BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.
Υπάρχει κάποιο τσόκ που συνεργάζεται με δράμια και μόνο όλα? Έχω μια franchi fast με αυλό 18.4. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φίλε Mihos,
ναι υπάρχει, μόλις το παρουσιάσαμε, λέγεται BUCKSHOT RULER, δες αποτελέσματα στην σελ 63

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Έχει καλό αποτέλεσμα και στα μονοβολα?
Τα αποτελέσματά του με μονόβολα θα είναι καλά μόνο με μονόβολα που ρίχνονται και με κλειστά τσοκ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Έχει βγει στην αγορά? που μπορώ να το παραγγείλω?
Είναι στη φάση παραγωγής, το παραγγέλνεις τηλεφωνικά σε εμάς (2111830168) και το παραλαμβάνεις τέλος του μήνα

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Last edited:
Neil Winston ...εχει κανει τεστ μεταξυ απλου brilley muller και brain ...στα σχολια συμμετεχει κ ο rundy wakeman...ο οποιος λεει οτι με ενα ταπεινο τρουλοκ των 18 δολαριων εχεις το ιδιο αποτελεσμα με το brain...τελικο συμπερασμα του Neil ...καλα τσοκ αλλα πουθενα δεν αποδυκνειονται τα οσα υποστηριζουν οι κατασκευαστες...

Neil Winston ...εχει κανει τεστ μεταξυ απλου brilley muller και brain ...στα σχολια συμμετεχει κ ο rundy wakeman...ο οποιος λεει οτι με ενα ταπεινο τρουλοκ των 18 δολαριων εχεις το ιδιο αποτελεσμα με το brain...τελικο συμπερασμα του Neil ...καλα τσοκ αλλα πουθενα δεν αποδυκνειονται τα οσα υποστηριζουν οι κατασκευαστες...
Γιάννη να σου πω την αλήθεια φίλε αυτός ο Randy πολύ παπαγαλάκι μου φαίνεται και όχι και πολύ αξιόπιστος προωθεί και υποβιβάζει ανάλογα το συμφέρον του, και τους χορηγούς της σελίδας του.

Γιάννη να σου πω την αλήθεια φίλε αυτός ο Randy πολύ παπαγαλάκι μου φαίνεται και όχι και πολύ αξιόπιστος προωθεί και υποβιβάζει ανάλογα το συμφέρον του, και τους χορηγούς της σελίδας του.
Αυτος απλα πεταχτηκε....ο Neil ομως μου φανηκε πολυ αντικειμενικος οσο κ διεξοδικος στα τεστ του!...Muller and Brain's promises of offering something different are, in the words of Carl Sagan, "Extraordinary Claims." So they need extraordinary proof if we are to accept them. Neither offers any proof of any kind of anything.* So we should pay no attention to these Muller and Brain claims and make our choke-buying decisions based on other criteria. We can, of course, keep in mind that they tried to con us.

Yours in Sport,

Neil

*except a couple of patterns that are so fake they seem to think we are fools.
Ετυμηγορια!

Αυτος απλα πεταχτηκε....ο Neil ομως μου φανηκε πολυ αντικειμενικος οσο κ διεξοδικος στα τεστ του!...Muller and Brain's promises of offering something different are, in the words of Carl Sagan, "Extraordinary Claims." So they need extraordinary proof if we are to accept them. Neither offers any proof of any kind of anything.* So we should pay no attention to these Muller and Brain claims and make our choke-buying decisions based on other criteria. We can, of course, keep in mind that they tried to con us.

Yours in Sport,

Neil

*except a couple of patterns that are so fake they seem to think we are fools.
Ετυμηγορια!
.sarcastic. ως συνήθως να προμοταρει τους δικούς του.
Ο Neil μιλάει σωστά αν λες ότι παράγεις κάτι με κάποια τεχνολογία πρέπει και να το αποδείξεις.

