δοκίμασει ψιλοκουτσουρο είναι όπως οι παλιές.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω τη Μπέλα, αν την είχα θα την είχα ξεσκίσει στα πειράματα. Είχα παλιότερα Seminole spreader κ το έδωσα.
Το μόνο που έχω τώρα είναι ένα anaconda short range το οποίο δεν πάει με τπτ στα 30μ.
Το μπελ πρέπει να είναι ανώτερο.

Βρε Γρηγορη μου....δεν εχω εμπορικα φυσιγγια....Θα με κανεις τωρα να τρεχω να αγορασω βρε φιλε???!!! :D
Όχι κ. Νίκο προς Θεού. Εγώ το ανέφερα ως υποθετική μεθοδολογικη διαδικασία για τον αποκλεισμό εναλλακτικών εξηγήσεων για το αποτέλεσμα που ειδαμε.

Αν θέλετε εσείς ή οποιοσδήποτε ιδιογομωτης να κάνετε κάτι τέτοιο λόγω του ότι έχετε μεράκι γεμίστε απλά μια αντιγραφή ενός εμπορικου. Θα βγάλουμε έξω και τη διακύμανση από το ότι είναι μια έτσι μια γιουβέτσι τα φυσίγγια αυτά και θα ξέρουμε ότι οποίες διάφορες είναι λόγω τσοκ και οχι λόγω προβληματικής παραγωγής και ετερογενειας.

Η επαναληψιμοτητα που θα μας δείξει ότι πέτυχε και όχι ότι έτυχε μας νοιάζει σε όσο πιο ρεαλιστικές συνθήκες πυρομαχικων για το μέσο κυνηγό χωρίς παρεμβολές άλλων παραγόντων που δεν σχετίζονται με το τσοκ θέλουμε.

Status
Not open for further replies.
Back