Cal.20

Εγώ το φαντάζομαι, οι βασίλισσες δεν ξέρω.. ........sarcastic.
Που θα πάει θα το μάθουν και αυτές, ας ελπίσουμε στους Ιταλούς ότι θα κάνουν την κίνηση τουλάχιστον να βγάλουν τον διασπορεα αφού υπάρχει ήδη έτοιμος προς πώληση για το cal 12.

Dispersore Conico TRIBLOC - ricaricamunizioni.it
http://negozio.ricaricamunizioni.it...ops/52905/Products/BODISCO12TRI#&Locale=it_IT

Πάντως ένα ελληνικό διασπορας cal20 θα έκανε χρυσές δουλειες..
Απορώ πως δεν έχει εμφανιστεί εδώ κ χρονια μιας κ από ότι βλεπω υπάρχουν αρκετοί "20αρηδες" που κυνηγάν(και) περπατητα..
Μεγαλη η απορια... Ειναι κατι που αυτο το διαμέτρημα το χρειάζεται! Προσωπικά με 3 αστρα στα κοντινα εχω μεγαλη δυσκολια καταβολης του θυραματος. Εχω την εντύπωση οτι ο στενος αυλος του cal 20 αργεί να ανοίξει την τουφεκιά.

Μεγαλη η απορια... Ειναι κατι που αυτο το διαμέτρημα το χρειάζεται! Προσωπικά με 3 αστρα στα κοντινα εχω μεγαλη δυσκολια καταβολης του θυραματος. Εχω την εντύπωση οτι ο στενος αυλος του cal 20 αργεί να ανοίξει την τουφεκιά.
Το 20αρι δεν συγχωρεί εύκολα σκοπευτικα λάθη. Άμα ρίχνεις και με 3αρι στα κοντινά το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο.

Εγώ παίδες στην Benelli όταν δεν χρησιμοποιώ το Kicks,βάζω μόνιμα επάνω το εργοστασιακό βελτιωμένο κύλινδρο.
Σε αυτό το διαμέτρημα με καλύπτει σε όλες τις αποστάσεις.
Από τα 15 έως και τις οριακές τουφεκιές.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά κεραυνοβολεί σε όλες τις αποστάσεις.

Πειρα το ic briley. Θα το δοκιμασω απο του χρονου. Ναι σαν διαμετρημα ειναι αρκετο για σχεδον ολα τα κυνήγια. Επίσης εχω παρατηρήσει οτι θέλει πολύ μικρη προσκοπευση. Οταν ειμαι χαλαρός στις επωμισεις μου η καταβολη ειναι σίγουρη

Last edited:
Εγώ παίδες στην Benelli όταν δεν χρησιμοποιώ το Kicks,βάζω μόνιμα επάνω το εργοστασιακό βελτιωμένο κύλινδρο.
Σε αυτό το διαμέτρημα με καλύπτει σε όλες τις αποστάσεις.
Από τα 15 έως και τις οριακές τουφεκιές.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά κεραυνοβολεί σε όλες τις αποστάσεις.
Αυτό Γιώργο το έχω δει με το briley light modified, αν είχα να κάνω επιλογή ενός μόνο τσόκ για παν ενδεχόμενο αυτό θα ήταν.

To Franchi Affinity σε Cal. 20, 499 $ προσφορα στην Αμερικη αυτη τη στιγμη. Απαιχτες τιμες στο Αμερικα
Αστα Παύλο και σε όπλα και σε φυσιγγια.
post a picture

photo hosting

Το remington gun club είναι το ποιο ποιοτικό φυσίγγι τής οικονομικης κατηγορίας, και πιστεύω ότι θα είναι κορυφή σαν τσιχλοφυσιγγο και στα δύο διαμετρήματα, σε βιντεακι που είχα βάλει στο θέμα τεχνολογία φυσιγγίων η ίδια η remington λέει ότι τον κάλυκα γιαυτα τα φυσίγγια δεν τον είχαν φτιάξει για αναγωμοση όμως είναι ένας από τους πιο περιζητητους από τους ιδιογομωτες.

ΑΠΟ ΟΠΛΟΓΝΟΣΙΑ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΑΝΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ;
4/10/10

Είναι το νέο Fabbri διαμετρήματος 20, φτιαγμένο από τιτάνιο με κάννες από ανοξείδωτο. Ο κατασκευαστής και ο Αμερικανός αντιπρόσωπος του διατείνονται ότι είναι το καλύτερο δίκαννο που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία.