.sarcastic. ως συνήθως να προμοταρει τους δικούς του.
Ο Neil μιλάει σωστά αν λες ότι παράγεις κάτι με κάποια τεχνολογία πρέπει και να το αποδείξεις.
Μα εκει ειναι το ολο θεμα Κωνσταντινε...
Δεν φτανει να το λες.......οτι παραγεις το καλυτερο προιον στον ανταγωνισμο......αλλα πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις κιολλας.
Εκει καπου ξεκινανε τα δυσκολα.
Και οταν πουλας ενα προιον ......που ευκολα μπορει καποιος να το συγκρινει.....με ενα διαφορετικο του ανταγωνισμου..... και τελικα βλεπεις οτι δεν κανει αυτο που σου υποσχεθηκαν ξεκινανε οι μουρμουρες.....
Κανεις δεν ειπε οτι τα συγκεκριμενα τσοκ δεν ειναι καλα.Ισα ισα ακουστηκαν πολυ καλα λογια.Αλλα τελικα ειναι τα καλυτερα της αγορας;;;;;; ή απλα ειναι αλλο ενα καλο πολυ καλο τσοκ;
Θα χαρω παρα πολυ να βγει ο Κ.Σωτηροπουλος και να μας αποδειξει με στοιχεια οτι οντως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ προιον του ειναι το καλυτερο στο κοσμο.

Last edited:
Ο Neil Winston έκανε 2 συγκριτικά τεστ μετάξύ BRAIN, Muller και Briley,
ένα για ανοιχτά τσοκ
https://www.trapshooters.com/thread...-and-other-open-chokes-tested-winston.480601/
και ένα για κλειστά
https://www.trapshooters.com/thread...ey-muller-tight-chokes-tested-winston.486281/
Και στα δύο έγιναν από 3 μετρήσεις. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΑ BRAIN ΗΡΘΑΝ ΠΡΩΤΑ, δείτε τα γραφήματα. Ειδικά στο λιγότερο πυκνό κέντρο (αυτό που επαίρομαι να λέω πως πέτυχα με το προφίλ "Τσοκ-μέσα-ατο Τσοκ") είναι εμφανέστατη η διαφορά.
Μάλιστα, στα ανοιχτά, επειδή θεώρησε ο Winston πως η επιδίωξή μου ήταν η ίδια με του Muller πως το C1/BL να είναι και το πιό ανοιχτό εκτός από το να έχει το λιγότερο πυκνό κέντρο, ο Winston αναφέρει πως "μεταξύ των δύο, το BRAIN είναι ο καθαρός νικητής". Βέβαια, εγώ ουδέποτε έχω πει πως το BL δίνει την πιό ανοιχτή τουφεκιά, ποτέ! Αλλά έστω και έτσι το BRAIN πάλι πτρώτο βγήκε. "Assuming that the extended quotations above indicate that both Brain and Muller are trying to sell the widest-spreading, least hot-centered pattern performance, in this single test of a single type of gun, a Beretta Mobil, Brain was the clear winner in both respects."
Τώρα, στα επί μέρους συμπεράσματα, ο Winston αναφέρει πως, ναι, τα BRAIN έρχονται πρώτα αλλά...εντάξει μωρέ, όχι και τόσο πολύ (!)
"While there was suggestive evidence that the Brain C6 /TL produced a slightly less “hot core” than the Briley XF, the difference was not statistically significant (P=0.14). The p value of the Brain/Muller difference was a non-significant 0.31."
Και τώρα δύο στοιχεία σχετικά με το τρίο Winston / "Dr" A Jones / Wakeman
1) Πρώτα-πρώτα o Winston ΔΕΝ αναφέρει την μεθοδολογία του (ορισμό Ρ κλπ) αλλά και δεν παραθέτει ούτε φωτογραφίες.. Έτσι, με μία ελάχιστη αλλαγή του βάρους στάθμισηςς μιάς παραμέτρου μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τις διαφορές (= non-significant) οπότε ναι, οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή δεν ισχύουν...Βέβαια, σε αυτό μάλλον συνέτεινε το παρακάτω.
2) Τα τεστ έγιναν ΑΦΟΥ του ακύρωσα δημόσια τη αποστολή του BX επειδή ο "κολλητός" του "Dr" A Jones (πουλάει λογισμικό για ανάλυση πινάκων) μέσα στο Shotgun World Forum (https://www.shotgunworld.com/bbs/index.php, το μεγαλύτερο στον Κόσμο για λειόκαννα με 135.000 μέλη και 2.500.000 αναγνώστες) εκνευρίστηκε που είπα στο Thread "Sporting Clays" (που τα BRAIN είναι χορηγός) πως ο πίνακας είναι μιά απλή ένδειξη, παραποίησε αποτελέσματα από 2 φωτό, ξέχασε όμως να αλλάξει και τα γραφικά, τον πήρανε χαμπάρι τα άλλα μέλη του S/W και έγινε χαμός, Ο δε τρίτος της παρέας Wakeman (αυτο-αποκαλούμενος "ειδικός", κράζεται από το μισό internet για την τρέλα του για αυτοπροβολή και την εμπάθειά του, "δουλεύει" σαν κράχτης της Remington και της Trulock), μαζί με τον Jones κάνανε συνεχείς επιθέσεις στα BRAIN που (καθ' ομολογία τους !) δεν έχουν όχι δοκιμάσει ποτέ αλλά ούτε καν δει έστω από απόσταση. Και αυτά προτού καν φτάσει το πρώτο BRAIN στην Αμερική. Όταν δε μετά ξεκίνησε αυτή η απίστευτη σειρά συγχαρητηρίων και συγκριτικών δοκιμών με Briley, Muller, Carlson's, Trulock, Kick's, Patternmaster κλπ όπου και πάλι ΤΑ BRAIN ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ (δείτε στο S/W), η παρέα χάλασε. Ο Jones χάθηκε, ο δε Wakeman μπήκε σε καθεστώς προειδοποίησης αποκλεισμού σχεδόν σε όλα τα forum (και στου Winston!). Μάλιστα, στο "κράξιμο" του Wakeman πήρε μέρος και ένα μέλος από το HUNTERS LIFE, ο tolis1r, ρωτήστε τον να σας τα πει!

