Browning Team

Ενα πολύ σοβαρό άρθρο για την εξέλιξη των Δίκανων της BROWNING

Browning Citori Shotgun History: Everything You Need to Know In the long history of the popular Browning Citori over-under shotgun, innovation and quality are evident.

https://www.shootingtimes.com/edito...dium=STM12-Months-engagement&utm_campaign=STM

Για οσους φιλους δυσκολεύονται στα αγγλικά μπορούν να απολαυσουν τις φωτογραφίες. Δεν έχω χρόνο να το μεταφράσω όμως ενα όμως μικρό κομάτι το παραθετω μεταφρασμένο :

Πολλές εταιρείες πρόσφεραν O-U (αλληλεπιθετα) διαφορετικής ποιότητας και σχεδίων, αλλά νομίζω ότι το όπλο που έβαλε το O-U «στο χάρτη» ήταν το Browning Superposed. Αυτό ήταν το δεύτερο σχέδιο του John M. Browning (το πρώτο ήταν το ημιαυτόματο Auto 5) και ήταν η τελευταία του εφεύρεση. το δούλεψε μέχρι τη δεκαετία του 1920. Ο Browning πίστευε ότι το O-U είχε ανώτερες ιδιότητες χειρισμού. Το πρωτότυπο Superposed κατασκευάστηκε από το 1927 έως το 1976.
Η διακοπή του Superposed άφησε ένα κενό στη σειρά προϊόντων που έπρεπε να καλυφθεί και το 1973 κυκλοφόρησε το Citori O-U. Είχε τεράστια επιτυχία και παράγεται σε μυριάδες μοντέλα μέχρι σήμερα.
......
Σήμερα, το Citori δεν κατασκευάζεται από την FN στο Βέλγιο, όπως ήταν το Superposed. κατασκευάστηκε από την αξιοσέβαστη Miroku Firearms Manufacturing Company στο Κότσι της Ιαπωνίας. Ο Miroku είναι πολύ γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει κατασκευάσει πολλούς τύπους όπλων και μοντέλα για πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Browning. Κατασκευάζει επίσης O-Us με τη δική της μάρκα (προς πώληση εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών), καθώς και για άλλες εταιρείες, καθώς και τουφέκια rimfire και centerfire και πιστόλια για την Browning.

Το "Made in Japan" στην αρχή απογοήτευσε τους υποψήφιους αγοραστές, αλλά η ποιότητα, τα χαρακτηριστικά, τα διαφορετικά μοντέλα και οι επιδόσεις του Citori κέρδισαν σύντομα τους καταναλωτές. Το Citori δεν ήταν ποτέ φθηνό, αλλά προσφέρει καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Είναι αυτή η "ελαφρυμένη" έκδοση με την αλουμινένια σκανδαλοθήκη; (δεν ξέρω άν είχε κι άλλα κομμάτια αλουμινένια πάνω της)
Από τα ποιο όμορφα όπλα που έχω πιάσει και έχω δει αλλά δυστυχώς δεν έχω τουφεκισει

Ωραίο όπλο!!!!!!!.big smile.
Εσένα πρέπει να σου στείλω ποιο πλούσιες φωτογραφίες, ποιο γεμάτες να βάλεις μυαλό. Οι καραμπίνες είναι μπρίκια. Από ανάγκη τις κουβαλάμε. 🙂

Όντως πολύ όμορφο και με το κοντάκι του Γιάννη είναι μ.. ναρα

Εσένα πρέπει να σου στείλω ποιο πλούσιες φωτογραφίες, ποιο γεμάτες να βάλεις μυαλό. Οι καραμπίνες είναι μπρίκια. Από ανάγκη τις κουβαλάμε. 🙂

Όντως πολύ όμορφο και με το κοντάκι του Γιάννη είναι μ.. ναρα
Τα sp είναι η μεγάλη μου αγάπη αλλά μόνο με καρεκλάκι και φυτεμένος σε καρτέρι μπορώ να τα κυνηγήσω γιατί είμαι πολύ ψείρας με τα όπλα μου, πιστεύω να το έχεις καταλάβει... Έφαγα πέρυσι μία σαβούρδα στον κάμπο σε ένα οργωμένο που πήγα να πάρω μία κ@ριόλ@ κι εκτοξεύτηκε η benella από τα χέρια μου τρία μέτρα μακριά!!!
Αν το είχα πάθει με το sp στα χέρια μου θα έκλεγα ακόμα!!!!

Τα sp είναι η μεγάλη μου αγάπη αλλά μόνο με καρεκλάκι και φυτεμένος σε καρτέρι μπορώ να τα κυνηγήσω γιατί είμαι πολύ ψείρας με τα όπλα μου, πιστεύω να το έχεις καταλάβει... Έφαγα πέρυσι μία σαβούρδα στον κάμπο σε ένα οργωμένο που πήγα να πάρω μία κ@ριόλ@ κι εκτοξεύτηκε η benella από τα χέρια μου τρία μέτρα μακριά!!!
Σε νιώθω! Εμένα σε σαβούρδα σε λασπωμένο σαν πηλό, μου έφυγε το ποζέ και έγινε που@@@να. Αφού μάζεψα γυαλιά, τσάντες, φυσίγγια και το τομάρι μου, σηκώθηκα κι έφυγα. Η λάσπη μπήκε παντού, σε κάθε χαραμάδα, δική μου και του όπλου.

Όλα φτιάχνονται και εύκολα πλέον.
Τι θα πάθει?
Έκανα δύο τουφεκιες που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου με το δικανο σου.
Άμεσο, γρήγορο, μπηχτο ήχο, χωρίς κλειστρα να πηγαινοερχονται, φυσίγγια να εκτοξεύονται, αποθήκες και ελατήρια να σπρώχνουν τα επόμενα φυσίγγια κτλ κτλ

Back