Και γιατί το καλύτερο;

Επειδή, λένε, ο μηχανισμός είναι χωρίς ορατές βίδες ή πίρους. Ετσι είναι και το Perazzi αλλά δεν λέει μεγάλα λόγια.

Οι κάννες είναι ανοξείδωτες, έτσι είναι στο Caprinus, αλλά ο κατασκευαστής του δεν βιάστηκε να διεκδικήσει παγκόσμια πρωτιά.

Εχει κοντάκι από τούρκικη καρυδιά. Ω τι κοινοτοπία! Σήμερα όλοι έχουν τούρκικη καρυδιά σε βαθμό που αν ακούσεις όπλο να έχει αμερικανική σου κινεί την περιέργεια μόνο και μόνο για την πρωτοτυπία!

Ζυγίζει μόλις 2,5 κιλά. Το γαλλικό Baby Bretton ζυγίζει μόλις 2,3 και δεν μεγαλοπιάνεται.

Εκεί που πραγματικά πρωτοτυπεί το νέο Fabbri είναι στην τιμή. Μόλις 210 000 δολλάρια με την έκπτωση. Τσάμπα πράμα όταν αναλογιστείτε ότι η πλήρης χρέωση είναι 250 000 δολλάρια και έχει αναμονή τρία χρόνια.

Και πόσα χρόνια σκληρής χρήσης στα χέρια σκοπευτών έχει να δείξει ένα Fabbri; Αγνωστο. Πόσα μετάλλια έχει κερδίσε σε διεθνείς ή Ολυμπιακούς αγώνες; Και πάλι άγνωστο.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το αγοράζουν κροίσοι όπως ο σκηνοθέτης Στήβεν Σπίλμπεργκ, ο κιθαρίστας Ερικ Κλάπτον και άλλοι τυχεροί που έκαναν πολλά λεφτά σε λίγο χρόνο.

Τo Fabbri δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του όπλου των πλουσίων. Εξίσου δικαίως αξίζει τον τίτλο του πιο καλοφινιρισμένου όπλου στην ιστορία. Ομως το "πιο καλό λειόκαννο" είναι μεγάλη κουβέντα που δεν δικαιούται να ξεστομίσει κανένας κατασκευαστής πριν δούμε τι αντέχει το κατασκεύασμα του.

Επίσης να τονίσουμε εδώ ότι το βάρος ανά κιλό του Fabrri είναι γύρω στα 100 000 δολλάρια το κιλό, ενώ για μια Ferrari είναι 250 δολλάρια το κιλό. Δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι έχει πέσει πιο πολύτιμο υλικό ή πιο περίπλοκη δουλειά στο Fabbri από ότι στην Ferrari.

Δείτε το βίντεο με το νέο Fabbri και βγάλτε συμπέρασμα:

Πολύ ησυχία έχει πέσει στο αγαπημένο μου διαμέτρημα και δεν μαρεσει καθόλου .sarcastic.

image upload no size limit

Καλά να μαστε και πρώτα ο Θεός ,προορίζονται για κάτι περιστερακια που είναι ντροπαλα και δεν θέλουν να σιμωσουν σε συνδυασμό με δύο φυσίγγια 28γρ με επινικελωμένα σκάγια B&P no 7,5 και Fiocchi golden pheasant no 6 .

Για τον φίλο τον Κωνσταντίνο μιας και το ζήτησε!!
Όπλο WINCHESTER mod. 101 αλληλεπίθετο, 68 εκ. κάννη 4&3 τσοκ, δυστυχώς μονοσκάνδαλο!
Φυσίγγια της NSI No7,1/2
Το κυνήγησα εκτενώς για ένα χρόνο και μόνο θετικά λόγια έχω να πω! Το ξεκίνησα τον Σεπτέμβρη σε τρυγόνα-ορτύκι μετά σε πέρδικα,μπεκάτσα και τσίχλα. Θυμάμαι σε κυνήγι πέρδικας ένα λαγό που είχε σύρει χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι τα σκυλιά και πέρναγε μακριά μπροστά μου, τον τουφέκισα 2 φορές και τον άφησα ξύλο!!! Ακόμα είναι ο πιο μακρινός λαγός που έχω χτυπήσει!! Τώρα το κυνηγάω στην τσίχλα, και ο μόνος λόγος που το παράτησα είναι ότι το δίκαννο το προτιμώ με 2 σκανδάλες. Κάποια στιγμή θα πάρω ζευγάρι καννών 20άρες για το δίκαννο που κυνηγώ για τι νοσταλγώ αυτά τα κυνήγια με το 20άρι!! Άσχετα ότι έχω και ένα κάρο φυσίγγια....

Όπλο WINCHESTER mod. 101 αλληλεπίθετο, 68 εκ. κάννη 4&3 τσοκ, δυστυχώς μονοσκάνδαλο!
Φυσίγγια της NSI No7,1/2
Το κυνήγησα εκτενώς για ένα χρόνο και μόνο θετικά λόγια έχω να πω! Το ξεκίνησα τον Σεπτέμβρη σε τρυγόνα-ορτύκι μετά σε πέρδικα,μπεκάτσα και τσίχλα. Θυμάμαι σε κυνήγι πέρδικας ένα λαγό που είχε σύρει χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι τα σκυλιά και πέρναγε μακριά μπροστά μου, τον τουφέκισα 2 φορές και τον άφησα ξύλο!!! Ακόμα είναι ο πιο μακρινός λαγός που έχω χτυπήσει!! Τώρα το κυνηγάω στην τσίχλα, και ο μόνος λόγος που το παράτησα είναι ότι το δίκαννο το προτιμώ με 2 σκανδάλες. Κάποια στιγμή θα πάρω ζευγάρι καννών 20άρες για το δίκαννο που κυνηγώ για τι νοσταλγώ αυτά τα κυνήγια με το 20άρι!! Άσχετα ότι έχω και ένα κάρο φυσίγγια....
Τέτοια όπλα δε ξαναβγαινουν.......RESPECT.

Φυσίγγια της NSI No7,1/2
Σε ευχαριστώ, είπαμε να μεγαλώνει η οικογένεια και να ακούγονται πολλές γνώμες γιαυτό το διαμέτρημα .
Πολύ καλό όπλο και συνδιασμός τσοκαρισματων για την πέρδικα, πρέπει να είχες κάποιον συγγενή στο εξωτερικό κάποτε?
Και γω το ξεκίνησα στα δύσκολα στην πέρδικα μέχρι να ρθουν τα πράγματα μου είχαν περάσει τα ορτύκια και τα τρυγόνια, πρώτο θήραμα ένα αγριοκουνελο που έφυγε μόνο του σαν αερικο και έπεσε με την δεύτερη, μετά κάποια κυνήγια στην πέρδικα και περισσότερο τσίχλα περπατητο που έδωσε ρεσιτάλ με δύο τριπλετες . Αν τα φυσίγγια δεν είχαν αυτές τις τιμές δεν είχε αντίπαλο στα κυνήγια που θέλουν πολύ περπάτημα όχι ότι υστερεί και στα άλλα.

Όχι, δεν έχουμε σαν οικογένεια κανέναν συγγενή στο εξωτερικό, αν και ζούμε σε νησί με αρκετούς μετανάστες! Απλά έχουμε πολλούς φίλους και γνωστούς έξω,παλιούς κυνηγούς και μια και ξέρουνε την τρέλα μας όλο και κάτι φέρνουν!!
Όντως το διαμέτρημα 20 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα στα κυνήγια της Ελλάδας! Ακόμα και στο κυνήγι του γουρουνιού με μονόβολο!!

Όχι, δεν έχουμε σαν οικογένεια κανέναν συγγενή στο εξωτερικό, αν και ζούμε σε νησί με αρκετούς μετανάστες! Απλά έχουμε πολλούς φίλους και γνωστούς έξω,παλιούς κυνηγούς και μια και ξέρουνε την τρέλα μας όλο και κάτι φέρνουν!!
Όντως το διαμέτρημα 20 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα στα κυνήγια της Ελλάδας! Ακόμα και στο κυνήγι του γουρουνιού με μονόβολο!!
Από ποιο νησί είσαι αν επιτρέπεται, νησιωτης και γω.

20αρι για όλα, κυνήγι στην Αργεντινή σε τρυγονι, perdiz (κάτι σαν πεδινή )που σηκώνεται σαν ρουκέτα και εκεί δείχνει τις αρετές του αυτό το διαμετρημα και τέλος υδρόβια. Το όπλο τώρα δεν το ξεχωρίζω είναι το sx3 η sx4 πρωτότυπο .

Back