Ζητάω συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά καιρός είναι να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα για την πορεία των BRAIN στην Αμερική και την αποδοχή τους εκεί καθώς έχουν ακουστεί πολλά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
ΥΓ Όχι, ο κατασκευαστής δεν πρέπει να αποδείξει τίποτα απολύτως. Το προϊόν θα πρέπει να αποδείξει την υπεροχή του στα χέρια των μοναδικών σημαντικών κριτών: των χρηστών του. Αν δεν κάνει ότι λέει ο κατασκευαστής, θα σβήσει πιό γρήγορα από ότι αν δεν υπήρχε κανένας ισχυρισμός. Αυτό είναι το απόλυτο ρίσκο του κατασκευαστή, το αναλαμβάνει;

Last edited:
Αυτ
Ο Neil Winston έκανε 2 συγκριτικά τεστ μετάξύ BRAIN, Muller και Briley,
ένα για ανοιχτά τσοκ
https://www.trapshooters.com/thread...-and-other-open-chokes-tested-winston.480601/
και ένα για κλειστά
https://www.trapshooters.com/thread...ey-muller-tight-chokes-tested-winston.486281/
Και στα δύο έγιναν από 3 μετρήσεις. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΑ BRAIN ΗΡΘΑΝ ΠΡΩΤΑ, δείτε τα γραφήματα. Ειδικά στο λιγότερο πυκνό κέντρο (αυτό που επαίρομαι να λέω πως πέτυχα με το προφίλ "Τσοκ-μέσα-ατο Τσοκ") είναι εμφανέστατη η διαφορά.
Μάλιστα, στα ανοιχτά, επειδή θεώρησε ο Winston πως η επιδίωξή μου ήταν η ίδια με του Muller πως το C1/BL να είναι και το πιό ανοιχτό εκτός από το να έχει το λιγότερο πυκνό κέντρο, ο Winston αναφέρει πως "μεταξύ των δύο, το BRAIN είναι ο καθαρός νικητής". Βέβαια, εγώ ουδέποτε έχω πει πως το BL δίνει την πιό ανοιχτή τουφεκιά, ποτέ! Αλλά έστω και έτσι το BRAIN πάλι πτρώτο βγήκε. "Assuming that the extended quotations above indicate that both Brain and Muller are trying to sell the widest-spreading, least hot-centered pattern performance, in this single test of a single type of gun, a Beretta Mobil, Brain was the clear winner in both respects."
Τώρα, στα επί μέρους συμπεράσματα, ο Winston αναφέρει πως, ναι, τα BRAIN έρχονται πρώτα αλλά...εντάξει μωρέ, όχι και τόσο πολύ (!)
"While there was suggestive evidence that the Brain C6 /TL produced a slightly less “hot core” than the Briley XF, the difference was not statistically significant (P=0.14). The p value of the Brain/Muller difference was a non-significant 0.31."
Και τώρα δύο στοιχεία σχετικά με το τρίο Winston / "Dr" A Jones / Wakeman
1) Πρώτα-πρώτα o Winston ΔΕΝ αναφέρει την μεθοδολογία του (ορισμό Ρ κλπ) αλλά και δεν παραθέτει ούτε φωτογραφίες.. Έτσι, με μία ελάχιστη αλλαγή του βάρους στάθμισηςς μιάς παραμέτρου μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τις διαφορές (= non-significant) οπότε ναι, οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή δεν ισχύουν...Βέβαια, σε αυτό μάλλον συνέτεινε το παρακάτω.
2) Τα τεστ έγιναν ΑΦΟΥ του ακύρωσα δημόσια τη αποστολή του BX επειδή ο "κολλητός" του "Dr" A Jones (πουλάει λογισμικό για ανάλυση πινάκων) μέσα στο Shotgun World Forum (https://www.shotgunworld.com/bbs/index.php, το μεγαλύτερο στον Κόσμο για λειόκαννα με 135.000 μέλη και 2.500.000 αναγνώστες) εκνευρίστηκε που είπα στο Thread "Sporting Clays" (που τα BRAIN είναι χορηγός) πως ο πίνακας είναι μιά απλή ένδειξη, παραποίησε αποτελέσματα από 2 φωτό, ξέχασε όμως να αλλάξει και τα γραφικά, τον πήρανε χαμπάρι τα άλλα μέλη του S/W και έγινε χαμός, Ο δε τρίτος της παρέας Wakeman (αυτο-αποκαλούμενος "ειδικός", κράζεται από το μισό internet για την τρέλα του για αυτοπροβολή και την εμπάθειά του, "δουλεύει" σαν κράχτης της Remington και της Trulock), μαζί με τον Jones κάνανε συνεχείς επιθέσεις στα BRAIN που (καθ' ομολογία τους !) δεν έχουν όχι δοκιμάσει ποτέ αλλά ούτε καν δει έστω από απόσταση. Και αυτά προτού καν φτάσει το πρώτο BRAIN στην Αμερική. Όταν δε μετά ξεκίνησε αυτή η απίστευτη σειρά συγχαρητηρίων και συγκριτικών δοκιμών με Briley, Muller, Carlson's, Trulock, Kick's, Patternmaster κλπ όπου και πάλι ΤΑ BRAIN ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ (δείτε στο S/W), η παρέα χάλασε. Ο Jones χάθηκε, ο δε Wakeman μπήκε σε καθεστώς προειδοποίησης αποκλεισμού σχεδόν σε όλα τα forum (και στου Winston!). Μάλιστα, στο "κράξιμο" του Wakeman πήρε μέρος και ένα μέλος από το HUNTERS LIFE, ο tolis1r, ρωτήστε τον να σας τα πει!

Ζητάω συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά καιρός είναι να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα για την πορεία των BRAIN στην Αμερική και την αποδοχή τους εκεί καθώς έχουν ακουστεί πολλά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
Ποιος εκανε αυτο το τεστ που χαλασε την παρεα...?δεν το πηρε το ματι μου

Μα εκει ειναι το ολο θεμα Κωνσταντινε...
Δεν φτανει να το λες.......οτι παραγεις το καλυτερο προιον στον ανταγωνισμο......αλλα πρεπει να μπορεις να το αποδειξεις κιολλας.
Εκει καπου ξεκινανε τα δυσκολα.
Και οταν πουλας ενα προιον ......που ευκολα μπορει καποιος να το συγκρινει.....με ενα διαφορετικο του ανταγωνισμου..... και τελικα βλεπεις οτι δεν κανει αυτο που σου υποσχεθηκαν ξεκινανε οι μουρμουρες.....
Κανεις δεν ειπε οτι τα συγκεκριμενα τσοκ δεν ειναι καλα.Ισα ισα ακουστηκαν πολυ καλα λογια.Αλλα τελικα ειναι τα καλυτερα της αγορας;;;;;; ή απλα ειναι αλλο ενα καλο πολυ καλο τσοκ;
Θα χαρω παρα πολυ να βγει ο Κ.Σωτηροπουλος και να μας αποδειξει με στοιχεια οτι οντως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ προιον του ειναι το καλυτερο στο κοσμο.
Φίλιππα σε οποιοδήποτε προϊόν δύσκολα θα συναντήσεις μια ομόφωνη άποψη σε άλλον αρέσει και σε άλλον βρωμάει.
Το καλύτερο της αγοράς, η για εμάς, η το όπλο μας δύσκολα να μας το εγγυηθεί κάποιος ότι η τεχνολογία του θα δουλέψει και στο όπλο μάς.
Ο Muller έχει ξελαριγγειστει ότι τα τσοκ με αρνητική σύσφιξη η με οπές εκτωνοσης είναι όλα μάρκετινγκ, γνώμη του βέβαια, η αγορα έχει άλλη γνώμη.

