Επειδή κάποιος φίλος πέρασε σήμερα από την BRAIN και με ρώτησε για το πως μπορεί ο ήχος που τρέχει με 330 m/sec να επηρεάζει μία γόμωση που τρέχει με 400+ m/sec, (αν και το ανέφερα και σε προηγούμενο σχόλιό μου ότι μιλάμε για στερά και όχι για μετάδοση στον αέρα) και μπορεί και άλλοι από τους φίλους εδώ μέσα να έχουν την ίδια απορία, να πω πως ο ήχος μπορεί να μεταδίδεται μεν στον αέρα με 330 m/sec αλλά όσο αυξάνει η πυκνότητα του μέσου μετάδοσης αυξάνει και η ταχύτητα, στο νερό είναι περίπου 1500 και στο ατσάλι 5000 m/sec!!!! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως γίνεται το "κύμα" της ταλάντωσης να προηγείται της γόμωσης διευρύνοντας ή στενεύοντας το τμήμα της κάννης που βρίσκεται μπροστά από την γόμωση την κάθε στιγμή της πορείας της!
Και μιά και μιλάμε για ακουστική και ποιότητα τουφεκιάς, ας θυμηθούμε πως τις πιό ποιοτικές τουφεκιές τις βφάζουν τα πιό ελαστικά ατσάλια καθώς μπορούν και "υπακούουν", "συντονίζονται" πιό εύκολα με τη συχνότητα της τουφεκιάς. Αυτό ακριβώς εξηγεί και το τι κάνει και τις αχρωμίωτες κάννες να βγάζουν καλύτερες τουφεκιές από τις χρωμιωμένες (το σκληροχρώμιο που χρησιμοποιείται για την χρωμίωση του εσωτερικού των καννών είναι πολύ σκληρότερο από το ατσάλι των καννών).
Όπως βλέπετε, όλα τα στοιχεία της παρατήρησης συγκλίνουνν στο ότι η θεωρία μου περί συχνότητας τουφεκιάς και ιδιοσυχνότητας κάννης είναι σωστή.
Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος
Και μιά και μιλάμε για ακουστική και ποιότητα τουφεκιάς, ας θυμηθούμε πως τις πιό ποιοτικές τουφεκιές τις βφάζουν τα πιό ελαστικά ατσάλια καθώς μπορούν και "υπακούουν", "συντονίζονται" πιό εύκολα με τη συχνότητα της τουφεκιάς. Αυτό ακριβώς εξηγεί και το τι κάνει και τις αχρωμίωτες κάννες να βγάζουν καλύτερες τουφεκιές από τις χρωμιωμένες (το σκληροχρώμιο που χρησιμοποιείται για την χρωμίωση του εσωτερικού των καννών είναι πολύ σκληρότερο από το ατσάλι των καννών).
Όπως βλέπετε, όλα τα στοιχεία της παρατήρησης συγκλίνουνν στο ότι η θεωρία μου περί συχνότητας τουφεκιάς και ιδιοσυχνότητας κάννης είναι σωστή.
Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος