Kαλημερα στην παρεα.
Ηθελα να ρωτησω για τα φρενα της παλιας Auto 5. Αυτα που ειναι το ενα μεσα στο αλλο το μαυρο δαχτυλιδι πανω απο το μπρουτζινο.
Αυτα τα 2 εχουν σε ενα σημειο της περιφερειας τους ενα κενο και τα 2. Πρεπει αυτα να ειναι ευθιγραμμισμενα ή δεν παιζει ρολο?
Μου κάνει εντύπωση που, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί λάτρεις της παλιάς Auto 5 και πολλοί κάτοχοι που τη χρησιμοποιούν ακόμη, δεν βρέθηκε κανείς να απαντήσει στην απορία σου Σταύρο !!! Υποθέτω ότι κανέναν δεν έχει απασχολήσει ποτέ αυτή η λεπτομέρεια ...
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Αν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο όπλο, για να ξέρω όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος, το έψαξα τώρα λίγο από περιέργεια, και δεν μπόρεσα να βρω κανένα λόγο για τον οποίο "θα έπρεπε" αυτά τα δυο δαχτυλίδια που αναφέρεις να τοποθετούνται με ευθυγραμμισμένες τις εγκοπές τους. Δυο δαχτυλίδια είναι, που ο ρόλος τους είναι να σφίγγουν για να φρενάρουν την οπισθοδρόμηση της κάννης. Το μαύρο το εξωτερικό (ατσάλινο) υποθέτω ότι είναι στην ουσία ελατήριο που έμπαινε για να σφίγγει και να ενισχύει το μπρούτζινο που είναι το φρένο. Δεν βλέπω να έχει καμιά σημασία σε ποια θέση βρίσκονται οι εγκοπές τους.
Βέβαια σε διάφορες φωτο και σχεδιαγράμματα φαίνονται ευθυγραμμισμένα, αλλά πιστεύω αυτό είναι μόνο για λόγους παρουσίασης. Βρήκα κι ένα ωραίο βιντεάκι που δείχνει σχηματικά την πλήρη λύση και συναρμολόγηση της Auto 5, κι εκεί φαίνονται να μην μπαίνουν ευθυγραμισμένα (γύρω στο 2.05' έως 2.10') ... Αν έπρεπε οπωσδήποτε, τότε πιστεύω ότι θα τα έδειχναν κι εκεί ευθυγραμισμένα !!!
Δες το σε full screen, και στις ρυθμίσεις βάλε αν θες ταχύτητα 0,5 ή 0,25 ώστε να παίζει αργά για να δεις πιο καθαρά τις λεπτομέρειες ...
Μήτσο νομίζω ότι δεν γίνεται να ανεβάσεις pdf ... Δεν ξέρω βέβαια τι scanner χρησιμοποιείς, αλλά θα μπορούσες να το σκανάρεις σε αρχείο .tiff η σε jpeg και να το ανεβάσεις κανονικά σαν εικόνα, με το γνωστό τρόπο (postimage, imgur, κλπ)...Κόλησα. Το σκανάρησα το έχω σε pdf και δεν μπορώ να το ανεβάσω. Πως γίνεται;