Τον ραντυ μην τον εμπιστεύεστε έχει εμμονή να πείσει τον κόσμο ότι το v3 είναι το καλύτερο όπλο του κόσμου και τα τρούλοκ τα καλύτερα τσοκ. Επίσης είχε βγάλει την ξανθος ότι κάνει εμπλοκές. Χωρίς να δοκιμάσει ούτε ένα φυσιγγι με τις πιέσεις που έλεγε ο κατασκευαστής ότι απαιτούνται για να λειτουργήσει το όπλο. Όλες του οι δοκιμές με φυσιγγια με χαμηλές πιέσεις για να δείξει ότι δεν τα ρίχνει.....

Αυτ
Ποιος εκανε αυτο το τεστ που χαλασε την παρεα...?δεν το πηρε το ματι μου
Δεν μίλησα για ένα τεστ αλλά για ολόκληρη "σειρά συγχαρητηρίων και συγκριτικών δοκιμών". Καθώς είναι πολύ επίπονο να ψάχνω στο S/W ενάμιση σχεδόν χρόνου σελίδα -σελίδα (μπορεί βέβαια να το κάνει όποιος θέλει ανά πάσα στιγμή και προκαλώ να βρεθεί ένα, έστω ένα αρνητικό post, κριτική κλπ ανάμεσα στο τεράστιο πλήθος των αναρτήσεων) αλλά και επειδή δεν θέλω να θεωρηθεί ότι "προσπαθώ τεχνηέντως να αποφύγω" , θα σου παραθέσω την πιό πρόχειρη αυτή την στιγμή, τη τελευταία ανάρτηση, μία αναφορά απλής σύγκρισης, στις 13 Ιουνίου 2018 στο S/W

I have tested the 3, 4 and 5, (MR , TM και LR) and like the way they pattern a lot -- round and very even distribution, and frankly better than any other factory or 3rd party choke I've ever tested; essentially taking a factory (Krieghoff) CT barrel and making it perform like my custom tuned Wilkinson thinwall barrel.

Δοκίμασα τα MR , TM και LR και μου άρεσαν πολύ οι τουφεκιές τους - κυκλικές και με πολύ ομοιόμορφη κατανομή και ειλικρινά καλύτερες από κάθε άλλο εργοστασιακό ή after sale τσοκ που έχω δοκιμάσει ποτέ, βασικά παίρνουν μία εργοστασιακή κάννη Krieghoff και την κάνουν να αποδίδει σαν την κατά παραγγελία βελτιωμένη κάννη μου από τον Wilkinson.

Jack Flesher, Silicon Valley, USA

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Και τώρα να πληροφορήσω τα μέλη - φίλους του HUNTERS LIFE πως, για λόγους επαγγελματικού φόρτου, θα πρέπει να τερματίσω την συμμετοχή μου στο forum, το οποίο και ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία

Neil Winston ...
Πραγματικά σου οφείλω ένα ευχαριστώ γιατί δεν είχε τύχει να τον διαβάσω τον τύπο. Νομίζω ότι πρέπει να τον είχε αναφέρει και παλιότερα ο Παύλος ο Milvus. Δεν έχω λόγια....Master....Doctora....Expertise....ότι και να πεις είναι λίγο. Τι ιερά τέρατα και τρίχες......ο τύπος είναι τόσο ταπεινά κατανοητός και crystal clear στον λόγο του, που σε καθηλώνει.
Ευχαριστώ και πάλι.....!!!
Αν και δεν επιτρέπει την αναδημοσίευση των γραφομένων του, εγώ από θαυμασμό και μόνο θα βάλω το conclusion σε μια δοκιμή για σφικτά τσοκ.
Summary:
All the chokes were very good and very similar shooters, producing pattern percentages of nearly 80%, right up there with other elite equipment. The performance of the three did not significantly differ, on average, in pattern percentage, pattern spread, or central thickening. A shooter who bought any of them would get a fair return on his money and would have reason to be confident that he had made a good choice.

Γιάννη για εμένα ο randy είναι αναξιόπιστος....δεν μπορεί να βγάζει κάποια masai mara καλύτερη από benelli,από όπου τα παίρνει γράφει!

Status
Not open for further replies.
Back